Ayy Bu memleketin gerçeklerini bilmiyor gibi konuşanlara inanamiyorum hele de evli ve cocuk sahibi olanlara daha da şaşırdım. Bazıları eline kocasının maaş kartını al mis herseyi yönetiyor olabilir. Ha öyle üyeler var asla lafım yok da. 100 kadından kaçı bunu yapiyor?
Çoğu kadın ölse akbaba gibi yicek bitirecekler kim ister kocasının ilk evliliğinden olan cocugu 'na anasından kalan malın gitmesini . Burda 3838393 tane konu var kocam kaynima para verdikocam iddaa oynuyor kocam kredi çekmiş kayınbabama borç verelim istiyorlar. eve ben bakıyorum eşim herseye karışıyor düğünde takılan altınlarımı aldilar hatta bir konu vardi kadının kocasi altınlarını çalıyordu. Hatırlayan vardır. Erkekler i ne zannediyorsunuz dahası hic mi.bilmiyorlar kadinlar kadınları ona ayrı şok oldum. Kıskançlığa bağlı neler yapılıyor ha cocugun annesi vefat etmiştir senin elinde büyümüştür sende öz evladından ayırmamışsındır (tabi bu nasil mümkün olacaksa) bu isler vicdan meselesidir kendi isteginle o çocuğa bütün malını mülkünü bile verirsin o ayrı konu ama boyle köylü kurnazligina ne gerek var ki adam bide bütün malim mülküm sana diyormuş kızına bir üye yazmış. Saka gibi gercekten konu sahibi tabiki haklı yani gereksiz duyar kasmaya gerek yok bence
Hayır esin parası eşe miras kalmamalı demiyorum. Erkek kadına mirasçı olmamali cok iğrenç bir durum bu diyorum.Şimdi siz evlendiniz.
Eşinize miras kalmıştı.
Eşiniz vefat etti.
Hayır bu parayı ben kazanmadım, bu miras çocugumun hakkı diyip, o paradaki hakkınızdan tamamen feragat mi edeceksiniz?
Yada çocuğunuz yoksa yok bu miras, ben dokunamam diyip kardeşlerine yada sağsa anasına babasina mi vereceksiniz?
Esin parası eşe miras kalmamalı diyorsunuz da:)
Afedersin ama çalışmıyor olsan evde mabadının üstüne otururken kocan didinip mal yapsa Allah korusun boşanma durumu olsa yine o mabadını yırtar hakkımı isterim diye delirirdin ama gelmiy kocasndan mal kaçırma derdine düşmüş.. Allah büyük yaptığın hesaplar tersine dönerse vurursun kafanı duvardan duvara.. Yazık bu kadar kötü niyet görmedim.. Aile olunmamış iki yabancı bir evi paylaşıyorsunuz resmen ..O yarısını alıyor da ben para kazanırken niye yine yarısını alıyorum hak mı bu
Peki mesela eşinize babasından tarla kaldı.ben almam o durumda çocuğum yoksa
Mesela bosansam esimden nafakda istemem cocuk yoksa
Ben kendi basimin caresine herturlu bakarim
Cocugum olursa babasinin hakkini alsin.
Benim suanda mesela evlenmeden once babam ve kendi katkimla ufakda olsa 2evim var sayilir biri 1arti 1 digeri babamdan kalma
Ben cocuugm olursa bunlar onun olsun isterim
Esimin cocugu yok eger olsaydi neden vereyim ki
Onuda anasi dusunsun cnm
Cocugum varken yegenimede vermem baskasinada vermem
Ama öyleOf güzide doğmamış daha ana rahmine düşmemiş çocuğa eşya almanı, hatta bu yüzden kocanla kavga etmeni, şimdiden kurban bayramı tatilini düşünüp tasalanmani bile anlarım ama daha ölmeden mezara girmeden kocanın yeniden evlenip, olabilecek çocuklarına mal vermez diye evleneceği kadına bilenmek nedirbu hayati bu kadar seviyor musun gerçekten
Iste erkek gerçeği. Bende bunu anlatmaya çalışıyordumAma öyle
Benim yakından gördüğüm örnek oldu
Karı koca çalışan ailede anne öldü her şey babanın üstündeydi çocuklar 18 yaşından küçüktü
Adam yeni hanım uğruna ne ev bıraktı ne araba ortada kadın her şeyi sattırıp kendine altın yaptırdı
Sonra babada ölünce hiç bir şey kalmadı çocuklara
ben almam o durumda çocuğum yoksa
Mesela bosansam esimden nafakda istemem cocuk yoksa
Ben kendi basimin caresine herturlu bakarim
Cocugum olursa babasinin hakkini alsin.
