- Konu Sahibi lobiyeninannesi
-
Acemilik ne yav evlenmenin tecrübesi mi olur lafa gelince bi kere evleniyoruz takıya düğüne gelince acemiliğine geldiKendi yörelerinin adetlerine göre evet hiçbir şey istemedim. Kaç bilezik istersin dediler 6 dedim. Kendi akrabalarından olsaydı 16 bile isteyebilirlerdi. Benim acemiliğim iyi kullanıldı.
Eşim söyledi ayıp oluyor baba istemeye gittiğimizde tamm demiştin diye ama dinlemedi. Hayır altınları borçla almadı eşim salon takımı aldıkbakın şart degil diyorsunuz ama 6 olmadı 5 oldu diye belirtiyorsunuz.
ertesi gün alsaydınız yada orda eşiniz müdahale etseydi 6 tane alacagımın sözünü verdim demesi gerekirdi.
ne oldu o bilezikler.
borçla aldıgınız için borcamı gitti.
konuşulacak zamanda susmak pek de çözüm degil
Aynen öyle " büyük gelin acemiydi istemesini bilemedi, oğlum gibi talepkar değildi" diyor şimdiAcemilik ne yav evlenmenin tecrübesi mi olur lafa gelince bi kere evleniyoruz takıya düğüne gelince acemiliğine geldi
Ufak hesaplar yapma bunu yapan eltinin başına öyle dertler geldi ki bos ver. Kayınvalideme takıktı .Onlara muhtaç oldular .Nerden nereye geldiler .Öyle sacma ve üc kurusluk şeylere takmıstı ki .Eltimle ilgili hiçbir sorunum yok. Kızın hiçbirşeyden haberi bile olmadı. Kalkıp da sana şu kadar yapıldı demem problem bize karşı takınılan tavır. Almayın, etmeyin demeleri.Hevesi vardır, benim de kızkardeşim var. Hevesi kursağınds kalsın istemem. Kayınpeder sana kaç gram yapmıştık haksızlık olmasın dedi Ki kuyumcuda elimden aldı beğendiğim seti. kayınvalide takı sırasında elinde çeyrekle geline takacakken dönüp benim çantama attı çeyreği yahu bu normal bişey mi geri verince de o Senln hakkın diyor
Kendim aldım tabi siz evlenirken misafir gibi geldi eşinizin ailesi herhalde. Bu da benim evladım, gönlümden şu koptu demez misiniz çocuğunuz evlenirkenYahu senin paranla alcağına onlar gerek yok demiş ama sen kendin gidip alabilirdin. Yani kendin yapmadığın şeyi bile onların üstüne atıyosun. Komiksin.
Bu da size ders olsun bir dahaki evlilikte deneyimli bir talep listesi hazırlarsınız mı diyeyim ne diyeyim bilemedim bu cevabaAynen öyle " büyük gelin acemiydi istemesini bilemedi, oğlum gibi talepkar değildi" diyor şimdi
Hepsini okumadığınız bir konuya nasıl haksızsınız diyorsunuzHepsini okumadim
Tamamen haksizsiniz
Isteseydiniz zamaninda
Elti hanim istemis yapmislar
Siz herseye tamam demissiniz istememissiniz
Gecmis olsun bu saatten sonrasi...
