Sizde terk edilmiş ilk eşsiniz sanırım her konuda ikinci eşlere bu kadar çemkirdiğinize göre var bir yaranız ki gocunuyorsunuzSiz ikinci eşsiniz sanırım bu kadae nefret dolu olduğunuza göre :) Kimse evlenmek zorunda değil ister sevgilisi olur ister kocası. Verilen 1000 lira zaten max onunla da bu devirde geçinen varsa helal olsun.
Bana göre evlense de çalışsa da almalı ayrıca. Siz kocanızla tatlı tatlı yaşarken çocukların tüm dertleriyle sıkıntılarıyla ilgilenen tarafa ayrıca bakım ücreti de ödenmeli bunun nesi absürt anlamıyorum. Çok dert edinen alabiliyorsa alır kendi bakar çocuğa bakalım 1000 liraya yapılacak şey mi. Bu kadar dertse daha önceden evlilik yapmış adamlarla evlenmeyin ayrıca evlendiyseniz de yapacak bi şey yok. Nafaka kalanıyla geçinmeye alışın :)
EKonu sahibi öyle iddialarda bulundu, sonrada kıvırdı. İlk çocuğu içki masalarına oturtuyorlar dedi sonra yalanladı. Sonra odaya kitleniyor demişti, odaya yolluyorlar şeklinde düzeltti. Bir üye özel mesaj atmış, şikayetçi olacağım diye bu sefer üyeye bunlar doğru değil yazmış. Konu sahibinin tek derdi nafaka verilmesin. Eski eşe iftira atıyor.
Evet kesinlikle katılıyorum, şartlar çok önemli dediğiniz gibi. Anlattığın durumda olan kadınlar için gerçekren destek gerekiyor. Yani bence olayı özetlemişsiniz zaten.Sizin dediklerinize katılıyorum. Aslinda kadının kendi çalışıp cabalamasi lazım. Mesela ben 16 yaşımdan bunyana hep çalıştım, okudum, diplomam var felan. Yani tek başıma geçinmeyi gayet biliyorum. Ama benim kadar şanslı olmayan cok. Mesela abileri tarafından okumalari ve çalışmaları engelleyen kızlar tanıyorum. Onlar yarın evlenip bosansalar öylece kalırlar ortada. Kocaları tarafi calismalari engellenen kadınlar var. Bir kadın tanıyorum 20 seneden fazla evliydi. Çocuklarını büyüttü ev hanımıyi. Eşi onu 20 yaşlarında genc bir kadın için bosadi. Kadinin yaşı gelmiş elde avuçta ne varsa adam kaçırdı. Yani biz bir kac "nafakasini sevgilisi ile yiyiyor örnekleri" duyduktan sonra genellemeye gidemeyiz. Bence nafaka şartlara göre bağlanmalı. Sahsen eşim beni yarın boşasa maddi güvencem var iş bulana kadar. Ama herkes o kadar şanslı değil işte. Bu aslında tek nafaka konusu değil. Başlı başına toplumda kadınları baştan daha güçlü yetiştirmek ve yapmak lazım. Ama inanın bunu engellemeye çalışacak bir sürü kişi de atlayacaktir deneseler.
Kocası muhtemelen kadını aldattı.Sen hukukcuydun değil mi? harikasin. Hatta çocuk eşimden değil de derler gerçekten. Allah o kadını korusun.
Siz bence beni yanlış anladınız. Gayet de doğru yazdım. Madem adamdan boşanıyorsun o adamın parasına da muhtaç kalma. Kaldı ki gerçekten buna muhtaç olanlar almıyor nafaka. Nerede zengin var, o nafaka alıyor. Ben kesinlikle belli durumlar haricinde nafakaya karşı çıkıyorum. Nedir bu durumlar? Kadın aldatıldıysa intikam uğruna nafaka alabilir. Şiddet gördüyse nafaka onun hakkı. Çalışmak istediği hâlde yıllarca çalıştırılmadıysa(burada yıllarca kelimesine vurgu yapıyorum) nafaka hakkı ama bu durumlar haricinde nafaka hakkı değil, hiç kusura bakmayın. Çocuğa nafaka vermek zorunda, zaten o kısmı okuduysanız hak vermişsinizdir. Siz tabii, evlendim, boşansak da bana para vermek zorunda diye düşünüp o erkeğe yapışmayı hak görüyorsanız bilemeyeceğim.Kanun koyucu neyse ki kanunları koyarken sizin gibi insanların fikirlerini onemsemiyor da boşanmış kadınlar bir nebze insan gibi yasayabiliyor
Yok ben olayı tamamen çocuklar açısından ele alan biriyim bi de kocişkomcu değilim kadınlara düşmanlık beslemem :) Daha önce evlenmeyi bırakın hiç terkedilmedim bile yani bi yaram yok. Zaten bu konuda mantıklı şeyler düşünebilmek için insanın yarasının olmasına da gerek yok ülkenin durumu ve erkeklerin çapı belli. Oturup erkek aklamak sizin gibilere kalsın anca o şekilde yolunuzu buluyorsunuz belli ki :)Sizde terk edilmiş ilk eşsiniz sanırım her konuda ikinci eşlere bu kadar çemkirdiğinize göre var bir yaranız ki gocunuyorsunuz
Zaman zaman denk geliyorum yorumlarınıza :)
Diğer yazdıklarınız için yorum yapma Gereği duymuyorum çünkü yukarda açık ve net yazmıştım. İşinize geldiği gibi yorum yapmışsınız.
