Eşim 2 sene diye gitti şimdi dönmüyor

Öncelikle ALLAH kolaylık versin ama süre çok uzun geldi bana
şuanda yaşadığım yerde buna benzer bi çok olay dydum ama sonu hüsrn moralini bozmk istemem ama bence bi araştır.ve hepsi kazakistan mağduuru :26:

sonuna kadar katılıyorum arkadasın yazdıklarına bı donem benım abım turkmenıstanda calısıyordu maası turkıyeye yatıyordu atıyorum 1200 buraya yatıyorsa bı okadarda o ordan alyodu.Bizim yurt dısında cok tanıdık var calısmak ıcın gıden ve hepsı esını cocuklarını yanına aldırdı.canım durumuna uzuldum ama artık gozunu acmalısın.abım ordakı ortamın erkekler ıcın cok guzel oldugunu soyledı ayda 150dolara bayanlar tav oluyolarmıs oranın yerlısı ınsanların maası cok dusukmus vede turk erkeklerıne zaafları varmıs bızım turk bayanları gıbı degıl onların bazı yapıları cok farklılar.EŞİNİZİN YANINA GIDIN GIZLIDEN BAKALIM GERCEKNTEN SANTIYEDEMI YASIYOR.ALLAH YARDIMCIN OLSUN CANIM ESINE COK GUVENIYORSUN UMARIM HAYAL KIRKLIGINA UGRAMAZSIN

Son düzenleme:
hepinizden özellikle dua edenlerden allah razı olsun. eşimle az evvel neredeyse 2 saat süren bir telefon konuşması yaptık kah o sinirlendi yüzüme kapattı ben aradım kah ben sinirlendim yüzüne kapattım o aradı. uzun lafın kısası bir karar aldık. ben oraya gideceğim çocuklarımla. ama bu kararı istekli almadı benim zorumla oldu. bir engel var söylediğine göre orda türk okulu varmış ama yıllığı 12 bin dolarmış. yani 2 kızımıza yıllık 24 bin dolar okul parası verecekmişiz kabul ediyor musun dedi bende evet ediyorum gözüm görmüyor bu parayı dedim. sana zor geliyorsa bu para o zaman sen buraya gelirsin dedim. boşanmaya asla yanaşmam dedi ki bende hevesli değilim ama sanırım onu sıkıştırabildim. şimdi onun okul araştırmasını bekleyeceğim tabii bende araştıracağım bi tarafdan allah razı olsun hepinizden hamdolsun bu yola girdik inşallah sonumuz hayrolsun rabbim hayırlısını versin hakkımızda amin

inanın sizin adınıza çok sevindim. hayırlısı olsun inşallah

sizin adiniza cok sevindim. Insallah her sey istediginiz gibi olur. okul parasi abartilmis gibi geldi bana ama neyse aile bir arada olsun da gerisi onemli degil

umarım orada mutlu olursunuz okul parası baya çok artık olacak okadar gzöün aydın ...için ferahlamıştır biraz kötü senaryo ürettik ama napalım kadın olmak böle bişi
:)))

senamm seni iki gözlerinden öpmek geldi icimden.
Afferin kiz. Ha iste öyle!!!!
Ödesin, kac milyar giderse gitsin neticede cocuklariniza bu yatirimi yapiyorsunuz, egitimleri icin.
Git ve güzel bir hayat yasaman dilegi ile...
Güclü ol, gecmise bir sünger cek ve sanki onunla tekrar yeniden evleniyormussunuzki gibi neseli, cilveli, mutlu ve umutlu yasamana bak.
Vallahi bu kararina cok sevindim...
Ama burada hepimize su sözü vermen lazim oraya gitmeden önce, gecmisi sorgulamayacaksin. Hep önüne bakacaksin,kendi kiymetini ve cocuklarinin kiymetini yüksek tutacaksin. Sözmü?

çok sevindim ailenin dağılmamasına nice mutlu,huzurlu günlere,yıllara

senam cok ama cok sevindimm.hemen atla ve git oraya..zaman kaybetme bir an once duzenini kur.orada ne nerede herseyi ogren.esinin arkadaslarinin esleri mutlaka vardir tanis.boylelikle hem sıkılmazsın hemde ortama daha alisirsin.hic cekingen olma.esine karsi da herzaman guclu ve dik dur.
okul konusunda iyi demissin sakin yilma ve bildiginden de sasma.arkadaslarinin da mutlaka vardir cocuklari okula giden, onlardan da ogrenirsin bilmen gerekenleri.sizin gitmeniz hem iliskiniz hemde cocuklarin acisindan cok verimli olacak..tr de tek basina aslanlar gibi cocuklarina hem annelik hem de babalik yaptiysan orada hayli hayli yaparsin sakin korkma.herseyi ogren orada esine birakma..
bizi de mutlaka bilgilendir gittigin de de unutma.

