Eşim beni kandırdı

biri kocana eşinin üstüne yapma diye akıl verdiğine kalıbımı basarım!

sebep: çünkü eşin ilk etap ta yaparım deyip sonradan yalana başvurup yapmaması!

off canım ya o zaman sürekli tetikte olacaksın? rahat olamayacaksın.. acaba yalan mı söylüyor diye..
nasıl vazgeçirilir ki bu yaşta bu illetten. çünkü pembesi, beyazı, masumu olmaz bunun..

itiraf ettirdiğimde bunu sordum kendisine, öyle bişey olmadığını söyledi ısrarla ,bilemiyorum artık ama kimse hiçbişey söylemedi dedi.

Dur hemen basma kalıbını..adam yatkınmış zaten kıvırmaya.

off canım ya o zaman sürekli tetikte olacaksın? rahat olamayacaksın.. acaba yalan mı söylüyor diye..
nasıl vazgeçirilir ki bu yaşta bu illetten. çünkü pembesi, beyazı, masumu olmaz bunun..

söylediği şeyi gözümle görmeden inanmıyorum açıkcası zaten, idare ediyorum işte kendim.
bilezik parasını istediğim için bile ben kendimi kötü hissediyorumda, kendisi bana yalan söylemiş rahat yastıga koymuş başını,
hiç umrunda değilmiş adamın, ben asla yapamam bunu, o yuzden korkuyor insan.bilmiyorum onunla ortak bir hayat geçireceksin ama yine şaşıracağın şeyler olabilir.
mesela 6 bin lira kadar parası var şu an, o parayla yatırım yapmak istiyordu 2 yıl kadar, o parayı büyütmek, ama güvenemiyorum ben ona.
yani sonu nolurki, benim değil ki herşey onun adına.
benim bilezik paramı bir araya getirsin sonra kazandıklarıyla napıyosa yapsın
böyle yanınamı kalacak bana söylediği yalan,yaptığı oyun.
ama acımamak lazımmış, istedim bilezik paramı,bunu isterken bile rahatsız oluyorum, hiç bencil olamıyorum ben,
çok merhametliyim maalesef

Son düzenleme:

Eşin çok mu ataerkil? Yani kendi karar verip kendi mi uyguluyor? Mesela elinde 6000 TL varsa yatırımı kendi yapacağına senin bilezikleri yapsa hem yatırım yapmış olur hem de seni mutlu etmiş olur.

Eşin çok mu ataerkil? Yani kendi karar verip kendi mi uyguluyor? Mesela elinde 6000 TL varsa yatırımı kendi yapacağına senin bilezikleri yapsa hem yatırım yapmış olur hem de seni mutlu etmiş olur.

yokhep bana sorar, beraber karar veririz, o para senin diyor, o 6 binin üstünede ilerde koyup biriktirmek istiyor, ama bana hep danışıyor, kendi kafasına göre yapmıyor
yani işte anlayamıyosun o yuzden güvenemiyorum zaten, dedim ya bu insan mı bunu yaptı sana dersin görsen, o yuzden korkuyorum. senin olcak o para falan dedi, e araba alırkende öyle demişti senin adına olcak diye, bilemiyorum insan hiç güvenmiyor, daha yeni yeni kendimize gelmeye başladık, bankada parası olmaya başladı, bilmiyorum kötüyüm işte üzgünüm( istemiyorum aslında bırakıp kendi ayıbı olarak kalsın,istemiyorum bilezik paralarımıda aslında, sırf bana yaptıgı böyle yanına kaldı, üzülen ben oldum o yine bir özür diledi çıktı işin içinden, öyl e sanıyor, bir özür hiçbişeyi değiştirmiyor, heleki yapıp edip özür dileyen biriyse.

Son düzenleme:

Madem senin olacak o para.. orada duracağına sende dursun kafan rahat olsun.. birikecekse sende biriksin… bu şekilde yaklaş madem..

Madem senin olacak o para.. orada duracağına sende dursun kafan rahat olsun.. birikecekse sende biriksin… bu şekilde yaklaş madem..

