Eşim ve evliliğim ( fikirlerinize çok ihtiyacım var )

Bana ayrı bayram geçirmek çok mantıksız geliyor. Karşımdaki ne yaparsa yapsın ben onların oğullarının karısıyım ve hep yanında olacağım, isterlerse surat assınlar. Ha ben Lafımı söylerim, neyden hoşlanmıyorsam bilirler, asla kendimden ödün vermem. Nasıl bayram ayrı geçirilir ki? Biz eşimle en baştan beri iki aileyi ziyaret eder, benim ve onun akrabalarına gideriz sonra da kendimiz bir şeyler yaparız zaten en fazla 2 gün bizim tatilimiz. Ve bana diyemez senin ailene gelmem diye. Dese biliyor ki affetmem. Ki öyle bir karakterde değil, bayram bizim için karı koca akraba ziyareti , gırgır şamata demek.
Arada ne sorun var bilmiyorum ama ayrı geçirdiğiniz süre boyunca emin olun onu yeterince doldurup size karşı soğutmuşlar, e zaten siz yoksunuz. 1 ay ayrı mı kalınır cidden şok!

Vicdanınız rahatsa kesinlikle adım atmayın o halde.Sizin zorlamanızla olmasın.O adım atarsa tabii ki karşılık verirsiniz

bayramları ayrı geçirmeyi asla istemezdim evlenmeden önce deselerdi böyle bir hayatin olacak asla kabul etmezdim . Her şeye rağmen ailelere gidip gelelim dedim ama yok adim atamıyorlar . Ailem farklı şehirde ve ben yıl boyunca çalışıyorum , esim normalde gelir bayramı kutlarız ve beni bırakıp gider çünkü yıl boyunca bu tatili bekliyor ailem de. Bu bayram da doktora gelmem gerekiyordu ve Burasi büyük bir şehir doktorum burda mecbur gelecektim esim de çalışıyor gelemedi.
Evliliğimizi tartmak icin kendimize bir fırsat verdik yoksa ayrı kalmanın ilişkilere verdiği zararı çok çok iyi biliyorum .

Ama böyle daha mutsuz olursunuz. Ben evlenenen insanların ailelerine bu derece bağlı olmalarını mantıklı bulmuyorum. İki taraf için diyorum bunu. Artık bir yuva kuruldu ve oturarak bu yuvada anlaşmak gerekiyor. Zaten anlaşamıyorsunuz ve bunu anlamak için ailenize gidiyorsunuz? Hastane şu bu demeyin. Doktor her yerde var, böyle bir ilişkiye çocuk yapacak haliniz de yok zaten.
Arada eşinizle gider döner gelirsiniz. 1 ay kalmak zaten soğuk olan bağları daha da soğutur. Sizin kendinizden ayrı kalmaya değil, dış etkenlerden ayrı kalmaya ihtiyacınız var. Yani eşinizle birlikte telefonları da kapatıp ailelerden uzakta vakit geçirip oturup doğru düzgün konuşmaya ihtiyacınız var.
Ailenizi görmeyin demiyorum ama önce kendi ailenize sahip çıkın. ( bunları ikiniz için de diyorum)
Eşinize bu teklifi yaparken de en kötüyü düşünerek ve acaba en kötüsünü kaldırabilir miyim diyerek yapacaktınız.
Bana kalırsa kalkın gidin evinize, bir otelden oda ayırtın ama sessiz bir yer olsun. İkiniz oraya gidin. Konuşun tartışın, sevişin. Ama aranızdaki şu sorunu halledin. İyice dinlenin eminin iyi gelecek.

Yazık olmuş size.
Keşke o mesajı hiç atmasaydiniz.
İstediği kadar zaman verin bu zaman zarfında da aramayin.
Bu süreç sizi en doğru yola sürükleyecek bence beklemeden goremezsiniz

çok haklisiniz keşke kalkıp gidebilsem ne guzel konuşmuşsunuz . Ben de gidip ayrı bir yerde tatil yapip oturup konuşmayı ne çok isterdim bilemezsiniz . Ne ailem ne esim kabul eder bu fikri . Esim tek başına oturup düşünmemin iyi geldiğine inanıyor bizlere

Ailenizi bir kere karıştırmayın bu işe. Yarın bir gün boşanmaya kalktığınızda o size laf söyleyen aileniz yanınızda durmaz. Eşinize de söylemeden gidin. Halledeceğiz bu meseleyi deyin. Ya birbirinize aşık olacaksınız tekrar ya da ayrılacaksınız. Ama öyle uzaktan düşünmekle falan olmaz. Eşinize net bunları söyleyin. Hemen bir yer ayırtın gelmek zorunda kalsın.
İkiniz de bütün içinizdekileri dökün. Sizin kocanız ya o adam. Ailem kabul etmez diye bir şey yok. O da kabul etmemezlik edemez, çaba göstermeden hiçbir şey olmuyor. Boş beleş saçma sebeplerden evliliğin bitmesine karşıyım.

Seven insan karşı taraf ; ben dayanamıyorum özledim diye mesaj atttığında, bırak cevap vermeyi koşarak karısının yanına giderdi.
Üzülerek söylüyorum ama eşin senden vazgeçmiş.

