- 2 Kasım 2013
- 7.796
- 37.040
- 748
- Konu Sahibi Butterfly246
-
Hayır tabi ki pişmanlığıma zorunluluk söz konusu bile olamaz onlar bambaşka konular.. cocuk isteyimin baskın olduğunu anlatmaya çalıştım, Türkçem bazen zorluyor kusura bakma
Demek ki yeterince konusamamıssınız canım.Bizde öyleydik canim, evlenince konuşulanlar olmuyor maalesef.. 6 sene konuştuk evlenmeden
Fark etmeden prezervatifleri deliver bariBazen bende oyle düşünüyorum da iliskiye girmeden adam prezervatif alıp geliyor dolaptan.. gecen markete saldim eksikler var diye, tutmus bir paket daha almış indirimdeydi diye. Sanki çok lazimdaFırsat bile kalmıyor hamile olmama..
Ama neden ilişkinin başında konuşmuşlar gibi algiladiniz belki 17 18 de falan konusmuslardir:)6 sene konuştk evlenmeden önce demişsiniz de, zaten 21 yaşında evlenmişsiniz. 15 yaşında konuşulanların şu an uygulanabilir olmaması mantıklı değil mi zaten? O yaşta çocukça kurulan hayallerle 25-30 yaş mantığı bir mi?
+ 25 yaş içgüdüsel olarak çocuk yapmalıyım hormonlarının tavan yaptığı bi yaş değil ki.Hatta bence evlilik için bile erken.Ben doğamız gereği kısmına takıldım. Her kadın anne olmak zorunda değil annelik içgüdü değildir. İç güdü olsa her anne cocuğuna aynı şekilde davranırdı hayvanlardaki gibi. Sizin zaten hollanda gibi bir yerden türkiyeye gelmeniz en başta hataymış neyinize güvendiniz. Tek sorun çocuksa yapmayıverin. Herkes istemek o sorumluluğu almak zorunda değil. Hayatı kendinize zehir etmeyin
Bu hormonlar bende tersine işliyor galiba. Yaş 30a yaklaştıkça istek mistek kalmadı.+ 25 yaş içgüdüsel olarak çocuk yapmalıyım hormonlarının tavan yaptığı bi yaş değil ki.Hatta bence evlilik için bile erken.
Fark etmeden prezervatifleri deliver bari
Bu arada şaka yaptım sakın ciddiye alma, o zaman da aldırtmaya calısır böylesi.
Ama neden ilişkinin başında konuşmuşlar gibi algiladiniz belki 17 18 de falan konusmuslardir:)
Konu sahibi amacım dalga geçmek değil ben de eşimle 16 yaşımda başladım sevgili olmaya ve 26 yaşımda evlendim ama aynı eve girince herşey bambaskaymis. Aynı evde yasamadikca bi 10 yıl daha sevgili olsak yine tam tanıyamazmışım.
Ve evet öncesinde konusulan şeyler değişiyor, açıklama da insan değişiyor o zaman söylediğim şeyden yıllar sonra sorumlu tutulamaz şeklinde geliyor. E biraz da haklı ama işte bazen dozunu kaçırıp böyle hayatı konuda da bu tavrı takına biliyorlar.
Bence şu şekilde yap adetinden sonraki hafta bu hafta hamile kalmam mümkün değil korunmayalim de ve korunmadan spontane şekilde ilişkiniz olsun. Tabii sen hapla falan korun kesinlikle ve 1 ay sonra ovulasyon testi al, tam yumurta çatlama döneminde yap ki iki çizgi de Pozitif çıksın ve eşine gebelik testi diyerek tepkisini öğren.
