ayyy ne güzel paylaşılamayan kaynana ve babaanne var ortadaeşimin annesi yaklaşık bir aydır çocuğumuzu aramıyor
Diğer torununa bakıyor
Eşimde en azından boş vakitlerinde bizi çağırabilir çocuğumuzla vakit geçirebilir diye düşünüyor
Sürekli diğer torunlarıyla
Kıskanmayız zaten yollarca baktı
Ama en azından fırsat buldukça vakit geçirebilir diye düşünüyor
Telefon dahi edip sesini duymuyor
Facebook'ta attığımız bütün fotoğraflara yorum yazıyor beğeniyor
Eşim kızdı bugün telefon etti
Çocuğun sesini bile duymuyorsun
Facebook'ta sahte yorumlar yazma dedi
Onlarda senin torunun ama buda torunun dedi
Aradan geçti
Eşimin kardeşi aradı
Hemen aramış onu
Kardeşi eşime sen onların çocuklarına bakma demişin diye hesap soruyor
Eşim de ben öyle birşey demedim dedi
Gerçekten de demedi ben duydum
Sonra annesini aradı niye yanlış anlatıyorsun diye
Konu yine açıldı
Dayanamayıp aldım telefonu
Sen anneme ben diğer torunlarıma bakmaya yoruldum dedin
Niye onlara farklı bize farklı konuşuyorsun dedim
Çocuğumu zorla sevdiremem siz değişmezsiniz iyi akşamlar deyip kapattım
Sonra eşim aradı kızdı
Aramam hataydı ama tutamadım kendimi
Siz arıcaksınız diyor
Zorlamı sesini duydurucaz
Başka Zaman arıyordu
Yaz ayı olunca aramamaya başladı
Ben onların çocuklarına bakmazsam onlar ayrılır demiş
Birde baya bir küs kaldım
Çocuğumu hamileyken bir kere sormadı diye
Yıllar sonra yalvar yakar evime geldi
Arıcam artık eskisi gibi olmucak diye
İnandım ama barıştığıma pişman ettiler
Asla değişmezler
Ne yapıcam akıl verin
Aynen öyleAslında çocuk da değil sorun
Bazı insanlar huzursuzluktan besleniyor
Konu sahibinin yerinde olsam çok üzülürdüm telefon açıp eften püften sebeplerle annesine sorun yaşatan bir adam karısına ne sorunlar yaşatabilir. Eminim o kv torununu haftada beş gün arasa o zaman da hayatımıza müdahale ediliyor diye açılırdı konu, sorun seviyorlar çünkü
Bazı yaşadıklarımız aynıNiye sizi aramamasına sizinle ilgilenmemesine takılıyorsunuz ve yuvanızın huzurunu bozuyorsunuzki?
Ben de aynı durumdayım. Kayınvalidemin 2 oğlu 2 de gelini var, ikimizin de birer oğlu var. Şu an 2.ye hamileyim, kızım olacak. Eltim de hamile, erkek bekliyorlarmış. Kayınvalidem eltimin oğluna doğum öncesi tüm bebek hazırlığını yaptı, doğum sonrası eltimin misafirlerini kendi ağırladı, doğum günlerinde hazırlıklarını yaptı, bayramlarda hatta zamansız türlü hediyeler aldı. Kendi annesi misafir gibi geldi gitti. Halen daha eltimin oğluna bakar hatta kendisi çalışmasına rağmen eltim de çalışmamasına rağmen sadece midesi kötüymüş diye kendi evine çağırdı bir de eltimlere baktı :) Ben ilk bebeğimi kaybettiğimde doğum yaptım elimiz kolumuz boş çıktık hastaneden de dönüp evlerine gittiler, üzüldüklerinden düşünmek istememişlermiş.. Oğluma hamile kaldım, sormadılar. Doğum yaptım odama çıktım; birşey olursa diye odaya çıkmanı bekledim kimseye söylemedim dedi.. Oğlumu özleyip evime gelmişliği yoktur, aldığı sayılıdır, ben arada arayıp fotoğraf atmasam sanırım telefonla da