- 16 Mart 2019
- 1.541
- 3.229
- 133
- Konu Sahibi hayalperestprenses
-
Eşiniz dedi diye asla demiyorum ama hemsireligin kpss puanlari o kadar düşük oluyor ki hadi diyelim sizin sehir sıkıntınız var yine birkac ay calismayla 74-75 alırsınız ve atanirsiniz. Zaten KPSS 2024'e çok var ama ilerisi icin ve kendiniz için bunu düşünün bencebenim ailemden kalan bir evden kira gelirim var, kendisi sadece düğünden çok çok önce kredi çekip ailesine verdiği için borcunu ödüyor
Calissin tabi. Her kadinin calismasi gerektigini savunuyorum. Ama maasini kocasina araba almak icin heba etmesin. Cogu zaman araba erkeklerde kaliyor, kadinlar işe toplu tasimayla gidiyor. Hanimlarin parasıyla aldiklari arabayla hanimlarina peşkeş cekiyorlar. Kocasi guvenilmez geldi banaBizim kız da çalışın ama kanki,bunun emekliliği var rahat eder ilerde kız,
Bu herif de sağlam, sözünün eri biri değil kız çalışsın araba almasın kendine alsın ya da cünkü 5 ay da bunu demiş, maddi şiddet yükleniyor cünkü lütfen bekleyiniz :)
Haklısın ama bunun çözümü çalışmamak değil ki. çalışma konusunda haklı ama maddi açıdan kadını sömürmek istemesi başka bir mesele.zaten adam sana sağlam pabuç gelmiyorsa devam etmek hata.Bende eskiden senin gibi düşünüyordum. Ancak hayat oyle degil. Burada acilan konulara goz at. Erkekler ev temiz olsun, cocuk bakilsin, yemek yapilsin, kadin calisip eve maas getirsin istiyor. Benim dugun takilarini araba almaya verip, ustelik calisan arkadaslarim o arabalari kullanamiyor bile. En son bir arkadasim kocasi uyurken arabayi alip cikmis. Adam uyanip arabasiz kalinca işe gec gitmis, tartismislardi. Ferhanscim erkeklerin cogu evlenmeden önce yagdirir, evlendikten sonra bir damla suyu cok görür. Oglum, agam, pasam diye yetistirilen erkekler boyle açgözlü olur. Dengeyi saglayabilen cok az erkek var.
Calissin tabi. Her kadinin calismasi gerektigini savunuyorum. Ama maasini kocasina araba almak icin heba etmesin. Cogu zaman araba erkeklerde kaliyor, kadinlar işe toplu tasimayla gidiyor. Hanimlarin parasıyla aldiklari arabayla hanimlarina peşkeş cekiyorlar. Kocasi guvenilmez geldi bana
Haklısın.ben sadece bu konu üzerinden genel bir toplum eleştirisi yaptım.kocası bence de sağlam pabuç değil.Calissin tabi. Her kadinin calismasi gerektigini savunuyorum. Ama maasini kocasina araba almak icin heba etmesin. Cogu zaman araba erkeklerde kaliyor, kadinlar işe toplu tasimayla gidiyor. Hanimlarin parasıyla aldiklari arabayla hanimlarina peşkeş cekiyorlar. Kocasi guvenilmez geldi bana
Bu hayatta en çok korktuğum şeylerden biri bile isteye birini kırmak düşmanım da olsa yapamıyorum bu sebeple hep susuyorum ya da eziliyorum. Aslında söylenecek çok şey var. Benim bekarlığımdan kalma borcum var mıydı evlendiğimde? Yok. Biz onun kredisini ödediğimiz için sıkışıyoruz. Araba alalım bilmem ne alalım mevzu. Geçinememek değil. Arkadaşlar elbette çalışırım fakat 24 nöbetler tutup gecem gündüzüm karışarak değil. Bana karşı çok saygısız. Hatta narsist olduğunu bile düşünüyorum. Kendi ne yaparsa yapsın haklı çünkü. Asla empati yok kırmaktan korkmuyor. Ki bu şahsiyet daha 3 gün önce ortak birikimimizden para alıyorduk, bir miktar fazla istediğim için( fuzuli bir harcama değil) yüzüme fırlatmaktan beter etti. Yeni yeni oturuyor taşlar.
