Eşim sana artık güvenmiyorum dedi

Sigara illetini yıllardır içerim 30 yaşındayım yaklaşık 12 senedir sigara kullanıyorum
Eşimle evlenmeden önce de içiyordum yani. Eşim kullanmıyor kokusundan bile haz etmiyor neyse evlendik, bana kültablası gibi kokuyorsun derdi en sonunda baktı olmuyor söz istedi. Söz verdim ama gizli saklı içmeye devam ettim işyerinde içiyordum eve girmeden kapı da içiyordum o uyuduktan sonra içiyor her gün yatmadan duş almak zorunda kalıyordum ızdırap gibi
Sine 1-2 kez yakalandım, aynılarını söyledi sana güvendim ama sen beni yanılttın vs vs
1-2 gün konuşmadı en sonunda 3. Gün oturdum karşısına sigarayı istemediğimi ama bırakamadığımı söyledim. Çünkü seviyordum sigara içmeyi yani yalan değil keyfine içerdim sigara içermende keyif alırdım ciddi anlamda. Evlenmeden önce de içtiğimi beni böyle kabullenmesini sevmesini rica ettim. Kendisi de Nargile içer, nasıl ki sen o alışkanlığından vazgecemiyorsan bende sigaradan geçemiyorum dedim sen ne dersen de bırakmıcam istersen aylarca küs kal ben bu mereti gene içeceğim dedim :)
2,5 yıllık evliyim daha 1 ay önce sigarayı bıraktım sebebi eşim değil bebeğim oldu :)
Eşim de şuan çok mutlu kültabağı değil parfüm kokuyorsun diyor

Kk da bu konu çözülmez çünkü icenler içmeyenleri içmeyenler içenleri anlamıyor bende içen biriyle yapamam eşim çok nadir ortamlarda icer o gün ne yaklasırım ne öpüşürüz içmeyenle içen bir insan nasıl öpüşüyor ya neyse konu zaten o değil ne olursa olsun söz verip tutmamanız

Ve bir sigara daha mı yaktınız bu olayın üstüne
Kişisel zevklerine neden bu kadar müdahale ettiriyorsunuz eşinizi?

Ve bir sigara daha mı yaktınız bu olayın üstüne
Kişisel zevklerine neden bu kadar müdahale ettiriyorsunuz eşinizi?

İşin açığı kişisel bir zevk olarak görmüyorum. Gayet ölümcül buluyorum. Ama bağımlılık işte vazgeçemedim babam bu yüzden kalp hastası. Bizler sırf babamın zamanında kişisel bir zevkinden dolayı onsuz olmak korkusuyla büyüdük. Bunu eşime ve çocuğuma yaşatmak istemiyorum. İşin açığı ben de içmek istemiyorum. Ama engel olamadığım gibi verdiğim sözde de duramamos oldum şimdi eşime karşı kendimi çaresiz hissediyorum...

Tamam soz verıp duramamıssınız fakat sıgara yanı alt tarafı. Sızın saglıgınızı dusundugunden ıcmemenız ıcın soz almıs olabılır ama burada bır bagımlılık soz konusu. Bende sigarayı ıcmıyordum hatta yıyıyordum. Hamıle kalan kadar ıctım. Esım o an benı bosamakla tehdıt etse bosa derdım oyle bır bagımlılıktı. Ama bunu küsmeye dokecek kadar, el ayak cekecek kadar yapması cok ayıp. Sız de bırakmak ıstıyormussunuz fakat yasak her zaman tatlı gelıyor malesef. Bence sız kendınızınden tavız vermemelıydınız. Evet ıctım arada ıcıyorum ama bırakmayı dusundugumu bılıyorsun gıbı bır konusma yapsaydınız keske. Sımdı sız ayy cok pısmanım aman sozumu tutamadım dıye yalvarıp yakarırsanız her ıstegını boyle surat asarak tavır alarak sızı uzerek yaptıradabılır. Eş sizin eşiniz tabi ki siz daha iyi tanırsınız ama erkeklerın dogası bu malesef. Ben hatamı kusurumu once kendım oyle gormem ve esıme de boyle lanse etmem kı bana - bak sende boyle goruyorsun demekkı yanlıs var hata var demesın dıye. Erkekler bazı seylerı ne cok abartıyor.

Aslında mesele sigaraliktan çıktı sanırım. Güven meselesi oldu. Şimdi konuşmuyoruz. Herhalde bir süre konusmayacagim. O konuşana kadar

sıgara degıl sakız da olsa arkada gızlı gızlı ıs cevıren bır es var :) sıgara ıcenler cok basıt goruyor ama sorun zaten sıgaradan ote ama ...
ben sıgara ıcıyorum bırakmayacagım benı boyle kabul et edeceksen deseydı sevgılıyken o baska ... hep saklanmıs ve bagımlılıga donmus bunu atlamayın

Aslında mesele sigaraliktan çıktı sanırım. Güven meselesi oldu. Şimdi konuşmuyoruz. Herhalde bir süre konusmayacagim. O konuşana kadar
Keşke söz vermeseydınız ya. Söz senettir derler ya.