irtibatımız olmazdı. Şimdiki hamileliğimin başında çok bulantım oldu, evde yemek falan yapamayınca ben anneme gittim eşim evde kaldı. Çalışıyordum ve elimdeki işlerimi bitireyim diye çok gerilmiştim o ara, eşim hem kendi işine hem benim işlerime koşturuyordu, pestili çıkıyordu. Annem o dönem 45 dakika mesafeden kendi evinden eşime yemek taşıdı da kayınvalidem bir sokak öteden elini uzatmadı çünkü işleri çok yoğunmuş :) Erken doğum riskim oldu, annem de rahatsız olunca eşim izin aldı evde durdu, bir kere çocuklara destek olalım demedi. Ama bebeğim kız diye çok mutluymuş çok heyecanlıymış dört gözle bekliyormuş, akrabalara öyle diyor :) umrumda mı? Elhamdülillah biz bize yetiyoruz. Eşim çok üzülüyor, ben de sinir olmuyor değilim hatta yalan değil bazen kıskanmıyayım diye kendimi yoklamıyorum değil, nefis dürtüyor. Oğlumun hamileliğinde bu durumu takıyordum, eşime de sarıyordum bu yüzden ama sonradan düşününce o kaybediyor biz değil. Ben üzerime düşeni yapıyorum. Kızgın da olsam sılai rahim için her hafta ziyarete gidiyoruz, haftada 1-2 kere de telefonla arıyorum. Anne ile evlatları arasında gerisi. Evlatlarınızı öperken bile adil olun diye hadis var. Aramasınlar nolacak, kendi bilir. Hepimizin ailesi ne yaparsa kendi evladı için yapıyor, kimse gelinini ya da damadını evladından önde tutmuyor. Ne yaparlarsa da evlatlarına, ne yapmazlarsa da evlatlarına. Eşim baştan beri annem aslında böyle yapmazdı şöyledir böyledir diye kendince açıklamaya çalışıyordu ama farkettimki bu annesini savunmak değilmiş, sadece kendi içini rahatlatmak için çırpınıyor. Bize ne, onların arasındakine ne diye karışıp da kendi aile huzurumuzu bozalım? Eşin fikrini sorarsa bile bu konuda sert yorumlar yapma bence çünkü gerçekten zaten kendi içlerinde kırgınlar.. Ben eşime annesine kırgın olduğumu ama sadece sevdiğim adamın annesi olduğu için saygı duyduğumu ve üzmemeye çalıştığımı söyledim, o kadar. Tek birşey alsa bile oğluma; gelip eşime sevinerek anlatıyorum. Böyle daha huzurluyuz biz. Ama benimkine nolduysa şu 2-3 haftadır değişti, o da beni arıyor. Eşime annen beni aradı böle böle konuştuk diye anlatıyorum, o mutlu oluyor ben de inşallah bir parmak bal çalıp gene eskiye dönmeyiz diye dua ediyorum..
Bende aynı duyguları yaşadımAnlatmak istemiyorum ama anlatacam dayanamadım iki çocugum var ilk çocugum kız oldu eşimin ailesinin ilk torunu bana bakmadılar bile sezeryan oldugumda katı yememem lazımdı, aynı çorbayı 2 gün yedirmeye çalıştı bana o da sade şehriye çorbası.Acıkıyordum, patates kavurması var ama ben bunu yiyemem ki dedim bekar olan görümce kahkaha attı dalga gecer gibi 11 yıl oldu hala kulaklarımda ,19 saatlik uzakta oturuyorduk giderken görümce yolcu etmeye bile gelmedi üstelik annemlerde kalıyordum 40 çıkana kadar mevlütü hariç gelmediler.Ertesi yıl kaynımın oglu oldu, bir nispetli konuşmalar o erke guya ona kendisi baktı, beraber yaşıyolar.Facece takılmam ama kızımın fotolarını koyardım annemler görsün diye inanaın beraber