- 22 Mayıs 2008
- 3.951
- 531
- 163
- 37
başka yalanlarınıda yakaladım, sevgiliyken vs bana söylediği. evlendikten sonra öğrendim. Yalana yatkınlığı var sıkıştığında yalan söylediği olmuş.Ben kendisine güvenemiyorum zaten istesemde. Ama öyle desemde dediğin gibi inanmışım salak gibi,inanmak istemişim, keşke öyle olsaymış.
biri kocana eşinin üstüne yapma diye akıl verdiğine kalıbımı basarım!
sebep: çünkü eşin ilk etap ta yaparım deyip sonradan yalana başvurup yapmaması!
biri kocana eşinin üstüne yapma diye akıl verdiğine kalıbımı basarım!
sebep: çünkü eşin ilk etap ta yaparım deyip sonradan yalana başvurup yapmaması!
off canım ya o zaman sürekli tetikte olacaksın? rahat olamayacaksın.. acaba yalan mı söylüyor diye..
nasıl vazgeçirilir ki bu yaşta bu illetten. çünkü pembesi, beyazı, masumu olmaz bunun..
söylediği şeyi gözümle görmeden inanmıyorum açıkcası zaten, idare ediyorum işte kendim.
bilezik parasını istediğim için bile ben kendimi kötü hissediyorumda, kendisi bana yalan söylemiş rahat yastıga koymuş başını,
hiç umrunda değilmiş adamın, ben asla yapamam bunu, o yuzden korkuyor insan.bilmiyorum onunla ortak bir hayat geçireceksin ama yine şaşıracağın şeyler olabilir.
mesela 6 bin lira kadar parası var şu an, o parayla yatırım yapmak istiyordu 2 yıl kadar, o parayı büyütmek, ama güvenemiyorum ben ona.
yani sonu nolurki, benim değil ki herşey onun adına.
benim bilezik paramı bir araya getirsin sonra kazandıklarıyla napıyosa yapsın
böyle yanınamı kalacak bana söylediği yalan,yaptığı oyun.
ama acımamak lazımmış, istedim bilezik paramı,bunu isterken bile rahatsız oluyorum, hiç bencil olamıyorum ben,
çok merhametliyim maalesef
Eşin çok mu ataerkil? Yani kendi karar verip kendi mi uyguluyor? Mesela elinde 6000 TL varsa yatırımı kendi yapacağına senin bilezikleri yapsa hem yatırım yapmış olur hem de seni mutlu etmiş olur.
yokhep bana sorar, beraber karar veririz, o para senin diyor, o 6 binin üstünede ilerde koyup biriktirmek istiyor, ama bana hep danışıyor, kendi kafasına göre yapmıyor
yani işte anlayamıyosun o yuzden güvenemiyorum zaten, dedim ya bu insan mı bunu yaptı sana dersin görsen, o yuzden korkuyorum. senin olcak o para falan dedi, e araba alırkende öyle demişti senin adına olcak diye, bilemiyorum insan hiç güvenmiyor, daha yeni yeni kendimize gelmeye başladık, bankada parası olmaya başladı, bilmiyorum kötüyüm işte üzgünüm( istemiyorum aslında bırakıp kendi ayıbı olarak kalsın,istemiyorum bilezik paralarımıda aslında, sırf bana yaptıgı böyle yanına kaldı, üzülen ben oldum o yine bir özür diledi çıktı işin içinden, öyl e sanıyor, bir özür hiçbişeyi değiştirmiyor, heleki yapıp edip özür dileyen biriyse.
Madem senin olacak o para.. orada duracağına sende dursun kafan rahat olsun.. birikecekse sende biriksin bu şekilde yaklaş madem..
bana 8 bin şimdi verirse benim hesabımda öylece duracak, ama kendisi aylık olarak kendi emekliliğine yatırırsa 2 yıl sonra yatırdıgı paralar 2 katına çıkıyor, yani kendisi yatırdıgı kadar çalıştıgı iş yeride yatırıyor.böylece değerleniyor, bu zaman kadar paramız olmadıgı için az az yatırmıştı.
ama yinede versin benim bilezik paramı diyorum, sonradan kendisi yatırımını yapsın, varsın az biriksin.
güvenmiyorum artık gerçekten, nasıl ikilemlerde kalıyorum, bana yaptığı bu işte maalesef.
bakalım o da yatırırsa yani, laftadır o da, beni ikna edeceğini düşünüyordur yine.
evlilikte güven bu yuzden çok önemli, beraber atılan adımlarda bir olmak, güven sarsmamak çok önemli
yoksa işte benim gibi yapılacak birikimlerde bile kuşkuya düşünüp 2 yıl sonrasında nelerle karşılaşabileceğinin korkusu sarıyor ister istemez
ve çok büyük engel teşkil ediyor ,bir olmaya, aile olmaya.
herkerse çok tşk ederim derdimi paylaştıgınız için
eşim kolay yalan söyleyen bir insanmış, yalanlarını bir bir ben çıkardım kendim şahidim yani...
yüzüne baksanız bu adam mı yaptı sana bu aşağıda anlattığın şeyi dersiniz...
ama daha 1,5 aylık evliyken bana yaptığı adilik son nokta oldu benim için.
düğünde takılan bütün altınları eşime verdim, bir çeyrek bile almadım içlerinden, öylesine çok güvendim, tüm bileziklerimide bozdurdum verdim.
