Eşim boşanmak istiyor

yağmur yaşadıklarına çok üzüldüm arkadaşım. ama inan sen neler yaşadıysan bizlerde aynısını yaşadık.aynı duyguları ....
ama zaman en iyi ilaç. sanki o ruh halinden hiç kurtulamayacaksın gibi geliyor ilk zaman. değil arkadaşım bol bol dua et ve kendine zaman tanı. zamanla güçlenerek çıkacaksın ve iyikide boşanmışım o dangalaktan diyeceksin. Allah yardımcın olsun.

CReSS_34 harika bir yazı. bende boşanalı henüz 1 yıl olmadı ama bana bile ilaç gibi geldi.

Yazdıklarımla birilerine faydam oluyorsa ne mutlu bana . Günümüzün zaman ve şartları bizi yalnızlaştırıyor malesef ve artık etrafımızda derdimizi, mutluluğumuzu paylaşacağımız, akıl danışacağımız insanlar olmuyor çoğu zaman. Komşuluk, arkadaşlık, dostluk, sırdaşlık vb kavramlarının değeri de eskisi gibi değil . Kime güveneceğimizi bilemiyoruz ve kendi dünyamızda debelenip duruyoruz. İşte o zaman devreye sanal ortamlar ve hiç bilmediğimiz tanımadığımız insanlar giriyor. Doğru kullandığımız zaman şu internet olayı dört duvardan ibaret dünyamızın ufkunu genişletiyor resmen. Her birimizin ayrı ayrı yaşam tecrübeleri var ve bunlar paylaşıldıkça anlamlanıyor ve bizim karanlığımız belki de başka birilerinin karanlığına ışık oluyor ...Bundan iyisi can sağlığı , di' mi ama

Koni sahibinin derdi basindan asmis bir de kadinca kaprislerle bunaltmasak daha iyi olmaz mi?

Ellerine saglik. Durumu cok guzel ozetlemissin. Simdi yagmurlunun yapacagi tek sey ayaga kalkmak. O zamankuslarin sesini duyabilir, gokyuzundeki bulutlari farkedebilir. Suanda kendi karankuginda. Biraz daha zamana ihtiyaci var. En dibe inmeden yukari cikilmiyor. Once biraz yasini yasasin. Umarim o da benim gibi zamanla disarda da bir hayat oldugunu gormeye baslayacaktir. Ha gayret yagmurlu. Bizler hep yanindayiz. Ne zaman istersen hep burdayiz. unutma ayni acilardan gectik biz. Ayni seyleri yasadik cogumuz. O yuzden seni cok iyi anliyoruz. Allah yardimcin olsun.

Konu sahibinin tavrına hak verenleri hiç anlamıyorum . adam can evinden vuruyor arkadan türlü türlü iş çeviriyor . sonra da ah canım elbette sen üzülme boşanmamı istiyorsun dur hemen ilk köşe de boşanalım ... bu mudur yani ... kadının yıllarını çalmış kuru bir gözyaşı ile kendini kurtarsın

Canım ne durumdasın. Arada yaz.Sevgiler.

ben de aynı şekilde ara ara konuya girip gelişme var mı diye bakıyorum. Öyle ilk sayfasından son sayfasına kadar okuyup da içinde kaybolduğum konu başlıklarından birisiydi ve konu sahibinin iyiliğini yürekten diledim. İnşallah herşey yolundadır ! Allah yar ve yardımcısı olsun...

Iki hafta oldu bugün...yok artık benim hayatımda,inanmak zor kabullenmek çok daha zor...her anım onu düşünmekle geçiyor,herşeye rağmen ..dipte köşede kalmış anlar geliyor aklıma ..sonra kendimi suçluyorum onun söylediği gibi benmi ittim diyorum,göz yaşlarım durmuyor..gecelerim yarım sabahımsa yok...nefes alıyorum veremiyorum,veriyorum alamıyorum girdaptayım..gözlerimin feri kalmadı artık boş bakıyorum etrafıma...hergün rüyamda görüyorum onu..yarın onsuz bir yıla giyorum...o yeni yılda hayallerini gerçekleştirecekken ben önümü göremiyorum...hala onun için nasıl üzülebiliyorsun diyenler var biliyorum....elimde değil canım yanıyor...

