- 21 Temmuz 2016
- 61
- 53
- 38
- 35
- Konu Sahibi lobiyeninannesi
-
Ben yaparimSiz çocuğunuz evlenirken bu da benim gönlümden koptu demeyeceksiniz yani. Birine yapıp diğerine aa ama kim isterse ona veririm demek doğru diyorsunuz o da sizin görüşünüz.
Baba eşinin babası senin üzülmen çok manasız hadi kendi baban olsa anlarım ama. Kıskançlık bu,insani bi şey bunu kabul edip kimseye bir şey demeden hayatına devam et. Umarım o küçük altını da almadın aldıysan geri ver lütfen çok onu kırıcı
Kendiniz soyluyorsunuzKendimi tam olarak ifade edemedim sanıyorum. Biz zaten bişey istememişken kendi paramla alacaklarıma bile gerek yok alma denip, kaynım için masrafta sınır tanımaması. Yeni geline karşı hiç kötü düşüncem yok. Adı üstünde yeni gelin hevesi vardır herkesin olabilecği gibi benim ilgilendiğim bana yapılan muamele . Eşim nasıl olsa istemiyor deyip evlat hükmünde görülmemesi.
Ben demeyeceğim. Evlenme kararını verebilen insan gerekli sorumlulukları yerine getirebilmeli. Hayatımın en güzel çağlarında kendimden kısıp okuluydu, etkinliğiydi, herşeyin organiği, doğalı dünya para harcıyorum ona. Emeklilik yaşımda tatile vurucam kendimi. Bir hediye alır giderim düğüne. Çocuk sahibi oluyorum diye tüm hayatını adamak saçma bana göre. Bizim ülkede düzen hepten tuhaf. Okut büyüt yetmez düğün yap, eşya al, evlendir o da yetmez çocuk yapsın birde ona bak. Hayat mı bu be!Siz çocuğunuz evlenirken bu da benim gönlümden koptu demeyeceksiniz yani. Birine yapıp diğerine aa ama kim isterse ona veririm demek doğru diyorsunuz o da sizin görüşünüz.
Bunlari o zaman niye dusunmedin?Kendim aldım tabi siz evlenirken misafir gibi geldi eşinizin ailesi herhalde. Bu da benim evladım, gönlümden şu koptu demez misiniz çocuğunuz evlenirken
Verdiği borcun uzerine yatın. Ne yapabilirki yok yetiştiremiyoruz diyin. Borçla evlendik düze çikamadik bir turlu diyin bakalım ne diyecek canını sıkma eğer haksızlık varsa çıkıyor zaten üzulmeye değmezEşim mutsuz olsaydı bunu dile getirirdi merak etmeyin. Kendisine yapılan haksızlıkları görüyor, kendi dile getiriyor.Üniversitedeyken babasından bir defa bile para istememiş,o da baba olarak paran var mı diye sormamış bir baba. Verdiği para kol gibi girecek zaten Türk lirası ile borç verecek kadar saf değil kayınpeder.
Gelinliği alırken pBen yaparim
Ama herkes ben degil.
Haa ayrica cocugum.ben asla istemiyorum..derse de zorla yapmam.
Siz.. gelinligimi kinaligimi alin bizde yok..dediniz de kp ..bizde de yok alamayiz ..mi dedi ?
Sadece altin konusunda belki haklisiniz ama zamane sartlari degisebiliyor iste.
Sonucta eltiniz direkmis istedigini aldirtmis yaptirmis.
Siz birakin diretmeyi istememissiniz bile.
Herseyi kendimiz yapicaz demissiniz
Eh ..ne denilir ki bu saatten sonra?
Bence unutmaya calisin bu konuyu.
Haa soylersiniz belki kp ye kv ye
.araya mesafe koyarsiniz o da size kalmis.
Adam size ev alın diye para bile vermiş, eğer eşiniz kp drn istemiyorsa bir şey kp inizde sizin durumunuzun iyi olduğunu düşünüp belki de bir şey yapmıyordur.Bence bu konuda tek sorumlu eşiniz.Babasına desin ki eğer kardeşime benim düğünüme yapılandan çok harcama yaptıysan ben de ev için verdiğin parayı ödemeyeyim çünkü hak geçer Allah katında bunun hesabını sen vereceksin desin.
