şimdi eşin sana umursamaz, boşanmaya kesin kararlı görünüyor ailesine de kesin demiştir --ben onu yola getiririm dayanamaz benimle gelir diye ama içinden (( ben boşanma konusunda kararlı görüneyim, dayak da attım beni evden kovmadı deme ki boşanmak istemiyor ) gibi geçiriyordur belki.
sen de onun yaptığının aynısını yap. madem bir süre aynı evdesiniz, onu umursamıyormuş gibi davran, mesela artık havalar geç kararıyor, giyin süslen ona da --ben dışarı çıkıyorum arkadaşlarla gezeceğiz , ya da --yaz geldi havalar ısınıyor kendime yeni giysiler alacağım dışarı çıkıyorum , geldiğimde belki uyumuş olursun anahtarı kapının arkasında bırakma --- de.
evin içinde gayet rahat ol, müzik dinle, hatta 37 ekran bir televizyon varsa yatak odasına götür mutfağa git meyve kuruyemiş falan hazırla kendine önünden umursamazca geç odana git komik şeyler izle kahkaha at, neşeli ol. hayatının ondan ibaret olmadığını anlasın.
hatta ne onunla yemek yiyorsun ki, yemek vakti geldiğinde al telefonu eline sadece tek kişilik yemek söyle gir mutfakta ye kalk çayını demle al odana götür tek başına iç.
sen onu kaybetmekten korkma o seni kaybetmekten korksun.
çayını demle çaydanlığı al blkona çık tek başına iç. ama bunları yaparken neşeli ol.
kendini salma giyimine kuşamına dikkat et,
o sana şiddet uyguluyor Allah büyük ertesi gün onun kolu kırılıyor ama sen ona bakıyorsun ben olsam diğer kolunu da ben kırardım. alsanaalsanasmile
başkalarına bu evliliğin durumunu anlatmak zorunda da değilsin. Artık başkaları ne der diye düşünmeyi bırak. Başkaları sen acı çekerken, mutsuzken yanında mı?
ömür boyu --annem annem , babam babam , memleketim -- diyen ama karşısında kini düşünmeyen biri ile geçer mi?
o düzeltsin kendini o ayrılmamak için uğraşsın.
ona onun yöntemleri ile ders ver. sen de onu umursamaz davran.
geçmişe değil geleceğine odaklan, Allah sabrını verecektir. bak edanaza (nazar değecek bu kıza da ) o da bu dönemleri yaşamış ama yavaş yavaş atlatıyor.
bir de illaki boşandıktan sonra ailenin yanına taşınmak zorundamısın, insanların vereceği tepkiden insanlara birşeyler anlatmaktan korkuyorsan çekiniyorsan başka bir şehre tayin iste, bu ara da boşandığınızı nasıl olsa çevre duyar sen ailenin yanına tayin isteyene kadar da olay unutulur gider.
hakkında hayırlısı neyse o olsun. iyi insanlarla karşılaştırsın Allahım seni.