Emziriyorum veya diyetlere harfiyen uymadan zayıflamak istiyorum diyenlerin günlüğü

emvacil ben ne zaman kalori sayıp dikkat etsem kilo veriyorum ben senden fazla kalori alıyorum üstelik
aldığın kalori neyden o da önemli karbonhidrat, yağ az protein ağırlıklı benim diyetim
bide yeme vakitlerimin düzenli olmasına dikkat ediyorum öğüt saatlerimden şaşmamaya çalışıyorum

ben de calori saymaya başladım ama saatler noktasında
hayat düzenim olmadığı için veremiyorum
galiba. menüme yorum yapar mısın casandra

bugünkü menümü yazayım

sbh yarım simit
domates salatalık
2 çatal peynir

ara okul sütü
ara yarım bardak 3ü bi yerde nescafe

öğle
1 dlm ekmek
yarım porsiyon musakka
1 porsiyon cacık
salata

akşam da yoğurt ile çorba yiyebilirim
bugün yürüyüş günüm
inşallah yürüyeceğim

kalori miktarını da arttırmaya çalışacağım
çünkü vücudumun kıtlık sendromu yaşamasını istemem
şu ana kadar yediklerim 600 kalori civarı

oyyy ne kadar büyük sevabı varmış öyle.bu kadarını bilmiyrdum:26:

Ramazan yaklaşırken ilginç bir soru aldım geçenlerde… “Emzirirken oruç tutmakla ilgili bir bilgin var mı?” diye bir e-mail göndermişti bir okurum.

Benzer bir soru Emziren Anneler grubunda sorulmuştu. Oruç tutmak isteyen bir emziren anne sütünün kesilmesinden endişe edip grup üyelerinin tecrübelerini sormuştu.

Ben de işi bir bilene sormak istedim. Ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslami Bilimleri Bölümü Tefsir Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Salih Akdemir’e danıştım.

Kendisi, emziren bir annenin Ramazan’da oruç tutması ile ilgili şu bilgiyi benimle paylaştı:

Nasıl ki Hz. Peygamber, hamile kadınların, çocukların sağlığı için, oruç tutmamalarını ön görmüşse, aynı şekilde süt emziren annelerin de aynı gerekçe ile çocuklarını iyi besleyebilmeleri için, oruç tutmamaları gerekir. Bu kişiler, oruçlarını, daha sonraları, uygun zamanlarda kaza ederler. Edemeyecek olurlarsa, tutamadığı günler için fidye verirler.

Prof. Akdemir’e bana zaman ayırdığı için buradan da teşekkür ediyorum. Konuda profesör olan birinden gelen böyle bir bilginin -özellikle de bu sıcak havalarda- emzirirken oruç tutmak konusunda soruları olan anneler için yol gösterici olacağına inanıyorum.

Son düzenleme:
Regaib Kandili, Regâib, arapça bir kelimedir ve "reğa-be" kökünden gelmektedir. "Reğa-be", kelime olarak, herhangi bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek demektir. "Reğîb" kelimesi ise, "reğabe"'den türemiş olan bir isimdir ve kendisine rağbet edilen, arzulanan, taleb edilen şey demektir. Müennesi, "reğîbe"dir. "Reğîbe"nin çoğulu da "reğâib" dir. Kelime olarak "Regâib"in aslı budur.

Receb'in ilk cuma gecesine Regaib gecesi denir. Bu geceye Regaib gecesi ismini melekler vermişlerdir. Her Cuma gecesi kıymetlidir. Bu iki kıymetli gece bir araya gelince, daha kıymetli oluyor. Allahü teâlâ, bu gecede, müminlere, ragibetler [ihsanlar, ikramlar] yapar. Bu geceye hürmet edenleri affeder. Bu gece yapılan dua kabul olur, namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere, sayısız sevaplar verilir. Regaib gecesini ibadetle geçirmeli, kazası olan, hiç değilse bir günlük kaza namazı kılmalı! Kazası olmayan da nafile namaz kılar, Kur'an-ı kerim okur, tesbih çeker, tövbe istiğfar eder. Perşembe günü oruç tutup, gecesini de ihya etmek çok sevaptır. Receb ayında oruç tutmak faziletlidir.