Herkes kendi kısmetini kendi oluşturur bana göre.Geçen ay eşimin kardeşinin düğünü oldu. 3 erkek kardeşler, eşim en büyük. Biz evleneli 8 yıl oldu evlenirken eşim "herşeyimizi kendimiz alalım ailelerimizden bi talebimiz olmasın " dedi ben de tamam dedim. Kayınpeder duyunca olur demiş, ben de babama söyledim ve çok büyük tepki verdi. "Bu zamana kadar neden çalıştım? Çocuğumun düğününe, evine bir katkım olmayacaksa nerede kaldı benim babalığım" dedi. 1500 km yol yapıp çeyizimi getirdi rahmetli babacım. Kayınpeder ve kayınvalide çeyiz sereceğiz dedik oralı olmadılar. Eşim babasından hiçbir şey istemediği için benim de çok isteğim olmadı evlendikten sonra ödeyemeyecektik çünkü. Düğün istemedim, sadece nikah oldu. Balayı istemedim.Kına salonunun ve gelinliğimin ücretini kendim ödedim. İstediğim sadece 6 bilezik bir setti. Kuyumcuda kayınpeder hayır 6 olmaz 5 olacak, sete de gerek yok dedi. Cebinden para çıkardı 5 bileziğin parasını verdi. Meğer o parayı da eşim vermiş babasına. Yatak odasını ve evin perdelerini babam aldı. Salonum bomboştu, evlendikten 3 ay sonra aldık. Aradan yıllar geçti şimdi kaynım evlendi, nişandan önce kayınpeder haksızlık olmasın sana kaç gram altın yaptıysak yeni geline de aynısını yapalım dedi ama sonuç öyle olmadı. Eltimin düğününde kayınpeder beşi bi yerde ve oldukça kalın 6 bilezik taktı. Ne takacağından haberi bile yoktu. Parayı kaynıma gönderdi o da nişanlısının istediğini aldı. Kız tarafının istediği herşeyi eksiksiz almış kaynım. Bize eşimin halaları ve babası çok müdahale etmişti şimdi uzaklık nedeniyle hiçbirşeyden haberleri olmadı ve yabancı gibi geldiler düğüne. Kayınvalidem altınların çok olduğunu görünce eltime takacağı çeyreği çaktırmadan sus payı olarak bana verdi ve bu senin hakkın dedi. Resmen hakaret! Sorun şu ki eşime bize yapılan haksızlıkları babanın yüzüne sen söylemezsen ben söyleyeceğim diyorum. Ben söylemem, kim ne almış ne takmış umrumda değil, kıskançlığa giriyor bu söylediklerin diyor. Sizce kayınpederime bunu söylemeliyim? Ha bir de ev aldık yeni kayınpeder bize yüklü miktarda para verdi ama borç. Geri ödeyeceğiz. 8 yıl boyunca istemediğimiz halde bize param yok dedi. En sonunda sizin ev alacağınız yok borç veriyorum sonra ödersiniz dedi. Bu para emekli maaşı ile 8 yılda birikecek bir para değil biz evlenirken de varmış ama eline cebine atmadı hiç. Bu beni çok üzüyor. Benden çok eşime haksızlık yapıldığını düşünüyorum.
