Elti kıskançlığı değil evlat ayrımcılığı

Kendi yörelerinin adetlerine göre evet hiçbir şey istemedim. Kaç bilezik istersin dediler 6 dedim. Kendi akrabalarından olsaydı 16 bile isteyebilirlerdi. Benim acemiliğim iyi kullanıldı.
Acemilik ne yav evlenmenin tecrübesi mi olur lafa gelince bi kere evleniyoruz takıya düğüne gelince acemiliğine geldi

Eşim söyledi ayıp oluyor baba istemeye gittiğimizde tamm demiştin diye ama dinlemedi. Hayır altınları borçla almadı eşim salon takımı aldık

Ufak hesaplar yapma bunu yapan eltinin başına öyle dertler geldi ki bos ver. Kayınvalideme takıktı .Onlara muhtaç oldular .Nerden nereye geldiler .Öyle sacma ve üc kurusluk şeylere takmıstı ki .

Geleneksel biri olarak ve düğününü geleneklere göre yapan biri olarak cevap vereyim.
Eşim babasına hiçbişey istemiyoruz her şeyi biz yapıcaz deseydi. Kayınpederim bizi saymıyorsunuz diye alınır; onun tabiriyle onu sayan çocuğuna düğünde yağdırırdı. Keza benim babam da öyle.
Siz belki saymama olarak değil, yük olmayalım diye yapmışsınız. İyi niyetle. Ama diğer kayın böyle bir talepte bulunmadıysa yardım etmişlerdir haliyle. Siz istemediniz diye onlar da istemeyecek değil ya..

Yahu senin paranla alcağına onlar gerek yok demiş ama sen kendin gidip alabilirdin. Yani kendin yapmadığın şeyi bile onların üstüne atıyosun. Komiksin.
Kendim aldım tabi siz evlenirken misafir gibi geldi eşinizin ailesi herhalde. Bu da benim evladım, gönlümden şu koptu demez misiniz çocuğunuz evlenirken

Canım hemen hemen aynılarını yaşadım sıkıntı eşimde benim senin de aynı bizimkiler kahraman biley istemezler sonuç bu haklısın ama dile getirme ben getirdim kıskanç oldum pişmanım ,evlat ayrımı illa yapılıyor hala yaşıyorum eşime konuşsam ne fayda damga yedim bir kere bir de karşı taraf uyanık istekli ise onlar yer böyle bakarız daha neler yaşadım işte eşlerimizden kaynaklanıyor başka biley değil

Biz istemedik onlar da istemesin mi diyoruz biz. Ben de babama söyledim baba sen karışma diye hayır olmaz ben babayım alırım dedi. Kaynımla eltimle değil sorun kayınpederin yıllar geçmesine rağmen kıyas etmesi, yaptığı haksızlığı bile bile anlatması

Aynen öyle. Fıtrat meselesi.

Demiyorsunuz ama ona varıyor arkadaşım olanlar..
Suçlu bence eşin madem parasını o vermiş. Babasının dediği şeyleri yapmayacaktı. Hem para eşinden çıkmış hem lafı baba söylemiş öyle olmaz ki..

Empati yapmayacağınız bir mevzuya niye dahil oluyorsunuz ki?
Ben de eşim de bağımsızlığımıza çok düşkünüz aileleri karıştırmadan nikahla evlendik. Eşimin ailesi hangi geline ne yapmış kime ne takmış bilmem merak da etmem herkes kendi seçimlerini yapar kendi hayatını yaşar. Siz saracak yer arıyorsunuz bence. Ayrıca kayınpeder size ev için yüklü miktar para vermiş bankadan çekseniz nal gibi faiz öderdiniz eltinin bilezikleriyle sizinkiler arasındaki gramaj farkından daha pahalıya gelirdi böyle düşünüp avutun bari kendinizi. Bir de eşinize acıdım resmen, yıllar önce olmuş bitmiş mevzunun tatavasını yapan insan kadar mutsuzluk saçan insan yoktur bence

Hepsini okudum simdi
Fikrim degismedi
Zamaninda isteseydiniz
kocanizin dedigi gibi kiskancliktan yapiyorsunuz.
Zamaninda da vardi kp de para evet ama istememissiniz iste.biz yapariz demissiniz

Hata sizin

Siz çocuğunuz evlenirken bu da benim gönlümden koptu demeyeceksiniz yani. Birine yapıp diğerine aa ama kim isterse ona veririm demek doğru diyorsunuz o da sizin görüşünüz.

Yani kısaca istemem yan cebime koy demiştiniz ama ciddiye alınacağını düşünemediniz. Aslında bal gibi de istiyormuşsunuz, eşiniz ailelerden istemeyelim deyince bir şey diyememiş ama içten içe de biz istemiyoruz desek de alırlar diye beklemişsiniz tutmamış. Adam da yanlış bir şey demiyor işte büyük oğlum istemedi küçük istedi diyor.

Baba eşinin babası senin üzülmen çok manasız hadi kendi baban olsa anlarım ama. Kıskançlık bu,insani bi şey bunu kabul edip kimseye bir şey demeden hayatına devam et. Umarım o küçük altını da almadın aldıysan geri ver lütfen çok onu kırıcı

Eşim mutsuz olsaydı bunu dile getirirdi merak etmeyin. Kendisine yapılan haksızlıkları görüyor, kendi dile getiriyor.Üniversitedeyken babasından bir defa bile para istememiş,o da baba olarak paran var mı diye sormamış bir baba. Verdiği para kol gibi girecek zaten Türk lirası ile borç verecek kadar saf değil kayınpeder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…