eşim güvenimi alt üst etti..ne yapmalıyım ?

süper bi yorum ..ceza ama o cezayı çoookk ince düşünüp karar alıp öyle vermem lazım..her fikre açığım kızlarrrr:)

iyi düşünmek gerek :)
Birsenede katılıyorum , aldatmayla ilgili imada bulunma uzatma , uzatınca insan ne kadar haklı olursa olsun , sıkıyor bir süre sonra.

Amiinn... Yaşadığın durum son derece üzücü ve zor.
O kız diğer adama da eşine de saran, yılışık bir tip belli.
Anladığım kadarıyla seen düzgün bir işi ve statüsü olan birisin.
O kızla yan yana gelmen bile gereksiz bence. Sen sorununu
öncelikle eşinle halletmelisin. Eşin anlattığı kadar pişmanlık yaşıyorsa
şu saatten sonra o kızı umursadığını sanmıyorum zaten. Yani sen
oraya gidip kendini göstersen de kız eşinden zaten yüz bulamayacaktır artık.

iyi düşünmek gerek :)
Birsenede katılıyorum , aldatmayla ilgili imada bulunma uzatma , uzatınca insan ne kadar haklı olursa olsun , sıkıyor bir süre sonra.

farkındayım dün sizede söyledim hatta.zamanla onuda sıkacaktır belkide benden soğumasına neden olacak evliliğimiz tamamen çıkmaza girecektir diye..ne kadar çok ihtimaller var değilmi hayatımda aldatmaya yönelik ima da bulunmayacam artık ..ben yalan söylemene öfkeleniyorum o da bi çeşit insanı aldatmaktır demiştim hala bu yargıda olmalıyım..tel dökümleriyle sorgularımla 2 gecedir aldatmadığına dair yeminler ediyor bunu ona farkında olmadan hissettirmişim ne yazıkki..iş nerelere geldi farkında olmadan.. o da bana şüphemden dolayı kızıyor ..

bende öyle sanıyorum..bundan sonra korkusundan yan yana bile gelmez gelmemeli diy düşünüyorum..benim gelecekten kaygım yok geçmişi deştyikçe boşanma fikri oturuyo kafamda..

gidip ne yapmalıyım?

Konuyu başından beri takip ediyorum. Aklımdan geçen birçok şey hâlihazırda diğer arkadaşlar tarafından yazılmış olduğu için okumakla yetinmiştim. Bu düşüncelerin büyük çoğunluğu da eşin yakınlık kurduğu veya kurduğuna inanılan kadına başta aldatıldığı varsayılan kadın olmak üzere insanların bakışı ile ilgiliydi. Ki bazı arkadaşlar benim de harfiyen katıldığım düşüncelerini paylaşmışlar. Sizin eşinizle yaşadığınız bu şey, kadının nasıl biri olduğundan bağımsız bence de. Yani kadın sinsi olabilir, kötülük timsali olabilir, iyilik perisi olabilir, zavallı olabilir, haftanın yedi akşamı yedi ayrı adamla bir yerlere gidiyor olabilir, erkeklerle birlikteliğinden maddi kazanç sağlıyor bile olabilir. Sizin bir cümleniz vardı, "eşim gitmek istedi ve gitti" gibisinden, konunun anahtar cümlesi bu.

Sosyal yaşantısında, eşinizin çevresinde bir sürü kadın vardır, onlarla ilişkisini hangi düzeyde tutması gerektiğini bilmesi gereken odur, siz eşi olarak hepsini listeleyip arsızlar, sinsiler, zararsızlar, potansiyel tehlikeler diye gruplara ayırıp onlarla ilişkilerini tanımlayamazsınız. Okuldan arkadaşıyla, işten arkadaşıyla, arkadaşının eşiyle hangi çerçevede samimi olması gerektiğine eşiniz karar verir. Aynı şey o kadınlar için de geçerli. O kadınlardan birinin o çerçevede bir ilişkiyle yetinmeyip evli olduğunu bildiği bir adamla flört etmesi doğru değildir, ama bu onun doğruları ile ilgili bir durum. Herkesin kendi ahlak anlayışına göre bu kadın için söyleyecek birçok şeyi olabilir, ama bu size yapılan bir hata değil. Size yapılan hata, eşinizin bu flörte karşılık vermesi. Yani ortada bir hata varsa bunu eşiniz yaptı. Tek başına yapmadı ama nikâh memurunun sorularına cevap verirken size sadakat sözü veren eşinizdi. Sinyalleri görüp buna hiddetle "ne münasebet, evli bir erkeğe böyle imâlarda bulunmaya utanmıyor musun?!!" şeklinde de tepki verebilirdi. Belki çok ufak ufak başladı, eşiniz bir gün bir baktı ki böyle bir şeyin ortasında, bu da mümkün, ama başlamış işte.

