Eşim cocuk istemiyor

Şu hayatta beni en çok çileden çıkaran şey kandırılmak sanırım. Öyle ki eşimle en büyük kavgalarımız mevzu bu kadar önemli bile değilken söz verip yapmamış olmasından çıkmıştır. Hatta son üç yıldır o büyük kavgalar sebebiyle asla kesin konuşmuyor yapamayacağı bir durum olursa diye. Asla söz vermiyor ki olması gereken de bu. Baştan hayır demesi evet deyip yapmamasından daha kötü değil.

Çocuk çok çok ciddi bir karar. Ay koynumda yatırır severim basitliğinde bir karar değil. Tüm hayatın değişecek ve "şunu az alın benden" diyemeyeceksin. Hayatının en önemli parçası olacak o çocuk. Dolayısıyla bu kararı verirken etraflıca düşünmek gerek. En başa dönersek çocuk ismi düşünüp sonradan çocuk istemeyen adam kandırmıştır, yalancıdır. Benim kendi adıma soğumam ve hatta boşanmam için yeterli bir sebep. Çocuk çok istemiyorsam belki boşanmam ama çok istiyor isem başka adamdan da yapılabilir gayet. İnatla ne olur çocuk iste demem. Boşanır başka bir evlilikten doğururum çocuğu.

Burada karar vermeniz gereken mevzu şudur ki, kocanızdan vazgeçecek kadar çok mu istiyorsunuz çocuğu yoksa olsa iyi olur mu diyorsunuz? Olmazsa, hayatı boyunca istemezse bu dert olur mu size? Dert olacaksa evliliği sürdürmenin bir manası yok. Oturup açıkça ve dürüstçe "ben anne olmak istiyorum. Bu uğurda evliliğimden vazgeçebilirim gerekirse" deyin. Böyle mevzular ima ile, yöntem ile halledilecek mevzular değil. Zira onu istemeyen bir babanın çocuğu olmak o çocuğa yapılacak en büyük kötülüktür.

Eşinizin çocuğunun olmuyor olma ihtimali var mı? Evlenene kadar isim düşünüp sonra bu kadar karşı olması bunu düşündürdü bana. Çocuk sevemeyen adam en başından söyler sevmiyorum diye. Çocuk isminden çocuk karşıtlığına geçmek için bir sebep olmalı. Belki de çocuk sahibi olamıyordur ve bunu bilmenizi istemiyordur. Bu da bir ihtimal.

Hayır tabi ki pişmanlığıma zorunluluk söz konusu bile olamaz onlar bambaşka konular.. cocuk isteyimin baskın olduğunu anlatmaya çalıştım, Türkçem bazen zorluyor kusura bakma

Beni yalnis anlamazsın insallah. Bu hayatda yapmak istediğim hicbirsey kalmamış yazmissin. Yasin daha çok genç. Yani bir tarafın bu kadar ümitsiz olduğuna takıldım. Ilerde cocugun olsa ona hayata adapte olmayı, gerektiği yerde mücadele etmeyi de öğretmek isteyeceksin. Şu anda kendin için önce birseyler yapmayı denesen. Cocuk konusunda eşinin birden istememesinin altında belki yinede maddi manevi korkular yatiyordur. Türkiyede kiminle konuşsam zor hayat şartlarından bahseder. Benim görümcem de bu sene kesin dönüş yapıyor almanyadan Türkiye e. Burda doğup büyüyenler için Türkiyede uyum sağlamak oldukça zor. Eşin bunun belki de farkında.

çocuk önemli bir konu.eğer sonradan böyle olduysa baştan ikinizde ileride çocuk olacak deyip evlendiyseniz bir taraf karar değiştirdiyse ayrılma nedenidir.eşinizle ciddi bir şekilde konuşmanız lazım.

