Elti kıskançlığı değil evlat ayrımcılığı

E peki ne demelerini bekliyorsunuz yeni geline? Ilk gelin hicbisey istemedi sana da yok mu desinler? Belki yeni geline alinan altinlar da kayninizin parasiyla alinmistir. Bu arada adam size yuklu miktarda para vermis siz istemediginiz halde. Kim kime veriyor Allah askina o kadar parayi. Eskiye bakip kafa patlatmak yerine şuan yaptigi iyiligi düsûnün. Borc yada degil sonucta vermis.

ben de evlenirken hiçbişey istemedim, onların ödemesi gereken bi kaç şeyi bile biz ödedik, şimdi yeni gelinleri neler neler istiyor. ama bi şey diyemem sonuçta ben istesem bana da alınacaktı. yenisi istiyor alınıyor. ama şunu söyliyim hiçbişey istemeyince kıymetli falan olmuyorsun. tam tersi isteyen kıymetli oluyor.

Eşiniz ve siz en büyük hatayı Kp size TL olmayan bir para birimiyle borç verdiğinde ,bu parayı kabul ederek yapmışsınız . Bir zaman sonra büyük oğlana ev aldık bile denilecek.Kimseye hayatınıza mudehale edecek gücü vermeyin.

1. kiskanclik yapmiyosunuz, yapılan eşitsizliğe tepki vermeniz normal, bu kiskanclik degil
2. Ama evlatlar ve anne baba arasındaki iliskiler bazen farklı oluyor , kimi evlat fedakar olurken kimisi anne babadan talepkar oluyor.
3. Anne baba evlatlar arasında ayrım yaparsa evlatların arası acilir
4. Olan olmuş bosuna evdeki huzurunuzu bozmayın

Yav eşiniz kendi isteğiyle babasının elini cebine sokturmadan evleniyor, şimdi de kardeşinin durumunu sorun etmezken size ne oluyor? Kraldan çok kralcı olmuşsunuz, evlat ayrımcılığı filan... evlat olan bu işi sorun görmüyor, siz hayırdır? Kıskanıyorsuuz galiba cidden.

Kaldı ki bu bu işler zorla değil. Velev ki sizin için para vermek istemedi, yeni gelini daha çok sevdi ve yağdırdı. Eee? Adamın kendi parasıyla kime ne yaptığının hesabını mı soracaksınız yani? Hadsizlik resmen. Bence susun oturun. Siz başka, başkası başka. Ortada bir evlat ayrımı da yok.

Eşya altın düğün olmasa da olur yeter ki evlenelim dercesine herseyi kabul etmişsiniz onların da işine gelmiş şimdi sorun çıkarmanın anlamı yok.yine de kayınpederinize bu haksızlık diyebilirsiniz belki bu durumda ev için verdiği parayı almaz.kayınpederinize ve ailesine kızmayın kendinize ve eşinize kızın.

Babasinin parasiyla evlenen ne erkege ne kadina saygim var. Benim icin asalakliktan ibaret. Evlenirken herkes elini kendi cebine atsin kpinin veya babasinin cebine degil. Bence esiniz gayet guzel bir hareket yapmis evlenirken. Ayrica kp borc vermis ev icin,vermese ne kadar faiz odeyecektiniz bankaya farkinda degilsiniz sanirim. Bu devirde kim kime borc verir hem de ev icin? Haksiz ve de hatalisiniz,bunlar 8 yil sonra konusulacak konu bile degil

Her dönemin şartları farklı olur. Belliki eşiniz işlerini kendi halledebilecek güveni vermiş, bi şekilde de hallolmuş. ömür boyuda bunun rahatını yaşarsınız, mutlu olmaya bakın. Çok demode düşüncelerle düşürmeyin modunuzu.

Istemeyen sizsiniz kayinpederin ne sucu var altin parasinida esin vermis belliki o bukadar incelemeseydi sizede yaparlardi bence esinizle probleminizi cozun

Zamanında düğün yerine nikahi bile kabullenen siz olmuşsunuz
Mesela ben salon takımı eve alınmadan geçemiyorum o eve deseydiniz

Bu arada ben olsam bir ceyrekle mi haksızlık etmemiş olacaksınız istemiyorum ceyreginizi falan yaptığınız haksızlığı bununla kapatmaya çalışmayın derdim

Arkadaşlar konu sahibine biraz haksızlık etmiyor musunuz
Burada kadınlar evlenirken erkek tarafından şunu bunu isteyeceğim diyenlere bu yaptığınız görgüsüzluk
Utanmıyor musunuz bir şey istemeye deniliyor
Kadın bir şey istemeyip eltisine yapılınca ağlamayanan meme yok sen de zamanında isteseydin deniliyor

Aynı durumdayız canım benimki de çalışmıyor ama benden daha iyi durumdalar ana kv ayrım YÖK eşit diyip duruyor görüyorsun ses çıkarınca kötü oluyorsun Allah’a havale ettim

Bence olan olmuş artık kafanıza takmayın.onların bir suçu yok sonuçta eşiniz istememiş adamın da işine gelmiş vermemiş.siz de taleplerde bulunsaydınız o zaman bunlar olmadan evlenmek istemiyorum bir kere evlenicem falan deseydiniz.herşeye razı olup sonra böyle sorun çıkarmak olmaz.yerinizde olsam o çeyreğide almazdım haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsanız tenezzül etmeyin 3’e 5’e en azından bir duruş sergilemiş olursunuz.bence burada asıl suçlu eşiniz ve sizsiniz.

Ben normalde her şeyi damat ailesinden beklemeye karşıyım. Sen istememişsin eyvallah. Ama yeni gelin istemiş yapmışlar, sen isteseydin de yaparlardı bence. Sorun yok ki

Evet tekrar bankaya para öder gibi ödeyecekler o borcu ama kayinpeder oğluma ev aldım diye ortaya çıkacak
Hiç bir şey istememisler o parayi da almamalari gerekirdi

Hiçbi şey söylemeye hakkınız yok. Siz isteklerinizi söyleyecektiniz aman masraf olmasın kendimiz yapalım deyince bi kıymetiniz olmuyor malesef.
Her zaman her şeyi dört dörtlük isteyen kazanıyor.
Babanızın aldığı eşyaları kabul edip almışsınız erkek tarafından istemiyorsunuz. Evlenirken erkek ailesine yaranmaya çalışmışsınız, yeni gelin hanımda çatır çatır istediğini almış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…