Aslında böyle uzun uzun niye yazdım bilmiyorum. Siz bunların farkındasınız aslında. Kendimi sizin yerinize koymaya çalışıyorum, ve o kadınla muhatap olduğumu düşünemiyorum bile. Şu an eşinizle aranızda bir soğukluk var. Normalde gitmediğiniz hâlde eşinizin iş yerine, hem de böyle bir soğukluk sırasında gidip "hanım hanıııım, bu adam evli, karısı da ben oluyorum, ona göre.." mesajı vermeye çalışmak öncelikle hanımefendi bir kadına yakışmaz, ikincisi, o kadın gözünde komik duruma düşersiniz. Ortada gerçekten böyle bir şey varsa, eşiniz olanları kendisiyle paylaşmıştır. Kör veya salak olmadığına göre eşinizle aranızdaki kötü elektriği de algılayacaktır, çünkü kadınların alıcıları güçlüdür. E ne oldu? Hem kandırılmaya çalışılıyorsunuz, hem eşinizin burnu sürtülsün istiyorsunuz, hem de eşinizin gözünü boşanmakla korkuturken iş yerine gidip "ben kocamı seviyorum, çekil aramızdan pis kadın" diye tiyatro oynuyorsunuz. Bilmiyorum gözünüzde canlandı mı?

Benim düşüncem şu, madem eşiniz bir hanım arkadaşıyla ilişkisinin sınırlarını doğru çizememek ya da çizmek istememek gibi bir hataya düştü, bunu o halletmeli. Ortada affedilemeyecek kadar büyük bir şeyler olmamış gibi duruyor, sizin de evliliğinizi devam ettirme düşüncenize saygı duyuyoruz, ama hem eşinize ikinci şans verip hem de onun hatalarını kapatmaya çalışmanız bana mantıklı gelmiyor. Eğer evliliğiniz devam edecekse, o eski saygı ve güven ortamını yeniden temin eden, bunun için bir şeyler yapan kişi eşiniz olmalı. En azından o çabasını görmelisiniz ki verdiğiniz şansı değerlendirip değerlendiremediğinin hükmünü verebilin. Siz müdahale ederseniz şans vermenizin bir anlamı kalmaz. Eşiniz de size saygı duymakta zorlanabilir, yani adam başkasıla gönlünü eğlendiriyor, sonra karısı önce öfkeyle tepki veriyor, sonra da affetmesi için gerekli şartlar sağlanmadan kocasını kaybetmemek için bir başka kadınla savaşıyor. Hiç hoş değil bence. Kendisine gösterilen ilgiye karşılık vermeden duramayan bir adamdan bahsediyorsak, artık egosu alır başını nerelere gider bilmiyorum, eşinizin size ve ilişkinize bakışı açısından sağlıklı bulmuyorum o kadınla muhatap olmanız fikrini. Bırakın eşiniz bir yolunu bulup halletsin. Halletmek istemiyorsa veya hallettim deyip halletmiyorsa anlarsınız, gereğini o zaman düşünürsünüz bence.

İşte bunun için zamana ihtiyacın var bence. Beklemeli ve olay biraz durulunca
kararını netleştirmelisin. Sonracan acaba dememek için...

Ortada bi aldatma yok hani.
Bi insana sen gerizekalısın dersen o bu denildikçe denildikçe gerizekalı olur yada gibi yapar.
Gerizekalı olduğunu kabul eder bu kaftanı üstüne giyer.
Giydiren de çevresindekilerdir.
Eşin aldatma kısmını kabul etmiyor.
Ama aldattın izlenimi verildikçe
O kendini aldatan biri olarak giyecektir kaftanı
Yani olmayan bişeyi kendi ellerimizle oldurmuş oluruz
Ben aldatan kocayım kimliğine bürünür
Aldatmayı kafandan at bunu da kocana yansıtma cnm.