Geçecek canım güçlü ol. Yarın yeni bir yıl ve senin için yeni umutlar getitrecek. Sen önüne bak. Geçmişi neden niçini umursama artık. Geleceği de düşünme. Bugünü yaşa. Ne geçmişin ne de geleceğin seni boğmasına izin verme. Bugün yeni bir gün ve güneş doğdu senin için. Önemli olan da bugün. Şeytan vesves veriri insana geçmişi hatırlatıp. Ama geçti gitti bile. Onları bile umursama. Böyle bir adam için burnun düşse dönüp bakma. Senin mesleğin var. Önüne daha mutlu olacğın insanlar çıkcaktır. Dua et bol bol.

Son düzenleme:
Yagmurlu yapma boyle
Cik biraz hava al ,dolas ,gez ,kendini mutlu edecek birseyler yap ,yapmaya calis ya ,birakma kendini
O seni dusunuyormu saniyorsun ,kendi canina kiyma boyle
Ben daha agirini yasadim ,hamile halimle olmeyi dusundum ,nefesim kesildi ,onu hayatimin tek amaci yapmisim ,hic birsey beni mutlu etmedi ,sanki hayatim tum anlamini yitirdi ,halada oyleyim
Ama yinede unutmaya calisiyorum ,hayatta bi amacim yok,kalmadi.Hayallerim yok,umidim yok,yinede tutunmaya calisiyorum ,unuttum derken ondan gelen bir haber beni yerle bir ediyor.
En kotusude biz boyle uzulup kahrolurken onlar sevgililerinin kollarinda mutlular.
Bunu dusundukce ayakta durmaya calisiyorum 1.5 yil oldu ilk zamanlardaki kadar olmasa da yinede bogazimda gogsumde koca bir yumruk var gecmiyor,oylesine nefes aliyorum ,her aksam bir gun daha gecti diye seviniyorum.
Sende benim gibisin ,bana iyi gelen ne biliyormusun?Bana onu hatirlatan herseyden uzaklasmak,ondan hic haber almamak,duymamak,onu hatirlatan herseyden ,herkesten uzaklasmak
Inanki iyi geliyor vede zaman ,belki canin aciycak ama azalarak ,bazan guldugunu goruceksin,onsuz da yasaniyormus diyceksin ,ama kendini harap etme,kendini simart biraz ,sevdigin herseyi yap ,tatile cik
Ben onsuz yasayamam deyip yasiyorsam sende yasarsin ,kendini eskilere birakip yipratma lutfen ,gecmisi dusunmemeye calis dilerim gun gelir iyiki bosanmisim dersin ,ve cok mutlu olursun buna inaniyorum.

Yagmurlu bunlar cok normal. Hepimiz yasadik. Bir sure daha anilar gelecek aklina. Sabret. Ne zamsn ciceklerin boceklerin farkina varirsan iste o zaman hayat yeniden basliyor senin icin. Bu surec normal. En dibe inip sonrayavas yavas cikiyorsun.

Kendi ozune donmelisin. Kendini bulmalisin. Bu oyle bir donem. Bu donem kendinle ilgilenme donemi....

Kimi bir kac ayda atlatiyor bu donemi kimi de bir kac senede. Bu kisiye bagli. O evi terk edeli tam iki sene olacak subatta. Iyilestim saniyordum ben. Oglumu gormek icin gelmisti bir gun. Ayda iki kez oglumu almaya geliyor. Biz baska bir sehirde yeni bir hayat kurduk bu arada. Onun oglumu almaya geldigi gun bir arkadasim cagirdi beni bir isi icin. Konusurken soyledigi sozler tokat gibi indi suratima. Cok agirdi ama beni kendime getirdi. Arkadasim benim patalojik bir vaka oldugumu soyledi. Bana sen onlarin umurunda bile degilsin. O bu sehire gelince kendi kendine bir yerlerde karsilasirim diye eve kapatiyorsun kendini. Salak gibi dusunmemek icin deli gibi temizlige veriyorsun kendini oysa sen onun icin bir hicsin kabul et artik dedi. Cok yaralandim. Bunlari ben de biliyordum. Onun beni sevmedigini zaten biliyordum ama bunlari duymak hic hosuma gitmemisti. Ama bu sozler bir kac gun sonra kendime gelmemi sagladi. onunla ilgili seylerden uzaklasmalisin. Ortak arkadaslardan bile. Bu bu sureci hizlandiracaktir.

