Eşimin önceki evliliğinden olan kızının miras hakkı

Hayır esin parası eşe miras kalmamalı demiyorum. Erkek kadına mirasçı olmamali cok iğrenç bir durum bu diyorum.
Gercekten ve tüm samimiyetimle söylüyorum zaten benim eşim yetim, esime annesinden kalan.mirasa dokunmam. Kardeşlerine düşer o bana degil ya sa benim çocuğuma degil. Ama esimin mali çocuğumun hakkıdır vefat ederse :)

Ben size hak verdim çünkü o mallar sana ailenden kaldı tabiki çocukların hakkı. Belkide eşiniz eski eşi size kimbilir neler yaptı neler dedi. Hazir bağa tarlaya herkes çivi Çakar önemli olan malları alabilmek..

O yarısını alıyor da ben para kazanırken niye yine yarısını alıyorum hak mı bu
Afedersin ama çalışmıyor olsan evde mabadının üstüne otururken kocan didinip mal yapsa Allah korusun boşanma durumu olsa yine o mabadını yırtar hakkımı isterim diye delirirdin ama gelmiy kocasndan mal kaçırma derdine düşmüş.. Allah büyük yaptığın hesaplar tersine dönerse vurursun kafanı duvardan duvara.. Yazık bu kadar kötü niyet görmedim.. Aile olunmamış iki yabancı bir evi paylaşıyorsunuz resmen ..

Peki mesela eşinize babasından tarla kaldı.
Siz eşinizle beraber oraya gittiniz, senelerce o tarlayı ektiniz biçtiniz, hayvanlar aldınız hayvanları yetiştirdiniz. Çiftlik kurup idare ettiniz.
Sonra eşiniz dedi ki tarla babamdan kaldı, senin çocuğuna o çiftlikten zırnık vermem, senin hakkın yok o çiftlikte.
Doğrudur haklısın mı diyeceksiniz?

Ben sadece senelerdir emek verdiğim yerde hakkım olmamasını anlayamıyorum bu konuda.

Ama öyle
Benim yakından gördüğüm örnek oldu
Karı koca çalışan ailede anne öldü her şey babanın üstündeydi çocuklar 18 yaşından küçüktü
Adam yeni hanım uğruna ne ev bıraktı ne araba ortada kadın her şeyi sattırıp kendine altın yaptırdı
Sonra babada ölünce hiç bir şey kalmadı çocuklara

Miras paylaşımı soyağacına göre işler. Yani bahsi geçen malların tapusu kadının üzerineyse vefat etmesi durumunda 3/8 er pay 2 çocuğun 2/8 pay ise adamın yasal payıdır. Adamın da ölmesi durumunda bu 2/8 pay üzerine kayıtlı 3 çocuğa pay edilir. Yani ilk evliliğinden olan çocuk en nihayetinde babası üzerinden küçükte olsa bir pay alır.

Ya bir de söyle bisey var adamın hiçbirşeyi yokmuş ortada. Ne mal ne mülk
Ne de ailesinden bir destek
Hatta adam belki de issiz. Bu kot
Ha aile destek olmak zorunda değil tabiki adamin 2.evliliği belirli bir yaşi vardır ama adam bu saatten sonra karısı sayesinde ev araba mal mülk sahibi olmus. Herseyi hanımefendinin ailesi yapmis yani.
Ne kız babaları var kızım ben sana suan ev veremem senin kocan bunu yer falan diyor çünkü koca düzgün değil ondan ona buna para saçıyor. Kadın kendini koruyacak sonra da cocugunu oyle valla bu uyanıklık veya cimrilik degil. Kocasını düşünür ama kocasının ilk evliliğinden olan cocugunu düşünmek.zorunda da degil yani kimse de iyilik meleği değil

Iste erkek gerçeği. Bende bunu anlatmaya çalışıyordum hersey kadının ölmesine bakar. Allah bizlere uzun ömür versin.

Siz eşinizin çocuğuna vermiyorsunuz.
Eşinize Sizin malınızdan pay düşüyor.
O pay eşinizin (ortak çocuklarınızda hatta sizden sonra baska cocuklari olursa yada esi olursa o da dahil) bütün çocuklarına paylaşılıyor.
Sizin malınız degil, eşinizin payı.

benim dediigm direkt mal katkisi olmayan mal da baskasinin hakki olamaz
Ama tarlayi beraber yuruttulerse beraber çalışıp yeni mallar aldilarsa biirkim yaptilarsa
Bu tum cocuklarin hakki olur

ben hala sunu diyorum benim malında katkisi olmayan kimseye para mal vermem
Esimle ortak calisiyorsam ortak biirkim tum cocuklarin hakki .
Esimle ortaksa ayni anda calisip kaznamissak tum çocukların
Ama benim babadan kalma evim kendi çocuğumun hakki olur bu benim dusuncem

Ya bu nasıl bir cümle?
Valla öyle bir cümle. Ben neler gördüm neler. Bak simdi evleniyorsun sana dedenden teyzenden halandan altın para falan geliyor. Düğünden 1 hafta geçiyor kocan altınları alıyor. Bak burada cok var boyle konu. Babamin borcu var. Gardırop almıştım onun taksidi var bu olayi normal görüyorsa bir hanımefendi zaten hersey gelir onun başına sen bana bakma ben asi insanım ben esimin ailesine selam bile vermiyorum. Ama aram iyi de olsa yedirmem yani.

benim dediigm direkt mal katkisi olmayan mal da baskasinin hakki olamaz
Ama tarlayi beraber yuruttulerse beraber çalışıp yeni mallar aldilarsa biirkim yaptilarsa
Bu tum cocuklarin hakki olur
Buradaki konu bu ama.
Yoksa kalan evi çocuğa ver demiyor kimse. Konu sahibi eşiyle çalışıp aldığı arabayı çocuğa kalmasın diye kendi üstüne almış mesela. Zaten konuyu açarken de evlendikten sonra köye taşınıp miras kalan tarlaları ekip biçtiklerini söylemiş. Çoğu kişinin babasının da hakkı var demesinin sebebi bu zaten. Konu özelinde yorum yapılıyor.

yok gayet teyzenin babasından kalan mirastı. ölümünden sonra açılan bir davada bu şekilde paylaşım oldu. tüm mahkeme belgelerinde eniştenin ilk iki çocuğunun adı da geçti hep.
Valla bzde de oldu öyle bir durum .. annemin teyzesi zengin bir adamla evlenmişti teysenin çocuğu falan olmadı adamın 2. Evliliğiydi.. teyze ve kocası vefat etti.. çocuklar malları için mahkemeye başvurdu teyzenin yienlerine yani annem ve kardeşlerine de hak çıktı nasıl oldu bilmiyorum ama çıktı valla.. dıdısının dıdısına iş mahkemeye gidince çıkıyor

Ben babadan kalma malalrim var dedigini anladim direkt mesela ev gibi bunlar direkt kadinin cocugunundur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…