Kızlar merhaba,
ben yaklaşık 1,5yıllık evliyim. Annemle aramızda 2 saatlik bir mesafe var. ve bu süre zarfı içinde annem 3kere falan bizde kalmıştır. 2 vesait geliniyor, gün içinde gelip dönmek çok yorucu oluyo bide çalışıyo zaten annem. en son kaldığında, gittikten sonra eşim dediki annen bizde kalmayacak, biz daha yeni evliyiz, evimiz küçük (1+1), bizde oraya gitiğimizde kalmıcaz dönücez (zaten kırkyılda bir gidiyoruz, çalışınca gidilmiyoki sık sık). çok uzun bu süre kalmak yok dedi. zaten evlendiğimizden beri 1 gece kaldık. babam yok vefat etti, anneme çok düşkünüm, çok özlüyorum. o kadar kırıldımki, ne desem anlamadı.. geçenlerde babamın mevlü vardı pazar günü ve benim cumartesiden gidip kalmam gerekiyordu yapılacak bir sürü iş var, hem babamın mevlütü misafir gibi gidemem yaöyl büyük kavga ettik ki, kalamazsın dedi cumartesi git gel, pazar sabahı erken gidersin dedi, abisi girdi arayada gidebildim ama bir daha asla yalnız başına gidip kalmak yok dedi. çok nadir gidiyorum zaten anneme o da gidiyorum bikaç saat sora dönüyorum. annem geldiğinde tabiki kalıcak ama ben bu işin içinden nasıl çıkıcam..üstüne gittimide iyice inada bindiriyo..
Bi cok arkadasin yazdigi bugun ikinci konuyu acan diger kisiyim. Benzer bi problem yasiyorum. Durum suan seninkisi kadar ciddilesmis degil ama yilanin basi misali durumum. Ama cikis noktasi ayni. Eslerimizin egolari problem. Erkekler ya. Yapilan yorumlar ne kadar sert ve bosanma odakli olsa da cikardigim sonuc biraz gozlerini korkutmak lazim. Senin aavamtaja cevirebilcegin bi durumun da var aslinda. İkinci evliliginmis. Yani esim ilk esinden gectiyse benden de vazgecebilir korkusunu biraz yasatman belki isi cozebilir.Kızlar merhaba,
ben yaklaşık 1,5yıllık evliyim. Annemle aramızda 2 saatlik bir mesafe var. ve bu süre zarfı içinde annem 3kere falan bizde kalmıştır. 2 vesait geliniyor, gün içinde gelip dönmek çok yorucu oluyo bide çalışıyo zaten annem. en son kaldığında, gittikten sonra eşim dediki annen bizde kalmayacak, biz daha yeni evliyiz, evimiz küçük (1+1), bizde oraya gitiğimizde kalmıcaz dönücez (zaten kırkyılda bir gidiyoruz, çalışınca gidilmiyoki sık sık). çok uzun bu süre kalmak yok dedi. zaten evlendiğimizden beri 1 gece kaldık. babam yok vefat etti, anneme çok düşkünüm, çok özlüyorum. o kadar kırıldımki, ne desem anlamadı.. geçenlerde babamın mevlü vardı pazar günü ve benim cumartesiden gidip kalmam gerekiyordu yapılacak bir sürü iş var, hem babamın mevlütü misafir gibi gidemem yaöyl büyük kavga ettik ki, kalamazsın dedi cumartesi git gel, pazar sabahı erken gidersin dedi, abisi girdi arayada gidebildim ama bir daha asla yalnız başına gidip kalmak yok dedi. çok nadir gidiyorum zaten anneme o da gidiyorum bikaç saat sora dönüyorum. annem geldiğinde tabiki kalıcak ama ben bu işin içinden nasıl çıkıcam..üstüne gittimide iyice inada bindiriyo..
evet ona bi ders vermeli galiba, vazgeçeceğimi anlamalı ama çalışıyorum ya, nerde kalırım naparım, hadi anneme gittim h.sonu ya sonra, puffffffffff
Hayır.sizce kayınvalidemi arayıp durumu anlatmalı mıyım?
yok canım ya abisiyle falan konuşmak istemiyorum artıkYaptığı bu pencereden ve bu anlatımla berbat bir şey, hele mevlüde yardım olayı beni bile kızdırdı.
Ama aynısının tersini ben yaşamıştım, kv ile sorun yaşamıştık ve çok sıkıyordu beni, ben de bu tepkiyi vermiştim ama bir şey lazım olunca asla gitme gelme kalma demedim. Kendin gidip kalırsan kal ama beni sürükleme dedim.