Yetmedi hatta bir de üstüne kredi çektik.
Araba alacaktık çünkü.
benim üstüme yapacağını söyledi bunu konuştuk, arabayı beğendik,sonra geldi ehliyetin yok senin üstüne olmuyor şöle böle dedi.
önce bir şaşırdım ama inandım, kendi üstüne yaptı ama hep aklımı kurcaladı, noterin web sitesine girdim ve gerçeği öğrendim.
Yüzüne söyledim, yine yalan yine yalan söyledi, yok notere gidince öğrendim, yok ben öyle biliyodum diye bla bla bla...
Sonra bu son söylediklerininde yalan olduğunu öğrendim, yani kasten bana en başta senin üstüne olmuyor diyerek beni kandırmıştı.Sonrada yalan üstüne yalan söylemişti.
sonuç:kandırıldım çok adi bir şekilde.
Şunu söylemek istiyorum onun üstüne bunun üstüne mesele değil, mesele bana yapılan çirkin davranış.
Ev onun üstüne ama kredisini ödüyoruz bitmesine az kaldı, ben çalışmıyorum, durumumuzda iyi sayılır.
evlilikte sen ben farketmiyorsa, ortaksa neden kendi üstüne illa yapmak için yalana dahi başvurdu diye insan düşünüyor ve çok üzülüyor,çok yıkılıyor.
Sonuç: 8 bin lira tutan bilezik paramı istedim, bu sadece bilezik paramdı. Diğer altınlar kendisinin istemiyorum.Hayatta ne olacağı belli değilmiş gerçekten, en çok güvendiğin insan bu oyunları yapabiliyormuş, Şu an 2 yıl olcak evli olalı ama bu yapılan aylarca içimde kaldı ve ben ona hiç güvenmiyorum. Sadece kötü günlerim olursa bana yardımcı olabilecek olan verdiğim bilezik paramı kendisinden istedim, şu an verecek durumda. Kaç kez bu parayı istemekten vazgeçtim ama içim rahat değil. Arabayı üstüme kesinlikle istemiyorum bu kadar dalavere yapmış umrumda bile değil araba benim artık. Yeni bir arabayla değiştirse dahi istemiyorum kesinlikle. Ben asla böyle olmasını istemezdim, ama acımamak lazımmış, acınacak hale düşebilirmişim bende.Yeni evlenecek olanlara belki bir ders olurum diye paylaşmak ve sizlere içimi dökmek istedim.
Bence hayatta ilk önce insan kendine güvenmeli. Madem araba onun üstünde, sende bundan sonra kendini garantiye almaya calisacaksin. Ama sanirim sen isteyince parani vermeyecek sana, o senin bilezik paranla kendine göre hesap kitap yapmis bile. En iyisi ondan gizli para biriktirmen olacak, ev kadini oldugun icin eve harcamadan kIsIp yapabilirsin belki.
Ayrica özel günlerde kendine hep degerli altin takilar aldir, küpe olsun, yüzük olsun, bilezik olsun, bazi erkekler naz yapinca aliyor, dogumgünü, evlilik yil dönümü vs
Paran oldugunu bilirse, onu tekrar alir zaten senden, bunun yüzünden bence hic tartisaracak bilezik parani geri isteme. Iki gün senin hesabinda durur, sonra birsey bahane ederek yine alacaktir, degmez. Zaten is ciddiye binince, zaten mal varligin yarisi senin, ister senin adina yapsin, ister yapmasin. Ama ayakta uyumamak lazim tabii.
Bazi erkeklerde karim beni terketmesin diye istemez karisinin calismasini, parasi olmasini vs. Beni terk etmesin, bana agzi acilamasin diye, cünki nede olsa bir kadina parasi olmasi öz güven verir, her istedigi eziyeti erkek ozaman o kadina rahat rahat yapamaz. Bazileride böyle, ne yapacaksin.
Benim bir tanidigim kadin 32 sene sonra bosandi, adam baska bir kadinla aldatti ve onla yasamaya basladi.
Kadin seviniyordu mahkemede oturduklari ev mesela ona kalmisti, cünki cocuklarda kadinda kalmisti zaten. Meger sonradan ögrenmiski kocasi -is yeri vardi adamin- zaten uzun seneler boyunca hep erkek kardesinin adina actigi bir hesapta para biriktiriyormus kadindan habersiz.
Hesapta erkek kardesi ölürse, ona kalacakmis, onuda bir akrabasi söylemis bosandiktan sonra, ama hicbir ispat olmadigi icin birsey yapamamislar.
Kadinda diyorki nekadar salakmisim, biz nezaman sIkIssak erkek kardesi bize para verirdi, esimde zamanla geri öderdi, bende hep nekadar iyi insan kardesi derdim diyor, meger kocasinin kendi parasiymis zaten : )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?