Eşimdeki değişim

Eski konularıniza şöyle bi göz attim.butune bakmak gerekir diye dusunuyorm ve belki sizinde yasanilanlari farkli yorumlayip bize farkli aktkarmis olabilirsiniz diye.esiniz ilgi isteyen bi karakteri var sanirim.cocuk dogmus ve isteklerini kabul gormemeye baslamis antayaya beraber gidelim, sinemaya gidelim vesaire bu gibi teklifler sunulmus cevap olarak cocuk var deyip reddilmis. Ben kisaca konualriniza goz attigimda bunu gordum sizinde belki farkında degilsinizdir diye ifade etmeye calistim aldatma olup olmadigini bilemem siz esinizin karakterini ve yasam tarizini bilirsiniz.bana cocukdan dolayi eski ilgi alakayi bulamadigindan dolayi zamanla ilgi alakasi size karsi azalmis kendini geri cekmis olarak gordum hatta kendi icinde sizi sucluyo olabilir.ya da bu tarvirlari sadece hircinlik olarakta yapiyo olabilir.bunlar benim seceneklerim bi oturup konusmaya calisin bence sorun cocuktan sonra kendini yalniz ya da ilgisiz mi hissetmiş amacim kadina yuklemek degil asla sadece gordugumu bu sekilde yorumladim kolay gelsin

Keşke sorunlarınız bu kadar büyümeden eşinizle konuşsaydınız sıkıntılarınızı.Belki bu noktaya gelmezdi.Erkeklere söylemeden anlamıyorlar maalesef.
Konusmazmiyiz önceden hep konuşurduk. Ve her defasında haklısın deyip aynı şeyleri tekrarlıyor. Ben artık konuşmanın sonunun nereye varacağını bildiğim için konuşmaya başlamak istemiyorum. Dün akşam da yine aynı seyler sürekli uyarmaya karşılaştırmaya başladı ben de oturup mektup yazdım artık.

Cinsel hayatınız nasıl problem var mı konu sahibi? Geçen gün dinlediğim bir seminerde erkeklerin evde huzursuzluk çıkarmasının nedeni yüzde 90 cinsel anlamda tatmin olmamaları deniyordu. Oran doğrudur yanlıştır bilemem ama kulak verilebilir gibi sanki? Aynı konuşmada erkeklerin temizlik yemek ve ütüdeki eksiklikleri güzel bir cinsellik yaşandığı taktirde görmeyecekleri tölere edebilecekleri söylenmişti.

Önceki konularımi da okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Benim hatam yok demiyorum illaki vardır ama bu karşılığı görecek kadar değil.
Evet kızimdan sonra birbirimize ayırdığımız vakit azaldı. Ama böyle olmak zorunda bunu hiçbir zaman bahane olarak sunmadim. Çünkü bizim burda kimsemiz yok kızımı bırakabileceğim. Ailelerin bulunduğu şehre gittiğimizde eşim direk benim aileme gitmek ister. Annem kızımla ilgilenir biz de sinemaya gezmeye gideriz. Ben ondan çok istiyorum birlikte vakit geçirmeyi. Hatta annem kızı bırakın tatile başbaşa gidin dedi ama eşim istemedi kizimiz olmadan gitmeyi. Hem bundan şikayet edip hem de ikinci çocuğu istemek de ne kadar mantıklı orası da ayrı mesele.
Antalya durumunda evet teklifini geri çevirdim. Çok nedeni vardı ve en önemlisi ben öğretmenim derste olmam gereken zamanda tatile gitmeyi düşünemem ki. Kizim çok hasta olmadığı müddetçe izin alma huyum da yoktur.

Önceki gibi değil nedeni de işte bu yaşadıklarımız önce konuşup kalbimi kırıp sonra yanıma geldiğinde nasıl hicbirsey olmamış gibi davranabilirim ki. O an beynim kalbim sürekli isittigim sözlerle savaşıyor.