Kendi ozune donmen ve eski yagmurluyu bulman bir anda olmuyor zaten. Once kayboluyorsun icindeki boslukta. Dua et bu surecte. Cok faydasini goreceksin. Allah kalbi kiriklarin yanindaymis cunku. Ben cok kitap okudum. Kendimi yeniden kesfetmek icin hep okudum. Cok dua ettim. Ona soyleyemedigim bir suru seyler vardi gittiginde. Ona soyleyemediklerimi soyledim kendime. Icimde kalmisti cunku. Rabbim ben soyleyemedim sen onun vicdanina soyler misin dedim. Herkes uyurken ben geceleri aglayarak gecirdim. Oglum ben neyin cezasini cekiyorum dediginde bu sorunun cevabini ben de bilmiyordum. Hep dua ettim. Allah im ben bu aciya dayanamiyorum sen hafiflet acilarimi dedim. Hic gecmeyecek saniyorsun ama geciyor inan. Bir sure sonra sokaktaki herhangi biri gibi oluyormus. Henuz o asamaya grlmedim ama iki senedir epey yol katettim. Sen de oyle olacaksin.

Biliyormusunuz ben ona ait,onu hatırlatan herşeyi o evde bıraktım...bana aldığı bütün hediyeleri bana bir doğum günümde aldığı telefonu...onunla beraber aldığımız şeyleri bile gözümün önünden kaldırdım görmemek için..sadece mesajlarını silemiyorum kartımda kayıtlı kalan taa nikah yaptığımız 2008 şubatından kalan mesajları... kıyamıyorum...ve ben kendimi biliyorum zaman geçsede unutamayacağım..

Canım zor bir dönem aöa unutacaksın..En agır acı ölüm acısı ama farkındaysan ınsanlar ölen yakınlarının bıle acısına alısıyor..Sen onu öldu farzet,uzaklara gıttı farzet..Ama yok say...

Bende unutamiyordum onsuz nefes alamiyodum kendime ellerime beynime hukmedemiyodum.o annesinin kollarinda yasamayi secti ama ben o illede o ben onsuz yapamamkilerdeydim.burasi beni kendime getirdi takinti haline getirmistim onu.en sonunda bir mezarligin onunde durdum ve baktim burda yatan cok insan sevdiginden koptu burda yatiyor kalkamiyor.sevdikleride onlari ozluyor ama oluler iste isteselerde kavusamiyolar iste dedim.anakuzusu esimide o mezarliga gomdum topragin altinda ve kalkamiyor bana gelemiyor diye dusundum.onu oraya topragin altindan hic kalkmicak sekilde orada biraktim beynimle.diger turlu kendime hakim olamiyordum anasinin evinin onunde onu gormek icin bile gizliden zaman kollamayi bile dusundum.zaman en iyi ilacmis zamanla dahada hafifliyor acin.tam olarak unutmadim ama eski bende degilim cok degistim artik o bende cok sey ifade etmiyor.o ex ve exten next olmucagini cok gosterdi bana.psikiyatriste git ltf ben 1 kez gittim hastalik derecesinde idi ona duskunlugum doktor bayanda bende bosandim ustelik bende cok seviyodum fakat annesi ve kendisi yuzunden cok degisti ve biz hep kavga eder olduk ayrilirkende borc takip bosandi ve ben hala onun borcunu oduyorum dedi.ve bana onune bak daima dedi.oyle yapiyorum yapmaliyimda.sende acini yasa degmiyor ama yasa ama cabuk silkelen ltf destek al.

Canım benim belki şuan sana inandırıcı gelmiyor ama emin ol geçecek , geçiyor da...Zaman herşeyin ilacı gerçekten ....Suçlama konusunda ne olur daha objektif bak olaylara ve yapacağın en son şey olsun kendini suçlamak...Sen değerlisin, sen kıymetlisin! Başkası bilmese de sen bilmelisin değerini ! Kimsenin seni böylesine üzmeye hakkı yok !!! Eski eşin kendi vicdanını rahatlatmak adına tabii ki seni suçlayacak yoksa sana yaşattıklarının ağırlığını nasıl taşıyacaktı?

Ve içinden gelmese de ne olur sürekli düşüncelerle boğulmamak, vesveseye izin vermemek için hem bedenini hem de beynini boş bırakmayacak bir şeyler yap... Şayet sen şu ilk süreçte kendini depresyon modundan koruyabilirsen seneye yılbaşında ondan kurtuluşunun sene-i devriyesini kutluyor olacaksın hem de davulla zurnayla !!! Az daha sabır az daha dirayet !

Senden uzak, Allaha yakın olsun ! Dualarımdasın tatlım !!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…