Son düzenleme:

bütün cümlerler ve verdiğiniz emek için teşekkür ederim çok güzel yazmışınız da "ama hem eşinize ikinci şans verip hem de onun hatalarını kapatmaya çalışmanız bana mantıklı gelmiyor." bu cümleyi inanın anlayamadım.ben eşimin hatalrını kapatmaya değil varsa fazlasını ortaya çıkrma çabasındayım zaten..

malesef erkeklerimiz, zeki, ayakları yere basan ,güçlü kadınlardan pek hoşlanmıyorlar.
onlar daha çok, ilgiye ve şefkate muhtaç,aciz, kimsesiz, yalnız kadınlardan hoşlanıyorlar.

çünkü onlar koruyup sahiplenme görevini yerine getirip,bir nevi erkeklik ispatı yapmış oluyorlar.
genellikle aldatan erkeklerin büyük bir kısmı (bana göre) anne baba boşanmış yada baba da
alkol problemi olan kızları tercih ediyorlar. onları bu hayattan kurtaracaklarını düşünüyorlar
böyleliklede erkekliklerini teyit ediyorlar.

ben bütün bunları yaşamış biri olarak, boşan ya da boşanma diyemem..
bir büyüğümün söylediği şeyi paylaşabilirim, boşanırsan gelecek olanın daha iyi olacağını söyleyemem.
bir süre mutlu olursun ancak ilerleyen yıllarda en küçük bir kavgada bile, sen iyi bir kadın olsaydın.....
gibi birçok söz duymaya başlarsın demişti...

Allah yar ve yardımcın olsun..

boşandıktan sonraki hayatımı hiç düşünmedim..ne yaparım nasıl olur diye..mutlu olabilirmiyim bir süre hayır..çünkü eşim benim elim ayağım kolum gibiydi..onsuzluğu hiç düşünmedim yakıştıramadım hayatıma ve kendime bugüne kadar..hep söyledim eşim sanki benim için yaratışlmıştı aradığım mutlu olabileceğim tek insandı..ve okadar zo şartlarda okadar zorlamayla evlendikki..ben seni çok zorluklarla elde ettim der dururdu hergün şükrederdik birbirimiz için..

Haklısınız, ben kafamdaki düşünceyi kelimelere doğru dökememişim, siz belirtince fark ettim.

Demek istediğim şu, ortada malesef eşinizin size yaptığı bir yanlış var. Ancak bir evliliği bitirmesi gereken boyutta değil, umarım siz deştikçe altından daha başka şeyler çıkmaz, bunu yürekten diliyorum.

Madem evliliğinize devam edeceksiniz, eşiniz bu hatasını telafi etmek durumunda, aynı zamanda bunun tekrarlanmayacağına sizi inandırmak durumunda. Eşiniz gerçekten pişmansa ve evliliğinin devamını o da istiyorsa zaten kendisi çabalayacaktır. Eşinizin gerçekten pişman olup olmadığını, hayatınızın geri kalanında ona tekrar güvenip onunla aynı yastığa baş koyup koyamayacağınızı böyle böyle anlayacaksınız. Ama işte hem eşinizden böyle bir tutum beklemek, hem de onun çabasına müdahale etmek bana göre verdiğiniz şansı anlamsız kılar. Siz şu durumda sadece ve sadece gözlemlemelisiniz, yoksa eşinizin tutumu hakkında sağlıklı bir fikir geliştiremezsiniz. Ve üstüne, hem o kadının, hem de eşinizin gözünde komik duruma düşersiniz.

Bu benim düşüncem elbette. Sadece bir de bu açıdan bakın diye yazdım.