yaşadıkları kaynımın oğlunun her fotosuna, halacıgım çok yakışıklısın gibi yorumlar varken,kızımın fotoları beğenilmezdi bile.Bu arada kızım büyüdü herşeyin farkına vardı halasının evine gitti baktı ki kaynımın oglunun vitrinde resimi var diyo ki anne benim de halam ama neden benim resmim yok.görümce evlendi bu arada eşimin arkadaşıyla karşımızdan ev tuttular kv ler yıllarca oglunun evine gelmemiş ama 6 ayda bir kızının yanına geliyorlardı.uzak şehirdeyiz sonuçta kızım istiyordu onları görmek.Hiç unutmuyorum bayramda eşim işte çalışıyor nöbetçi ,biz kızımla pencereden bakıyoruz,tabi kv ler de kızına gelmişler bayram ya hepsi gezmeye gidiyor yalnızsınız bize katılın çocuk hava alır demediler ,kızım yine sitem etti anne neden beni çağırmıyorlar.Eşim isten ayrıldı memlekete döndük hamileydim oglum oldu hani kız diye düşünüyordum ya yok aynı ona da aynı ilgisizler ne maddi ne manevi hiç bir yardımları olamadı.Ayrıca su an 10 dk yürüme mesafesindeler.En son geçen yıl geldiler evime.Her gün markete gelirler buraya ugramazlar.Ben kötü değilim saygısızlık yapmadım asla ,ama yahu bunlar da sizin torununuz değil mi onu çözemiyorum.Zaten eşime de hep ayrımcılık yaptılar çogu üvey zanneder.Kimseye biz zorla sevdiremeyiz kendimizi ben umursamıyorum artık eskiden üzülürdüm ama şimdi uzak duruyorum.Kafam rahat hiç umurumda değilller çünkü ben ancak sevdiğim insanları kafama takar ve üzülürüm.
Hanımefendi zaten kaç kere gittikKayınvalide bıktım artık bi yerlere gidemiyorum, yoruldum vs. diye eltiyle kavga ettiği halde toruna zorla baktırıyorlarmış. Konusahibi de önceki konuda diyordu ki eltimin çocuğuna bakıyor kavga dövüş benimkine niye bakmıyor. Yazın da benim çocuğuma baksın :ddd
KADIN TORUN BAKMAK İSTEMİYOR.
Şimdi konu babaannesi torununu aramıyıp sormuyora evrilmiş. Bu kadar mühimse torun-babaanne ilişkisi alın çocuğunuzu hafta sonu gidin akşam dönersiniz. Büyükler mi küçükleri arayıp, ayağına gidecek?
Allah rızası için şu kadını rahat bırakın. Söylene söylene oğlunu da doldurup salmışsın kadının üzerine. Hem sen neden telefonu kocanın elinden alıp bir de yüzüne kapatıyorsun. Saygısızlığın bu kadarı.Oyuncak etmişler teyzeyi sülalecek.
Gittik zaten aradık kaç kereKüçükler büyükleri arar usul budur
Siz arayacakdınız, çocuğu götüreceksiniz
Kaç yaşında kadın peşinizde mi koşacak, şehzade mi doğurdunuz.
Benim de umrunda olmuyordu kiKendiniz sevin evlatlarınızı o sevmiyor,bu aramıyor,şu bakmıyor,birileri sevsin,birileri baksın diyemi doğurdunuz ? Yanlış yapıyorsunuz hepimiz de var kaynana sorunu,aynı sitede oturuyoruz aylardır yüzünü görmedim kaynanamın hamileyim yanlızım,yemek yapamıyorum komşularım geliyor bişe istermisin diye,kaynanam kapımı açmadı daha,haa umrumdamıı değill aman benden uzak olsunda hiç bişeyini istemem,gelmesinide yapmasınıda asla istemem kalkarım sürünerekde olsa kendim yaparım,kendine önem ver canım evladında sende değerlisin,kv sevmiş aramış aramamış boşver ya.sen sev evladını kimse sevmesede olur..