şu mesajlara bakınca kabahatli eşin görünüyor.
eşin evliliğiyle ailesinin babalığı arasında kalmış ve sana haksızlık yapmış.
bir de çocuk sahibi olamamak, aile erkeği olarak gururunu incitmiş sanırım.
özetle eşin hayatındaki rollerle karmaşa yaşıyor bence.
evin oğlu/büyüğü/erkeği/babası iken evlendi ve 2. evin kocası/babası vb roller de eklenince ne yapacağını şaşırdı. ailesiyle senin aranda kaldığında, haksız olsalar da ailesini tutması, aile babası rolünü üstüne yapışmış olması vs vs.
bence çare psikolojik destek alması. tabi senin de onu eğitmen gerekiyor. bunu kendinden ve evliliğinizden ödün vererek değil, olması gerektiği gibi davranarak çözebilirsiniz.

ayrı kalmak yerine asıl sorunu bulup çözmelisiniz.
eşin o evin babası değil oğlu. sorumluluğu evlendiğinde azalır, normaldir. sizin çekirdek aileniz önceliklidir, diğerleri 2.3. sıradadır.
gibi gibi.

ayrıca kimse gelini kv yi sevmek zorunda değil. sadece saygı duyarsın o kadar. bence ailesi eşini "baba" yerine koydukları için sen onlar için gelin değil "kuma"sın. kimse farkında değil ama benim çözümlemem bu.

allah sizden razı olsun benim hayatımı yaşadıklarımı ben bile bu kadar güzel özetleyemezdim . Aynen baba rolünde, bu zamana kadar onlara bu yokluğu yaşatmamaya çalışmış simdi beni ne kadar severse de benim yüzümden , ici paramparça da olsa onlar haksız da olsa onları kırmak hatalarını onlara karşı söylemek istemiyor. Annesine bacılarına eş ,baba ,abi olmuş . İsin içinden çıkamıyor derdim bir daha evlenmek falan degil diyor ben beceremedim sadece diyor .

annesi ve kızkardeşleri bilerek veya bilmeyerek yoğun psikolojik baskı uyguluyor olabilirler.
önce eşini bu baskıdan kurtarman lazım. boşanmak eşini kurtarmaz, dibe çeker.
bunun için kitaplar var. eşin okumayı seviyorsa okumasını tavsiye edebilirsin. eşin ve sen, kv ve görümcelerin oyuncağı olmuşsunuz maalesef. onların ağzına bakıyor evliliğiniz. onlardan manevi anlamda kurtulmaya bakın. o zaman aranız da düzelir çocuğunuz da olur inan.

inşallah canim , desteğiniz için çok tesekkur ederim . Eşime yazık etmek istemiyorum . Yıllarca ne baba ne abi ne kardeş hic kimse olmadan bir hayat sürdurmüş , basi sıkıştığında gideceği kimse olmamış . Anne bacı dersen onlari uzmemek icin asla içini açmamış onlara , ben eşiyim uzulmiyim diye asla bana da anlatmaz ben zorlamayana kadar .psikolojik baskının da alasını kuruyorlar inan .

ne seni ne de ailesini mutlu edemediğini düşündüğü için, senin daha fazla mutsuz etmemek için ayrılığı dile getirmiş çözüm olarak.

belli ki kendini çaresiz, kapana sıkışmış hissediyor.
tek başına bunların altından kalkamaz. ağır depresyon geçirebilir Allah korusun.
karı koca bir olup sinsi ama ağır kv görümce baskısını kırmalısınız.

tek derdi bu beni daha fazla mutsuz etmek istemediği

Cok üstüne düşmeyin.. bırakın ne hali varsa görsün..ailesi ile canım cicim olsaydınız sizden iyisi olmazdi. Bu erkekler neden böyle evlenirken önceliği ailelerine veriyorlar

Cok üstüne düşmeyin.. bırakın ne hali varsa görsün..ailesi ile canım cicim olsaydınız sizden iyisi olmazdi. Bu erkekler neden böyle evlenirken önceliği ailelerine veriyorlar
canim cicim olmak istedim zaten 3 yil bunun icin uğraştım esin her defasında düzelmiyor bir de gidip gelmeyin bunu deneyelim diyordu asla kabul etmedim. 3 yıl sonra yine bu teklifle geldi beni kırma lafımı ikiletme bir de böyle deneyelim dedi . Ne sana ne aileme karşı tavrın değişmez dedi ama günden güne değişti , benim aileme gitmiyoruz senin ailene de gelemem dedi.
Diğer durumu da düzeltmedi bunu da üstüne ekledi . Bakalim ne olacak zaman gerçekten ilaç mi, ama zamanın ilac olacağına asla inanmayanlardanim, bence sorun halledilmeli zamana bırakılmamalı ama esim öyle düşünmüyor , şimdi onun istediğini yapıyoruz Bakalim hayırlısı

Anasına doymamış adamlar evlenmese ne güzel olur. Eğer ailesiyle bozulan ilişkide hata sendeyse birşey diyemem ama haklıysan de ki ben aradan cekileyim sen anan gillere doyamamissin iyice doy de. Keşke aşkından ölsen de ilk mesajı atan taraf sen olmasaydın. Bu kaçıncı konu ya hep ailesine doyamayan erkekler evlenip milletin başını yakmayın o zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…