Eşimin önceki evliliğinden olan kızının miras hakkı

Kardesim kiz ve bekar tabiki vermicek burda kadınlar boşuna duyar kasıyor evlenip ilk karısını kıskandıklarını bilmiyoruz sanki
Kardeşin ebedi billah bekar kalmayacak. Neyse konu o değil de. Biz diyoruz ki hanımefendi senin çocuğun benim çocuğum ayrımına girecekse, kendi cocuksuzken çocuklu bi adamla evlenmesin kimse. O çocuk o adamın canı, kanı.

başkasının çocuğu dediğiniz kocanızın çocuğu. sizden gizleyerek evlenmediyseniz bunu bildiğiniz için bu şekilde konuşmaya hakkınız yok.
ayrıca adamın emek verip büyüttüğü işten elbette o çocukta hak sahibidir. bu şekilde düşünüyorsanız keşke evlenmek yerine tarlanıza işçi tutsaydınız.

Tamam da adam demis ki benim tek mirascim sensin demis kızına. Bu ne demek? Kadın cok haklı bence. Hayir çocuklu birisiyle evlenilebilir ne alaka ama ona mal vermek zorunda degil kimse hele de kendi anasının atasının emeği yani

O zaman konu sahibi aklını kullanacak baska bir yol bulacak ortada ilk evlilikten cocuk olmasa zaten tasalanmazdı. Ben olsam direkt kardeşimin üzerine yapardm o çocuğa kalmasın diye mesela
Mal kaçırma davası açılabilir ileride. Üzerine yapsa dahi devlet neden yarın diye sorar hani bu malların parası diyor. Bu işler çok karışık ve çetrefilli. Konu sahibinin dediği gibi benim çocuklarıma kalsın olmayacak.

Ayrıca tanımadığın bir insanı bu kadar ciddiye alıp laf sokmaya çalışmamalısın bence. Merak ediyorum normal hayatta kimseye ağzını açmayıp burada telafi mi ediyorsunuz
Size laf soktuğumu mu düşünüyorsunuz?
Hayır size psikolojik tespit yapmıştım sadece.( Psikoloğum O yüzden ilgimi çekti.)
Ayrıca laf sokan çok üye var. Zekice ince esprili olarak. Bana gerek yok.
Bu kadar konuyu sahiplendiginiz için icsellestirdiginizi düşündüm. Ama bence hayatınızda ciddi sorunlar var. Kişiliğe hakaret etmenizden belli..

Iyi günler..

Vallahi ben eski eşini hiç kıskanmıyorum sevse çok istese boşanmazdi
Siz oyle olabilirsiniz ama burda nice konular döndü ilk esin, adam 2.yle evlenince surekli mesaj atmalar para istemeler bilmemne yapmalar. Ilk eşten olan cocugun terbiyesizlikleri vs vs yani erkekleri ne zannediyor burdaki hanımlar anlamadim. Ölüp gitseler kocaları cenaze de başka kadin bulmaya çalışacak sanki erkekler cok düzgün bir de onlarin çocuklarını düşünüp miras birakcaz oldu canim

Olabilir. Mal kaçırma davası ne diye açacak kan bagi bile yok devletin de didisinin didisinin malıni savunacak hali yok..benim uvey annem ve ya babamin eşi her neyse onun annesinden kalan malda ne gibi bir hakkım olabilir? Lütfen biraz hakkaniyetli olalım ya

Bide neyi anlamıyorum biliyor musunuz,
Birini sevince evlenince onun olana saygı duyup sevebiliyorsunuz. Benim erkek arkadaşımın da ilk evliliğinden çocuğu var mesela ona benzemesi karekteri huyu görünüşü nedense evlat gibi görüyorum. Elbette benim sevdiğim adam benden olurda Allah nasip ederse çocuklarımız olursa ortada Bırakmaz ama o çocuğa birşey kalmasın diye çabalamam ya. Günah nasıl vicdanen sevdiğin adamın canından olan bir evlada böyle düşünceler besleyebiliyorsunuz....

Bilmiyorum benim vicdanım sızladı okurken...

Karakter meselesi herkes kendi karakteri doğrultusunda hareket ediyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…