Ben calisma demedim konu sahibine. Hatta ilk yorumumda kendin icin calis dedim. Demek istediğim sey maymun istahli koca istedi diye altina araba cekmesin. Konu sahibi once kendi gelecegi icin calissin. O bahsettigin ataerkil kafa evrim gecirdi eskiden manevi olarak kadini omzuna biniyorlardi artik maddi olarakta biniyorlarHaklısın ama bunun çözümü çalışmamak değil ki. çalışma konusunda haklı ama maddi açıdan kadını sömürmek istemesi başka bir mesele.zaten adam sana sağlam pabuç gelmiyorsa devam etmek hata.
Ben bu yazdiklarimin hic birini yasamadim bu arada. Evliyke eşim benden ne arabasini ne parasini sakinmadi. Bosandik, hala daha nafaka haricinde destek oluyor. Bu yazdiklarim benim cevremde gördüklerimden ibaret. Cevremdeki kadinlari gozlerini acsinlar diye uyarmayi gorev edindimBenim kurumdaki evli kadınları tasvir etmişsin adeta :) aynen ama bizim kadınlar da evlenmesin öyle pisliklerle hiç acımıyorum :) çift maaş olmak için evlenen heriflerle evlenmesinler
Evet son zamanlarda maddi açıdan kadınları sömürmeye çalışan erkek o kadar çoğaldı ki.eskiden maddi durumu iyi koca bul rahat et diye tavsiye verirlerdi kızlara.şimdi aman kızım paranı hiçbir erkeğe kaptırma, uyanık ol diye tavsiye veriliyorBen calisma demedim konu sahibine. Hatta ilk yorumumda kendin icin calis dedim. Demek istediğim sey maymun istahli koca istedi diye altina araba cekmesin. Konu sahibi once kendi gelecegi icin calissin. O bahsettigin ataerkil kafa evrim gecirdi eskiden manevi olarak kadini omzuna biniyorlardi artik maddi olarakta biniyorlar
ha bu arada ben çalışırım o bana ev işlerinde yardım eder diye bir durumda yok arkadaşlar. Yapmaz
Tamda dedigim gibi birisi işte. Ise girin, calisin kendiniz icin. Eve yardimci gelsin, yemekleride disaridan soyleyin. Araba almayinBende eskiden senin gibi düşünüyordum. Ancak hayat oyle degil. Burada acilan konulara goz at. Erkekler ev temiz olsun, cocuk bakilsin, yemek yapilsin, kadin calisip eve maas getirsin istiyor. Benim dugun takilarini araba almaya verip, ustelik calisan arkadaslarim o arabalari kullanamiyor bile. En son bir arkadasim kocasi uyurken arabayi alip cikmis. Adam uyanip arabasiz kalinca işe gec gitmis, tartismislardi. Ferhanscim erkeklerin cogu evlenmeden önce yagdirir, evlendikten sonra bir damla suyu cok görür. Oglum, agam, pasam diye yetistirilen erkekler boyle açgözlü olur. Dengeyi saglayabilen cok az erkek var.
Ay inan bende anlamadım kendisi dedi deli gibi de bebek istiyor Allah aşkına hamile kalsam kim beni işe alır.Öyle aman şu da olsun bu da olsuncu biri de değilim maddi anlamda asla söz etmem geçen sıkıştık altın verdim ondan kıymetli değil neticede ama benden ne istiyor durduk dururken. Asabımı bozuyor sadece. Bencede, biraz daha tanımalıyım sanırım.
