Zorla olmayacağını biliyorumKiskaniyorsunuz..sizin cocugunuza ilgi gosterilmiyor diye kafaya takmissiniz...ama yanlis yapiyorsunuz.zorla kimseden ilgi goremezsiniz.....siz de ona ilgi gostermeyin odesin
E tamam işte siz de kabul etmişsiniz. Zorla olmuyor evet. Niye bu ısrar?Kıskançlık mı kızgınlık mı ne bilmiyorum
Ama çok sinir oluyorum
Telefon etmem iyi olmadı evet
Ama dayanamadım
Kendini haklı görüyor bir de
Zorla zaten olmuyor
Bu kaçıncı yaşanıyor
İnsanların içinden gelmiyor
Zorla olmayacağını biliyorum
Ama sanki çok hakkı varmış gibi babaannelik hakkım var demesi sinirimi bozdu
Beni çok iyi tanıyorsun yaAy ben de cok merakliydim sanki senin kaynanaanin sorununa....sizin gibilere iyilik yaramaz..sen de ona küs mesafe koy dedim ne dedim baska.. haaa sunu demeliydim de mi? Gerizekali kaynanan nasil boyle davranir senin ki torun degil mi ohhhhh iyi yapmissin suratina bakma.........duymak istediklerin buysa kaynanan bunlari hakeetmiyor canim ama kadin kime ne yapacagini biliyor bence akilli kadin
Gerçekten sizi anlayamıyorum. Benim kayınvalidem ilk evlendiğimiz aylarda günde 1 ya da 2 defa arayıp uzun uzun konuşurdu ve sıkıntıdan çatlardım. Resmen bunalmış haldeydim. Uyanır uyanmaz "hemen konuşsam da bu günkü konuşma faslı bitse" derdim. Çünkü bazen telefonda konuşurken 1 saati geçtiği bile olurdu, hiç ilgimi çekmeyen şeylerden konuşur dururdu. Şimdilerde bu durum eskiye göre daha normal ama hala uygunsuz saatlerde arayıp çocukla konuşmak istediği oluyor. Size de sanırım böyle bir kayınvalide gerek. Sizi dakika başı arayıp sıkıp bunaltacak biri olsaydı anlardınız demek istediğimi. Kadıncağızın bir yanlışını göremedim. Ben de ileride kayınvalide olsam çocuklarımın, torunlarımın beni aramasını isterdim, onları rahatsız etmemek adına çok aramazdım şahsen...eşimin annesi yaklaşık bir aydır çocuğumuzu aramıyor
Diğer torununa bakıyor
Eşimde en azından boş vakitlerinde bizi çağırabilir çocuğumuzla vakit geçirebilir diye düşünüyor
Sürekli diğer torunlarıyla
Kıskanmayız zaten yollarca baktı...............................................
............................................
Sorum rahatsız etmemek adına aramamak değilGerçekten sizi anlayamıyorum. Benim kayınvalidem ilk evlendiğimiz aylarda günde 1 ya da 2 defa arayıp uzun uzun konuşurdu ve sıkıntıdan çatlardım. Resmen bunalmış haldeydim. Uyanır uyanmaz "hemen konuşsam da bu günkü konuşma faslı bitse" derdim. Çünkü bazen telefonda konuşurken 1 saati geçtiği bile olurdu, hiç ilgimi çekmeyen şeylerden konuşur dururdu. Şimdilerde bu durum eskiye göre daha normal ama hala uygunsuz saatlerde arayıp çocukla konuşmak istediği oluyor. Size de sanırım böyle bir kayınvalide gerek. Sizi dakika başı arayıp sıkıp bunaltacak biri olsaydı anlardınız demek istediğimi. Kadıncağızın bir yanlışını göremedim. Ben de ileride kayınvalide olsam çocuklarımın, torunlarımın beni aramasını isterdim, onları rahatsız etmemek adına çok aramazdım şahsen...
Başka türlü anlamadıkları içinResmen sevgi ve ilgi dilenmissiniz. Niye?
Başka türlü anlamadıkları için
Bu konuşma kaç kere oldu
Ama değişen birşey olmadı
İnsanın içindenden gelmesi gerektiğini anlıyorum artık
Tabiki o kadarını bilemiyorum. Öyle durumlar varsa haklı yönleriniz de olabilir. Ama durum ne olursa olsun ben olsam tarafsız kalırdım. Eşinizle annesinin arasının açılması iyi değil.. Sonuçta annesi onun.. Toruna bakmak zorunda değil. Sizin çocuğunuza anneniz baktığı için, o da eltinizin çocuğuna baktığı için yoruluyordur. Size fazla vakit ayıramıyordur. Sonuçta yaşlı insanlar, üzmemek lazım...Sorum rahatsız etmemek adına aramamak değil
Sorun kışın arayıp yazın aramaması
Bir insan rahatsız etmek istemezse
Hiç aramaz
Ama kışın aramıyor çat kapı geliyor
Yazın gelmeyi bırak telefon dahi etmiyor
Ben buna kızıyorum
Ayrıca hep ilgili
ÜZerimize titreyen
Benimde kendi annem gibi gördüğüm bir kayınvalidemin olmasını isterdim
