Eşimin önceki evliliğinden olan kızının miras hakkı

Burdakiler neyi savunuyor zaten ben de anlamış değilim olay bu
Buradakiler bence zihniyetinize kizmis.ben ilk defa hakli buldum onlari genelde katilmam pek...
Size miras kalan sizindir zaten esiniz pay alamaz siz vermezseniz.pay alamadigi mali da birakamaz.sizin bakis aciniza tepki

Kimsee uvey cocuguna miras birak demiyor.Ama o adamda yan gelip yatmadiysa calistiysa o cocugunda babasinin cebinde hakki var gereksiz mi yani eşitlik o da evlat o da evlat
O evlat degil canım en azından konu sahibinin evlâdı degil. Babası napiyorsa yapsın . Gerçekler boyle malesef adam napmış ki yani çalıştıysa ne sanki senelerin emeği mi degil. Kadına mirasçı olamaz bir erkek iğrenç bi durum zaten..

Burdakiler neyi savunuyor zaten ben de anlamış değilim olay bu
Konu sahibi daha dedesinin üstüne olan mallari kendi üstüne olan hayvanlari tehlikeye düşer mi diye panikte.Sebep ise esinin cocuguna benim neyin varsa senin demesi iyi de senin dedenin mali senin hayvanlarin nasil üvey cocuga gecsin neyin panik ataklari anlamadim

G Guzideakyol Bir sey soracağım..
Konu sahibinden çok siz yorum yazıyorsunuz. Konuyu çok sahiplendiniz..
Gerçekten meraktan soruyorum. Eşinizin onceki evliliğinden bir çocuğu mu var?
Bu konuyu niye bu kadar savunuyorsunuz artık merak etmeye başladım..

Sokrates baldıran zehrini içmeden kendini bu kadar savunmadı yahu..

Adamin ustune zaten konu sahibi bir sey yapmamistir Konu sahibi bastan konustum da dio ee adamin biseyi mi var ki olan kendi ailesinden kalan galiba onlari cocuga verecek die sıkınti da Anlamadim ki..

Evet esim8n üstüne bisey yok ama benim üstümde de bisey yok tapular dedemde hala planlanmış bisey yok burda sadece fikir almak istedim
Size annenizden,dedenizden kalacak tüm mal varlığı zaten sizin çocuklarınıza kalacak doğrudan.
Öte yandan eşinizin hiç bir şeyi yokmuş.Yapacagi üç beş birikimini ilk kızına birakacak olmasi normal degil mi ? Ortak çocuklarınız zaten garanti altinda sizden dolayı,onlari düşünmesine gerek yok yani.
Bir baba bütün çocuklarının rahat yaşamasını,sıkıntı cekmemesini ister.

Adamin ustune zaten konu sahibi bir sey yapmamistir Konu sahibi bastan konustum da dio ee adamin biseyi mi var ki olan kendi ailesinden kalan galiba onlari cocuga verecek die sıkınti da Anlamadim ki..
Belki yapmıştı r acaba Ondan mi panik oldu ki. Ama yapmadıysa da kendisi öldüğü zaman adama geciyorsa mallar.. belki ondan panik oldu ama bir kadının malı kocasına geçiyor mu ki ya o ayrıntıyı unuttum bak

Himmmm geciodur ama evet bu yuzden sikintida

Hayır eşimin de benim de ilk evliliğimiz sadece empati gücüm yüksek canım

Tarlada calisan adam para alir gunluk yevmiye usulu. Bu konudaki adam tarlada emek verdi mi vermedi mi net degil. Emek verdiyse bile maas yevmiye almamistir herhalde,ikisi ayni sey degil ki kiyas yapalim
Adam o kadar sene bir işe girip çalışsa maaş alır, aldığı maaşla alacağı mala ilk evliliğinden olan çocuğu da ortak olurdu.
Aynı şey aslında. Konu sahibine miras kalan tarlanın tutarı sermaye, onun üstüne konan her tuğlada adamın da hakkı var.

Konu sahibine kalan kuru tarla değil ki çocuğa kalmasın denilen, adamın senelerce gidip tarlanın üstüne yaptığı çiftlik, sabah erken kalkıp baktığı hayvanlar vs.

Şirkette çalışmasıyla çiftlikte çalışması arasında fark yok ki. Konu sahibi kocasına aylık maaş verseymiş o zaman, adam da maaşıyla istediği yatırımı yapsaymış çocukları için.
Ben senelerce çalışayım didineyim ama çocuğum faydalanmasın, niye?

Benim de size bir sorum olacak

Bence siz eşinizin sizin miras tarlanızdan olan kazancını diğer çocuğa yediriyor diye de hesap yapmışsınızdır

Evet niye geçmesin? Evlilik birliği içinde edinilen tüm mallar ortaktır.

Hayır eşimin de benim de ilk evliliğimiz sadece empati gücüm yüksek canım
Güzide , empati ne demek tam olarak bildiğine emin misin ? Babası başka kadınla evlenmiş çocuk için kurabiliyor musun mesela ? O vakit empati oluyor. Seninkinin bir adı var da , yazamıyorum ..

Gayet mutluyum hanımefendi. Sizin gibi aileden gelen malım mülküm de var. Aile içinde benzer bir durum yaşadık. Ve ben kendimi ilgilendiren meselelerde de aynı prensipte, hakkaniyetli davrandım. Annesiyle neredeyse kanlı bıçaklı olduğumuz hatta bizi aile kabul etmeyen bir çocuğa hakettiği malı verdik hiç sorgulamadan. Çok da mutluyum, vicdanım rahat.
Sizin annenizden gelen malı kocanız emeği ile işlemiş ve bir şeyler elde etmiş. Elbette o yavrucağın da hakkı var. Kaldı ki vicdanlı, merhametli, düzgün herhangi bir insan hatta anne, anası babası ayrı bir çocuğun ya da herhangi bir çocuğun hakkına böyle göz dikmez.
Allah ıslah etsin sizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…