- 23 Ocak 2016
- 34.200
- 50.240
- 598
- Konu Sahibi Niloyatospikk
-
Kişiden kişiye göre değişir kimisi girmez kimisi girer bu bir madde değilInsanlar sosyal medyada acı yaşamıyorlar herkes güzel bir günden kare koyuyor, iyi hissettiği, mutlu oldugu bir fotoğraf sevdiği insanla kocaman gülümsediği fotoğraflar, manzara vs. Yani acı yaşayan biri ne alaka insanların bu paylaşımlarıyla kafa dağıtsın?
Sosyal medyada dolanip dolanıp sonra benim.acim var şu şunu niye paylasti muhabbeti çok anlamsız. Bir arkadasimin annesi vefat etmişti koronadan mesela normalde her storime bakardı Sosyal medyada aktifti ama annesinin kaybından sonra aylarca Sosyal medyada aktif olmadı aylarca tek bir hikayeme bakmadı, kimseninkine bakmadı.
Ne zaman biraz toparlandı o zaman geldi. Sosyal medya kafa dağıtma acı yaşama yeri degil
Kordon dolanması 8 aylıkti amin teşekkür ederimNeden vefat etti kuzucuk ne kadarlikti Allah hepinize sabir versin annesine babasına sizlere
Kişiden kişiye göre değişir kimisi girmez kimisi girer bu bir madde değil
Kordon dolanması doğru haklısınızElti ve görümce ile kardeş olmaya çalışmak en tehlikelisi en gereksizi . Mesafenim gözünü seveyim . Bu arada kardeşinin bebeği neden öldü çok üzüldüm ve inan böyle dertleriniz varken gerizekalı 2 kadını kafaya takmayın çok gereksiz şeyler
Canları cehenneme bende ikiside mevcut ikiside birbirinden toksit ikisiyle de neredeyse hiç görüşmüyorum..haftaya tatile çıkacağız gorumcemjn esi aramis eşimi beraber gidelim diye ...asla dedim istemiyorum ..ne kadar uzak o kadar iyiElti veya görümce ile arası iyi olmayanlar nasıl baş ediyorsunuz ne yapıyorsunuz? Çok iyiydik kardeş gibiydik ama asla öyle olmadığını anladım sildim engelledim ikisini de insan ister istemez üzülüyor arası iyi olmayanlar kendinizi nasıl motive ediyorsunuz? İçten içe sorguluyorum nasıl bunca sene anlayamadım karşılıksız fedakarlıklarım ne kadar aptalmışım diyorum kendime ... Yaptığım fedakarlıkların haddi hesabı yok
Detay : Kardeşimin bebeğini kaybettik Ben hastanede iken telefonla aradi eltim konuşacak durumda olmadığımı söyledim ben olsam ya hastaneye koşardım yanına ya da cenaze günü eşimle piknikte story atmazdım. Ben instadan story attım zor günümde yanımda olmayanları sileceğim ile ilgili bir story ertesi gün geldi bana elimi tuttu falan benim yapabileceğim bir şey var mı diye ya sen yapacağını yaptın zaten
Sonra bi 20 gün geçti bir tanıdığımız yakınımızın babası öldü eltim bana gelecek misin akşam başsağlığına gideceğiz dedi daha henüz 2.akşami ölen kişinin hayır gelmeyeceğim dedim görümcem ve eltim ikisi gitti beraber beni aptal yerine mi koyuyorlar dedim kendi kendime
Ailenizse böyle bir acı yaşanıyorken görümce ve eltiyi düşünüyor olabilmeniz çok tuhafKordon dolanması 8 aylıkti amin teşekkür ederim
Beraber tatile mi gidilir ya yok artıkCanları cehenneme bende ikiside mevcut ikiside birbirinden toksit ikisiyle de neredeyse hiç görüşmüyorum..haftaya tatile çıkacağız gorumcemjn esi aramis eşimi beraber gidelim diye ...asla dedim istemiyorum ..ne kadar uzak o kadar iyi
Başsağlığına gelsinler demedim ki ben kardeşim sonuçta bir ameliyat geçirdi geçmiş olsuna gelmeleri gerekirdi benim onca yaptığım fedakarlığa karşılık bu çok değildiÖncelikle başınız sağolsun, Allah ablaniza , enistenize sabırlar versin.
Çoğu insan gebelik kayıplarını kayıptan saymıyor. Onlar da bu tayfadan sanırım.
Benim çevremde de , bebeğini doğumda kaybeden, gebeliğin ilerleyen haftalarında kaybeden insanlar oldu. Tabii ki üzücü - ailenin bir ömür 'yaşasa ilkokula baslayacakti' benzeri cümleler kuracağı, asla unutamayacagi bir aci. Ama çevre için konuşuyorum, doğmamış bebek kaybı insanlara ölüm değil de düşük gibi geliyor. Oysa doğup, eve gelip de yaşanan kayıp herkesin gözünde büyük bir trajedi olarak anılıyor, yıllarca hatırlanilıyor.
