- 12 Mart 2020
- 4.385
- 6.632
- 108
Çocuk olunca borç 2 katı olacak onun giderleri olacak ödenemez duruma gelen borçsa daha da zor sizin için yetişmeniz mümkün değil emmeyip mama içerse aylık 2-3 bin sadece mama masrafı bunun bezi, ıslak mendil, kıyafeti hasta olursa hastane masrafı falan yani sizin için dogru zaman degil önce borçları bitirinMerhaba arkadaşlar;
Eşimle 3 senedir evliyiz ama toplamda 10 senedir birlikteyiz. Zor şartlarda evlendik evimizi kurduk ve baya bir borcumuz var ödeyemeyecek noktaya geldiğimiz oluyor eşim serbest meslek yaptığı için kazancına göre değişiyor. Bende çalışıyorum. Hormonel olarak mı bilmiyorum ama ben çocuk istiyorum, içim istiyor. Borç harç bitmeden olmasın diye konuşmuştuk ama borç harç bitmek bir yana dursun her gün artıyor. Yaşımızda geçiyor yavaş yavaş(27), genç anne olmak istiyorum. Ama şimdi eşim ben baba olmaya hazır değilime getirdi konuyu gerekirse psikolojik destek alırım zamanı gelince dedi. Ama zaman konuşmak yok borçlar hafifleyince diyor. Bende ister istemez bir soğuma oldu. Yani şuan için yapılacak birşey yok zamana bıraktık ama yorumlarınızı merak ediyorum, teşekkürler şimdiden.
Cocuk inanilmaz bi maddi yukle geliyo. Borclari odeyemeyecek duruma geliyoruz bazen diyosunuz. Siz ekmek kemirip oturursunuz ama bebek nolcak? Bi kutu mama 350 lira 1 hafta gidiyo. Orta ayar bi bez 250 lira 56 li paket. Aylik ne ediyo bunlari siz hesaplayin. Daha bunun doktoru var kiyafeti var d vitamini var ilaci var surubu var var da var. Esiniz isteksiz degil gercekci. Muhtemelen sizi ancak boyle ikna edebilmistir. Yoklugun icine cocuk yapmayin lutfenMerhaba arkadaşlar;
Eşimle 3 senedir evliyiz ama toplamda 10 senedir birlikteyiz. Zor şartlarda evlendik evimizi kurduk ve baya bir borcumuz var ödeyemeyecek noktaya geldiğimiz oluyor eşim serbest meslek yaptığı için kazancına göre değişiyor. Bende çalışıyorum. Hormonel olarak mı bilmiyorum ama ben çocuk istiyorum, içim istiyor. Borç harç bitmeden olmasın diye konuşmuştuk ama borç harç bitmek bir yana dursun her gün artıyor. Yaşımızda geçiyor yavaş yavaş(27), genç anne olmak istiyorum. Ama şimdi eşim ben baba olmaya hazır değilime getirdi konuyu gerekirse psikolojik destek alırım zamanı gelince dedi. Ama zaman konuşmak yok borçlar hafifleyince diyor. Bende ister istemez bir soğuma oldu. Yani şuan için yapılacak birşey yok zamana bıraktık ama yorumlarınızı merak ediyorum, teşekkürler şimdiden.
Fikrinize saygı duyuyorum ama sizin gibi düşünmüyorum. Elbette doğru zamanda çocuk yapmak istiyorum ama çok soru işaretim var. Ülkenin durumu, ailelerden ayrı şehirlerde yaşıyoruz bir süre mesleğimi bırakmam lazım. Ki bu beni çok düşündürüyor avukatım ve meslekten uzak kalmak mevzuat ve uygulama olarak çok köreltiyor kişiyi bence.Aslında bakarsan ülkemizdeki ölüm yaşı menapoz , çocukta anomali riskinin artması derken çocuk istiyeceksen bir an önce yapmanız daha mantıklı.
Merhaba arkadaşlar;
Ruh eşinizi bulursanız:)çocuk düşünülüyorsa,hazir hissedildiği zaman.madi durum müsaitse çocuk yapmak için en ideal yaş 23 ve üzeri.ben 30 üstü anne oldum çocuklarımla aramdaki yaş farkı fazla.ben onların en güzel anlarina şahitlik yapmak ıstiyorum sağlıklı bir şekilde. eşimle aralarındaki fark daha fazla.sorular soruyor oğlum hiç onun açısından bakmamıştım onun beklentileri endişeleri önemli.Şaka yapıyorum merak etmeyinBebek çok önemli bir karar ve üzerinde düşünülmeden tabiri caizse herkesin var bizim de olsun kafasıyla yapılacak bir şey değil benim için. Zaten kariyerimizi oturtmak üniversiteden sonra 4-5 yılımızı alıyor yani eskisi gibi 20 yaşında 23 yaşında anne olmak kalmadı bence.
