- 10 Ağustos 2017
- 23
- 3
- 1
- 47
Sağlık alanında çalıştığı için evet yoğun ve yoruluyor o konuda hak veriyorum. Ama önceden de aynı işi yapiyordu.
Eşim koç burcu ben ise terazi.Adam dusuncesini paylasmis
( bizim beynimiz matamatik deki turev integral gibi cok yakin egriler ve parabolleri olasiliklari cozmeye ayarli calisiyor. Ama erkekler duz dusunuyor ne soyluyorsa o durfazla sini beklememek gerekiyor... yani burda mutsuzum esimle cocugumla ama ailemin yaninda mutluyum. Demiyordur bence. )
bence guzel anilari olmus oldugunu dusunuyorum bu aile sevdasi icin yada duygusal , altinda bisi aramamak lazim. Ki boyle erkekler bence esine ve cocuguna daha duygusal bagli olur. Bu super bisi. Tabi bunaltmadigi taktirde.
Esinizin burcu ne ? Merak ettim yukseleni felan? Sizin ki de?
Bu hastanede göreve başlayalı 3 sene oldu ve 3 senedir aynı tempoda çalışıyor. Ayda toplam ne kadar çalışıyor bilmiyorum ama 32 saatte bir geliyor eve. Yani bu sabah çıkıyor Birgün sonra akşam eve geliyor.Peki ayni tempoda mi calisiyor. Hani birsene oncesi ile...
Bende hemsireyim bizde haftada 40 saat calisiyoruz ayda 160 saat yapiyor genelde.
Peki esiniz kac saat calisiyor? Bi sene oncesi ile simdi arasi fark var mi ?
Allah yardımcınız olsun. İşiniz gerçekten çok zor. İstanbul'dayım ve eşimin ev iş arası 30 km. Yol onu ayrı yoruyor zaten bunları anlıyorum. Onlar da nobetle birlikte 280-290 saat çalışıyorlar ona göre ayarliyorlar. Bayanlar çok nöbet tuttmasin diye daha çok erkeklere nöbet yazılıyor. Benim sıkıntım eşim 3 senedir bu tempoda çalışıyor ama son 1 yılda çok değişti. Bu değiştiren etkenleri merak ediyorum.Ben devlette 160 i doldurduktan sonra 2 kizimla cok zor ilgileniyorum.
Biyoist ogretmenim demistiniz heralde biraz daha esnek mesainiz vardır. Siz cok sanslisiniz. Ben cocuklarimla cok ilgilenemiyorum
Allah yardımcınız olsun. İşiniz gerçekten çok zor. İstanbul'dayım ve eşimin ev iş arası 30 km. Yol onu ayrı yoruyor zaten bunları anlıyorum. Onlar da nobetle birlikte 280-290 saat çalışıyorlar ona göre ayarliyorlar. Bayanlar çok nöbet tuttmasin diye daha çok erkeklere nöbet yazılıyor
Eşim biraz duygusaldır. Herkes birbiriyle iyi anlassın ister. O yüzden hastanede birşeyler yolunda gitmediğinde içine kapanır. Ama bu her zaman olmaz.Konuşmakta fayda var. Bir derdi var belliki. Birisinin olduğunu düşünmüyorum. Sağlık sektörü çok zor cidden. Bana iş yerinde birisi onu ezikliyor oda hıncını sizden alıyor gibi.
Tabi size davranış şekli hoş değil.
Şuan herşey yolunda çok şükür. Mektup işe yaradı. Sonra da detaylıca konuştuk. Artık ilk zamanlarimiza dönüyoruz sanırım yavaş yavaş :) hoşlanmadığını birşey yapacak gibi olduğunda hemen mektup aklına geliyor. Çok özür dilerim deyip hatasını düzeltiyor hemen. Mektuptan önce hatalarının farkına beni kırıp döktükten sonra varıyordu.Biyoist durumlar nasil?
Yine de çok teşekkür ederim. İlgilenip tavsiyelerde bulunduğunuz için. İnşallah bundan sonra bunları da dikkate alarak sürdüreceğim evliliğimi.Anam bu konu eskımıydı ya o kadar yorum yaptım uzun uzun yazdıydım ya tuh
Mektubu yazdım ve verdim sonrasinda konuştuk ve bundan sonra daha dikkatli olacağını söyledi. Bu kadar doldugumu düşünmemiş. Çok şaşırdı.Kk yine kk maasallah.
Bu bi kac cumleden "baska birisi var" diyip kenara cekilmek nasil bi kdr kolay dimi?
Sizin o cumlenizi okuyup oturup agliyor olacak bi insan evladi var ekranin karsisinda. Hemen bu kanaata varamazsiniz asla! Yazik gunah konu sahibine.
Neyse yorum yapiyim.
Bence mektubunu yaz arkadasim. Oturup sakince okusun ve beraberce degerlendirin degindigin noktalari.
Mektubu yazdım ve verdim sonrasinda konuştuk ve bundan sonra daha dikkatli olacağını söyledi. Bu kadar doldugumu düşünmemiş. Çok şaşırdı.
Arkadaşlar ben 5 yıllık evliyim ve 2.5 yaşında bir kızım var. Benim sorunum eşimle ilgili. Biraz uzun yazdım ama inşallah kusuruma bakmazsiniz.
Eşim bir sene öncesine kadar eviyle ve benimle çok ilgili birisiydi. Küçük sürprizler yapardı tatilleri gidilecek yerleri ayarlardı. Kızıyla daha çok vakit geçirirdi. Bana daha çok teşekkür ederdi. Şimdi ise evin bütün sorumluluğunu bana yıkmaya çalışıyor gibi. Sağlık alanında çalıştığı için evet yoğun ve yoruluyor o konuda hak veriyorum. Ama önceden de aynı işi yapiyordu. Şuan sürekli beni eleştiriyor oturup konuşmaya başladığımız andan itibaren her söylediği incitici olmaya başladı. Ben bekarken şunları yapardım, annem bize şöyle yapardı, ev neden dağınık, sen evdesin şunu şunu yap hallet ( bu arada ben de ögretmenim.) nereye gidecegimize karar ver sürekli boyleyiz.
Ben artık üzülmemek için daha az iletişim kurmaya çalışıyorum. Benimle paylaştığı tek konu araba ve ev. Tek ortak noktamız bu. Oturup bana saatlerce araba mekaniği anlatabilir. Benim ne kadar ilgili olduğum umrunda değil. Sürekli emir vermeye başladı. Önceden ya rica eder ya kendisi yapardı.
Ve kızımız en çok canımı acıtan konu. O kadar az birlikte birşeyler yapıyorlar ki ama kızımla ilgili her şeyde yine beni suçluyor; yemesi, konuşması, oyuncaklarıyla oynaması. Her şeyi ile tek tek ilgilenmemi istiyor. Kızım surekli benim yanıma gelmek istediğinde ise bu kız neden bana da böyle davranmıyor diyor.
İnanın artık ne yapacağımı nasıl yaklaşacagimi bilmiyorum. Hayattaki tek yasam kaynağım artık kızım ve öğrencilerim oldu. Bu böyle giderse sonumuzu düşünemiyorum.
Şuan çok üzgün ve kırgınım ve öğrencilerimin üniversite sonuçlarıyla mutlu olmaya ve ayakta kalmaya çalışıyorum.
Sizden onerilerinizi bekliyorum. İlk aklıma gelen uzun bir mektup yazıp kendisindeki değişimin farkına varmasini sağlamayı ive hissettiklerimi söylemeyi düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?