- 23 Ağustos 2012
- 51.686
- En iyi cevaplar
- 1
- 240.583
- 898
- Konu Sahibi hayattanbikmiskiz
-
Çevrendekiler den etkilenmemen imkansız insanların korkunç bakışları seni aşalar gibi hissettiriyor bellikiEngelli kardeşim var artık çok yoruldum gittiğimiz heryerde bize bakıyorlar nefret ediyorum artık hayatımdan isyan etmekten istemiyorum ama gerçekten çok yoruldum stresten yemek dahi yiyemiyorum ölmeyi isteyecek hale geldim. İlerde anneme babama bsiey olursa kim bakacak diye düşünmekten kafayı yiyeceğim
Hepimiz engelli adayiyiz Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin... Biraz empatiEngelli kardeşim var artık çok yoruldum gittiğimiz heryerde bize bakıyorlar nefret ediyorum artık hayatımdan isyan etmekten istemiyorum ama gerçekten çok yoruldum stresten yemek dahi yiyemiyorum ölmeyi isteyecek hale geldim. İlerde anneme babama bsiey olursa kim bakacak diye düşünmekten kafayı yiyeceğim
Engelli kardeşim var artık çok yoruldum gittiğimiz heryerde bize bakıyorlar nefret ediyorum artık hayatımdan isyan etmekten istemiyorum ama gerçekten çok yoruldum stresten yemek dahi yiyemiyorum ölmeyi isteyecek hale geldim. İlerde anneme babama bsiey olursa kim bakacak diye düşünmekten kafayı yiyeceğim
Konudaki en mantıklı yorum. Herkes konu sahibini linçlemiş ama belli ki yaşamayanın bilmeyeceği bi durumda o da. Evdeki bu durumdan etkileniyor. Yeri geliyor bakım sağlamak zorunda kalıyor. Engelli kardeşle birlikte o da çocukluğunu yaşayamamış. Bence bu kadar linçlemek yerine empati ile yaklaşmak lazım. Hiçbirimiz azize değiliz ki engelli bir bireye bütün hayatımızı adamak isteyelim. Tabi ki hepimiz bir engelli adayıyız ama, etraftaki insanlar için de zor bir durum bu. Konu sahibi içinde tutamamış paylaşma gereği duymuş, belli çok dolmuş, yorulmuş. Psikolojik destek alması şart.Ben de engelli ablasiyim. Ki benim kardesim sadece yurume / fiziksel engelli degil. Hayatinin sonuna kadar bakilmak zorunda olan bir kadin. 30 yasinda. Annem 3 yil olacak vefat edeli. Babamla maddi manevi bakimini beraber sagliyoruz.
14-15 yaslarinda ben de hem utanir hem ofkelenirdim. Sevgi pitircigi olamadigim icin ozellikle annem benden nefret ederdi. Bunun sinirini o zamanlar kucuk olan kardesime kotu davranarak cikarirdim. Bana sarilip opmeye calistikca onu itekler kotu sozler soylerdim.
Sana tavsiyem mutlaka terapiye git. Ofkeni, utancini, endiselerini herseyi anlat. Ve sonunda eger kesinle kardesim umrumda degil onunla isim olmaz gibi bir karar alirsan ki senin hayatin biz kinasak da kendi kararini kendin aliyorsun. Bunu aile soyle o gariban cocuga bir gelecek plani yapsinlar.
Engelli kardeşim var artık çok yoruldum gittiğimiz heryerde bize bakıyorlar nefret ediyorum artık hayatımdan isyan etmekten istemiyorum ama gerçekten çok yoruldum stresten yemek dahi yiyemiyorum ölmeyi isteyecek hale geldim. İlerde anneme babama bsiey olursa kim bakacak diye düşünmekten kafayı yiyeceğim
Yarının garantisini verebilirmisin? Ölmemek ya da engelli olmamak icin oturduğun yerden inme vs geçirsen engelli kalabilirsin farkindamisin disari ciktiginda basina gelecek sebepleri sayamiyorum bile lütfen bir laf ederken bunu da düşününEngelli kardeşim var artık çok yoruldum gittiğimiz heryerde bize bakıyorlar nefret ediyorum artık hayatımdan isyan etmekten istemiyorum ama gerçekten çok yoruldum stresten yemek dahi yiyemiyorum ölmeyi isteyecek hale geldim. İlerde anneme babama bsiey olursa kim bakacak diye düşünmekten kafayı yiyeceğim
Konudaki en mantıklı yorum. Herkes konu sahibini linçlemiş ama belli ki yaşamayanın bilmeyeceği bi durumda o da. Evdeki bu durumdan etkileniyor. Yeri geliyor bakım sağlamak zorunda kalıyor. Engelli kardeşle birlikte o da çocukluğunu yaşayamamış. Bence bu kadar linçlemek yerine empati ile yaklaşmak lazım. Hiçbirimiz azize değiliz ki engelli bir bireye bütün hayatımızı adamak isteyelim. Tabi ki hepimiz bir engelli adayıyız ama, etraftaki insanlar için de zor bir durum bu. Konu sahibi içinde tutamamış paylaşma gereği duymuş, belli çok dolmuş, yorulmuş. Psikolojik destek alması şart.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?