Kaldı ki insan 20sinde olduğundan çok daha başka oluyor, daha olgun daha sakin. Hayata aynı bakmıyorum ben mesela önceye göre.. Çocuk yetiştirirken en önemli şeyler bana kalırsa.
Eşimle hiçbir sorunumuz yok çok şükür, çalışıyoruz borcumuz da yok. Geçenlerde konuştuk bu konuyu, bende tedirginlik sezdi eşim, (çünkü yetebilir miyim, ona hak ettiği hayatı verebilir miyim diye sorguluyorum) yıl sonuna doğru tekrar konuşalım sen de düşün biraz dedi konuyu kapattık.
Haklısınız o yüzden insan her anlamda hazır hissetmeli.
Eşiniz haklı ve aklı başında bir insan, hormonların etkisiyle dünyaya çocuk getirmek hakkında çok şey söylerdim de ban falan yerim yanlışlıklaMerhaba arkadaşlar;
Ruh eşimi:) 12sene önce:) 18 yaşımda:) buldum:) 7 senelik:) evliyim:)Ruh eşinizi bulursanız:)çocuk düşünülüyorsa,hazir hissedildiği zaman.madi durum müsaitse çocuk yapmak için en ideal yaş 23 ve üzeri.ben 30 üstü anne oldum çocuklarımla aramdaki yaş farkı fazla.ben onların en güzel anlarina şahitlik yapmak ıstiyorum sağlıklı bir şekilde. eşimle aralarındaki fark daha fazla.sorular soruyor oğlum hiç onun açısından bakmamıştım onun beklentileri endişeleri önemli.
Bu arada bu forumda özlem çeken annelerden özür dileyerek yukarıdaki yazım benim yaşadıklarıma alakalı inşallah kimseyi incitmez.çok hasas bir konu
çocuklarım doğalıdan beri en büyük lüksüm duşa girmek. Geçen doktora gittim. Eşim 2 saat boyunca tuvalete girememiş. Son 2 senedir çok nadir rüya görüyorum, çünkü rüya görebilecek kadar uzun uyuyamıyorum. Bebek ağlama sesiyle uyanıyorum. Yemeği asla sıcak yiyemiyorum, çoğu zaman atıştırıyorum. 2 ay oldu sezaryen olalı. Dikiş yerlerimi hissetmiyorum hala. İlk doğduğunda emmesiydi, gazıydı. Öyle uyumuyorlar. Sonra bir dış çıkarma dönemi oluyor. O zamanda uyumuyor. Aşıların bazıları ateş yapıyor. Yine uyumuyorsun. Arada hasta filan olması da extra.ama rahatımızın bozulmasından korkuyorum galiba
Çok güzel yazmışsınız benim de korkularımdan bazıları bunlar. Aslında çok sabırlıyımdır ama korkular var içimde. İnşallah doğru zamanda Rabbim bana da nasip eder..çocuklarım doğalıdan beri en büyük lüksüm duşa girmek. Geçen doktora gittim. Eşim 2 saat boyunca tuvalete girememiş. Son 2 senedir çok nadir rüya görüyorum, çünkü rüya görebilecek kadar uzun uyuyamıyorum. Bebek ağlama sesiyle uyanıyorum. Yemeği asla sıcak yiyemiyorum, çoğu zaman atıştırıyorum. 2 ay oldu sezaryen olalı. Dikiş yerlerimi hissetmiyorum hala. İlk doğduğunda emmesiydi, gazıydı. Öyle uyumuyorlar. Sonra bir dış çıkarma dönemi oluyor. O zamanda uyumuyor. Aşıların bazıları ateş yapıyor. Yine uyumuyorsun. Arada hasta filan olması da extra.
Bütün bunları ne zaman göze alabilecekseniz o zaman düşünün. Ben anne olunca kendi annemin kıymetini anladım. Ne zorluklarla büyütmüş bizi. Üstelik ben çalışmıyorum. Annem bir de işe gitmiş gündüzleri. Sabır taşına dönmek istiyorsan anne olmanı tavsiye ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?