şimdi daha iyi anladım teşekkür ederim..olay eşimde başladı eşimde bitiyor..

bence herkez ikinci bir şansı hak eder(bugün iyi günümdeyim)
heleki sizin için yaratıldığını söylediğiniz kişiyse,bence bir daha düşünün
düşünceniz olumluysa, bunu eşinize belli edin ve bunu untmak için zamana ihtiyacınız
olduğunu,gözünüzün üzerinde olduğunu, ancak tekrarı durumunda tüm sevginize rağmen
arkanıza bile bakmadan gideceğinizi net bir şekilde ifade edin veeeeee

mutlu son...

aslında rose, merak ediyorum biliyor musun...nasıl tanıştınız?zorluklarınız nelerdi?
emek verilmiş belli,koruman,korkman ,çaban...bunu gösterir nitelikte..inan burda yaşadıklarınız-kendi adıma-bize de örnek oluyor,bekar biri olarak...belki kabullenişi, belki sabrı,belki anlayışı,belki o kriz anında neler yapılmalı en yapıcı şekilde burda onları görüyoruz...Bu kadar kişnin dualarını aldın(ız)..Sadece biraz zaman,arkadaşlarım doğru demiş...Bişiyleri sürekli deşip merak etmek,seni her seferinde yeni farklı şeylere götürecek çünkü...:26:

iş yerini değiştirse ne olacak bu tarz kızlar her işyerinde var allah ıslah etsin bu tarz kızları , o sizin ruh halinizi evlendikten sonra anlayıp ben ne yapmışım diyecek er yada geç hak yerini bulacak siz o konuda rahat olun...

eşim ilk evlendiğimiz sene farklı bir işte çalışıyordu.eşimin çocukluktan beri yakın arkadaşı aynı zamanda komşumuz olan adamın karısı da eşimin işinin yakınında çalışıyordu.bir gün adam,benim eşimi de götürür müsün işe dedi.ilk önce onu bırakırsın sonra sen işe geçersin dedi.eşim işe giderken onun iş yerinin önünden geçmesi gerekiyor zaten.eşim de tamam dedi.sabah eşini telden çaldırırım aşağıya iner gideriz dedi.ben bozuldum kötü oldum birden ama birşey demedim.sonra telefonlarını aldılar birbirlerinin.sabah oldu eşimi uğurladım.her zamanki gibi camdan el sallamaya gittim.baktım kız ön koltuğa oturdu eşimin yanına.şaşırdım.arkaya oturmasını bekliyordum.akşam eşime dedim niye öne oturdu diye.bilmem ne bileyim dedi.sen söyleseydin arkaya oturmasını dedim.nasıl söyleyim tuhaf kaçar dedi.asıl tuhaf olan onun yaptığı dedim.1 ay kadar böyle gittiler.ama içim içimi yedi.sonra bi erkek komşumuz da o trflarda işe girmiş.ben de geleyim senle demiş.ben düşündüm ki kız arkaya geçer.eşimle erkek arkadaşı önde oturur.baktım yok yine önde oturuyor.eşimle kavga ettik.niye böyle yapıyor.uyar onu istemiyorum önde oturmasını dedim.baktım ertesi gün yine aynısı oldu.çok kötü tartıştık.boşancam senden ayrılcam dedim.benim içim içimi yiyor.böyle yaşayamam dedim.aramızda nasıl birşey olabilir saçmalama,o benim yakın arkadaşımın karısı işe bırakıyorum sadece dedi.ben o kadına kızıyorum dedim nasıl böyle düşüncesiz olur.baya tartıştıktan sonra boşancam da diyince başladı ağlamaya nasıl ağlıyor ama.onu hiç öyle görmemiştim.o zamanlar yeni evliydik toydum fevri davrandığımı anladım.çok geçmeden kız işe kendi gitmeye başladı artık eşim ne dediyse sormadım bile.içim rahattı artık

Son düzenleme:

yapıcam son kez akşam konuşcam ve birdaha bu konuyu açmayacam..küs de kalmayacam eskiisi kadar da olamayacam elimde değil tabi bu..ama deneyecem demekten bişi kaybetmem..iyiki varsınız düşüncem değişti..

