Eşim çalışmam için baskı yapıyor..

Bir erkek eşi calissada calismasada dinen evini geçindirmek evinin eşinin cocukalrinin ihtiyaçlarını karşılamak zorundadır .totosuna guvenmeyen evlenmesin !Ancak içinde bulunduğumuz ortamda tek maaşla idare etmek gerçekten çok zor . Gecinilmezmi tek maaşla gecinilir ancak ucu ucuna kısıtlı imkanlarla , tatil ...vb gibi hiçbir ekstraniz olmaz , yeri gelir ihtiyacınız olan bir kıyafeti ertelemek zorunda kalırsınız .Üslubu kötü olmuş eşinizin ! Anladığım kadarıyla yaşlar genç mutlaka ve mutlaka çalışın kendiniz için geleceğiniz için ilerde doğacak bebeğiniz için çalışın bu erkeklerin ne yapacağı asla belli degil. Benim başıma gelmez benim kocam yapmaz ona kimse bakmaz o mantıklıdır diye düşünmeyin.mis gibi okumuş mesleğinizi elinize almışsınız .hamile kalmadan en az bir iki sene çalışın sonra hamile kalın dogum paraniz olur yasal haklarıniz olur . Çocuğunuza ve kendinize istediğiniz dogum hazırlıklarıni yapabilirsiniz bizim zamanımızda yoktuda şimdilerde hastane odası susltebilirsiniz fotoğrafçı ayarlayabilirsiniz bunlar için adamın size vereceği iki kurusu beklemek zorunda kalmazsınız . İnsan sabahları evden saçını tarayıp giyinip süslenip çiçek gibi çıkıyor işyerinde arkadaş ortamı oluyor iki konuşup gülüyor kafası dağılıyor bir yandan kendi emekliliginiz işler çalışmak gibisi varmı

Biri doldurmuş onu belli

Çok yeni evlisin bu ilk kavgayı nasıl yönetirsen devamı öyle gelecek keşke susmak yerine elalemin eşinin düğünden önce kalma borçları da yok borcun olmasaydı araba kredisi çekeriz deseydin gece diyemedin bari bu sabah de ilkinde susarsan bu böyle gidecek

Evlenen cogu erkegin hayali araba almak. Birkac sene oncesine kadar dugun takilarini bozduralim, araba alalim diye kadinlari darlarlardi. Artik dugun takisina araba alinmadigi icin bu sekilde bunaltiyorlar sanirim.

Benim size tavsiyem gebe kalmadan once ise girmeniz. Hem sigortaniz yatacak hem dogum yardimi alacaksınız hemde geri doneceginiz isiniz olacak. Bunun yani sira esinize haddini bildirin. Baska insanlarin hayatlarina bakacak olursak ev hanimi olup, evine yardimci alan, bakici ile calisan, kocasinin altina cektigi arabayla gezip duram birsuru kadin var.

Korunun çocuk filan düşünmeyin hemen.

Ailesi için aldığı kredi borcunu da size ödetecek galiba amacı bu gibi geldi.

Borcunuz yokmuş size gelen gelirinizi asla vermeyin eşinize derim ben.

Severek mi evlendiniz yoksa görücü usulü mü?

Adama așırı tilt oldum

Madem o kadar araba istiyordun bu zamana kadar kendin neden almadin? derler adam(!)a

Hayat birligi, yol arkadaşligi, yuva kurmak icin değil de,
refah seviyesini yükseltmek, konfor alanini genişletmek için evlenmiş.

hayalperestprenses
İşe girip çalışırsıniz ve ya calismazsiniz ama bir dediği bir dedigini tutmayan eşiniz olacak şahsın istemesiyle,
hatta kendiniz cok isteseniz bile,
şu aşamada çocuk olayini erteleyin.

benim fikrim işe girmeniz.eşiniz memur kirada oturuyormuşsunuz. para yetmiyor. başta para yeter sanmıştır çünkü yeni evlilik ilk aylar. aşk var. zaman geçince erkekler duygusal değil mantıklı kararlar almaya başlarlar. çocuk olunca hiç yetemeyeceğini biliyor.işe girerseniz harçlık istemekten kurtulursunuz primleriniz ödenir ekonomik özgürlüğünüz olur kimsenin karısı ile kıyaslanmak durumunda kalmazsınız.elbette kıyas yapmak onun ayıbı ama benim gözlemim erkekler genelde kıyas yapıyorlar. sabah işe giderken insan kendine bakıyor kıyafet saç özen.evde salıyor.konuştuğu konular başkalaşıyor. kariyer mesleğiniz var. çok güzel meslek hemşirelik.(kendi tercihi ile evde oturan ekonomik olarak çok iyi durumda olan kadınlara lafım yok amacım kimseyi incitmek değil. ama çalışan kadınların gücünü çok seviyorum.

