- 10 Mayıs 2015
- 1.527
- 3.487
- 133
Yahu malk mülk olmadan emek neye yarar. Herkes emek demiş yazları biz de günlük işçi çağırıyoruz tarlaya. Onlar da desin o zaman tarlada bizim de emeğimiz var ozaman bu tarlada hakkımız var diye. Baba diğer çocuguna hayattayken çalışıp kazandığından verebilir para vs. ama karısının malını miras olarak bırakamaz. Ne alaka. Çocugumun rızkını ama yazık bilmem ne diye niye başka çocuklara yedireyim. Burda yazan çocu kadın gerçek hayatta da böyleyse yazık günahla iş görüyorlarsa çok sömürürler çok.O kız yoldan geçen yetim mi?Hayat arkadaşının çocuğu.Kendi çocuklarının da ablası.Konu sahibinin kendi babasından emek verilmeden kalan bir miras olsa tamam ,vermesin,ama o evde ve arabada o kızın babasının da emeği var.
Baskasinin cocugu degil esinizin cocugu,cocuklarinizin kardesi.sokaktan gecen bi cocuk degil ki yapmayin.Çok haklısınız. Bir tanesi de doğru düzgün cevap veremiyor. Benim malımı niye başka bir çocuk yesin kendi çocuğum varken
Ona da annesi bıraksın mirasBaskasinin cocugu degil esinizin cocugu,cocuklarinizin kardesi.sokaktan gecen bi cocuk degil ki yapmayin.
Ben sizi haklı buldum. Dedenizden kalan mirası niye veresiniz ki ? Ama birlikte edindiğiniz mallardan ilk çocuğunda hakkı olur.Çocuktan nasil mal kaciririmla alakası yok biz zaten çocuğun yıllardır maddi manevi herseyini karşılıyoruz ve devam edeceğiz tabi ki ama benim vefat eden annemin mirasını niye başkasının çocuğuna vereyim iki çocuğum varken. Hakikaten Kendi mutsuzlugunuzu baskalarina hakaret ederek kadin soyle kadin boyle diyerek dağıtıyorsunuz sanırım yazikempati biraz
Bence bunlar gerçekte bizden fena. Bu kadar saflıkla yaşanmazYahu malk mülk olmadan emek neye yarar. Herkes emek demiş yazları biz de günlük işçi çağırıyoruz tarlaya. Onlar da desin o zaman tarlada bizim de emeğimiz var ozaman bu tarlada hakkımız var diye. Baba diğer çocuguna hayattayken çalışıp kazandığından verebilir para vs. ama karısının malını miras olarak bırakamaz. Ne alaka. Çocugunun rızkını ama yazık bilmem ne diye niye başka çocuklara yedireyim. Burda yazan çocu kadın gerçek hayatta da böyleyse yazık günahla iş görüyorlarsa çok sömürürler çok.
Burda mutluluk veya mutsuzluk değil konu mal varlığı bide yazdığınıza bakın "annemin mirasını başkasının çocuğuna niye vereyim"Çocuktan nasil mal kaciririmla alakası yok biz zaten çocuğun yıllardır maddi manevi herseyini karşılıyoruz ve devam edeceğiz tabi ki ama benim vefat eden annemin mirasını niye başkasının çocuğuna vereyim iki çocuğum varken. Hakikaten Kendi mutsuzlugunuzu baskalarina hakaret ederek kadin soyle kadin boyle diyerek dağıtıyorsunuz sanırım yazikempati biraz
Kadina evlilik birliginde kalan miraz kadinindir zaten esin degil.es nasil kendi cocuguna biraksin.Yahu malk mülk olmadan emek neye yarar. Herkes emek demiş yazları biz de günlük işçi çağırıyoruz tarlaya. Onlar da desin o zaman tarlada bizim de emeğimiz var ozaman bu tarlada hakkımız var diye. Baba diğer çocuguna hayattayken çalışıp kazandığından verebilir para vs. ama karısının malını miras olarak bırakamaz. Ne alaka. Çocugunun rızkını ama yazık bilmem ne diye niye başka çocuklara yedireyim. Burda yazan çocu kadın gerçek hayatta da böyleyse yazık günahla iş görüyorlarsa çok sömürürler çok.
Aynen öyle kendi dogurmadigim cocuga ne diye miras bırakayım gereksiz duyar kasmalar olmus her zamanki gibi klasık kkOna da annesi bıraksın miras
Dede uzerineymis daha paylasilan bir sey yok. Tek varis konu sahibi mi acaba?Dede vefat edince tek varis siz misiniz?
Yoksa sizin bile olmayan mallarin kocanizin eski esinden olan cocuguna kalma ihtimalini mi konusuyoruz?