canım okadar zorduki..çok sevdik birbiirimiz biz ..evlenmeye karar verdiğimizde ikimizinde işi yoktu heryer kurumuştu sanki bi uğursuzlukdu giidyordu.iş bulamıyorduk ki ailelerimize anlatalım evlilik planlarımıızı.neyse ben bi süre sonra iş buldum 3-5 e bakmadan çalıştım para biriktirdim çeyiz yapmaya başladım.ama eşim işsizdi hala.ailesinin durumuda iyi değildi babası yok anneside emkli maaşıyla zor geçinen biriydi.aileme açtım konuyu çünkü evlenme telaşın sokmuşlardı beni..kuzenimle hemde..babam asla hayır dedi yok memleketi işsizliği ailesi filan herseyi bahane etti.istemeye geldiler vermedi 1 yıl daha geçti..eşim işe başladı eksiklerimizi aldık herşeyimizi yaptk işiyle herseyiyle tekrar geldi tekrar vermedi babam anca ben ölünce evlenirsiniz dedi..kahroldum ağladım yemedim içmedim aylarca..bu kez eşimin amcası kovulduğum yere tekrar kız istemeye gitmem dedi o gelmedi..amca gelmezse gurur yapıosa bende kız vermem dedi babam..iki tarafıda ikna etmekten mahvolduk..neyse bişekilde nişanlandık babam eşimi eve dahi sokmadı hiç..dışardada geç saatlerde görüşmeme iizn vermedi..cephe aldı kin duydu eşime..neyse biran önce evlenelim dedik ve evlendik ama birsürü borç harçla ..babam ev şartı koymuştu dünya borca girip ev aldık benim arabam zaten vardı eşim şirketin arabasını kullanıyor onun aracı yok..düğün borçları altınlar mobilyalar ev kredisi derken çok zorlandık çok günler yaşadık..tam rahat ettik dedik bebek planları yapmaya başladık,tatile gitmeyi hakettik dedik bu kış bu olayı yaşadık işte cnm.daha çok sey varda kimsyi sıkmak istemiyorum.

başına bile gelmesini istemem çok can yakıcı çünkü..allah ıslah etsin diyorum sadece

evet fevrilik olmuş sizde de..ama eşinizde gerekni yapmış ne güzel..

merhaba bence gönlünü ferah tut arkadaşım eşin senin kızacağını bildiği için sinemaya gittiğini saklamış bi nevi o nu yalan söylemeye sen teşvik etmişsin.İnsanların normal karşı cinsten normal arkdaşları olabilir.Her olayı yanlış anlayıp boş yere yıpranıp ve yıpratmamak lazım.Bence eşini seviyorsan güzel bir yemek yap ve iki medeni insan gibi neden sakladığını ve yalan söylediğini sor; aynı şeyi sen yapsan tepkisi ne olurdu onu sor ona göre hareket et.sudan sebeplerle üzülmeye değmez.Adamın aklında yokken aklına başkasının girmesine meyil verme. sağlıcakla kal..

şimdi daha iyi anladım teşekkür ederim..olay eşimde başladı eşimde bitiyor..

Rica ederim. Umarım eşiniz kendisine verilen şansın değerini anlar ve buna göre bir yol çizip ilişkilerine bir çekidüzen verir.

Bu arada, kendi yazdığım cevaba bakınca fark ettim ki, hani amiyâne tabiriyle eşiniz o kadınla kırıştırıyor gibi yazmışım. Bu da doğru bir ifade değil, veya olmayabilir. Sizin sonradan fark ettiğiniz bazı olaylar belki de önemsiz birer detaydır, sadece biz bu suçlar bakış açısına sahipken üst üste binip bize dağ gibi görünmüştür, şu an için net bilmiyoruz. Bu yüzden, o ifadeleri zaman zaman kırıcı veya abartılı bulabilirsiniz, ama bu niyetle yazmadığımı bilin. Ama o akşam size söylenen bir yalan, ve siz somut kanıt gösterene kadar o yalanı inkâr üstüne inkâr eden bir adam var. Şimdiye kadar yaptığı gözüken en affedilemeyecek şey olarak gördüğüm için o şekilde yazdım sanırım. Bir erkek gerçekten iyi niyetli olabilir, karşısında ağlak ağlak "çok yalnızım" edebiyatı yapan bir arkadaşına "hayır" diyemeyecek kadar yufka yürekli olabilir, hattâ karşısındaki kadının kendisine ne gözle baktığını anlamayacak kadar kör de olabilir, bu yüzden eşine karşı yanlış yapmadığına içten içe emin de olabilir, ama o iyi niyetle yaptığını düşündüğü şeyi yapıyorken eşini kandırmaya teşebbüs edemez. Öfkeniz çok insanî, beni bile bu şekilde kendimi ifade etmeye itti.

kalsedon cnm nasıl tanıştığımıza gelince eşimle aynı okuldaydık.öğrenci aşkı:) bana arada özel ders filan da veriyordu ortak arkadaşımız sayesinde tanıştık..hayatımda olan ilk ve son erkekti eşim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…