Ben artık erkekleri çözme konusunda sınıfta kaldım sanırım. Ben bu fedakarlık düzeyini abarttim sanırım. İyi anne, iyi eş, iyi gelin, olacağım derken kendim olmayı unuttum.

Aslında bilmiyoruzki biz mutlu ve enerjiksek hepsini birden oluyoruz.
Yani iyilik tek boyutlu saçını süpürge demek değil.
Okadar çok insan biliyorumki sırf dili ile kendini yormadan iyi olmayı başaran.
Kv.ye iki yağ yakmak, kocaya iki kırıtmak, çocuğu biraz eğlendirmekle de iyi olunabiliyo.
Mesela benim annem hayatını bize adamış, katlanamayacağı şeyleri üstlenerek...
Şimdi 50sinde çöktü.
Birlikte güzel vakit geçiremiyoruz şuan psikolojik olarak çöküntüde ve artık hayattan tat almıyo.
Ama kv çocuklarını daa küçücükken ırgat gibi çalıştırmış, sürekli dövmüş çivili tahtalarla...şimdi ah yavrum çok pişmanım deyip iki gözünü yaşartıyo, sonuç= tüm çocukları emrine köle...ve benim elli yaşında annemin saçları tuz gibi, o 65 yaşında saçları benimkinden gür ve tektük beyazı var...Kadın yaşlı haliyle çok enerjik evde fır dönüyo ve çocuklarına sorsan hiç bi kötülüğünü hatırlamıyorlar.
Annem şuan kendine yetemiyo Kaldıki bize hayrı dokunsun.
Şimdi sana soruyorum, ordan bakınca hangisi iyi eş/anne???
Bana kalırsa kv.
Tabiki anneme Canımı veririm ama zamanında kocası kaynanası ve bizim için kendini parçalamasaydı şimdi o da biz de daha mutluyduk.
Lafı çok uzattım ama özet olarak demem o ki " başkaları için kendinden geçenler sonunda çok acı çekiyolar, hiç bişeyİ kafaya takmadan mükemmel olmaya çalışmayanlar da benim kv gibi hayat boyu rahat oluyorlar, yaşlanmıyolar..."

Son düzenleme:
Bir höst demen parmagini sallamam lazim anladigim
Belki 2,3 gun gerilirsiniz ama en azindan bir silkelenir
Alin karsiniza konusun ama aglak degil gayet ciddi kararli hatta bikmis
Surekli beni elestirmenden herseye bir kulp bulmandan evdeki ota koke takilmandan cok sıkıldim mukemmeliyetcigin yoruyor beni eskiden tolere edebiliyorken artik ciddi ciddi benim icinde sorun kaynagi olmaya basladi
Artik onunu ardini gormeden olusan degisimlerin bayagi da ofkelendirici olmaya basladi
Cocuk icin 70 elestirir yapiyorsun otur hesapla bakalim ne kadar vakit geciriyorsun ben gerilmeye basladim

Ben buyum herkesin bir kapasitesi var benim kapasitemde bu bizde Hayat arkadasiyiz patronluk is iliskimiz yok hayati darlanmak darlamak icin degil paylasmak icin evlendik

Bu degisimin sebebi ne baskabiri falanmi var
Bence bir muddet biz annemlere gidelim sende bir kafani dinle dusun tasin
Elestiri dozunu duzelttigin zaman konusalim tekrar de
Gitmenize bile gerek kalmaz diye dusunuyorum
Fazla miymiy aman pasam yapmissiniz zamaninda cocuk evresinde devreler yanmis adamin