Yani annenle arasında bi sorun olsa dahi, senin kalmana neden karışıyor??? O annen ve yalnız kadın ve sen kızsın... Bunu çözmelisiniz, abisi eğer anlayışlı biriyse onunla da dertleşip kendini ifade et onlar da hep beraber bunun kafasını değiştirsinler bu ne böyle?
işe yeni girdim 2-3 ay oldu, iznim yokgerekirse yıllık izinlerinden feragat et...
evimiz küçük evet ama, annem o benim..1 gece misafir edemicek adama kocam demeye utanıyorum..aynen öyle düşünüyorum canım, kv antalyada zaten gelemiyolarda, eltimler yanda, bende ona göre davranıcam artık..annem gelsin diye bekliyorum,gelsin bakalım o zaman nolcak..Gerçekten çok zor bir durum ne alıp veremediği var ki. Hadi sizin ev küçük rahat edemiyor anlarım bir nebze ama seninde kalmana izin vermiyor. Ben şehir dışına evlendim 4-5 saat mesafe anne babam ayrı anneme düşkünüm eşimle evlenmeden önce dediğim ilk konu buydu. Anneme gitmeme ve onun gelmesine karışmayacaksın çok nettim bu konuda. Çok şükür ki eşimde hiç sorun çıkarmadı 8 senelik evliliğim boyunca çalıştığım dönemlerde öbür haftasonu istanbula gitmek istiyorum dedim hiç itiraz etmedi, çalışmadığım zamanlarda 1 hafta gidip kalıyordum 2 ayda bir. Annem gelir kalır hatta eşim kendisi arar ısrarla çağırır kadıncağız zaten senede en fazla iki kere geliyor 10 gün kalıp gidiyor yani. Biz zaten işteyiz evimin işini yapıyor yemeğini yapıyor ne zararı olacak akşamdan akşama oturmaktan kendi ailesini de siz istemeyin o zaman.
şimdi karışmıyomu canım..biz bu iş çöezmicez ve sonu boşanmak olucak gibi geliyo artık bana..Eşimle bir dönem cok zor zmanlar geçirdik hergün kavga gürültü ben artık elimde bebek bıkmışım sırf kapasın cenesini diye ne derse hı hı diyorum bugün annene haftada 1 gün gideceksin ozaman da bana soracaksın dedi. Hööössssttt diye bsğîrarak başladım cümleye. Oda Noluyor oldu bi.
yok hiç sanmıyorum, bu zamana kadar annem bize hiç karışmadı ki..öyle olamsına sebep olacak hiçbişey olmadı..ama neden böyle yaptığında anlamış değilim, tamamen dediğim dedik erkeklik egosu, yok artık evlendik ayrı kalamazsın düşüncesi olmalı!!ailesinde böyleymiş genetik geçti herhalde, zavallı kv aynısını fazlasıyla çekmiş!!anlayamıyorum bu düşüncedeki insanları, kendisinin gidip gelmek istememesini hani rahat edemiyordur diye bir nebze anlarım ama sen gitmeyeceksine ne demek? Aslında şunu fark ettim biz eşlerimize fazla müsamaha gösteriyoruz, evlenmeden önce özellikle ailevi sorunlarımızı öyle paldurküldür döküyoruz önlerine, annenize düşkün olduğunuzu yazmışsınız ama acaba farkında olmadan annenize karşı kendiniz doldurmuş olabilir misiniz eşinizi? anne-kız problemleri malumumuz hepimiz yaşamamışsakta çoğunlumuz yaşamışızdır, babanız da olmadığı için annenizin üzerinizde fazlaca bir etkisi olmuş olabilir ve sizde bunu eşinize yansıtmış olabilir siniz bu nedenle de aile içinize annenizin müdahalesi olacak diyerek farkında olmadan tavır gösteriyor olmasın eşiniz.
aynen canım ya, o benim ANNEM.. başımın tacı.. valla bilmiyorumki benimde aklımdan geçti kv ile konuşmak, kendisi çok iyi biri, eminim eşime telefon açıp baya kızar ona.. yapsammı bilemedim..Erkeklerin çoğu empati yoksunu çoğu kavgalar bu yüzden çıkıyor zaten.sen annen gelince hadi yola çık kalamazsin mi diyeceksin.
K.validen nasıl bir kadin konuşsan bu sorunun seni çok gerdigini ayrılığı düşündüğünü soylesen faydasi olur mu
yok hiç sanmıyorum, bu zamana kadar annem bize hiç karışmadı ki..öyle olamsına sebep olacak hiçbişey olmadı..ama neden böyle yaptığında anlamış değilim, tamamen dediğim dedik erkeklik egosu, yok artık evlendik ayrı kalamazsın düşüncesi olmalı!!ailesinde böyleymiş genetik geçti herhalde, zavallı kv aynısını fazlasıyla çekmiş!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?