işe girerseniz ihtiyacınız neyse kendi maaşınızla çat çat alırsınız.şimdi para istemek durumunda kalıyorsunuz.isterken örnek veriyorum bana elli lira verir misin diye sorsanız daha dün verdim diyecek. ne alacaksın diyecek. boşansanız bile ultra zengin adamlar hariç erkekler para harcanmasından hoşlanmaz verirken illa neye harcayacaksın daha dün verdim der gurur kırarlar. adam için değil kendiniz için çalışın bence.hemen altınıza bir araba alırsınız. doktor hemşirelerle dolu çevreniz olur. kendinize güveniniz artar. o zaman bu adam pinti ise boşanmak bile çok kolay olur çünkü düzenli geliri olan kadınlar daha hızlı boşanıp hayat kuruyor. daha kolay evleniyor. devir ekonomi devri. her şey para.sokağa adım atınca para gidiyor. tek maaşla çocuk yapalım mı diyen bir üye vardı ona da işe girin diye yazmıştım. iki maaşla daha iyi bakarlar çocuğa. bunları kocanız yada evliliğiniz için değil kendiniz için yapın. bir daha da işi bırak ben sana bakarım diyen kimseye babanız kocanız güvenmeyin çünkü bir dereceye kadar bakıyorlar sonra çok acı laflar başlıyor.

Çalışmak istemiyorsan sakın kendini zorlayıp çalışma, yarın bebek olurken yine işten ayrılırsın ve yine aynı durumlar olur.

Eşinizin haklı olduğunu düşündüğüm yerler var ama sizinle konuşma şekli haklı taraflarının canı cehenneme detirtiyor.

Üyeler bekarlıktan getirdiği borca takılmış ama tarafsız olmak gerekirse, eşimin bekarken babasıyla birlikte aldığı arabayı benim malım diye tepe tepe kullandım, getirdiği borcu da bu borç bekarlıktan demeyip eşimle beraber çalışıp ödedim. Adam borçsuz ve arabayla gelse konu sahibine aynı derecede cevap verecek miydik.

Özür dilerim konu sahibinin eşi eşeklik etmiş, biz de burada sen de et diye öneri sunuyoruz. Biz kadınların en büyük handikapı, bir olay olduğunda o olaydan girip, geçmişte yaşanan olaylardan devam edip, gelecekte olacağını hissettiklerimizden çıkıyoruz. Durumu kendi içinde değerlendirip eşinizi buna pişman edin.

Uzun soluklu bir evliliğiniz olsaydı, ve eşiniz sürekli böyle davranıyor olsaydı, cevabım daha farklı olurdu tabi.

valla adam haklı tek maaş neye yetsin ? her mesleğin zorluğu var sizin nöbet zorluğu var bizim ölüm riski var falan filan çocuğu bahane de etme bence 21 aylık oğlum var 3 aylıkken kaynanam bakmaya başladı işe döndüm hayat şartları zor çünkü kocanız ne kadar zor durumda bilemezsiniz birde ekstra kadınların ihtiyaçları oluyor makyajıydı giyimiydi tek maaşla mümkün değil çalışmanın cinsiyetle bir alakası yok sen çalışıp eşin çalışmasaydı olsun ya ben çalışıyorum nede olsa mı derdin asla demezdin kadın erkek eşitse kadında çalışacak bir erkeğin eline bakmayacak .

Sizin zaten geliriniz varmis o da borclanmasaymis bekarken. O size bir soylerse siz iki soyleyin adama bak. Alttan almayin hem kendisi bastan demis calisma diye biri aklina mi girmis napmis simdi donmus calis diyor.
bu ekonomik şartlarda birinin aklına girmeye gerek var mı ki adam sonra bakarız demiş çalışma dememiş ki 1 senede ekonomide çok level atladık 1 markete girip en az 500 harcamadan çıkılmıyor ev kira kış ayı faturalar filan adam ne zorlanıyordur bilemeyiz ki mesleği olan kadının da çalışması lazım çeyize koymak için okumadı ya

Tek maaşla geçinmek zor, bu konuda hem fikiriz. Fakat işten çıkarmak, sonra başkalarıyla kıyaslamak, tekrar çalış demek… Bunlar dengesiz davranışlar. Üstelik geçim derdi değil araba derdi var. Sizin ek gelirinize ve onun borçlarına rağmen… Açıkçası davranışlarında haksız. Oturup bunları halletmeniz gerekiyor önce. Daha sonra siz isterseniz çalışırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…