Benim eşimde 3-4 yıl istememisti ve ondan daha çok ben istememiştim ama ilk yıl istemeden hamile kaldım ve bir de baktım o istemeyen eşim tam bir baba oldu. Ben ise kuzum doğdu 5-6 aylık oldu ancak tamam ben anne oldum diyebildim. Bazen istememeleri sadece olmadığından oluyor.
ille açılan her konuda her şeyi dine bağlamak zorunda mısınız? çocuk dediğin dünyaya yeni insan getirme işlemi tek başına yapılıyosa buyrun 45 tane yapın isterseniz tüm yükümlülük sizin, ama ne yazık ki bir koca da gerekiyo bunun için.İki taraf da istemeden hazır olmadan çocuk yapılmaz.Eğer fikirleri uyuşmuyorsa ayrılacaklar , daha 25 yaşında konu sahibi.Hollandadan buraya her şeyi herkesi mesleği bırakıp gelmek gibi bir hata yapmış zaten ,çocuk yaşta konuştukları şeylere güvenmiş.Bu yaşta olmuyorsa zorlamaya gerek yok.Dinen eşinin öyle bir hakkı yok. Anne olma hakkını elinden alamaz.
Böylesi derken cocuk istemeyen adam cocugu aldırtır anlamında söyledim zaten. Yazılanları nasıl okuyorsunuz anlamıyorum kiNe demek "böylesi"? Adam hakli olur aldirtmak istese. Bunun sakasi bile olamaz. Cocuk sorumlulugu çok agirdir ve yalan ile bunu insana yüklemek çok alçakça olur. En basta o çoçuga yazik olur. Adam "ben bu çoçugu istemiyordum, gecede kalkmam, bezde degistirmem" dese hakli olur adam.
Bence de öyle cocuğu insanlar bencilce sebeplerle yapıyor ya da özenip yapıyor. İşte yapacak bir şeyim kalmadı bari çocuk yapayım, bana benzeyen biri olsun, yaşlanırsam bana baksın, ev islerine yardım etsin, herkes yapıyor biz de yapalım , yalnız kalmayayım, eşimle evliliğimiz canlansın,ilk cocuğuma arkadaş olsun. Gercekten isteyen mantıken oturup düşünen insan sayısı çok az bence . Çocuk yapmadan önce "karşımdaki insana baba olacak kadar güveniyor muyum,çocuk bakımını benim kadar üstlenir mi ,maddi gücüm bu cocuğa iyi bir gelecek sağlamaya yeter mi, hamilelik ve sonrasi psikolojisine katlanabilir miyim , anne olmak bana göre mi,sabırlı biri miyim,cinsiyet ayrımcılığı yapacak mıyım" bunları sorsalar kendilerine mutsuz insan nüfusu 4'te 1 azalacak türkiye de.+ 25 yaş içgüdüsel olarak çocuk yapmalıyım hormonlarının tavan yaptığı bi yaş değil ki.Hatta bence evlilik için bile erken.
Evet bağlamak zorundayım kendi kararıma göre söylersem ve yanlış olursa bu haksızlık ve zulüm olur. Sen dinle ilgili her şeye beğenmedim işaretlemek zorunda nasıl hissediyorsan bende inancım ne diyorsa onu demek zorunda hissediyorum. Bırakın artık inancımızı toplumdan soyutlamaya çalışmayı. Milleti boşatmaya da pek meraklısınız bu arada.ille açılan her konuda her şeyi dine bağlamak zorunda mısınız? çocuk dediğin dünyaya yeni insan getirme işlemi tek başına yapılıyosa buyrun 45 tane yapın isterseniz tüm yükümlülük sizin, ama ne yazık ki bir koca da gerekiyo bunun için.İki taraf da istemeden hazır olmadan çocuk yapılmaz.Eğer fikirleri uyuşmuyorsa ayrılacaklar , daha 25 yaşında konu sahibi.Hollandadan buraya her şeyi herkesi mesleği bırakıp gelmek gibi bir hata yapmış zaten ,çocuk yaşta konuştukları şeylere güvenmiş.Bu yaşta olmuyorsa zorlamaya gerek yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?