Verdiği borcun uzerine yatın. Ne yapabilirki yok yetiştiremiyoruz diyin. Borçla evlendik düze çikamadik bir turlu diyin bakalım ne diyecek canını sıkma eğer haksızlık varsa çıkıyor zaten üzulmeye değmez
Canım takılma gerçketen benim çocuğumda ilk torundu 100tl çıkardı kv bez parasi dedi :)) simdi gülüyorum. Hicbir sorunumuz yok ben bazen bazi şeylere gicik gıcık oluyorum. Tabiki para pul değilde cocuk meselesinde ayrımcılık yaparsa ona bozulurum. Ama yapar ben sebebini smdi anliyorum. Ben hamileyken 4 ay orda kaldik esimun eğitimi vardi belki ondan kesti parayi sever cok kv dem aman de geç. Herşey allah saglik verince olur umursama.yapsalarmis iyiymiş yapmamışlar. Erkek kardeşim var annem ve babam şimdiden 10 bilezik yaptılar. Ben evlenirken 4 tane takmışlardı ablam bekar ona belki fazla olur duruma bağlı biseyi takma kendini üzmeGelinliği alırken p
Bize verdiği paradan kâr edecek düşünün. Öyle bir adam. Banka olarak görüyor bizi. Eşim zaten zamanında tepkisini gösterseydi bu mevzu olmazsdı zaten. Evlendiğimizde ben yeni çalışmaya başlamıştım. Eşim de bütün parasını babasına verip ben evlenirken harcarsın sen de dursun demiş. Maddi konuları da geçtim ilk doğumumda eşim aradı yarın doğum olacak gelin diye bizim ne işimiz var dedi eşim sinirlendi tamam bi işiniz yolsa gelmeyin dedi. Eşim çok üzüldü sonra ben aradım baba ne oldu bi hata mı ettik neden gelmiyorsunuz ilk torununuz dedim. Yok kızım biz gelsek ne yapacağız orada dedi. Amaan öyle işte
aynı şey benimde başıma geldi ama senden bir farkla bana o zaman eşim ailemin durumu iyi değil demişti.... bende önemsemedim sonra bir baktım ki oooo neler oluyor birde açık açık geçip karşıma özellikle bana söylüyorlar. yok oğluma araba alıcam( eşimin kardeşinden bahsediyor) Yok kredi çekip para vericem ihtiyaçlarını görsünler eeee ne yaparsan yap banane ki bunlardan... bayramda da onlara hep harçlık verir bize vermez birde söyler şu kadar para vericem diye :)bizi zengin sanıyor sanırım.başlarda hiç umursamamıştım ama eşim çok kırılmış bu duruma bir ara sağlık sebeplerinden ötürü zor durumda kalmıştık benim ailem destek oldu onlar bildikleri halde hala diğer oğluma tv alıcam diyip duruyordu... ha evde aldı onlara bu arada hepsini değil ama peşinatlarını verdi. eşimde tabi kırılmış buna... bende boşver diyorum bizim için en azından şunu yaptım bunu yaptım diyemezler kimseden birşey istemedik kimsenin katkısıda yok ne güzel herşeyi kendimiz yaptık diyorum... gel görki eltim bide utanmadan bana hiçbirşey yapmadılar diye kavga çıkardı :)))) ben sadece bir kere kendimi tutamamıştım... birgün arabada giderken kayınpeder yaşlılık üzerine konuşuyor... kayınvalidem bana birşey olursa sen ne yapacaksın dedi o da bizim için gider onlarla yaşarım dedim... hooopp dur bakalım orada ona dedim ki '' o kadar yatırımı kime yaptıysan ona gideceksin'' tek söylediğim laf bu oldu. ya istediğine istediğini ver ben senin çocuğun değilim bu benim zoruma gitmez ama söyleme neden söylersin ki komşuna hava atar gibi bana niye hava atmaya çalışıyor yada kıskançlık mı çıksın istiyorsun? oğlunu üzüyorsun be adam... anlar mı anlamaz..iyisimi siz birşey söylemeyin musait bir zaman bana olduğu gibi yeri gelir o zaman anlatırsınız ona sizin kırıldıklarınızı
Yıllar geçmiş koca adam olmuş kendisi açmasa mevzuları benim de umrum olmazdı ya neyseBenim evliligimde böyle oldu kendi ailem yapti yapacağını beyaz eşyalarımı vs aldi. balayina kendimiz gittik.Kaynim var mesela kv diyor ki herşeyi yaparım o okumadi, eşim okurken gönderdikleri parayi dedi. Herneyse simdi evlenirken hepsini yaparlar hicte bişey demem , o durum olmasada yapardı çünkü soyler cok seviyor. Okumamasi kendi secimi olmasına rağmen . Çocuk maasini vermiş kv biriktirmis yeri gelmis ordan almis vs vs olmasa dahi demem. Biz kendi başımıza mutluyuz karisan yok görüşen yok.dunyayida yapsalar umrumda olmaz. Sevdim evlendik geçmişi desmenin anlami yok. Sizde birakin esiniz demiş olmuş.kayninizda eşinin isteklerine gore hareket etmiş eşiniz gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?