Evet. Fakat şu kişiyle görüşme dedim söz mü söz verdin ama görüştünle,sigara içmeyeceksin söz mü aynı şey değil yani. Bende suan ıcmıyorum. 2sene olacak bırakalı fakat keşke söz verilmeseymıs. Adam bunu muhtemelen namus meselesi gibi göruyor şuan

Keşke söz vermeseydınız ya. Söz senettir derler ya.
Aslında vermek istemedim mecbur kaldım. Sonra tutamadigimda da utandım söyleyemedim iki kardeşim de sağlıkçı onlardan yardım istedim. Ara ver dön, ara ver dön... İstemedim... Ama kolay değilmiş. Ben olsam affetmedim. Guvenim bitmisse iş bitti derdim. O ne düşünüyor bilemiyorum şu an ve bu beni kahrediyor.. beni anlayan birilerinin olmasına sevindim..

Kusura bakmayın da eşiniz koku almadı mı? İçmeyen biri çok fena koku alır. Eşim de ben de içmiyoruz. Ama içen bir yere gitsek hemen belli oluyor

Yani bana bır doktor bunu bırakacaksın deseydı 1 ıcıyorsam 5 ıcmeye baslardım. Fakat kendım bılınclı ve ısteyerek bıraktıgım ıcın sıkıntı yok. Bagımlı olmayanların anlayabılmesı mumkun degıl zaten. Üzülürsün, stresli olursun, sevinirsin, ağlarsın, heyecan yaparsın ve bir tane yakarsın. O an tüm kaslarına bir gevşeme gelir. Bunlar içmeyenlerın anlayabılecegı seyler degıl canım. Streslisindir bir nefes alırsın ohhh dersin. Gerçek bağımlılık böyle birşey MALESEF

Ne diyeyim peki ona? Anlar mı ki beni anlamaz... Kendimi yalanci, güvenilmez biri gibi hissediyorum.ona karşı. Uzaklaşıp kaçıp gidesim geliyor :'(

+1
Bastan verilmemeli o söz.
Karşınızdaki insani aptal yerine koymaktan başka bir şey değil.
bana yapılsa ben de hoş karşılamam.

benım esım sıgara ıcıyordu bana evlenme teklıfı ettıgınde sıgara ıcenle evlenemem kusura bakma dedım sıgarayı bıraktı
bak evlendıkten sonra baslamaya kalkarsan ben blof yapmam cunku bazı seyler benım dayanabılecegım seyler degıldır kokular konusunda cok hassasım dedım tamam dedı

yanı soz vermıs oldu 5 senelık evlıyım ıctıgını gormedım gorseydım buyuk tepkı gosterırdım cunku en bastan evlenmem demıstım

bazı ınsanlar sıgara ıcen kısılerle ta en basta evlenmezler oylelerı ıcın zaten onemlı bır konuya bırde verılen sozun tutulmaması ve ekstra gızlı saklı ısın gırmesı eklenınce fosforlu olmus

mesela esım dıslerını duzenlı fırcalayan bır adam degıldı. burda hanı sıgara ıcmene karısamaz cıger senın vucut senın ona ne dıyen uyelerden de yanıt beklıyorum
diş esımın nefes esımın banane ama bu dısını fırcalamaması yuzunden nerdeyse bosanacaktım duzenlı fırcalasın dıye neler neler yaptım. boyle seyler olabılıyor yanı :)

sigara içmeyenlerin içenlere tatava yapmasına hastayım.
evlenmeden önce içmiyor muydunuz?
Tatava yapmaları belki de sigaranın iğrenç kokusu dur dişleri de sarı sarı göstermesidir bu benim düşündüğüm tatava da yaparım içmiyorum olduğum yerde de kimse içmesin bir zahmet

Ne diyeyim peki ona? Anlar mı ki beni anlamaz... Kendimi yalanci, güvenilmez biri gibi hissediyorum.ona karşı. Uzaklaşıp kaçıp gidesim geliyor :'(
Bence güzelce al karşına konuş. Hatanı hata olarak goruyorsan bence hayatım bende bırakmak ıstıyorum fakat suan su sebepten streslıyım. Cocuk benı bıraz bunalttı, kendımı su sebepten yalnız hıssettım aslında yapmamam lazımdı kendı saglıgım ıcın ama oldu bır kere. Senın de benım saglıgımı benden cok dusundugunu ıyı bılıyorum. Bana destek ve yardımcı olursan kısa surede bunu da aşarım yeter kı sen yanımda ol aşamayacagım sey olamaz dıye gırebılırsın

Evet erkekler bu konu da paspal biraz ya. Hep sallamasyon 1fırcalarsa 3fırcalamıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…