+1“Başka kocaların bekarlıktan kalma borçları olmadığı için araba alabiliyorlar, sen değil miydin yaza kadar evde kal diyen, ne oldu şimdi” diyebilirsin. Kendini mutlaka ifade et. Sessiz kalıp anlamasını bekleme. Erkekler hee şeyin çat çat söylenmesinden anlıyor maalesef
Paşama bak yaaa! Çalış araba alalım demesini biliyor ama! Ay bu adamlar beni çileden çıkaracak. Kadın hem çocuk doğursun çocuk baksın hem dışarıda çalışıp eve para getirsin hem evi temiz tutsun yemek yapsın… başka?ha bu arada ben çalışırım o bana ev işlerinde yardım eder diye bir durumda yok arkadaşlar. Yapmaz
Kırmayım diye gerçekleri yüzüne vurmuyorsunuz ama o sizi haketmediğiniz halde gayet kırıyor.Bu hayatta en çok korktuğum şeylerden biri bile isteye birini kırmak düşmanım da olsa yapamıyorum bu sebeple hep susuyorum ya da eziliyorum. Aslında söylenecek çok şey var. Benim bekarlığımdan kalma borcum var mıydı evlendiğimde? Yok. Biz onun kredisini ödediğimiz için sıkışıyoruz. Araba alalım bilmem ne alalım mevzu. Geçinememek değil. Arkadaşlar elbette çalışırım fakat 24 nöbetler tutup gecem gündüzüm karışarak değil. Bana karşı çok saygısız. Hatta narsist olduğunu bile düşünüyorum. Kendi ne yaparsa yapsın haklı çünkü. Asla empati yok kırmaktan korkmuyor. Ki bu şahsiyet daha 3 gün önce ortak birikimimizden para alıyorduk, bir miktar fazla istediğim için( fuzuli bir harcama değil) yüzüme fırlatmaktan beter etti. Yeni yeni oturuyor taşlar.
Bu hayatta en çok korktuğum şeylerden biri bile isteye birini kırmak düşmanım da olsa yapamıyorum bu sebeple hep susuyorum ya da eziliyorum. Aslında söylenecek çok şey var. Benim bekarlığımdan kalma borcum var mıydı evlendiğimde? Yok. Biz onun kredisini ödediğimiz için sıkışıyoruz. Araba alalım bilmem ne alalım mevzu. Geçinememek değil. Arkadaşlar elbette çalışırım fakat 24 nöbetler tutup gecem gündüzüm karışarak değil. Bana karşı çok saygısız. Hatta narsist olduğunu bile düşünüyorum. Kendi ne yaparsa yapsın haklı çünkü. Asla empati yok kırmaktan korkmuyor. Ki bu şahsiyet daha 3 gün önce ortak birikimimizden para alıyorduk, bir miktar fazla istediğim için( fuzuli bir harcama değil) yüzüme fırlatmaktan beter etti. Yeni yeni oturuyor taşlar.
ha bu arada ben çalışırım o bana ev işlerinde yardım eder diye bir durumda yok arkadaşlar. Yapmaz
Benim ailemden kalan kira gelirimle senin ailene yağdırdıklarını ödemek zorunda değilim, tatava yapma deyin.Öncelikle herkese iyi geceler, asabım çok bozuk olduğu için sizinle sorunumu paylaşmak istedim.
Arkadaşlar ben hemşireyim. Eşim de devlet memuru. 5 ay önce evlendik ve kira da oturuyoruz.
Bundan 1 ay önce bir firma da işe başladım ilaç satışı ile ilgili bir yerdi, gayet başarılı bir şekilde ilerlerken maaşımın bir kısmını eksik yatırmaları, il dışı gezileri sebebi ile ve bilirsiniz müşteri bağlamak için biraz samimi konuşmak gerekir bu sebeple eşimin de isteğiyle işten ayrılmak zorunda kaldım, zaten o dönem düşük yapmıştım kendisi evimizde otur dinlen yaza kadar sonra bakarız dedi ve bu şekilde konuyu kapattığımızı düşünüyordum. Bu gece durduk dururken arkadaşının eşinden örnekler verdi evden çalışıyormuş bilmem ne yapıyormuş benim içimde çalışma isteği yokmuş, çalışsam araba da alırmışız bilmem ne. bu konuda çok rahat davranıyormuşum sonra da sinirlendi döndü arkasını uyudu ben kendimi açıklayamadım bile. Bilenler muhakkak vardır, özel hastanelerdeki nöbet sistemleri berbat. 24 saat nöbete gidip bir sonraki gün sabaha gittiğimi biliyorum ben. Üstelik söylemiştim başından beri. Ha bir de bebek istiyorduk kendisi benden daha çok istiyordu e şimdi bu niye o zaman? Düğünden kalan borcumuz yok sadece ev kira. benim ailemden kalan bir evden kira gelirim var, kendisi sadece düğünden çok çok önce kredi çekip ailesine verdiği için borcunu ödüyor. Arkadaşlar ben har vurup harman savuran hesapsız biri de değilim. Sizce ne yapmalıyım, nasıl bir yol izlemeliyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?