Belki canınızı acıtacak birşey yaşamamışsınızdır, olabilir mi? :) Detaylı düşününce daha doğrusu konuşup kendine hatırlatınca daha çok şey vardır ama üstünü örtüyor insan, benim canımı yakanlar içimi acıtanlar sadece unutamadıklarım. Mesela kaybettiğimiz eşya değil bir bebekken bana evlerine ilk gittiğimde diğer torunları için benim oğluma almayı düşündüğüm eşyaları sormalarıydı. Orda kendimi sıkıp zorla da olsa anlatıp arabada hüngür hüngür ağlamak. Hayalini kurduğunuz bebeği daha yeni kaybetmişken planını yaptığınız şeyleri başka bir bebek için anlatmak ne kadar canınızı acıtacaktır tahmin edin. Oğlumda doğuma zaten kaybetme korkusuyla girmişken, doğumhanede oğlum geç ağlamış yanıma geç getirmişlerken çıkar çıkmaz birşey olursa diye ile başlayan cümle duymaktı canımı yakan. Ya da eşimin gözlerinin dolması mesela :) yani zaten duygusal olduğum dönemlerde kaldıramadığım ve eşimin de karşılaştırdığı benle paylaştığı şeyler bunlar, unutmuş olmamak anormal değil bence. hani yaralar iyileşse de izi kalır derler ya, o hesap belki :) bence sizin canınız yanmamış, ne güzel işte :) şu an telafi etmeye çalışıyor farkındayım, ben de gereksiz yere eski defterleri açmıyorum. İnsanım ben, bu kadarını yapabiliyorum sadece üzerini kapatıyorum. Unutmadım diye çetelesini tutuyor olsam ve eşimi dolduruyor olsam görüşmezdik galiba :)
Ya kusura bakmayında her çocuk aynı olmuyor. Kimisi daha sevimli oluyor; daha cana yakın oluyor. Anneanne babaanne de insan kime canı kaynarsa onu daha çok seviyor. Bizde de öyleydi. Babaannemde anneannemde beni ve dayımın ikinci çocuğunu daha çok severdi diğer torunlara oranla. Düşünün yani; amcamın iki kızı vardı babaannem dayımın kızını severdi. Olabiliyor yani. Anne babalar için çocukları biriciktir ama diğer insanlar için durum farklı. Anne baba sevgisi yeter. İlla da çocuğu mıç mıç mı yetiştirmek lazım? Kaldı ki konu sahibinin eltisinin çocuğuna da kv kavga gürültü bakıyormuş. İstemiyor demek ki kadın çocuk bakmak İSTEMİYOR. Belki çocuk sevmiyor. Sosyal medyadan da yazmaz bundan sonra. Hayır yani ne bu dede anneanne babaanne illa ilgilenmeli sevmeli bakmalı durumu. Sevmek isteseler zaten siz kapıdan kovsanız bacadan girerler.
Ya kusura bakmayında her çocuk aynı olmuyor. Kimisi daha sevimli oluyor; daha cana yakın oluyor. Anneanne babaanne de insan kime canı kaynarsa onu daha çok seviyor. Bizde de öyleydi. Babaannemde anneannemde beni ve dayımın ikinci çocuğunu daha çok severdi diğer torunlara oranla. Düşünün yani; amcamın iki kızı vardı babaannem dayımın kızını severdi. Olabiliyor yani. Anne babalar için çocukları biriciktir ama diğer insanlar için durum farklı. Anne baba sevgisi yeter. İlla da çocuğu mıç mıç mı yetiştirmek lazım? Kaldı ki konu sahibinin eltisinin çocuğuna da kv kavga gürültü bakıyormuş. İstemiyor demek ki kadın çocuk bakmak İSTEMİYOR. Belki çocuk sevmiyor. Sosyal medyadan da yazmaz bundan sonra. Hayır yani ne bu dede anneanne babaanne illa ilgilenmeli sevmeli bakmalı durumu. Sevmek isteseler zaten siz kapıdan kovsanız bacadan girerler.