bir teyzemiz var derdiki sakin her isi siz yapmayin her isi yapan eden kadini erkek birseyden tutmuyor kizim, hatta bir zaman sonra kendi isinide yikiyor yapamadim,ben anlamam,hic beceremem deyin yapsin o salaklar onu yapinca kendilerini kahraman saniyolar bide heran tepeniz atinca o kapiyi carpip cikacaginizi gosterinli kiymetli olasiniz
Her yerde cevval kocalariniza miymiy olun
Kendisinin arabasi silivride ariza yapmis aramis adami getirtmis yanina (bilgili akilli yani her turlu arabayida halleder geride doner)
Acmis panikle kocam yetis neyse adam gitmis halletmis falan donuste Sarilmis sirtini sivazlamis Allah seni basimdan eksik etmesin ne yapardim ben buralarda demis yolcu koltuguna kurularak cekirdek citleye citleye gelmis
Adama konu lazim ayol hanimi kurtardim diye anlatti bizede iste bu kadinlar kazaniyor bence

Mektup yazdim.demissiniz verin bakalim okusu ..gelismeleri de bize yazarsin.

Esin birseylerden bunalmis ama ne? Ben de bilemedim simdi

Ay nı durumdayz.hayretler içinde okuyorum ben yazmışım sanki.

Sakın 2. Çocuğu yapma sakın...

Mrb biyoist ben sizin ve arkadaslarin tum yazdiklarini sabirla okudum.
Oncelikle benim bir erkek kardesim var sanki onun ile esi arasinda yakin zamanda yasanan durumlar gibi ... Sonuc olarak cok mutlular ve bu buhrani asmislar. iyiki burda yazan birtakim dengesiz egosu tavan feminist insanlar gibi vb nin gazlamasina gelmemisler. Ayriyetten bekara kari bosamasi kolay derler. Ne guzel demişler.

Yav erkek kardesim den biliyorum esimden biliyorum .
Once Evlenmeden once esini iyi seceksin. O zaman gozu disarlarda ise zaten evlenmeyeceksin.
Evlendikten sonra da kotu hemcinslerimizden erkegin aklina fikrini bilandirmalarina izin vermemek icin sahip cikacaksin ilk gun ki gibi bakimli olmaya devam edeceksin elinden geldigince. Karsisi yapmasa bile sen dikkat edeceksin. Erkek de zeki olacak ahiretini yakmicak kadar iffetini koricak sadece esi ile beraber olacak. Elini gözünü dilini zinadan ali koyacak boylece.
Bu konunun bir kismi .
Gec oldu saat yarin devamini yazacagim cok doluyum.

Bu cocugu ve ailesi ile az vakit geciren kiymet bilmez e de ayri sinirliyim . Bazi hem cinslerime cok kizdim bazilarini da tebrik ediyorum.
Yarin i iple cekiyorum. Yazimin devami olacak. Ayriyetten mektup olayini da cok merak ediyorum bi gelisme var mi?

Heyecanla yazının devamını bekliyorum....

Her zaman bu kadar iyi kalplimisinizdir

Mektubu okumus ve hem üzülmüş hem de şaşırmış. Ben bu kadar dolduğunu düşünmemiştim dedi. Söylediklerimi seni bilerek incitmek için söylemiyordum belki senin kadar ince düşünmedigim için söylediklerimin seni kırdığını farketmedim dedi. Uzun uzun konuştuk dün gence. O sakin ben ise gergin ve kızgındım ama sesimizi yukseltmedik.

Beni çok sevdiğini ve ailemizi mutlu etmek için elinden geleni yapacağını söyledi. Bazı yerlerde o da kendine kızdı.

Çok yoğun çalıştığını ve çoğu şeye yetisemedigini söyledi. Ben beni sürekli gezide hep yanımda ol demiyorum sana dinlenmen için ortam yaratmaya çalışıyorum. Ben senin çok çalışmadan değil bizden uzaklaşmadan şikayetçiyim dedim. Elestirmen, karsilastirman, sürekli anne babanın ozlediginden bahsetmen beni üzüyor dedim. Ki ailesi burdan gideli 2 hafta oldu daha. Ben ailemi 2 aydır görmüyorum. Ve kardeşimin 2 haftalık bebeği dun hastaneye kaldırıldı yine gidemedim. Ben evlendim evleneli bir kere bile ailemi ya da bekarligimi özlediğimi dile getirmedim.

