Eşimin bekar eşyalarıyla kurulan evlilik ve sonrası..

sbtsnrl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2017
148
51
48
35
Merhaba hanimlar. İki yıllık evliyim. Eşimin meslegi ve dolayısıyla maddi durumu çok iyi. Eşimle çok severek, aşık olarak evlendim. Onu o kadar çok sevdim ki evlenmek için beklemek istemedim. Evlendigimiz dönemde bir artı bir evde yasiyordu. İkinci evinini de almıştı (2+1) evlendigimizden bir kaç ay sonra evi teslim alacaktik ve o eve tasinacaktik. Bu nedenle evlenirken eşime hiçbir ev eşyası aldırmadim. Onun bekar eşyalarıyla kurduk yuvamizi. Evlendik, ev teslim edildi fakat biz ikimizde evi beğenmedik. O ikinci evi satıp üstüne biraz daha koyup daha güzel bir ev satın almak için beklemeye koyulduk. Esimin birikimi vardi. Biz bu planları yaparken eşimin kardeşi ev almaya karar verdi ve esim tüm birikimini kardeşine verdi. O sırada çok problemler yaşadık. Eşimin kardeşi bana " o para abimin senden onceki birikimiydi karisamazsin dedi" ailecek o kadar üstüme geldiler ki tamam dedim ses etmedim. Bu olaylar yasandiktan bir yıl sonra (geçen haftalarda) eşimle konuştum. Artık bu eve sigmadigimizi, bu eşyalarla yaşamak istemediğimi söyledim. Tamam aşkım tasiniriz üzülme dedi. Kiraya çıkacaktık. Aradan 3 hafta geçti eşime dedim ki hadi ev bakmaya gidelim. Bakarız, ederiz diyor. Evlendim aradan iki yıl geçmiş hala adam bakarız diyor. Olanaklari varken bizim ihtiyaclarimizi görmezden gelen bir eşim var. Ben artık "bizi" ikinci plana atan adamla ne yapacağımı bilemiyorum. Farklı bakış açılarınıza ihtiyacım var.

Not: Bu sabah anlaşma protokolünü imzaladik. Birikmislik: Ailesinin saygisizliklari,, her şeye burunlarını sokmaları, bütçeden habersizligim eşimin maddi konularda bana hiç bir şey söylememesi, kardesine benden habersiz yüklü miktarda para verip kendi evine eşya almayan bir adam. Bosaniyoruz.

Son düzenleme:
Küsmenize gerek yok
Evleri intenetten ya da nasıl buluyorsanız bulun
Hadi bakmaya gidiyoruz randevumuz var diyin alın adamı götürün.
Oradan dönerken de mobilyacıya sokun
Yine önceden beğendiğiniz aklınızdaki mobilyaları sipariş ettirin oldu bitti

Bence eşiniz karşı çıkmayacaktır

Yok, adamın niyeti yok oyaliyor beni.

evet eşinizin yaptığı bence hiç doğru değil ama yüz göz olmasaydınız keşke. Çünkü kardeşinin ettiği laf da bi yerde doğru.. bundan sonra çalışın eve sizin de katkınız olsun diyemesinler

ve ev bakmaya gidelim diye darlamayın eşinizi, yarın ev bakmaya gidicem/gidicez deyin kaldırn götürün ya da tek gidin. İster gelsin ister gelmesin.

Çalışıyorum ama benim kazandığım para eşimin kazandigiyla kıyaslanamaz bile. O yüzden göze gelmiyor.

Al eşinin kredi kartını ev tut eşya satın al bunları tek başına yap.
Sonra da süpriz yapıyormuş gibi evi göster kızarsa ederse "ben 2 senedir evimin hayalini kuruyorum ama kocam birikimini evimize harcamadı bende şimdi herşeyi kendim halledip süpriz yapıyorum yine yaranamıyorum" deyip üste çık. Yoksa daha çok beklersin.

Böyle bir şey yaparsam inanın o üste çıkar. Çok sinirlenir.

Bilmiyorum. Bana bir şey demiyor. Fazla gideri de yok. Ailesi sürekli maddi olarak beklenti içinde kendisinden.
Onlara verdiği için yoktur belki parası
Ben anlamıyorum eşlerin birbirinden haberi olmamasını
Ev eşyasından daha büyük bir sorun var ortada

Biz de 1+1 de oturuyoruz
Aslında daha rahat geliyor bana
Eşyaları değiştirseniz de kendi evinizde otursanız daha iyi değil mi

Evet o yüzden artık ayrılmak istiyorum. Bir olamamak çok incitiyor.

O teklifi de sundum. Tamam ben sana bu evi duzerim kendin yaşarsın burada diyor.

Siz calisiyor musunuz?
Sanki hep
Esya aldirmadim
O ev aldi

Maddiyat karsi tarafa yuklenmis gibi.

Eger oyleyse ben olsam ne olursa olsun razi olurdum. Beni ac acikta birakmiyorsa kardesine destek olmasina da karismazdim.

Yok siz de calisiyorsaniz begenin secin evi. Hadi satalim diger evi diyin alin.

Ben çalışıyorum da ev alamam ki. Evet karşı taraf iyi kazanıyor çünkü. İstese ben de tüm maasimla katkı yaparım.

Yani eşinizin önceki birikimine karışmanız kadar kaynınızın da size böyle atarlanması yanlış. Eşiniz arada kalmış. Bence aklınca şimdi isteğinizi yerine getirmeyerek sizi cezalandırıyor. Çocuk yoksa 1+1 evden oturun sizede derlemesi toplaması rahat olur yada öbür evinize taşının.
Bence ilk önce yeni eşya aldırın şimdiki evinize. Tatlı tatlı konuşun eşiniz ikna olur. Bu evde olmayacağını sığılmayacağını bildiği için başka bi ev alma ihtiyacı hissetmiş

Alırım ben de bu evden giderim tek başına oturursun diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…