Bizde öyleydik canim, evlenince konuşulanlar olmuyor maalesef.. 6 sene konuştuk evlenmeden
Demek ki yeterince konusamamıssınız canım.
6 senede nasıl böyle oldu bu adam onuda aklım almadı aslında
Bana kalırsa o zaman yüzüne vurun evlenmeden önce böyle diyordun,isim bile koymustuk diye. Yani ben mesela kendi nisanlımdan eminim 9 senedir birlikteyim ve az cok tanıdım onu. Bana bakarken bile ne dusundugunu anlayabilecek kapasiteye geldim doğrusu.
Demek ki siz birbirinizi yeterince tanıyamamıssınız. 6 sene olması önemlı değil verimli olması önemli o senelerin.
Gene dedigim gibi özendirmeye calısın videolarla vs. Ama adam suan istemiyorsa yapacakta bir sey yok zorla güzellik olmaz.

Fark etmeden prezervatifleri deliver bari
Bu arada şaka yaptım sakın ciddiye alma, o zaman da aldırtmaya calısır böylesi.

25 yasindasin. 3.5 yillik evlisin. Evlenmeden once 6 yil flortunuz oldu. Eee o zaman cocuktunuz. Ben adamin kandirdigini dusunmuyorum. Cocukken evcilik oynamislar. Konu sahibi hala flort ederken cocuk adi secerdik diyorsunuz, sanki iki yetiskin ciddi ciddi oturup cocuk planlamissiniz da adam sizi yari yolda birakmis. Iki cocuk evcilik oynamissiniz. Bence siz su an bile cocuga hazir degilsiniz. Cocuk videosu izleyip ay ne tatli diyerek karar verilecek bir sey degil cocuk sahibi olmak.

Ama neden ilişkinin başında konuşmuşlar gibi algiladiniz belki 17 18 de falan konusmuslardir:)
Konu sahibi amacım dalga geçmek değil ben de eşimle 16 yaşımda başladım sevgili olmaya ve 26 yaşımda evlendim ama aynı eve girince herşey bambaskaymis. Aynı evde yasamadikca bi 10 yıl daha sevgili olsak yine tam tanıyamazmışım.
Ve evet öncesinde konusulan şeyler değişiyor, açıklama da insan değişiyor o zaman söylediğim şeyden yıllar sonra sorumlu tutulamaz şeklinde geliyor. E biraz da haklı ama işte bazen dozunu kaçırıp böyle hayatı konuda da bu tavrı takına biliyorlar.
Bence şu şekilde yap adetinden sonraki hafta bu hafta hamile kalmam mümkün değil korunmayalim de ve korunmadan spontane şekilde ilişkiniz olsun. Tabii sen hapla falan korun kesinlikle ve 1 ay sonra ovulasyon testi al, tam yumurta çatlama döneminde yap ki iki çizgi de Pozitif çıksın ve eşine gebelik testi diyerek tepkisini öğren.
Benim eşimde 3-4 yıl istememisti ve ondan daha çok ben istememiştim ama ilk yıl istemeden hamile kaldım ve bir de baktım o istemeyen eşim tam bir baba oldu. Ben ise kuzum doğdu 5-6 aylık oldu ancak tamam ben anne oldum diyebildim. Bazen istememeleri sadece olmadığından oluyor.

+ 25 yaş içgüdüsel olarak çocuk yapmalıyım hormonlarının tavan yaptığı bi yaş değil ki.Hatta bence evlilik için bile erken.

+ 25 yaş içgüdüsel olarak çocuk yapmalıyım hormonlarının tavan yaptığı bi yaş değil ki.Hatta bence evlilik için bile erken.
Bu hormonlar bende tersine işliyor galiba. Yaş 30a yaklaştıkça istek mistek kalmadı. Bence hormon falan hikaye, evli olduğun süre uzadıkça insanlar da sorup durduğu için psikolojik olarak istiyorlar diye düşünüyorum.

Fark etmeden prezervatifleri deliver bari
Bu arada şaka yaptım sakın ciddiye alma, o zaman da aldırtmaya calısır böylesi.

Ne demek "böylesi"? Adam hakli olur aldirtmak istese. Bunun sakasi bile olamaz. Cocuk sorumlulugu çok agirdir ve yalan ile bunu insana yüklemek çok alçakça olur. En basta o çoçuga yazik olur. Adam "ben bu çoçugu istemiyordum, gecede kalkmam, bezde degistirmem" dese hakli olur adam.