şirketinin avantajı olarak bireysel emekliliğe aylık belli yüksek miktar yatırırsa o parayı katlıyor,değerleniyormuş, 2 yıl sonrada biriken parayı çekebiliyormuş

bana 8 bin şimdi verirse benim hesabımda öylece duracak, ama kendisi aylık olarak kendi emekliliğine yatırırsa 2 yıl sonra yatırdıgı paralar 2 katına çıkıyor, yani kendisi yatırdıgı kadar çalıştıgı iş yeride yatırıyor.böylece değerleniyor, bu zaman kadar paramız olmadıgı için az az yatırmıştı.
ama yinede versin benim bilezik paramı diyorum, sonradan kendisi yatırımını yapsın, varsın az biriksin.
güvenmiyorum artık gerçekten, nasıl ikilemlerde kalıyorum, bana yaptığı bu işte maalesef.
bakalım o da yatırırsa yani, laftadır o da, beni ikna edeceğini düşünüyordur yine.

Son düzenleme:
evlilikte güven bu yuzden çok önemli, beraber atılan adımlarda bir olmak, güven sarsmamak çok önemli
yoksa işte benim gibi yapılacak birikimlerde bile kuşkuya düşünüp 2 yıl sonrasında nelerle karşılaşabileceğinin korkusu sarıyor ister istemez
ve çok büyük engel teşkil ediyor ,bir olmaya, aile olmaya.
herkerse çok tşk ederim derdimi paylaştıgınız için

Son düzenleme:

Ay sen de biraz müsaitsin sanki kandırılmaya…bireysel emeklilikte primleri çekecekse insanlar neden girsin ki bu işe. Kaldı ki değer kazanan primleri çekmeyi akıl eden bir tek senin eşin mi? Herkes düşünür bunu ki şimdi %25 devlet destekli.eeee bunları yapan sigorta şirketleri gibi kapitalist bir düzen bu uyanıklara karşı önlem almaz mı sence????

ehliyetiniz yoksa kendi uzerinize olan arabayi ne yapacaksiniz ki
ayrica evlilikte senin benim param olmaz
bence esinizde güvenmiyordur size
cok yanlis
birakin herseyi uzerine yapsin
diger ark dedigi gibi evlilikte edinilen mallar ortaktir
siz sanki simdiden bosanmayi düsünüyorsunzu heralde ki mallar uzerinize olsun istiyorsunuz

Sizi üzen yapılan davranış sadece derdiniz mal mülk değil, evlilik biz demek, her iki tarafında fedakarlık yapıp bencillikten uzak durması demek.
Aksi halde evlilik değil enayilik oluyor. İnsan ister istemez güvenini saygısını yitiriyor.

İnşallah eşiniz en kısa zamanda güveninizi kazanmayı başarabilir, hep tetikte olmak da sizi yoracaktır.
Allah yardımcınız olsun.

Arkadaslar esi hic yalan soylemeyen var mi?
Ozellikle erkekler baslari sikisinca hemen yalana sarilirlar

Arkadasim sen hep ikilemde mi kalacaksin?

Esinin hicbir sozune guvenmedikten sonra o evliligi niye yurutuyorsun?

Ben yine kendimden ornek verecegim.esim bende habersiz kredi cekmis.ne zaman cektigini inan hala bilmiyorum.krediyi odeyemedigi icin eve haciz gelecekti.bulduk bulusturduk odedik.ne icin kredi cektigini de bilmiyorum.

Esimin bir kac hatasi yuzunden esimi mi bosayayim?
yoksa ona guvenmemeyi tercih edip omrumu acabalarla mi gecireyim?

Ben esime guvenmeyi tercih ettim.simdi mutluyum huzurluyum.

Bazen mutlu olmak icin az sey bilmek daha iyidir.

Not:eger erkeklerin hatalari kadar kadinlar hata islese butun kadinlar anne evinde olurdu.
Kadinlar daha duygusal ve affedici....

Siz neden ısrarla üzerinize istiyorsunuz..Evlendikten sonra alınan herşey ortaktır..Ama haberinizin olmadan başkasının üzerine de geçirebilir tabii..Ama bu kadar kendinzi güvensiz hissetmenizin sebebini bir düşünün bence...

