Eşim Altınlarımı istedi

Siz o altınları bankaya falan yatırın. Ailenize güveniniz tamsa onlara verin. Uzun bir süre altınlarla hiçbir şey yapmayın ama. Altını verme tamam deyip işi guya takasla çözmeye çalışmak neyin kurnazlığı. Arsa parası ödeyecek durumu varsa kayinbabanizin borcunu ödesin o zaman. 1 ay sonra nasıl durumu toparlayacak da Altın karşılığı arsa alacak.

Verme en fazla kötü gelin derler

Bence tamam kayın babana verme ama eşinle birlikte ortak bir şeyler alın ya da yapın diye veriliyor altınlar. Benim Altınlarım benim Altınlarım diye dolaşan gelinler ne kadar da tuhaf geliyor bana.
İşte bu yüzden gelinime altın takmayacağım.

Ödeyebilseydi banka kredisini öderdi

Asla ama asla vermezdim ben. Bir de 2 aylik daha yeni evlisin, insanda bir utanma da mi olmaz istersen aklim almiyor.
Benim altinlarimdan kocamin bile haberi yok. Aldim kasaya koydum. Simdi ev almayi dusunuyoruz yine de cikarip vermeyecegim. Biriktirdiklerimizle evimizi alicaz, zor durumda hizli ve nakit para olarak ben saklayacagimi soyledim.
Altinlar sizin. Bence vermeyin. Asla geri gelmeyecek. Yillar sonra cocuklariniza anlatirsiniz bu kadar altinimi aldilar vermediler, babanin ailesi soyle boyle diye.

Peloooooo gızzz annemmmm seni çok üser bu hayat beee
iste burada direkt aile dinamiği ortaya giriyor.
Hem benim hem eşimin ailesi bu konuda o kadar destek oldukları için bu tarz maddi konular bizim ailede söz konusu olmaz.
Herkes imkanı doğrultusunda elinden gelenin fazlasını destek olarak sunuyor.
Örneğin şuan hamileyim ve 1 tl bile çocuğuma harcama yapmadım.. iki tarafta canla başla seve seve yapıyorlar ve asla bir talebim olmadığı halde.
Bu yüzden bilirim ki kayınpederim eğer benden altın isteyecek duruma geldiyse gerçekten zor durumdadır ve seve seve destek olurum ona :)

Esinizin babasi once borcunu odesin de haciz gelmesin. O kadar borcun uzerine neyin arsasini odeyecekmis. Eger esinizin babasi kredi cekip arsa almaya kalkarsa mecburen arsa esinizin babasinin ustune olur. Sizin ustunuze olmaz. Bu sebeple adama hem arsa almis olup hem de altinlarinizi vermis olursunuz.
Ayyyy ben sok oldum resmen. Hesaplarin inceligine bakin.!!!

Ben veriridim. Verdim de daha önce.
1 yıl içinde geride aldılar.
Hemde 35 gram olan bileziğimi 40 gram olarak geri verdiler.
Sizinkilerin üstüne çörekleneceğini düşünüyorsan verme tabi.

O altinlara ailece kafayı takmışlar. İşin tuhaf tarafı da karşıdakini salak yerine koymaya calismak. Babama haciz gelecek diyor altınları istiyor baktı olmadi arsayi babam alsın diyor. Haciz paraları neyle ödenecek. Adamın parası varsa önce borcunu ödesin. Esin hiç güven vermiyor. Seni bir şekilde ikna edemezse altınlar elden gidebilir. İyi bir yere sakla. Tabi bu şekilde evlilik nasıl devam ettirilir bilemem.

Bu güne kadar veriler altınları alan olmuş mu? Ciddi soruyorum. Ben şahsen hiç birini alamadım.
Akşam hesapladım hatta şimdiye kadar aldığım tüm altınlar dursaydı 1 kilodan fazla olurdu.
Bence vermeyin. Kötü olmamak için verdik zamanında ama hiç gerek yokmuş. İsteyen kötü olabilir no problem.

Bizim bir komşu abisinden ev almak için altın istedi. Abisi de karısının altınları alıp kardeşine verdi. Karı kocanın arası bozuldu. Komşu yavaş yavaş ödüyorda. Kaç sene oldu. Altın aldığına pişman oldu. Keşke türk lirası alsaydim diyor. Yani bence vermeyin.

O kadar borçları varsa niye gösteriş olsun diye altın yapmışlar bende bunu anlamıyorum. Millete hava atacağız diye yapıyorlar 2 gün sonra da gelinin yakasına yapışırlar altın diye.

Vermeyin, asla alamazsiniz.

Asla alamamak sizi rahatsız etmeyecekse verin. Haciz gelene dek kendini dusunmeyeni siz dusunmek zorunda degilsiniz, altinlarinizi kasaya koyun ama ortak kasaya degil.

Burda gördüğünüz gibi eşinizin bu altınları sizden almaya dair A B C ....Z ye kadar planı var siz hayır dedikçe yenisini geliştirip söyleyecek
Herkes yazmis bende yazayım kasaya koyun unutturun

Normalde ben de böyle düşünürdüm.
Ama evlilik 2 aylık, haciz haberi vs düğün öncesinden borç yani.
Belli ki altınlarla hallederiz planı yapılmış önceden.
Haklısınız ben uzun yıllar evliyim belki de bundan dolayı verebilirim diye düşünüyorum
Altınlarla plan yapıldığı kesin

Konu sahibi yazdıkça da anlaşılıyor zaten
İnşallah kaptırmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…