ben sizi çok iyi anlıyorum. kv'denin yaptığı her şey tek tek aklımda. yaşadıklarımın travmasını hiç atlatamadım atlatamayacağım da galiba. unutmama meselesi evet çok can yanması ve travma yaşamakla ilgili.Belki canınızı acıtacak birşey yaşamamışsınızdır, olabilir mi? :) Detaylı düşününce daha doğrusu konuşup kendine hatırlatınca daha çok şey vardır ama üstünü örtüyor insan, benim canımı yakanlar içimi acıtanlar sadece unutamadıklarım. Mesela kaybettiğimiz eşya değil bir bebekken bana evlerine ilk gittiğimde diğer torunları için benim oğluma almayı düşündüğüm eşyaları sormalarıydı. Orda kendimi sıkıp zorla da olsa anlatıp arabada hüngür hüngür ağlamak. Hayalini kurduğunuz bebeği daha yeni kaybetmişken planını yaptığınız şeyleri başka bir bebek için anlatmak ne kadar canınızı acıtacaktır tahmin edin. Oğlumda doğuma zaten kaybetme korkusuyla girmişken, doğumhanede oğlum geç ağlamış yanıma geç getirmişlerken çıkar çıkmaz birşey olursa diye ile başlayan cümle duymaktı canımı yakan. Ya da eşimin gözlerinin dolması mesela :) yani zaten duygusal olduğum dönemlerde kaldıramadığım ve eşimin de karşılaştırdığı benle paylaştığı şeyler bunlar, unutmuş olmamak anormal değil bence. hani yaralar iyileşse de izi kalır derler ya, o hesap belki :) bence sizin canınız yanmamış, ne güzel işte :) şu an telafi etmeye çalışıyor farkındayım, ben de gereksiz yere eski defterleri açmıyorum. İnsanım ben, bu kadarını yapabiliyorum sadece üzerini kapatıyorum. Unutmadım diye çetelesini tutuyor olsam ve eşimi dolduruyor olsam görüşmezdik galiba :)
beni haksız bulan hatta dalga geçerek yazanlara cevap veriyorum
Burda yazıyorsunuz da
Sizin başınıza gelse siz de aynısını yapardınız
Gözünüzün önünde kendi evladını aramayan bir babannenin diğer torunlarıyla içli dışlı olması hatta hayatını onlara adamasını görüp
Ee benimki de torun diyerek kızmayacak kırılmayacak hatta kıskanmayacak insan yoktur
Ben inanmıyorum
Evet ben ona güvenip doğurmadım
Ben baksın da demiyorum
Ama hep bizim Zorlamamızla oldu
Benim kızıma düşkün değil bu her hareketinden belli zaten
Kreş kapandı mesafe koydu
Geçen sene de kreş kapandı mesafe koydu
Ondan yardım isticez diye direk mesafe koyuyor
Ama biz ondan bakmasını istemiyoruz ki
Sesini duyması
Bir akşam alıp babnne torun birşeyler yapması
Bunlar çok mu anormal
Zaten hep biz telefon edip kızımızı götürüyoruz
Ama insan da bir yerden sonra zorla olunca sıkılıyor
Benim derdim ortalığı da karıştırmak değil
Zaten şimdiye kadar faydasını görmediğim insandan bu saatten sonra fazla birşey beklemem
Facebook'tan da başkalarına karşı ilgili babaanne gibi yorumlar yazmasın
Hamile olduğumu öğrendiği zaman ilişkiyi kesmişti
Kendi öz torunun sağlığını sormamıştı bile
Böyle bir babanne
Yardım isticez diye hemen ilişkisini kesiyor
Ben yardım istemiyorum zaten
Allah'a şükür biz bize yetiyoruz
Ama o zaman ilgili babaanne rolü oynamasın
Kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez
Valla boşanıcak olsam 4 senede boşanırdımBence kv haklı kadın torununa bakmazsa sen bosanirsin kocandan, diğer konunda da dedim yine söylüyorum senin derdin çocuğunun bakılmaması değil eltini kiskanman ve egon.
Çok güzel yorumlamışsınız.. Resmen içimden geçenleri yazmışsınız..Öncelikle sizi haksız bulanlardan biri olarak hiç böyle hasetlikler hissetmedim.
Bence hayatın her alanında olduğu gibi çoğunluğa ses vermekisiniz. Önceki konularınızda dahil sizi haksız bulanlar %90 ken, hakverenler %10 civarıdır. Durum böyleyken hiçmi acaba benmi yanlış düşünüyorum diye düşünmüyorsunuz?
Siz sanıyormusunuz ki hakvermeyenlerin çocukları yok, sorunları yok, onların çocuklarını daha az yada çok sevenler yok?
Kendinizle de çelişiyorsunuz; kv kızımı hiç aramıyor diyosunuz kışın arıyormuş geliyormuş!
Yazın aramıyor sanki biz kızıma bakmasınımı isteyeceğiz, öyle bişey yok diyorsunuz; bütün konunuz ve sıkıntınız bundan kaynaklanıyor, önceki konularınızda hep yazında benimkine bakıversin nolcak diyordunuz! kv bunu hissediyor ki korkudan arayamıyor.
Bence bacım sen bu kafayı değiştir. Çok takılmışsın aramıyosa aramasın bırak, aramıyor face tede yorum yapmasın kafası nasıl bir kafa? Nasıl sağlıklı bir düşünce? Ben anlayamıyorum!!
Ne hakkı var ne yaptı diyorsunuz; daha ne yapsın gül gibi eş, kızınıza baba yetiştirmiş daha be yapsın??
En kızdığım şey " çocuğuma annem yada kv baksın" düşüncesi ya :/ bir kadın ömrünün nerden baksan 25 yılını bir evlada veriyor helali hoş olsun. Eee tahat edecek kadınlar hoppp zaten kalmış çeyrek asır yarısınıda torunamı versin???
Bence şikayet yerine şükretmelisiniz halinize, Allah ın gücüne gider. ne dertli ve sorunlu evlilikler, koca, kv ve kp var!!!
Son olarak inanıyorum ki siz bu onlara baktıbenimkine bakmadı, onu aradı beni aramadı kafasından kurtulursanız herşey çok güzel olacak ....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?