Sen böyle konuşunca ben kendimi büyük bir hata olarak görüyorum ve mutluluğun için aradan çekilmeyi düşünüyorum dedim. O zaman çok üzüldü. Lütfen böyle düşünme bundan sonra daha dikkatli olurum. Ben sizden ayrı bir hayat istemiyorum. Her anımda yanımda olun istiyorum dedi. Bundan sonra biriktirme içinde söyle birlikte çözelim sorunları dedi. Daha dikkatli olacağım.

Sen de evimizdeki sorunları ailene anlatma dedi. Ki böyle birşey kesinlikle yok. Aksine eşim beni ara sıra aileme şikayet eder. Arkadaş ortamında hatalarımi anlatir. Ama ben hep mutluluğumuz dan bahsederim. Bunları da soyledim. Şunu anladım erkeklerin hafızası gerçekten çok zayıf yapılanlar söylenenler çok çabuk unutuluyor.

Ben sadece kendimi anne, eş ve öğretmen olarak görüyorum. Kendim için hiçbir şey yapamıyorum. Neden zevk aldığımı bile unuttum dedim. Kendisi istediği zaman arkadaşları ile cikar gezer. Ama ben kızım doğduğundan beri bunları da unuttum. Kızımız krese başlayınca kendime de vakit ayirabilecegimi söyledi. Ama ben de ilgilendirir sen de kendine vakit ayirirsin diyemedi yine. :) Ve üstüne bir cocugumuz daha olsun ailemiz büyüsün dedi. Ben de bu kadar konuşmadan sonra buna yorum yapmıyorum dedim.

Durum bundan ibaret arkadaslar. Bundan sonrasını yaşayıp göreceğiz. İnşallah verilen sözler tutulur.

Ben ailemi 2 aydır görmüyorum. Ve kardeşimin 2 haftalık bebeği dun hastaneye kaldırıldı yine gidemedim. Ben evlendim evleneli bir kere bile ailemi ya da bekarligimi özlediğimi dile getirmedim.
Gitmek istediniz de mi gidemediniz, yani esiniz izin mi vermedi ?
Eger izin istediniz de gidemiyorsaniz tatilde olduğunuz haldeyken baska çözümler bulmaliyiz.

Gitmek istediniz de mi gidemediniz, yani esiniz izin mi vermedi ?
Eger izin istediniz de gidemiyorsaniz tatilde olduğunuz haldeyken baska çözümler bulmaliyiz.
Yok hayır eşim istedigim an gönderir. Orada söylemek istediğim ben ondan daha uzun süre görmüyorum ailemi ama onları özledim keşke yanlarında olsaydım diye soylenmiyorum. Eşim hep bır fotoğraflarını görse ya da arasalar şimdi yanlarında olmak vardı der. Bu beni üzüyor.

Eşim hep bır fotoğraflarını görse ya da arasalar şimdi yanlarında olmak vardı der. Bu beni üzüyor.

Adam dusuncesini paylasmis
( bizim beynimiz matamatik deki turev integral gibi cok yakin egriler ve parabolleri olasiliklari cozmeye ayarli calisiyor. Ama erkekler duz dusunuyor ne soyluyorsa o dur fazla sini beklememek gerekiyor... yani burda mutsuzum esimle cocugumla ama ailemin yaninda mutluyum. Demiyordur bence. )
bence guzel anilari olmus oldugunu dusunuyorum bu aile sevdasi icin yada duygusal , altinda bisi aramamak lazim. Ki boyle erkekler bence esine ve cocuguna daha duygusal bagli olur. Bu super bisi. Tabi bunaltmadigi taktirde.
Esinizin burcu ne ? Merak ettim yukseleni felan? Sizin ki de?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…