Eşimin önceki evliliğinden olan kızının miras hakkı

Evet esim8n üstüne bisey yok ama benim üstümde de bisey yok tapular dedemde hala planlanmış bisey yok burda sadece fikir almak istedim
Niye tapunuzu almıyorsunuz dedenizden
Evimiz arabamız herşeyimiz var diyorsunuz
Maksadınız ne burada
Eşinizin çocuğu için mi
Eğer öyleyse bu daha çirkin birşey

Sevgili hanimlar buradan çıkaracağımız ders şudur, bakın tek çocuk yetiştirmesi çok zor. Psikolojik kuramlar var bunun üstüne. elim viyanalisi diyor tek çocuk şımartılmış çocuktur empatiden ve bir çok duygudan yoksun yetişir ebeveyn özellikle bilinçli değilse. O yüzden lütfen tek çocuk için karar verirseniz yetiştirme aşamasında çok dikkatli olun, ona paylaşmayı öğretin, empatik becerilerini geliştirin. Duygusal zekası zayıf kalmasın. Sonra böyle ince hesaplar, kurnazlikar peşine düşüyorlar. Ölmeden mezara girmeden ben eşşek gibi çalışmıştım yedirmem paramı diye triplere giriyorlar. Ah ahh yanarım yanarım söyle kurnaz tilki kadın olamadım ona yanarım

Ha bu arada güzide evliyim, bebek bekliyoruz inşallah. Olurda bir gün bana birşey olursa, eşim evlenirse umarım gelen kadın çocuğuma anne yarısı olsun, abla olsun, yoldaş olsun, kendi dogurdugundan ayırt etmesin, varsın benim kazandığım 3 5 kurusu da yesin.

Yok bunu demek istememiştim ama bu detay bana çok iyi geldi , bir aydınlanma yaşamadım değil
Siz kalır mısınız bebeğim kadın düğünümde kırmızı kurdele takmadım diye benim namusuna iftira attı ve yalan söyleme hastalığı var gerçekten var eşim söylemişti evlenmeden annemin böyle bir rahatsızlığı var diye. Yani bence rahatsızlık değil huy.
Kesin olur yavrum çocuğuna anne yarısı.
Saf bebeğim benim. Ben de senin gibi safım kız huyum kurusun

Anladığım kadarıyla eşiniz oturdu sadece siz çalışmadınız. Tarla ailenizin olabilir de birlikte çalışıp çabalayıp kazanmışsınız. Eşinizin de hakkı var orda dolayısıyla çocuğunun da. Ha deseniz ki ailem tarlayı evi üstümüze yaptı eşimin çocuğuna düşmesini istemiyorum anlarım. Ama diğer türlü saçma

Butun çocuklarım aynı babadan.
Eşimin bildigim başka çocuğu yok.
Benzer durum ailemizde var.
Kuzenim ilk çocuk,
Ikıncı evlilikten olan kardeşine hakkı verildi..
Bakin hakkı diyorum
Lutuf degil.
Hak..

Tarlalar ev hepsi daha hâlâ dedemin üstünde bize gecmedi daha. Araba hayvanlar falan da benim üstümde
Sizin üzerinizde olanlardan eşinize düşen pay üzerinden eşinizin çocuğuna geçer. Eşe düşen sizden kalan malın dörtte biri olur. Eşiniz vefat edince o dörtte bir miras 3 çocuğa kalır

Son düzenleme:
Butun çocuklarım aynı babadan.
Eşimin bildigim başka çocuğu yok.
Benzer durum ailemizde var.
Kuzenim ilk çocuk,
Ikıncı evlilikten olan kardeşine hakkı verildi..
Bakin hakkı diyorum
Lutuf degil.
Hak..
Benim param nasıl başka çocuğun hakkı oluyor vermiyorum Allah Allah ya. Bütün önlemlerimi de alırım

Amin Rabbim evlatlarimızı kötünün eline bırakmasın ölmeyecek hep yaşayacağız diye garantimiz yok malesef her anne ister istemez evladını düşünüyor ben ölürsem evladıma ne olur diye ama tek çare Rabbimize emanet edip dua etmek

Bu yazınıza üzüldüm, tek çocuğum neden bir çıkarım yaptınız ki ? Sanki 3-5 kardeş olanlar pırlanta oluyor. Onlar daha çok mal mülk kavgasına girişiyor. Hergün okuduğum dosyaların büyük bir oranı tarla kavgası sebebiyle yaralama vs .. Önyargılı olmayın tek çocuk olduğu için gözü tok kimseye bu sebeple tamah etmeyen de var , guzide gibisi de var. Karakter bu.

Sizin üzerinize olursa mallar diğer çocuk faydalanamaz. Benim anneannemin üzerine dedem imam nikahla eşinden olan 2 çocuğu geçirmiş eskiden boşanmadan biraz önce tabi. Anneannemin bir sürü tarlası var ve o iki Dayım da faydalanıyor diye anneannem tarlaları satıp parayı cebine koydu

O kız yoldan geçen yetim mi?Hayat arkadaşının çocuğu.Kendi çocuklarının da ablası.Konu sahibinin kendi babasından emek verilmeden kalan bir miras olsa tamam ,vermesin,ama o evde ve arabada o kızın babasının da emeği var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…