Peygamberimiz (a.s.m)' ın Ramazan ayından sonra en çok oruç tuttuğu ay Receb ayıdır. Bu Receb ayında oruç tutmanın muazzam, muhteşem sevabları var.

Bir de bu ayda sevablar kulların defterlerinin sevab hanelerine, bol bol dökülmesi dolayısıyla da recebül esabb denmiştir. Yâni, sevabların bol bol, şarı şarıl, gürül gürül döküldüğü ay demek... Sabbe, Arapçada dökmek demek... Nehrin de böyle dağlardan çağlayarak şaldur şuldur akıp da döküldüğü yere münsab derler; o da aynı kökten... Receb-ül esabb; Allah'ın rahmetinin cûşa gelip, ikram ü ihsanâtının şarıl şarıl, güldür güldür kullara geldiği ay demektir.

Arifler ve din alimleri kitaplarında yazmışlar ki, bu ay ekim, ekme, ziraat ayıdır. Sevaplı işler, oruç tutmak, tevbe etmek vs. güzel şeyler yapılır. Bir mahsulün ekilmesi gibi ziraat, ekim ayıdır. Şa'ban bakım ayıdır. Ramazan biçim ayıdır, yâni mahsulün alındığı aydır demişler. Demek ki Receb ayı, bizi Ramazan ayına hazırlayan bir mevsimin ilk adımı olmuş oluyor.

Onun için, "Receb ayı tevbe ayıdır." demişler. Yâni kul ne yapacak?.. "Yâ Rabbi! Ben anlayamamışım, hatâ etmişim, bilememişim, suçluyum, kusurluyum; beni affet..." diyerek hatâsını itiraf edip, hatâsından dönerek, Cenâb-ı Hakk'ın yoluna girecek.

Şa'ban ayı ibadetlere devam etme ayıdır. Ramazan da mükâfatlarını alma ayıdır. Böyle çeşitli kelimelerle bu ayların birbirleriyle irtibatlı olduğu beyan edilmiştir.

Regaib ile ilgili ayet-i Kerimeler:

Regâib kelimesi Kur'an'da geçmemektedir. Ancak "reğabe"den türemiş olan çeşitli kelimeler, Kur'ân'da sekiz yerde geçmekte ve "reğabe"nin ifâde ettiği mana için kullanılmaktadır .

Ayrıca, "Şüphesiz Allah'ın gökleri ve yeri yarattığı günkü yazısına göre ayların sayısı on ikidir. Bunlardan dördü haram aylardır. İşte bu, Allah'ın dosdoğru kanunudur. Öyleyse o aylarda kendinize zulmetmeyin." (Tevbe Suresi, 36) Hz. Peygamber'in ( a.s.m ) ( aşağıda hadisler bölümünde bulunan) bir hadisinde, ayet-i kerimede işaret buyurulan haram ayların, Zilkade, Zilhicce, Muharrem ve Recep ayları olduğu vurgulanmaktadır: "

Receb Ayı ve Regaib Gecesi ile İlgili Hadis-i Şerifler:

• Allahü teâlâ, Receb ayında oruç tutanları mağfiret eder. [Gunye]
• Receb-i şerifin bir gün başında, bir gün ortasında ve bir gün de sonunda oruç tutana, Receb'in hepsini tutmuş gibi sevap verilir. [Miftah-ül-cenne]
• Ramazan ayı dışında Allah rızası için bir gün oruç tutan, iyi bir yarış atının bir asırda alacağı mesafe kadar Cehennemden uzaklaşır.) [Ebu Yala]
• Şu beş gecede yapılan duâ geri çevrilmez. Regaib gecesi, Şabanın 15. gecesi, Cuma, Ramazan bayramı ve Kurban bayramı gecesi.) [İbn-i Asâkir]
• "Receb-i Şerîf'in birinci gününde oruç tutmak üç senelik, ikinci günü oruçlu olmak iki senelik ve yine üçüncü günü oruçlu bulunmak bir senelik küçük günahlara kefaret olur. Bunlardan sonra her günü bir aylık küçük günahların af ve mağfiretine vesile olur." buyuruyorlar. (Camiu-s sağir)
• İbn-i Abbas -radiyallahu anh- Hazretleri: "Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Recep ayında bazen o kadar çok oruç tutardı ki, biz O'nu hiç iftar etmeyecek zannederdik. Bazen de o kadar çok iftar ederdi ki, biz O'nu hiç oruç tutmayacak zannederdik." buyurmuştur. (Müslim)
• Muhakkak zaman, Allah'ın yarattığı günkü şekliyle akıp gitmektedir. Yıl on iki aydır. Bunlardan dördü haram aylardır. Ve üçü ard arda gelmektedir. Zilkade, Zilhicce, Muharrem bir de Cemaziye'l-âhirle Şaban ayları arasında gelen Mudar kabilesinin ayı Recep ayıdır." (Buhârî, Tefsir, Sure, 8,9)
• "Recep ayı Allah'ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan da ümmetimin ayıdır." (Aclûnî, Keşfu'l-Hafâ, 1/423)
• Yine mübarek üç aylardan ilki olan Receb ayının önemi ve değeri hakkında Enes b. Malik ( r.a. )'dan şöyle rivayet edilir: Receb ayı girdiğinde Hz. Peygamber şöyle derdi: "Allahım! Recep ve Şaban'ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan'a ulaştır." (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/259)
• Receb'in ilk cuma gecesini ihya edene, Allahü teâlâ, kabir azabı yapmaz. Duâlarını kabul eder. Yalnız, 7 kimsenin duasını kabul etmez: Faizci, Müslümanları aşağı gören, ana babasına eziyet eden, Müslüman olan ve dinin emirlerine uyan kocasını dinlemeyen kadın, çalgıcı, livata ve zina eden, beş vakit namazı kılmayan. [Bu günahlardan vazgeçmedikçe, duaları kabul olmaz.] [Saadet-i Ebediyye]
• Receb büyük bir aydır. Allah bu ayda hasenatı kat kat eder. Receb ayında bir gün oruç tutana, bir yıl oruç tutmuş gibi sevaba kavuşur. 7 gün oruç tutana, Cehennem kapıları kapanır. 8 gün oruç tutana Cennetin 8 kapısı açılır. On gün oruç tutana, Allah istediğini verir. 15 gün oruç tutana, bir münadi, "Geçmiş günahların affoldu" der. Receb ayında Allahü teâlâ Nuh aleyhisselamı gemiye bindirdi ve o da, Receb ayını oruçlu geçirdi. Yanındakilere de oruç tutmalarını emretti. [Taberânî]
• Kim Receb ayında, takva üzere bir gün oruç tutarsa, oruç tutulan günler dile gelip "Ya Rabbi onu mağfiret et" derler. [Ebû Muhammed]
• Hz. Aişe ( r.a ) validemiz, "Resûlullah, pazartesi ve perşembe günleri oruç tutmaya çok önem verirdi." buyuruyor. Çünkü Hadis-i Şerifte, "Ameller Allahü teâlâya pazartesi ve perşembe günleri arz edilir. Ben de amelimin oruçlu iken arz edilmesini istiyorum." buyururdu. (Tirmizî)
• Receb ayında yapılan dua kabul edilir, günahlar affedilir. Bu ayda günah işleyenin cezası da kat kat olur. Hz. Hüseyin ( r.a) anlatır:
"Kâbe'yi tavaf ederken, yanık sesle Allahü teâlâya dua eden bir kimsenin sesini işittik. Babam bunu çağırmamı emretti. Güzel yüzlü, temiz bir kimseydi. Ancak sağ tarafı felç olmuş, kurumuş, hareketsiz idi. Ona, "Sen kimsin, durumun ne böyle?" dedim. O kimse dedi ki:
"Adım Menazil... Ben çalgı çalmak, şarkı söylemekle şöhret salmış, Arabistan'ın ünlülerinden bir gençtim. Hep nefsin arzuları peşinde koştum. Receb ve Şaban aylarında bile, bu günahlara devam ederdim. Salih babam, beni bu günahlardan kurtarmaya çalıştı. Bana, "Allahü Teâlânın azabı şiddetlidir, bir anda kahredebilir. Kötü arkadaşlardan vazgeç, bu kötü işleri bırak! Melekler ve bu aylar senden şikâyet ediyorlar" dedi. Nasihate hiç tahammülüm yoktu. Babamın üzerine yürüyüp, döverek susturdum. Üzüntülü ve kırık kalble, "Bu aylarda oruç tutup, geceleri ibadet ediyorum. Beytullah'a gidip şerrinden korunmak için, Allahü teâlâdan yardım dileyeceğim" dedi. Bir hafta oruç tutup, Kâbe'ye giderek, "Ey Rabbim, mazlumların âhını yerde bırakmazsın. Bu ayda, bu mübarek yerlerde yapılan duaları red etmezsin. Hakkımı oğlumdan al, onu felç et!" diye dua etti. Henüz duası bitmeden sağ tarafım felç oldu. Beni gören, "Baba bedduasına uğramış kişi" derdi."
Hz. Hüseyin, "Baban bu hâline ne dedi?" buyurdu. O genç, "Babamdan özür diledim. Onun da babalık şefkati galip gelerek beni bağışladı. Beddua ettiği yerde, bu sefer şifa bulmam için hayır dua etmek üzere deve ile gelirken, devenin ürkmesi ile babam düşüp öldü. Şimdi çaresizim." diyor. Hz. Ali bu felçli gence dua ediyor, Receb'de yaptığı bu dua bereketiyle de Hak teâlâ ona şifa ihsan ediyor.