Son düzenleme:
çok sağolun rabbim razı olsun. bu bir zafer mi bilmiyorum açıkçası sevinemiyorum da çünkü o istemedi ben istettim sanki ama diğer türlüde evliliğim bir çıkmaza girmişti. rabbim inşallah hayırlısını versin herşeyin. gelişmeleri paylaşacağım. her fırsatta gözümü korkutuyor orası felaketmiş orda yaşamak imkansızmış vs vs ben hepsine ama hepsine olsun diyorum sanırım inada bindirdim. ben bu adamın sabah gidip akşam geldiği günleri unuttum ya vallahi unuttum. biz 3.5 yıl bir arada kaldık ondada hamdolsun 2 yavrum oldu. ben o 3.5 yılda ya hamileydim ya emziriyordum. büyük kızım 2 yaşına 1 ay kala 17 mayısda memeyi bıraktı ben 21 mayısda diğer kızıma hamile kalmışım düşünün. kızlar büyüdü hamdolsun rahata çıktım derken adam yok. hayat değildi sabrettim sustum sonundada patladım o kadar gönülsüz ki. tek tesellim bunu yavrularım için yapıyor olmak. üzerinden zaman geçtiğinde gerçekten boşanma derecesine gelirsek bende derim ki yavrularım ben onunla herşeyi denedim olmadı olamadı......dualarınıza talibim lütfen hayırlısıyla biran evvel kavuşabilmek için. yan çizeceğini sorun çıkaracağını hissediyorum ama rabbimin ianiyle yılmayacağım

Belki seni vazgecirmek icin oyle konuyordur sakin yilma.bu da bir gelisme en azindan tamam dedi oyle yada boyle bosver.seni bugun yarin diye oyalamasina izin verme,sinirli davranirsa uzme kendini cok takma.herzaman dusunerek adimini at,aceleyle karar verme.kisiye gore degirsir ortama alisman zor olabilir yada zamanla SIKIlabilirsin sakin esine dert yanma.daima bakimli,guleryuzlu,neseli ol.Bende burdan heyecanlandim.esinle konustun mu ne kadar zaman sonra gidiyorsun?

Aslinda su an okullar tatil degilmi? yani onun okul bulmasini beklemeye bile gerek yok sen oraya gittigindede arayabilir
bunu soyluyorum cunku sanki bana bulamadim filan deyip ertelicekmis gibi geliyor??
neyse yinede biraz zaman verebilirsin, tabi pesini birakma
cok guzel bir adim atmissin icin buruk olabilir o istemedi benim istegimle oldu diye ama bu onemli
degil, sen gidince cocuklarini gorunce oda istemeye baslicaktir,
ilk gittiginde alisma surecinde biraz skinti yasayabilirsin belki ama atlatirsin zamanla diye dusunuyorum
Allah yardimcin olsun.

Forumda Kazakistan`da yaşayanlar var bildiğim kadarıyla. Hatta bu konuda sana yardım etmek isteyenler de vardı. Eşinin hangi şehirde yaşadığını öğrendiysen bu arkadaşlardan okul konusunda yardım alabilirsin diye düşünüyorum. Okul ücretlerini onlardan da öğrenebilirsin belki. Eşine bu konuda güvenme. Hala araştırıyorum diye oyalamasın seni. İşi şansa bırakma. Dilerim herşey gönlünce olur ve sen eşinin yanında, çocukların babalarıyla berabaer mutlu yaşarsın.

Aklinda bulunsun vizesiz oldugu icin 1ay kalirsin,uzun sure kalmak icin oturum izni gerekir.bunu da esin sirketten cikartir cikmasi 1ayi bulur.

Her şey dilediğiniz ve gönlünüzce olsun inşallah
konuyu baştan sona okudum.Kah üzüldüm kah kızdım size gerçekten çok temiz kalpli ve iyi niyetlisiniz rabbim yardımcınız olsun...Umarım bu 5 yılda yaşadığnız sıkıntının üzüntünün yerini artık huzur ve mutluluk alır...Dualarımız sizinle....