Kendine ilgi isteyeni duymustum .Cocuguna ilgibisteyen birde sizi gordum.Kiskaniyorsunuz üzgünüm.Annesi degil sonucta ozlemiyir olabilir.Herkes cocugunuza asik olmak zorunda degil.Cok geriyorsunuz bence iliskileri
Bu tip insanlar anlamazKadin cocuguma deli olsunlar surekli arasin sorsunlar dememis ki yahu Amma ustune gittiniz kadinin
Yorumlara kizacaksan konu acmayacaksin canim.....niye kiziyorsun evt benim tuzum kuru mesela ama senin degil napalim simdi kayinvalden senim cocuguna ilgi gostermiyorsa? Arama sorma küs sen de...esine de soyle o da küssün odesin isteBu tip insanlar anlamaz
Sanki kendime istiyorum
Kendi tuzları kurudur
Bana şaşırırlar
Kıskançlık mı kızgınlık mı ne bilmiyorumBen diğer kardeşe olan ilgiyi yakınlığı kıskandığınızı düşündüm ki bence bu çok normal insani bir duygu.
Ama lütfen eşinizi ve Çocuklarınızı bu konuda doldurmayin bence şu an bunu yapıyorsunuz.
Zorla kimse kimseyi sevemez,ilgi göstermez sizin k.valideyi arayıp da o lafları saymaniz çok itici olmuş.
Siz yorum yazarken iyi de ben kızınca mı suçYorumlara kizacaksan konu acmayacaksin canim.....niye kiziyorsun evt benim tuzum kuru mesela ama senin degil napalim simdi kayinvalden senim cocuguna ilgi gostermiyorsa? Arama sorma küs sen de...esine de soyle o da küssün odesin iste
Benim çocuklarima asla bakmamislardir kendime baktim buyuttum tek verecekleri sevgi . Onuda vermiyor cimrilik ediyorlarsa Yuce Allaha havale ederim umurumda degiller
Zaten çocukların anneye ve babaya ihtiyacı var. Diğerleri dış kapının dış mandalı. Anneanneler, babaanneler ve dedeler de insan. Hem de yaşlı insanlar. Üzgünüm ama sevmek gibi bir mecburiyetleri yok kimseyi yada hiçbir şeyi. Kuzenimi seviyorum mesela ama çocukları benim için herhangi bir çocuk. Saygılılar ve akıllılar o yüzden sorun yaşamıyorum ama şımarık olsalar tavrım ona göre olur. Sırf çocuk diye sevmek zorunda değilim sırf yaşlı diye saygı duymak zorunda olmadığım gibi. Anneanneler babaanneler neden sevmesinler demişsiniz ya sevmesinler değil buradaki mecburiyet can sıkıcı. Bu kısmı sizden bağımsız yazıyorum ama emin olun çocukların birçoğu annelerin gördüğü gibi sevimli değil. Kimseyi mecbur bırakmayın lütfen.Su son cumleyi ne kadar kolay yaziliyor ama dile kolay yazilmasi..Dedeler Ananeler babaanneler neden sevmesin torununu yahu neden? Gelini ve damadi seviyorlarsa onlari cocuklarinida seviyorlar. Sevmiyorlarsa gecmis olsun Yani oylemi. Bu nasil bir devirdir etrafimda cok goruyorum sirf gelini sevmiyor diye gelininn çocuklarinada soguk Olan ilgili olmayan. Ne diyim Allah kalplere merhamet versin
Ay ben de cok merakliydim sanki senin kaynanaanin sorununa....sizin gibilere iyilik yaramaz..sen de ona küs mesafe koy dedim ne dedim baska.. haaa sunu demeliydim de mi? Gerizekali kaynanan nasil boyle davranir senin ki torun degil mi ohhhhh iyi yapmissin suratina bakma.........duymak istediklerin buysa kaynanan bunlari hakeetmiyor canim ama kadin kime ne yapacagini biliyor bence akilli kadinSiz yorum yazarken iyi de ben kızınca mı suç
Tuzum kuruysa zaten beni hiç anlamazsın
Bence bana yorum yazma
Ne desem de anlayamazsın
Kiskaniyorsunuz..sizin cocugunuza ilgi gosterilmiyor diye kafaya takmissiniz...ama yanlis yapiyorsunuz.zorla kimseden ilgi goremezsiniz.....siz de ona ilgi gostermeyin odesin
Zorla olmadığını zaten defalarca görmüşsünüz hala karı koca ısrarcı olmanız garip.belki de gerçekten diğer torunları daha çok seviyorlar olabilir siz de ona göre davranırsınız olur biterKıskançlık mı kızgınlık mı ne bilmiyorum
Ama çok sinir oluyorum
Telefon etmem iyi olmadı evet
Ama dayanamadım
Kendini haklı görüyor bir de
Zorla zaten olmuyor
Bu kaçıncı yaşanıyor
İnsanların içinden gelmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?