Hepimizin Regaip Kandili şimdidem mübarek osun kızlar
İnşallah adete denk gelmeden tüm mübarek geceleri değerlendiririz

Geçen oruç ben hamieydim hiç tutamadım
Bu sene de denerm ama bu sıcakta uzun günde zor
Yarın da tutmaya alışcam inşallah tabi eşim kızmazsa

Kızlar canım hep tatlı istiyorrrr
Bi baktım 19-20 mayıs gibi adet iye not almışım
Tatlı krizlerim bell oldu
Wc sorunumu bayağı çözdümmm
Bol hareket meyve akivya
Bol yoğurt su
Ancak böyle aştım

İnşallah tekrar başlamaz
Bu cuma adet kaynaklı fazla çıkıcam biliyorum
Ama aslında verdim şükür

Ramazan'da tutacağım ben ins.
Eğer imkan varsa ...
Gecen sene lohusaydim ilk 10
Son 20 yede hiç niyetim yoktu
Annem tut kızım Allah yardım ediyor dedi
Gercekten öyle oldu zaten sütüm cok degildi, oruckende yine öyle devam etti
Ramazan'ın sevabı başka zaman olmuyor...
Bide zaten önceki hamileliğim ağır geçtiği icin ondanda vardı...
3 senedir yarım yamalak tutabiliyorum... Bu sene bi mani çıkmaz ins
33 gun borcum var.. Bi ay daha tutmazsam amanın altından kalkamam:26:

Bugün güzel bisi oldu girdiğim sınavın nerdeyse hepsini geçmişim (kendim baktım)
Kocisin gözleri böyle oldu
Neyse sevindik... Kendi çapımda mutlu oldum iste
Benim ayran detoksu yalan oldu kızlar
Nohut dolapta var saniyodum ,sabah bi baktım yokmuş
Pazartesi'ye kaldı yani..
Bide cuma bime twester gelcekmis...
Ben alayım diyorum bi heves belki yaparim

yarım simit 2 tam buğday ekmeğine denk geliyor sindirim açısından bunun yerine 2 tam buğday ekmeğini tercih edebilirsin
sabahları yumurtayı es geçme derim gayet tok tutucu
sadece sabah öğününde ekmeğe yer verebilirsin
neskafeyi çok nadir tüketiyorum ben o da ikisi bi arada veye sek kahve

2013-05-15 tarihli kaloricetveliniz Miktar Kalori
[1] Çoban Salatası 1 PORSİYON 90
[2] Tavuk But (derisiz) 150 GRAM 192
[3] Bulgur Pilavı 1 PORSİYON 291
[4] Elma 0.5 ADET 30
[5] CEVİZ 2 adet 54
[6] Dost Yoğurt 125 GRAM 99
[7] Yer Fıstığı 30 GRAM 175
[8] Bitter Çikolata 1 PARÇA(kare) 28
[9] Dost Yarım Yağlı Süt 0.2 LİTRE 92
[10] Cin (mini) 0.1 PAKET(sadece 1 tane) 22
[11] Yürümek (Asfalt) 40 dak 171
[12] Yürümek (Asfalt) 90 dak 385
[13] ekmecik tam buğday ekmegi 0.3 100 gr 71
[14] Kuru Üzüm 10 gr 30
[15] Domates 1 ADET 14
[16] Yeşil Zeytin 7 adet 49
[17] Köy Peyniri 30 GRAM 29
[18] yumurta 1 adet 80
[19] Kuru kayısı 2 adet 36
Toplam : 826 kal.

Son düzenleme:
tebrik ederim sınavların için

tutacağın oruçlar için Allah kolaylık versin
inşallah birer birer tutar bitirirsin

maşallah ne güzel veriyorsun
nazarım değmesin
ah o tatlı krizleri bitiriyor bizi zaten

teşekkür ederim senin de Regaip kandilin kutlu olsun
ve tümmm arkadaşların kandili kutlu, mübarek, hayırlara vesile olsun....

AldığınızKalori Miktarı
0.50 x 1 Adet Susamlı Simit (237 kcal)119 kcal
0.50 x 1 Adet Domates (14 kcal)7 kcal
0.25 x 1 Adet Salatalık (11 kcal)3 kcal
0.50 x 1 Adet (12.5gr) Pınar Yarım Yağlı Üçgen Peynir (18 kcal)9 kcal
1.00 x 1 Su Bardağı (200ml) Moova Süt (Light) (70 kcal)70 kcal
1.00 x 1 Porsiyon Patlıcan Musakka (201 kcal)201 kcal
1.00 x 1 Kase (200gr) Cacık (Yağlı) (114 kcal)114 kcal
1.00 x 1 Porsiyon (100gr) Yeşil Salata (Yağsız) (18 kcal)18 kcal
0.50 x 1 Adet Nescafe 3ü1arada Kahve (Strong) (54 kcal)27 kcal
0.50 x 1 Adet Elmalı Kurabiye (78 kcal)39 kcal
1.00 x 1 Dilim (30gr) Beyaz Ekmek (77 kcal)77 kcal
1.00 x 1 Porsiyon Zeytinyağlı Taze Fasulye (200 kcal)200 kcal
3.00 x 100gr Kiraz (40 kcal)120 kcal
Alınan Kalori Toplamı943 kcal

tebrikler canım

önerilerin çok güzel canım
ben simiti üşengeçliğimden yiyorum
sabahları gözümü açamıyorum okulun yolunu zor buluyorum
okulda da yemek götürmediysem ayvayı yiyorum hazır gıdalarla

tüm sene okula yemek ve kahvaltılık taşımaktan bıktığım için artık içimden gelmiyor.
hatta yarın oruç tutacağım için seviniyorum ne güzel okula ne götürsem derdi yok diye