Agzim açik okudum, bu nasil bir kurgu! Ya o korunmasiz iliskiden konu sahibi hamile kalirsa cidden? Yani senin esin havalara uçtuysa, herkes öyle olmak zorunda degil. Bu sekilde konu sahibin evliligi bosanmaya gitmez isede, ciddi mutsuzluga yol açar.

Benim esim bana böyle bir kurgu yapsa asla af edemezdim. O çoçuguda kabul edemezdim.

Yani gerçekten nasil tavsiyeler bunlar, nasil evlilikler aklim almiyor.

Peki demiyor musunuz, hani hayaller kuruyorduk, isim koyuyorduk, şimdi sebebin ne diye.
Açık açık sorup sıkıstirmiyor musunuz.
En azından bir cevap borçlu size.
Fikrim değişti derse de, benim hayallerim değişmedi ama ne yapacağız deyin bakalım.
Ortak bir yol bulunmuyorsa çocuk en büyük boşanma sebebi bence.

Dinen eşinin öyle bir hakkı yok. Anne olma hakkını elinden alamaz.
ille açılan her konuda her şeyi dine bağlamak zorunda mısınız? çocuk dediğin dünyaya yeni insan getirme işlemi tek başına yapılıyosa buyrun 45 tane yapın isterseniz tüm yükümlülük sizin, ama ne yazık ki bir koca da gerekiyo bunun için.İki taraf da istemeden hazır olmadan çocuk yapılmaz.Eğer fikirleri uyuşmuyorsa ayrılacaklar , daha 25 yaşında konu sahibi.Hollandadan buraya her şeyi herkesi mesleği bırakıp gelmek gibi bir hata yapmış zaten ,çocuk yaşta konuştukları şeylere güvenmiş.Bu yaşta olmuyorsa zorlamaya gerek yok.

Eger sevgili iken cocuklarinin adina kadar dusunuyorsa ama evlendikten sonra kesinlikle cocuk istemiyorsa bu karsisindakini kandirmaktir ve bana gore bir bosanma nedenidir.
Bastan cocuk istemiyorum deseydi okey. Konu sahibi de ona gore tercihini yapar bu adamla evlenir ya da evlenmezdi ve benim secimim derdi. Ancak simdiki durum resmen bir kandirmaca. Sanirim ben bosanirdim. Onun keyfi icin anneligimden vazgecmezdim.

Böylesi derken cocuk istemeyen adam cocugu aldırtır anlamında söyledim zaten. Yazılanları nasıl okuyorsunuz anlamıyorum ki ayrıca orda sakın ciddiye alma yazmısım, gerginlik yaratmaya calısmayın.
Konu sahibini biraz tebessüm ettirmek istedim hepsi bu.

Bence de öyle cocuğu insanlar bencilce sebeplerle yapıyor ya da özenip yapıyor. İşte yapacak bir şeyim kalmadı bari çocuk yapayım, bana benzeyen biri olsun, yaşlanırsam bana baksın, ev islerine yardım etsin, herkes yapıyor biz de yapalım , yalnız kalmayayım, eşimle evliliğimiz canlansın,ilk cocuğuma arkadaş olsun. Gercekten isteyen mantıken oturup düşünen insan sayısı çok az bence . Çocuk yapmadan önce "karşımdaki insana baba olacak kadar güveniyor muyum,çocuk bakımını benim kadar üstlenir mi ,maddi gücüm bu cocuğa iyi bir gelecek sağlamaya yeter mi, hamilelik ve sonrasi psikolojisine katlanabilir miyim , anne olmak bana göre mi,sabırlı biri miyim,cinsiyet ayrımcılığı yapacak mıyım" bunları sorsalar kendilerine mutsuz insan nüfusu 4'te 1 azalacak türkiye de.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet bağlamak zorundayım kendi kararıma göre söylersem ve yanlış olursa bu haksızlık ve zulüm olur. Sen dinle ilgili her şeye beğenmedim işaretlemek zorunda nasıl hissediyorsan bende inancım ne diyorsa onu demek zorunda hissediyorum. Bırakın artık inancımızı toplumdan soyutlamaya çalışmayı. Milleti boşatmaya da pek meraklısınız bu arada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…