Eşimin önceki evliliğinden olan kızının miras hakkı

Bakin belirttim, ebeveyne bağlı. Sizin aileniz belli ki bilinçli bir aileymis.

Bu arada gerçekten bu kuram, kardeş sırası diye geçer ama şu da eklenir mesela 4 kardeş var ama kardeşlerden biri tek çocuk karakteristik özelliği taşıyabilir. Yada en büyük çocuk doğum sıralamasında en büyüktür fakat karakteristik olarak kuramda geçen ortanca çocuk özelliği gösterebilir.

O değil de bu ad-soyad nick alanlar genelde erkek çıkıyor
Bazen erkek ilan edilebiliyorsun

Birgün bir konuya yazıyorum

Ki buraya 10 yıllık üyeyim heralde

Bir konuda yorum yazdık

Biri mesajı alıntıladı

Tabi tabi ne olduğunu biliyorum dedi

Şaşıdım acaba neydim

Sen erkeksin diye yazdı özelden

Tövbe erkik miydim ben

Nerden çıkardın sivri akıllı diye sordum

Üslubun erkek dedi

Allah allah nasıl oluyormuş o

Sert alaycı enpatiden yoksun dediydi

Ee normal hayatımda kadın olarak böyleyim dediysemde inandıramadım

Evliliğin zincir olduğuna inanıyor ve bu kalıplaşmış süregelen sistemi reddediyorlar
Valla ne demek istemiş anlamadım ban yemekte istemiyorum Neyse teyzemiz sağ göstetip sol vurmaz umarım güzide ablaya bir şokta annesinden gelmesin Bu kadar mal hırsına sahip insanlar evladı falanda umursamaz çünkü.

Öyle deme.. ya çocuklar ac açıkta kalırsa.
Sanki garantisi var
Bir depreme bakar.
Aman yer altına girince de sıkı sıkı tutsun sallanmasin yer küre.

Allahtan tevekkül diye birşey var, önce önlem al sonrası kader demişler.
O zaman şimdi ülkece dışarı çıkalım, sonuçta bir depreme bakar

Size bir soru soracağım kendi malıma sahip çıkıyorum diye aç gözlü mü oluyorum

Allah aşkına çocuktan nasıl mal kaçırırım diye akıl almaya gelmiş, bu anormal değil mi sizce? Bu insanlar kalp yerine ne taşıyor acaba ya
Çocuktan nasil mal kaciririmla alakası yok biz zaten çocuğun yıllardır maddi manevi herseyini karşılıyoruz ve devam edeceğiz tabi ki ama benim vefat eden annemin mirasını niye başkasının çocuğuna vereyim iki çocuğum varken. Hakikaten Kendi mutsuzlugunuzu baskalarina hakaret ederek kadin soyle kadin boyle diyerek dağıtıyorsunuz sanırım yazikempati biraz

Guzide erkekse de kadınsa da fake! Bizde takılıyoruz işte ... Ben sizi hiç sert bulmuyorum, tanıyorum tarzınızı bende 13 yıllık üyeyim sanırım

Biraz empati kurmalısınız o çocuğu da yazık günah değil mi sonuçta baba onunda babası nasıl sizden olan çocuklarını düşünecekse onu da düşünecek zorunda ayrıldı diye babalığı bitti anlamına gelm3z ki şimdi bunların hesabını yapmak ne kadar doğru belki zamanı gelince o çocuk sizin mallara bakmaz bile belki o kardeşlerinin elinden tutar vs vs önümüzde uzun bi hayat var allah nasip ettiği sürece bi zaman içerisinde ne olacağı belli değil Ama düşünceleriniz çok rahatsız edici siz şöyle düşünün bide ya o çocuk benim olsaydı siz ne yapardınız

İlk mesajı okuduğumda da sonraki mesajı okuduğumda da bana düşünceniz normal geldi.
Velev ki eşimin ikinci evliliģi olsa ve çocuğunu çokta sevsem. Kendi ailemden kalan mirası elbette kendi çocuklarıma paylaştiririm. Neresi gariplik bunun?hatta hayatttaysam da vefasız anne baba bilmeyen cocuğum varsa da ona bile vermem .
Herşeye ay söyle böyle kötüsün vari yaklaşımlar yapıp süpermiş gibi davranmayin.nefis taşiyoruz sonuçta. .Ki burdaki hanımefendi duymasà telefon konuşmasını aklına bile gelmiyormuş. Kocasi resmen hesap kitap yapıyor. Kadına bişey olsa böyle insanin çocuğuna sevse dahi ,tabiki vermek istemez saçma sapan konuşmayın isterseniz.
Burdaki hanımefendi hatta fazla iyi niyetli ben olsam evlenmeden mal-mülk varsa çocuk dahi olmasa sözleşme yapar kendimi garantilerdim kimse kusura bakmasın .
Öz kardeşler birbirine giriyor bu miras yüzünden Allah korusun.

Amin...
Size çok katılıyorum..
Ama sizin gibi düşünmek için vicdan ve üst seviye bir bilinç lazım..
Ayrıca insanin etik değerleri yüksek olmalı.
Durumlara göre değişmemeli..

Fakat şu an hemcinslerimizin çoğunda genel geçer etik değerleri mevcut. O yüzden şartlar değişince tavırlar da değişiyor. Bundan dolayı ben bu konuya şaşırmadım. Umarım o ilk çocuk kendini kurtarır. Temennim bu.

Kalan miras direkt ev, araba gibi olduğu gibi size geçen bir şey mi?
Yoksa eşinizle birlikte işlediğiniz, baktığınız, yaptığınız vs bir şey mi?

Tarlalar ev hepsi daha hâlâ dedemin üstünde bize gecmedi daha. Araba hayvanlar falan da benim üstümde

Dede vefat edince tek varis siz misiniz?

Yoksa sizin bile olmayan mallarin kocanizin eski esinden olan cocuguna kalma ihtimalini mi konusuyoruz?

Ya herkes kazdigi kuyuya dusuyor aynen oyle

Çok haklısınız. Bir tanesi de doğru düzgün cevap veremiyor. Benim malımı niye başka bir çocuk yesin kendi çocuğum varken

Diyelim ki bu kıza mal mülk bırakmamak için tedbir kararı aldirdınız esinize reddi miras yaptınız zaman geçti mallar mulkler elinizden gitti bu kızımizda iyi bir meslek sahibi oldu zengin biriyle izdivaç yaptı diyelim bu kızımıza gidip yardım talep etmek zorunda kalabilme ihtimalinizi hiç düşündünüz mü acaba?

Babası bakıyormuş zaten ama kadının kendi malı niye o çocuğa kalsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…