Bence diğerlerinin hali de bundandi. O bebeğin kaç aylık olduğunu bile bilmiyorlardır belki. Sonucta heyecanlanan, hayaller kuran, oyuncaklar kıyafetler alan, planlar yapan, isim düşündüğünüz bebek sizindi. Onların içinde olduğu bir süreç yok ki ortada. İki ah vah edip geçmişlerdir çünkü onlara göre üzücü bir gebelik kaybıdır sadece. Buna 'yengemin yeğeni öldü' diye değil de 'yengemin kardeşi hamileyken bebeğini kaybetti' diye bakıyorlardır.
Ha, silmek isterseniz silebilirsiniz tabii ki, hayat sizin hayatiniz.
Ama içinizde kin tutmayın, zamana yayın, eğer pişman olduklarını gösterir, seni yalnız bıraktıkları için özür dilerlerse barışırsiniz.ama eski değeri vermezsiniz.
He canım he işim gücüm yok elti görümce gelmedi yası tutuyorum belli bir zaman geçince insan dostu sandığı insanların neredeydi yahu bunlar diyor zor zamanımda kim olsa derAilenizse böyle bir acı yaşanıyorken görümce ve eltiyi düşünüyor olabilmeniz çok tuhaf
Ee tutuyorsunuz belliki?He canım he işim gücüm yok elti görümce gelmedi yası tutuyorum belli bir zaman geçince insan dostu sandığı insanların neredeydi yahu bunlar diyor zor zamanımda kim olsa der
Fikir almak için konu açtım belki farklı düşünenler çıkar ben mi abartıyorum acaba diye danışmak istedim. Kim olsa sorgular yahu bunlar neredeydi dostum kimmiş benim diye kim olsa düşünürEe tutuyorsunuz belliki?
Yoksa gelmediler neyapmalıyım diye konu açmazdınız
Demekki dost değillermiş, daha neyi neyapacaksınız yani
OkFikir almak için konu açtım belki farklı düşünenler çıkar ben mi abartıyorum acaba diye danışmak istedim. Kim olsa sorgular yahu bunlar neredeydi dostum kimmiş benim diye kim olsa düşünür
İnsanları hayatınızdan bu kadar kolay mı siliyorsunuz? Aramış, konuşacak durumda değilim demişisniz. Sonra gelip elinizi tutmuş. Yine reddetmişsiniz. Mesele direkt sizinle ilgili olsa bir parça hak verecğeim ama kardeşiniz ve çocuğu…Elti veya görümce ile arası iyi olmayanlar nasıl baş ediyorsunuz ne yapıyorsunuz? Çok iyiydik kardeş gibiydik ama asla öyle olmadığını anladım sildim engelledim ikisini de insan ister istemez üzülüyor arası iyi olmayanlar kendinizi nasıl motive ediyorsunuz? İçten içe sorguluyorum nasıl bunca sene anlayamadım karşılıksız fedakarlıklarım ne kadar aptalmışım diyorum kendime ... Yaptığım fedakarlıkların haddi hesabı yok
Detay : Kardeşimin bebeğini kaybettik Ben hastanede iken telefonla aradi eltim konuşacak durumda olmadığımı söyledim ben olsam ya hastaneye koşardım yanına ya da cenaze günü eşimle piknikte story atmazdım. Ben instadan story attım zor günümde yanımda olmayanları sileceğim ile ilgili bir story ertesi gün geldi bana elimi tuttu falan benim yapabileceğim bir şey var mı diye ya sen yapacağını yaptın zaten
Sonra bi 20 gün geçti bir tanıdığımız yakınımızın babası öldü eltim bana gelecek misin akşam başsağlığına gideceğiz dedi daha henüz 2.akşami ölen kişinin hayır gelmeyeceğim dedim görümcem ve eltim ikisi gitti beraber beni aptal yerine mi koyuyorlar dedim kendi kendime
Hayir kolay silmiyorum daha önce de birkaç bir şeyler var onlarla birleşince hopp yallahhhİnsanları hayatınızdan bu kadar kolay mı siliyorsunuz? Aramış, konuşacak durumda değilim demişisniz. Sonra gelip elinizi tutmuş. Yine reddetmişsiniz. Mesele direkt sizinle ilgili olsa bir parça hak verecğeim ama kardeşiniz ve çocuğu…
Sanki gıcık oluyormuşsunuz da bir fırsat çıkmışken sileyim gibi bir durum olmuş…insanlar onca iyilik yapmış bir kez hata yapmışsa bile eski iyilikler çöpe atılmaz. Onlar da sizinle ilgili hayal kırıklığı yaşıyor olmalılar
Dediğim gibi zaten silecekmişsiniz bu sizin için bahane olmuş… bu sebeple bu olay özelinde değerlendirmek anlamsız. Zira bu olay için bu tepki büyükHayir kolay silmiyorum daha önce de birkaç bir şeyler var onlarla birleşince hopp yallahhh
Olabilir haklısınızDediğim gibi zaten silecekmişsiniz bu sizin için bahane olmuş… bu sebeple bu olay özelinde değerlendirmek anlamsız. Zira bu olay için bu tepki büyük
İyi de ben hastalansam, ameliyat geçirsem vs ablamin eltisi de asla geçmiş olsuna gelmez, çünkü neden gelsin ki? Aslında idinin didisi.Başsağlığına gelsinler demedim ki ben kardeşim sonuçta bir ameliyat geçirdi geçmiş olsuna gelmeleri gerekirdi benim onca yaptığım fedakarlığa karşılık bu çok değildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?