Takmayin sunlari yasamisimdir ben resetliyirm beynimi canimi yakmalarina izin vermiyorm neden kendimi uzeyim kiiBelki canınızı acıtacak birşey yaşamamışsınızdır, olabilir mi? :) Detaylı düşününce daha doğrusu konuşup kendine hatırlatınca daha çok şey vardır ama üstünü örtüyor insan, benim canımı yakanlar içimi acıtanlar sadece unutamadıklarım. Mesela kaybettiğimiz eşya değil bir bebekken bana evlerine ilk gittiğimde diğer torunları için benim oğluma almayı düşündüğüm eşyaları sormalarıydı. Orda kendimi sıkıp zorla da olsa anlatıp arabada hüngür hüngür ağlamak. Hayalini kurduğunuz bebeği daha yeni kaybetmişken planını yaptığınız şeyleri başka bir bebek için anlatmak ne kadar canınızı acıtacaktır tahmin edin. Oğlumda doğuma zaten kaybetme korkusuyla girmişken, doğumhanede oğlum geç ağlamış yanıma geç getirmişlerken çıkar çıkmaz birşey olursa diye ile başlayan cümle duymaktı canımı yakan. Ya da eşimin gözlerinin dolması mesela :) yani zaten duygusal olduğum dönemlerde kaldıramadığım ve eşimin de karşılaştırdığı benle paylaştığı şeyler bunlar, unutmuş olmamak anormal değil bence. hani yaralar iyileşse de izi kalır derler ya, o hesap belki :) bence sizin canınız yanmamış, ne güzel işte :) şu an telafi etmeye çalışıyor farkındayım, ben de gereksiz yere eski defterleri açmıyorum. İnsanım ben, bu kadarını yapabiliyorum sadece üzerini kapatıyorum. Unutmadım diye çetelesini tutuyor olsam ve eşimi dolduruyor olsam görüşmezdik galiba :)
Karışmakla hata yaptımVallahi kusura bakmayın her konuyu anlarım da adama sorarlar önce o kim ki benim suratıma telefonu kapatıyor? En kıl olduğum harekettir. Madem eşiniz aramış siz neden karışıyorsunuz?
Olayda suçu kendinizde de arasanız bir belki güzel bir sonuca ulaşabilirsiniz.
Sevmek zorunda değil sizde değilsiniz.o aranıyorsa sizde aramayın bizim cocugumusu sevmiyorsun diye kızmak saçma.zorla sevgimi olur.eşimin annesi yaklaşık bir aydır çocuğumuzu aramıyor
Diğer torununa bakıyor
Eşimde en azından boş vakitlerinde bizi çağırabilir çocuğumuzla vakit geçirebilir diye düşünüyor
Sürekli diğer torunlarıyla
Kıskanmayız zaten yollarca baktı
Ama en azından fırsat buldukça vakit geçirebilir diye düşünüyor
Telefon dahi edip sesini duymuyor
Facebook'ta attığımız bütün fotoğraflara yorum yazıyor beğeniyor
Eşim kızdı bugün telefon etti
Çocuğun sesini bile duymuyorsun
Facebook'ta sahte yorumlar yazma dedi
Onlarda senin torunun ama buda torunun dedi
Aradan geçti
Eşimin kardeşi aradı
Hemen aramış onu
Kardeşi eşime sen onların çocuklarına bakma demişin diye hesap soruyor
Eşim de ben öyle birşey demedim dedi
Gerçekten de demedi ben duydum
Sonra annesini aradı niye yanlış anlatıyorsun diye
Konu yine açıldı
Dayanamayıp aldım telefonu
Sen anneme ben diğer torunlarıma bakmaya yoruldum dedin
Niye onlara farklı bize farklı konuşuyorsun dedim
Çocuğumu zorla sevdiremem siz değişmezsiniz iyi akşamlar deyip kapattım
Sonra eşim aradı kızdı
Aramam hataydı ama tutamadım kendimi
Siz arıcaksınız diyor
Zorlamı sesini duydurucaz
Başka Zaman arıyordu
Yaz ayı olunca aramamaya başladı
Ben onların çocuklarına bakmazsam onlar ayrılır demiş
Birde baya bir küs kaldım
Çocuğumu hamileyken bir kere sormadı diye
Yıllar sonra yalvar yakar evime geldi
Arıcam artık eskisi gibi olmucak diye
İnandım ama barıştığıma pişman ettiler
Asla değişmezler
Ne yapıcam akıl verin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?