Canım sağ olll
İki haftadır aynıydı kilom yeni değişiyor
İnşallah sen de verirsinnn
Zorisim kuzum ya 2 saat önce aynı yazıyı
Kopyalamaya çalıştım ...
Attı dışarı kk beni :)
Kandille ilgili yazıyı di mi
Kk beni bu defa bağrına bastı
İnşllah tutarsın canımmm
Akıllı arkadaşım benim
İki çocukla düzgün çlışmadn da yaparsın sen tebrikler
Yanlarda fazlan varsa twester iyi olur canımmm

Son düzenleme:
Kızlar ben artık günlük mönü paylaşmayım Diyorum
Eğer rutin güzel sağlıklı beslendiysem yazmicam
Ama suçlu mönü olursa yazayım

Baktım mönü paylaşmadım diye çok yiyorum
Hemen yine her gün paylaşırım
Kendimi kandırmam yani

Mesela bugün dengeliydi
Güzel bi kahvaltı
Aralarda aktvya sonraki arada meyveler
Sonrai ara antep fıstığı vardı
Akşam azıcık sarma domates çorba vardı
Sadece sabah ekmek yedim

Bu geceye saatimi kurucam sahur yapıcaz inşallah
Ama benim karnım ağrıyor şişti
Pat diye adet olursam üzülürüm emeğime yaaaaa
Sevabı our biliyorum da kuzumun sütü etkilenir boşuna gibi olur
Çünkü doktolar oruç tutan annelerin sütünde protein ve bazı minarellerin azaldığını söylüyorlar
Üfff annelik nasıl. b işey yaaaaa
Sevap işlerken bile kuzumu düşünmeden edemiyorum

merhaba kızlar
beni düşünen soran arkadaşlarım çok teşekkür ederim canımı sıkan konu ev sahibemiz kadın çok densiz bir insan 1 haziranda günümüz doluyor 2 gün önce bana telefon açıp çok çirkin bir üslupla kirayı artıracağını 1 senelik peşin istediğini işimize gelmezse evden çıkmamız gerektiğini vs vs o kadar laf saydıki çok sinirlerim oynadı çok moralim bozuldu işin içinde daha çok işler var ama burada sizi sıkmak istemem 6 aylık bebekle ben nereye ev arıyım nerelere gidiyim tıpış tıpış oturucam

diyetime mümkün olduğunca dikkat ettim diyebilirim arada kaçamaklarım oldu bugünkü menüm
sabah
2 dilim kepek ekmek bol yeşillik domates salatalık peynir 3 ad. zeytin
1 tatlı kaşığı tahin pekmez

ara yok

öğle
2 ad. köfte, salata, 1 bardak ayran

ara
arkadaş ameliyat oldu ona geçmiş olsuna gittim 1 barsak vişne suyu içtim, 1 de türk kahvesi

akşam

yoğurtlu semizotu salatası, 1 dilim ekmek
eşim ve kızım yemeğin yanına yaptığım salatayı yarım bıraktılar kıyamadım onuda yedim

yarım elma, 2 tane rondo

Sagol canım benim cooooook teşekkür ederim
tebrikler canım
Sagol arkadasmmmm

Sagol canım benim
Yok kuzum benim yanlar yok... Gobis var... Mide çıktı doğumdan sonra...
Zaten esim dün doçent bi Dr. Sormuş ... Parklardakini filan...
Kesinlikle cok yanlış olduğunu söylemiş yanlardaki lifleri koparıyormuş (ben hala ikna olmus değilim o ayrı )
Ama yasakms kullanmam
İyi o zaman bende yürüyüş bandı istedim

Zorisim Allah kabul etsin...
Bizimkiler artık ek gıda yiyorlar ...
İns etkilenmez kuzucuklarimiz

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…