Tabi ki nafaka ve tazminat Slovak. Ama hiç ve imkanları yettiği kadar. Benim babam ticaretle uğraşıyordu durumu iyiydi imkanlarınız da iyiydi ona göre yaşıyorduk sonra işleri bozuldu bizde ona göre kısmak zorunda kaldık. Konu sahibinin eşinin de işleri iyi gitmiyor Yazmış iyi girmiyorsa yettiremiyorsa konuşur eski Eşiyle ya da mahkemeye gider. Demek istediğim bu yoksa nafaka almamalı cs gibi bir düşüncem yok.Yakın arkadaşım şu an kocası ve sevgilisiyle uğraşıyor ağlamaktan heba oldu. Çok kötü günler geçiriyor. Sevgilisine demiyorum da adam arakadasimi ortada bıraktı çocuğu küçücük. Şimdi bu kız tazminat nafaka almasın da napsin? Hadi siz mutlu olun amaan banane sizden mi desin. ? Diyenler vardır da herkes öyle değil iste. Kadın arkadaşıma telefon açıyor kocan yanımda diye. Fotoları var. Yani 5 yıllık falan evliler severek evlendiler. Trafik kazası gibi bir şey.
neden?Kadının maddi durumu aileden iyi , istese tek basına bile bakar cocuga
Aldatılınca ,şiddet gormusse , hayatını calmissa eşinin pekala da vermek zorunda nafaka.
Herseyin bir diyeti olmalı, manevi olarak istemiyorsa kadınlar nafaka, tazminat ile almaya çalışıyor hakkını, hakları da ayrıca.
Bir ömür söz veriyorlar , sonra ömrün ortasında şiddet aldatmayla ömrünü çalışıyorlar. Her şey bu kadar basit olmamalı.
Nerede zengin var o alıyor nafaka tezinizin dayandığı kaynak nedir? Magazin programları? Veya Çevrenizde gördüğünüz birkaç boşanma vakası?Siz bence beni yanlış anladınız. Gayet de doğru yazdım. Madem adamdan boşanıyorsun o adamın parasına da muhtaç kalma. Kaldı ki gerçekten buna muhtaç olanlar almıyor nafaka. Nerede zengin var, o nafaka alıyor. Ben kesinlikle belli durumlar haricinde nafakaya karşı çıkıyorum. Nedir bu durumlar? Kadın aldatıldıysa intikam uğruna nafaka alabilir. Şiddet gördüyse nafaka onun hakkı. Çalışmak istediği hâlde yıllarca çalıştırılmadıysa(burada yıllarca kelimesine vurgu yapıyorum) nafaka hakkı ama bu durumlar haricinde nafaka hakkı değil, hiç kusura bakmayın. Çocuğa nafaka vermek zorunda, zaten o kısmı okuduysanız hak vermişsinizdir. Siz tabii, evlendim, boşansak da bana para vermek zorunda diye düşünüp o erkeğe yapışmayı hak görüyorsanız bilemeyeceğim.