Empati yapmayacağınız bir mevzuya niye dahil oluyorsunuz ki?Bu da size ders olsun bir dahaki evlilikte deneyimli bir talep listesi hazırlarsınız mı diyeyim ne diyeyim bilemedim bu cevaba
Hepsini okudum simdiHepsini okumadığınız bir konuya nasıl haksızsınız diyorsunuz
Canım hemen hemen aynılarını yaşadım sıkıntı eşimde benim senin de aynı bizimkiler kahraman biley istemezler sonuç bu haklısın ama dile getirme ben getirdim kıskanç oldum pişmanım ,evlat ayrımı illa yapılıyor hala yaşıyorum eşime konuşsam ne fayda damga yedim bir kere bir de karşı taraf uyanık istekli ise onlar yer böyle bakarız daha neler yaşadım işte eşlerimizden kaynaklanıyor başka biley değilGeçen ay eşimin kardeşinin düğünü oldu. 3 erkek kardeşler, eşim en büyük. Biz evleneli 8 yıl oldu evlenirken eşim "herşeyimizi kendimiz alalım ailelerimizden bi talebimiz olmasın " dedi ben de tamam dedim. Kayınpeder duyunca olur demiş, ben de babama söyledim ve çok büyük tepki verdi. "Bu zamana kadar neden çalıştım? Çocuğumun düğününe, evine bir katkım olmayacaksa nerede kaldı benim babalığım" dedi. 1500 km yol yapıp çeyizimi getirdi rahmetli babacım. Kayınpeder ve kayınvalide çeyiz sereceğiz dedik oralı olmadılar. Eşim babasından hiçbir şey istemediği için benim de çok isteğim olmadı evlendikten sonra ödeyemeyecektik çünkü. Düğün istemedim, sadece nikah oldu. Balayı istemedim.Kına salonunun ve gelinliğimin ücretini kendim ödedim. İstediğim sadece 6 bilezik bir setti. Kuyumcuda kayınpeder hayır 6 olmaz 5 olacak, sete de gerek yok dedi. Cebinden para çıkardı 5 bileziğin parasını verdi. Meğer o parayı da eşim vermiş babasına. Yatak odasını ve evin perdelerini babam aldı. Salonum bomboştu, evlendikten 3 ay sonra aldık. Aradan yıllar geçti şimdi kaynım evlendi, nişandan önce kayınpeder haksızlık olmasın sana kaç gram altın yaptıysak yeni geline de aynısını yapalım dedi ama sonuç öyle olmadı. Eltimin düğününde kayınpeder beşi bi yerde ve oldukça kalın 6 bilezik taktı. Ne takacağından haberi bile yoktu. Parayı kaynıma gönderdi o da nişanlısının istediğini aldı. Kız tarafının istediği herşeyi eksiksiz almış kaynım. Bize eşimin halaları ve babası çok müdahale etmişti şimdi uzaklık nedeniyle hiçbirşeyden haberleri olmadı ve yabancı gibi geldiler düğüne. Kayınvalidem altınların çok olduğunu görünce eltime takacağı çeyreği çaktırmadan sus payı olarak bana verdi ve bu senin hakkın dedi. Resmen hakaret! Sorun şu ki eşime bize yapılan haksızlıkları babanın yüzüne sen söylemezsen ben söyleyeceğim diyorum. Ben söylemem, kim ne almış ne takmış umrumda değil, kıskançlığa giriyor bu söylediklerin diyor. Sizce kayınpederime bunu söylemeliyim? Ha bir de ev aldık yeni kayınpeder bize yüklü miktarda para verdi ama borç. Geri ödeyeceğiz. 8 yıl boyunca istemediğimiz halde bize param yok dedi. En sonunda sizin ev alacağınız yok borç veriyorum sonra ödersiniz dedi. Bu para emekli maaşı ile 8 yılda birikecek bir para değil biz evlenirken de varmış ama eline cebine atmadı hiç. Bu beni çok üzüyor. Benden çok eşime haksızlık yapıldığını düşünüyorum.
Biz istemedik onlar da istemesin mi diyoruz biz. Ben de babama söyledim baba sen karışma diye hayır olmaz ben babayım alırım dedi. Kaynımla eltimle değil sorun kayınpederin yıllar geçmesine rağmen kıyas etmesi, yaptığı haksızlığı bile bile anlatmasıGeleneksel biri olarak ve düğününü geleneklere göre yapan biri olarak cevap vereyim.
Eşim babasına hiçbişey istemiyoruz her şeyi biz yapıcaz deseydi. Kayınpederim bizi saymıyorsunuz diye alınır; onun tabiriyle onu sayan çocuğuna düğünde yağdırırdı. Keza benim babam da öyle.
Siz belki saymama olarak değil, yük olmayalım diye yapmışsınız. İyi niyetle. Ama diğer kayın böyle bir talepte bulunmadıysa yardım etmişlerdir haliyle. Siz istemediniz diye onlar da istemeyecek değil ya..