Malesef senin kocanda yalanla gemisini yürütenlerden.Seninki yine kendi üstüne yapmış bizim arabada evde abisinin üstüne.Nasıl bir insanla karşı karşıayım bilmiyorum.Ama akıllı ol bir kuruşundan vazgeçme ve asla gurur yapma.Bir yalanını yakaladıysan da emin ol o hep yalancı olacaktır.Eğer kendini kandırırsan bil gerisi geliyor.Ben şimdi düşünüyorum da ben onun yalanlarını hazmetmeye çalışıp kendimce acabalar türetirken o bana bakıp ne kadar saf diye düşünüp kıs kıs gülüyordu.

Bence hayatta ilk önce insan kendine güvenmeli. Madem araba onun üstünde, sende bundan sonra kendini garantiye almaya calisacaksin. Ama sanirim sen isteyince parani vermeyecek sana, o senin bilezik paranla kendine göre hesap kitap yapmis bile. En iyisi ondan gizli para biriktirmen olacak, ev kadini oldugun icin eve harcamadan kIsIp yapabilirsin belki.
Ayrica özel günlerde kendine hep degerli altin takilar aldir, küpe olsun, yüzük olsun, bilezik olsun, bazi erkekler naz yapinca aliyor, dogumgünü, evlilik yil dönümü vs
Paran oldugunu bilirse, onu tekrar alir zaten senden, bunun yüzünden bence hic tartisaracak bilezik parani geri isteme. Iki gün senin hesabinda durur, sonra birsey bahane ederek yine alacaktir, degmez. Zaten is ciddiye binince, zaten mal varligin yarisi senin, ister senin adina yapsin, ister yapmasin. Ama ayakta uyumamak lazim tabii.
Bazi erkeklerde karim beni terketmesin diye istemez karisinin calismasini, parasi olmasini vs. Beni terk etmesin, bana agzi acilamasin diye, cünki nede olsa bir kadina parasi olmasi öz güven verir, her istedigi eziyeti erkek ozaman o kadina rahat rahat yapamaz. Bazileride böyle, ne yapacaksin.

Benim bir tanidigim kadin 32 sene sonra bosandi, adam baska bir kadinla aldatti ve onla yasamaya basladi.
Kadin seviniyordu mahkemede oturduklari ev mesela ona kalmisti, cünki cocuklarda kadinda kalmisti zaten. Meger sonradan ögrenmiski kocasi -is yeri vardi adamin- zaten uzun seneler boyunca hep erkek kardesinin adina actigi bir hesapta para biriktiriyormus kadindan habersiz.
Hesapta erkek kardesi ölürse, ona kalacakmis, onuda bir akrabasi söylemis bosandiktan sonra, ama hicbir ispat olmadigi icin birsey yapamamislar.
Kadinda diyorki nekadar salakmisim, biz nezaman sIkIssak erkek kardesi bize para verirdi, esimde zamanla geri öderdi, bende hep nekadar iyi insan kardesi derdim diyor, meger kocasinin kendi parasiymis zaten : )

Bugun aldım bileziklerimin parasını. Bileziklerimin parası dışında da bana bakmak zorunda zaten. Gerçek bi aile olamadık onun en baştan bu yaptığı yüzünden.
Senin dediğin gibi olamadım hiç, alayım mı dese bile çok pahalı oldukları için kıyamadım, hiç gözüm olmadı altında vs belki salağım ama hala öyleHiç hesap kitap yapmadım
ben böyle olmasını istemedim çok ağrıma gitti ve korktum parama vadeli hesap açtım orda tutucam, kendi kazandığıyla yapsın bundan sonra yatırımını umrumda değil
benim güvenimi kaybetti, güvenmiyorum, en ufak şeyde bile tereddüte düşüyorum, bana yaptığı şey bu. Şimdi bütün hesaplarını paralarını bilsemde hep bi korku tedirginlik çelişki arıyor her yanım. Güven kaybetmek çok kolay , ama o güveni tekrar kazanmak çok zormuş, bizzat yaşayarak öğrendim.

bir arkadaş sormuş neden arabayı üzerinize istiyorsunuz diye. Ev kendisinin üstünede, arabayıda senin üstüne yapıcam dedi. Bende heveslenmiştim hoşuma gitmişti
yoksa illa üzerime olacak demedim ben, kendisininde rızası vardı.Ayrıca burda konu arabanın üzerime olmaması değil, yalan söyleyerek benim üzerime yapmak istememesi.
ben kendisininde hoşuna gider diye düşünmüştüm benim senin malım diye bişey olmadığı için, ama pek de öyle değilmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…