Buram buram nefret kokuyor sevgisizlik kokuyor yazdıklarınız da kalbiniz kadar kötü.Yok ben olayı tamamen çocuklar açısından ele alan biriyim bi de kocişkomcu değilim kadınlara düşmanlık beslemem :) Daha önce evlenmeyi bırakın hiç terkedilmedim bile yani bi yaram yok. Zaten bu konuda mantıklı şeyler düşünebilmek için insanın yarasının olmasına da gerek yok ülkenin durumu ve erkeklerin çapı belli. Oturup erkek aklamak sizin gibilere kalsın anca o şekilde yolunuzu buluyorsunuz belli ki :)
sizin eşinizde iş yok kusura bakmayınEşim tepki gösteriyor göstermez olur mu ? Ama insanca uyarıyor kadını . Kadın ise cazgır
Öyle değildi ben öyle söyledim dedi.Allah için ifşa edin..
Siz bence beni yanlış anladınız. Gayet de doğru yazdım. Madem adamdan boşanıyorsun o adamın parasına da muhtaç kalma. Kaldı ki gerçekten buna muhtaç olanlar almıyor nafaka. Nerede zengin var, o nafaka alıyor. Ben kesinlikle belli durumlar haricinde nafakaya karşı çıkıyorum. Nedir bu durumlar? Kadın aldatıldıysa intikam uğruna nafaka alabilir. Şiddet gördüyse nafaka onun hakkı. Çalışmak istediği hâlde yıllarca çalıştırılmadıysa(burada yıllarca kelimesine vurgu yapıyorum) nafaka hakkı ama bu durumlar haricinde nafaka hakkı değil, hiç kusura bakmayın. Çocuğa nafaka vermek zorunda, zaten o kısmı okuduysanız hak vermişsinizdir. Siz tabii, evlendim, boşansak da bana para vermek zorunda diye düşünüp o erkeğe yapışmayı hak görüyorsanız bilemeyeceğim.
Kadın orada sırf nafaka kesilsin diye çocuğu anneden ayırma planları yapıyor
Sırf kadına verilen nafakadan değil çocuğa verilen nafakandan da dertli
Ama millet babası değil mi yazıp tepki gösterince iş sadece kadının aldığı nafakaya çevirdi
Sonra kızı içki masasına oturttu odaya kilitledi dedi şikayet ediceğiz denince geri adım attı
Büyük ihtimalle evliliğin yıkılmasına sebepte konu sahibi (mesajlardan çıkardığım)
Kadınlarda bu konuya cevap olarak eski eş niye çalışmıyor asalak kan emici falan yazıyorlar cevap olarak
Valla çocukları kadınları düşünmeyenlere verecek sevgim yok doğru algılamışsınız. En azından küçücük çocuğun nafakasına göz dikecek kadar kötü değil kalbim ayrıca. Ve bu tür kişilerden de nefret etmiyorum acıyorum sadece bir erkek için dünyanın ahını alıyorlar. Umarım değiyodur. Sevgiler :)Buram buram nefret kokuyor sevgisizlik kokuyor yazdıklarınız da kalbiniz kadar kötü.
Kadın konuyu açtığına pişman olmuştur, artık bir daha yazmaz
Beni anlamamak için direniyorsunuz bence. Çalışabilecek olan insanlar çalışmalı. Başkasına yapışıp kalmamalı. Aynı şekilde konu sahibi de. Çocuk istiyorsa ve masraflı olacaksa çalışmalı. Eşler birbirinden ayrıldıysa kadın çalışmalı. Evliyken de çalışmalı. Ama sırf bir dönem evliydiler diye erkek hayatının sonuna kadar o kadına bakmak zorunda değil. Anlayamıyorum ya. Ben ailemden para isteneye utanıyorum, artık büyüdüm onlara yük olmayayım diye. İnsanlar boşanıyor ve utanmadan para alabiliyorlar. O yüzden dşyorum ya belli durumlar haricinde diye.Nerede zengin var o alıyor nafaka tezinizin dayandığı kaynak nedir? Magazin programları? Veya Çevrenizde gördüğünüz birkaç boşanma vakası?
Eski eş gayet iyi yapıyor bence
Neden çocuğunun rızkını yuvasını yıkan bir rezile ve şerefsiz bir adama yedirsin??
Gayet iyi yapıyor
Farkındaysanız doğal seçilim akılsız olanların soyunun devamını gayet engelliyor. Çocuklu adama yapışıp yuvasını yıkmak gayet akılsızlık. Ondan sonra da konu sahibesi gibi tüp bebek yapcektim ama para kalmadı diye zırıldanırsınız. Eşini aldatmış 5 para etmeyen bir heriften çocuk yapcam diye paralanırsınız. Sonra da gelip buraya hazımsızlıkla yalan iftira şeyler yazarsınız. Eski eşi gayet takdir ediyorum, böyle rezil tiplerin üremesini engelliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?