Benim suanda mesela evlenmeden once babam ve kendi katkimla ufakda olsa 2evim var sayilir biri 1arti 1 digeri babamdan kalma
Ben cocuugm olursa bunlar onun olsun isterim
Esimin cocugu yok eger olsaydi neden vereyim ki
Onuda anasi dusunsun cnm
Cocugum varken yegenimede vermem baskasinada vermem
Ya bu nasıl bir cümle?Erkek kadına mirasçı olmamali cok iğrenç bir durum bu diyorum
benim dediigm direkt mal katkisi olmayan mal da baskasinin hakki olamazPeki mesela eşinize babasından tarla kaldı.
Siz eşinizle beraber oraya gittiniz, senelerce o tarlayı ektiniz biçtiniz, hayvanlar aldınız hayvanları yetiştirdiniz. Çiftlik kurup idare ettiniz.
Sonra eşiniz dedi ki tarla babamdan kaldı, senin çocuğuna o çiftlikten zırnık vermem, senin hakkın yok o çiftlikte.
Doğrudur haklısın mı diyeceksiniz?
Ben sadece senelerdir emek verdiğim yerde hakkım olmamasını anlayamıyorum bu konuda.
Malesef erkekler çok vefasız bu konudaIste erkek gerçeği. Bende bunu anlatmaya çalışıyordumhersey kadının ölmesine bakar. Allah bizlere uzun ömür versin.
ben hala sunu diyorum benim malında katkisi olmayan kimseye para mal vermemSiz eşinizin çocuğuna vermiyorsunuz.
Eşinize Sizin malınızdan pay düşüyor.
O pay eşinizin (ortak çocuklarınızda hatta sizden sonra baska cocuklari olursa yada esi olursa o da dahil) bütün çocuklarına paylaşılıyor.
Sizin malınız degil, eşinizin payı.
Valla öyle bir cümle. Ben neler gördüm neler. Bak simdi evleniyorsun sana dedenden teyzenden halandan altın para falan geliyor. Düğünden 1 hafta geçiyor kocan altınları alıyor. Bak burada cok var boyle konu. Babamin borcu var. Gardırop almıştım onun taksidi varYa bu nasıl bir cümle?
Buradaki konu bu ama.benim dediigm direkt mal katkisi olmayan mal da baskasinin hakki olamaz
Ama tarlayi beraber yuruttulerse beraber çalışıp yeni mallar aldilarsa biirkim yaptilarsa
Bu tum cocuklarin hakki olur
Valla bzde de oldu öyle bir durum .. annemin teyzesi zengin bir adamla evlenmişti teysenin çocuğu falan olmadı adamın 2. Evliliğiydi.. teyze ve kocası vefat etti.. çocuklar malları için mahkemeye başvurdu teyzenin yienlerine yani annem ve kardeşlerine de hak çıktıyok gayet teyzenin babasından kalan mirastı. ölümünden sonra açılan bir davada bu şekilde paylaşım oldu. tüm mahkeme belgelerinde eniştenin ilk iki çocuğunun adı da geçti hep.
Buradaki konu bu ama.
Yoksa kalan evi çocuğa ver demiyor kimse. Konu sahibi eşiyle çalışıp aldığı arabayı çocuğa kalmasın diye kendi üstüne almış mesela. Zaten konuyu açarken de evlendikten sonra köye taşınıp miras kalan tarlaları ekip biçtiklerini söylemiş. Çoğu kişinin babasının da hakkı var demesinin sebebi bu zaten. Konu özelinde yorum yapılıyor.
Valla bzde de oldu öyle bir durum .. annemin teyzesi zengin bir adamla evlenmişti teysenin çocuğu falan olmadı adamın 2. Evliliğiydi.. teyze ve kocası vefat etti.. çocuklar malları için mahkemeye başvurdu teyzenin yienlerine yani annem ve kardeşlerine de hak çıktınasıl oldu bilmiyorum ama çıktı valla.. dıdısının dıdısına iş mahkemeye gidince çıkıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?