Her sey gonlunuzce olsun.
Almaty guzel sehir, havasi ankaraya benziyor, kisi biraz soguk o kadar.cocuklarla dolasacak alis veris merkezleri, parkalar cok. biraz yemek konusunda sikinti cekebilirsiniz, yani sebze turu hic yok.akdaslar her yerde bulunur, biraz dil ogrenir yerlilerle bile arkadas olursunuz.zaten turk cok oldugu icin halkin cogu turkce anliyor. okul konusunu biraz arastirdim yilllik 4bin dolar diyorlar kiz lisesi icin, sehrin merkezinde varmis, yani yatiya kalmaya bilir yavrulariniz. benim yasadigim sehirde tek turk erkek lisesi var o da 7 siniftan basliyor. ben de kizimi kazak yada rus okuluna vermeyi dusunuyorum.yani demek istedigim icinizi ferrah tutun yasanmayacak bir yer degil. burada binlerce aile var, turk ailelerin cokca yasadigi semte yada evlere yakin ev bulursunuz olur biter. ev kiralari cok uyksek. sizin esyaniz olmadigi icin esyali ev tutarsiniz o da size 1000 dolara mal olur. ben mesela 1+1 evde yasiyorum 1 bin TL oduyorum.buyuk ihtimal esinizin calisma lisansi var size ve kizlariniza sirket cikartir vizeyi.bakarsiniz olmuyor Turkiye ye donersiniz, bunca yil ayni sirkette calismis esinizi sirketin atacak hali yok ya Turkiye ofisine alir geri belki.elimde olsaydi daha cok yardim etmek isterdim gercekten.Allah yardimciniz olsun..

size iyi seyler soylemek isterdim ama 2 cocuguyla karisini yillarca yalniz birakan, hala onlari yanina almayi kabul etmeyen hatta lafi edilince kavga cikaran adam belli ki kendine yeni bir hayat kurmus...hayatinda birisi var belki de, ben yurt disinda yasiyorum neler goruyorum boyle neler ohhooo...
siz cok iyi niyetlisiniz, aranizda ask oldugunu saniyorsunuz hala ama yaniliyorsunuz bence...
seven adam karisindan ayri 5 sene yasayamaz, bu mumkun degil...ayrica ortada cocuklar da var dikkatinizi cekerim...cocuklarini da mi hic dusunmuyor da sizi bir basiniza birakiyor?
bana sorarsaniz esiniz yaydan cikmis gitmis kendi halinde...onu kendine dondurmeniz de inanin cok zor...
resti cekmenin zamani gelmis te geciyor arkadasim sen 5 senedir neyi bekliyorsun anlamadim adamin kazanciyla bir ev dahi alinamamis o niye yurt disinda calisiyor sence?
cek restini, geleceksen gel, gelmeyeceksen bizi yanina al biz gelelim, yok bunu da kabul etmezsen ayrilalim nasil olsa sensiz yasiyoruz evli olmus olsak ne olur olmasak ne olur bu ayrilik canima tak etti artik, cozum uretmezsen hem beni hem kizlarini kaybedeceksin de...
naz yap tavir yap, ailesiyle konus derdini ac bu boyle olmuyor konusun oglunuzla bizi yanina alsin ya da donsun artik boyle evlilik olmaz de...
sacma sapan bir sey yani...hem evlisin hem ayrisin...adam ne halt yiyor belli degil...
aldatmayacagina da o kadar guvenme bence, aldatmak icin para cok gerekli degil...

gelisme var mi acaba gercekten cok merak ediyorum?
bir de ben cocuklariniza neden ozellikle Turk okulu aradiginizi ogrenmek istiyorum? yaslari kucuk, zamanla ogrenemezler mi sizce oranin dilini? ne bileyim once kursa falan gonderilse mesela...
bir sure sonra normal bir okula gecebilirler siz de her yil bu yuksek miktari turk okuluna odemekten kurtulursunuz...
esinize artik acimayin, belli ki o karisi ve cocuklari olmadan gayet rahat...

en azından son çarenide denemiş olursun.ben olsam 5 yıl da beklemezdim ama kişisel tercih tabi

yalnız dikkat et okul,ev araştırması derken bi 5 yıl daha hediye etme ona

sonuna kadar katılıyorum arkadaşım. aynısını ben yazacaktım. senden alıntı yaptım.

dün okudum burayı aman Allahım aklımdan çıkmadı.
eşimin varlığına şükrettim yemin ederim nasıl etkilendiysem artık.
Allah konu sahibinin yardımcısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…