Aynen öyle. Fıtrat meselesi.Canım hemen hemen aynılarını yaşadım sıkıntı eşimde benim senin de aynı bizimkiler kahraman biley istemezler sonuç bu haklısın ama dile getirme ben getirdim kıskanç oldum pişmanım ,evlat ayrımı illa yapılıyor hala yaşıyorum eşime konuşsam ne fayda damga yedim bir kere bir de karşı taraf uyanık istekli ise onlar yer böyle bakarız daha neler yaşadım işte eşlerimizden kaynaklanıyor başka biley değil
Biz istemedik onlar da istemesin mi diyoruz biz. Ben de babama söyledim baba sen karışma diye hayır olmaz ben babayım alırım dedi. Kaynımla eltimle değil sorun kayınpederin yıllar geçmesine rağmen kıyas etmesi, yaptığı haksızlığı bile bile anlatması
Ben de eşim de bağımsızlığımıza çok düşkünüz aileleri karıştırmadan nikahla evlendik. Eşimin ailesi hangi geline ne yapmış kime ne takmış bilmem merak da etmem herkes kendi seçimlerini yapar kendi hayatını yaşar. Siz saracak yer arıyorsunuz bence. Ayrıca kayınpeder size ev için yüklü miktar para vermiş bankadan çekseniz nal gibi faiz öderdiniz eltinin bilezikleriyle sizinkiler arasındaki gramaj farkından daha pahalıya gelirdi böyle düşünüp avutun bari kendinizi. Bir de eşinize acıdım resmen, yıllar önce olmuş bitmiş mevzunun tatavasını yapan insan kadar mutsuzluk saçan insan yoktur benceEmpati yapmayacağınız bir mevzuya niye dahil oluyorsunuz ki?
Hepsini okudum simdi
Fikrim degismedi
Zamaninda isteseydiniz
kocanizin dedigi gibi kiskancliktan yapiyorsunuz.
Zamaninda da vardi kp de para evet ama istememissiniz iste.biz yapariz demissiniz
Hata sizin
Yani kısaca istemem yan cebime koy demiştiniz ama ciddiye alınacağını düşünemediniz. Aslında bal gibi de istiyormuşsunuz, eşiniz ailelerden istemeyelim deyince bir şey diyememiş ama içten içe de biz istemiyoruz desek de alırlar diye beklemişsiniz tutmamış. Adam da yanlış bir şey demiyor işte büyük oğlum istemedi küçük istedi diyor.Biz istemedik onlar da istemesin mi diyoruz biz. Ben de babama söyledim baba sen karışma diye hayır olmaz ben babayım alırım dedi. Kaynımla eltimle değil sorun kayınpederin yıllar geçmesine rağmen kıyas etmesi, yaptığı haksızlığı bile bile anlatması
Eşim mutsuz olsaydı bunu dile getirirdi merak etmeyin. Kendisine yapılan haksızlıkları görüyor, kendi dile getiriyor.Üniversitedeyken babasından bir defa bile para istememiş,o da baba olarak paran var mı diye sormamış bir baba. Verdiği para kol gibi girecek zaten Türk lirası ile borç verecek kadar saf değil kayınpeder.Ben de eşim de bağımsızlığımıza çok düşkünüz aileleri karıştırmadan nikahla evlendik. Eşimin ailesi hangi geline ne yapmış kime ne takmış bilmem merak da etmem herkes kendi seçimlerini yapar kendi hayatını yaşar. Siz saracak yer arıyorsunuz bence. Ayrıca kayınpeder size ev için yüklü miktar para vermiş bankadan çekseniz nal gibi faiz öderdiniz eltinin bilezikleriyle sizinkiler arasındaki gramaj farkından daha pahalıya gelirdi böyle düşünüp avutun bari kendinizi. Bir de eşinize acıdım resmen, yıllar önce olmuş bitmiş mevzunun tatavasını yapan insan kadar mutsuzluk saçan insan yoktur bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?