Ben tersi biliodum ama ogluda vareslerin haklari cocuklardan daha az
Babasinin mali varsa,hukuki olarak buna hakki varsa birakir.bu kadar basit.miras kalan mal ese hak saglamaz zaten.Ona da annesi bıraksın miras
Eşimin eniştesi analigina bakıyor misal kendi doğurduğu evlatları bakmıyor iken kadın elden ayaktan düşmüş muhtaç duruma gelmis enişte de bir bardak da olsa elinden şu içtim iyi yada kötü büyüttü beni diye sahip çıkıyor yani demem o ki kim kimin eline düşer orasını Rabbim bilir yada mal mülk ne zaman kazanılır kaybedilir orasıda Allahin elinde bir dolandırılmaya bir hastalığa bir yangına bakar herseyBabası bakıyormuş zaten ama kadının kendi malı niye o çocuğa kalsın
Guzidecim, samimiyetle söyleyeyim. Gerçekten bir gün ölürsem mal mülk kime kalır diye düşünmedim. Bebek beklemediğimiz dönem araba aldik, eşim uğraştı işlemlerle aa niye benim üstüme değil diye bile düşünmedim. Belli bir miktar altınımız var, bebek bekliyoruz yemin ederim bir an düşünmüyorum ya ölürsem ya kocam evlenirse ya altınlar araba para hepsine başkasına kalırsa diye. Yahu ben ölmüşüm, Allah korusun çocuğum annesiz kalmis gerçekten mali mülkü düşünmem. Biz farklı düşünüyoruz. Sana tuhaf gelebilir. Ben mesela eşim annesine gitse korkmam, ara tatilde memleketime gittim kayınvalideme rica ettim gelsin eşimle kalsın diye o da sağolsun geldi yanında kaldı ben yokken. Hiç düşünmedim ya ben yokken eşimin beynini yıkarsa ben naparim diye. Hatta benim geleceğim gün evi dip bucak temizlemiş ben gelmeden gitmiş gelsin dinlensin yol yorgunudur biz varken dinlenemez belki diye. Çok şükür Hep iyi niyetli oldum böyle insanlarla karşılaştım maşallah diyeyim. Sende biraz sal kötü düşünceleri. belki hayat daha kolay olurSize bir soru soracağım kendi malıma sahip çıkıyorum diye aç gözlü mü oluyorum
Kimsee uvey cocuguna miras birak demiyor.Ama o adamda yan gelip yatmadiysa calistiysa o cocugunda babasinin cebinde hakki var gereksiz mi yani eşitlik o da evlat o da evlatAynen öyle kendi dogurmadigim cocuga ne diye miras bırakayım gereksiz duyar kasmalar olmus her zamanki gibi klasık kk
Tarlada calisan adam para alir gunluk yevmiye usulu. Bu konudaki adam tarlada emek verdi mi vermedi mi net degil. Emek verdiyse bile maas yevmiye almamistir herhalde,ikisi ayni sey degil ki kiyas yapalimYahu malk mülk olmadan emek neye yarar. Herkes emek demiş yazları biz de günlük işçi çağırıyoruz tarlaya. Onlar da desin o zaman tarlada bizim de emeğimiz var ozaman bu tarlada hakkımız var diye. Baba diğer çocuguna hayattayken çalışıp kazandığından verebilir para vs. ama karısının malını miras olarak bırakamaz. Ne alaka. Çocugumun rızkını ama yazık bilmem ne diye niye başka çocuklara yedireyim. Burda yazan çocu kadın gerçek hayatta da böyleyse yazık günahla iş görüyorlarsa çok sömürürler çok.
Burdakiler neyi savunuyor zaten ben de anlamış değilim olay buKadina evlilik birliginde kalan miraz kadinindir zaten esin degil.es nasil kendi cocuguna biraksin.
Başka çocuğa paramı bırakmam canım saadetler dilerimGuzidecim, samimiyetle söyleyeyim. Gerçekten bir gün ölürsem mal mülk kime kalır diye düşünmedim. Bebek beklemediğimiz dönem araba aldik, eşim uğraştı işlemlerle aa niye benim üstüme değil diye bile düşünmedim. Belli bir miktar altınımız var, bebek bekliyoruz yemin ederim bir an düşünmüyorum ya ölürsem ya kocam evlenirse ya altınlar araba para hepsine başkasına kalırsa diye. Yahu ben ölmüşüm, Allah korusun çocuğum annesiz kalmis gerçekten mali mülkü düşünmem. Biz farklı düşünüyoruz. Sana tuhaf gelebilir. Ben mesela eşim annesine gitse korkmam, ara tatilde memleketime gittim kayınvalideme rica ettim gelsin eşimle kalsın diye o da sağolsun geldi yanında kaldı ben yokken. Hiç düşünmedim ya ben yokken eşimin beynini yıkarsa ben naparim diye. Hatta benim geleceğim gün evi dip bucak temizlemiş ben gelmeden gitmiş gelsin dinlensin yol yorgunudur biz varken dinlenemez belki diye. Çok şükür Hep iyi niyetli oldum böyle insanlarla karşılaştım maşallah diyeyim. Sende biraz sal kötü düşünceleri. belki hayat daha kolay olur
Aynen öyle, yine de Allah ne anneyi evladından ne evladı annesinden ayırmasın. Ama ayirirsa da iyilerle karşılaştırsinAmin Rabbim evlatlarimızı kötünün eline bırakmasın ölmeyecek hep yaşayacağız diye garantimiz yok malesef her anne ister istemez evladını düşünüyor ben ölürsem evladıma ne olur diye ama tek çare Rabbimize emanet edip dua etmek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?