Eşimin önceki evliliğinden olan kızının miras hakkı

Hangi hakaret acaba? Herkesin sorunları vardır sorunu olmayan yok.

Anası atası kendi kendini süren tarla bırakmadılar, o tarlaya, bağa bahçeye 1 ay bakma bakalım ne oluyor. Adam yıllardır maraba gibi boşuna mi çalışmış? Yahu sanırsın adam ölüm döşeğinde mal paylaşımı için noter gelmis o sırada demiş o kadar korkuttu bu cümle. Insan çocuğuna der, benim herşeyim senin evlâdım diye. Sevgi için bile kullanılır bu cümle.

Eğer çocuğa düşmesi ihtimal olan miras için şimdiden tasaya düşecekse, ayiracaksa evlenmeyecek. Kusura bakmayin

O öyle olmuyor. Kan bağı yok ama babasının karısı hak talep edilmesin diye mal kaçırdı denilecek
- misal, vs vs. Benim etrafım da üvey kardeşlere ilişkin 2 örnek gördüm. Ne yaptı etti hakkını aldılar ama az ama çok.

Miras kalan mallara esin hakki olmuyor dolayisi ile esinin cocuguna da kalmaz. Bunun icin miras kaldigini ispatlaman yeterli ama babanin uzerine olan mallardan butun cocuklar yararlanacaktir.
Yanlış biliyorsunuz. Mirastan eşin hakkı yok diye birşey yok. Vefat etmiş babaannemin dedesinden kalan mirastan yine vefat etmiş 2. eşi miraşçı oldu ve o 2.eşin babaannem den olmayan gayri meşru çocuğu babası dolayısıyla mirastan pay aldı.

O zaman kadın kendi cocuklarinin üzerine geçirecek

Eşinizinde bir emeği varsa ortak mal varlığınızsa onun vefatından sonra kızıda pay alır tabi ki ailem falan demişsiniz ailenizin üstünde bir mal varlığı varsa direk size kalır eşinizin ilk kızıyla bir ilgisi olmaz.Sanırım siz eşinizle olan ortak malvarlığının sadece kendi çocuklarınıza kalmasını istiyorsunuz . Bence öyle şey olmaz.O kızında babası yani alacak tabi ki hakkını

O zaman kadın kendi cocuklarinin üzerine geçirecek
Umarım çok güzel bir kardeşlik bağları olurda 3 ü çok güzel paylaşım yaparlar. Ne diyim.
Benim çocuğum benim hakkım onların diyen zihniyeti asla anlamam lafım meclisten dışarı.
Birşey yazdım sevdiğim adamın parçası ( aksi bir durum olmadıkça) benimde saygı sevgi duyduğum biri olur.

ben oyle düşünmüyorum
Kimsenim malimda gozum yok
Kendi malimida kendi çocuğuma birakmak isterim
Esimle ortak malimvarsa butun çocukların hakkidir

Şimdi siz evlendiniz.
Eşinize miras kalmıştı.
Eşiniz vefat etti.
Hayır bu parayı ben kazanmadım, bu miras çocugumun hakkı diyip, o paradaki hakkınızdan tamamen feragat mi edeceksiniz?
Yada çocuğunuz yoksa yok bu miras, ben dokunamam diyip kardeşlerine yada sağsa anasına babasina mi vereceksiniz?

Esin parası eşe miras kalmamalı diyorsunuz da:)

ben oyle düşünmüyorum
Kimsenim malimda gozum yok
Kendi malimida kendi çocuğuma birakmak isterim
Esimle ortak malimvarsa butun çocukların hakkidir

Eşinize ailesinden miras kalırsa
Ve vefat ederse,
Sizin de çocuğunuz yoksa, o parayı alır mısınız?
Yoksa hayir onun aile mirasi diyip hayatta olan es akrabalarına mi verirsiniz? Kardeşi, yeğeni, annesi babası vs.

Ayy Bu memleketin gerçeklerini bilmiyor gibi konuşanlara inanamiyorum hele de evli ve cocuk sahibi olanlara daha da şaşırdım. Bazıları eline kocasının maaş kartını al mis herseyi yönetiyor olabilir. Ha öyle üyeler var asla lafım yok da. 100 kadından kaçı bunu yapiyor?
Çoğu kadın ölse akbaba gibi yicek bitirecekler kim ister kocasının ilk evliliğinden olan cocugu 'na anasından kalan malın gitmesini . Burda 3838393 tane konu var kocam kaynima para verdi kocam iddaa oynuyor kocam kredi çekmiş kayınbabama borç verelim istiyorlar. eve ben bakıyorum eşim herseye karışıyor düğünde takılan altınlarımı aldilar hatta bir konu vardi kadının kocasi altınlarını çalıyordu. Hatırlayan vardır. Erkekler i ne zannediyorsunuz dahası hic mi.bilmiyorlar kadinlar kadınları ona ayrı şok oldum. Kıskançlığa bağlı neler yapılıyor ha cocugun annesi vefat etmiştir senin elinde büyümüştür sende öz evladından ayırmamışsındır (tabi bu nasil mümkün olacaksa) bu isler vicdan meselesidir kendi isteginle o çocuğa bütün malını mülkünü bile verirsin o ayrı konu ama boyle köylü kurnazligina ne gerek var ki adam bide bütün malim mülküm sana diyormuş kızına bir üye yazmış. Saka gibi gercekten konu sahibi tabiki haklı yani gereksiz duyar kasmaya gerek yok bence

ben almam o durumda çocuğum yoksa
Mesela bosansam esimden nafakda istemem cocuk yoksa
Ben kendi basimin caresine herturlu bakarim
Cocugum olursa babasinin hakkini alsin.
Benim suanda mesela evlenmeden once babam ve kendi katkimla ufakda olsa 2evim var sayilir biri 1arti 1 digeri babamdan kalma
Ben cocuugm olursa bunlar onun olsun isterim
Esimin cocugu yok eger olsaydi neden vereyim ki
Onuda anasi dusunsun cnm
Cocugum varken yegenimede vermem baskasinada vermem

böyle bisey diyen adam diger cocuklarini yok sayan bi adam benim kocam olamazdi.
ilk basta size cok kizdim ama benim tek mirascim sensin diYen bi adam zaten diger cocuklarini silmis bir adamdir, kimseninde onun cocugunu düsunmek gibi bi mecburiyeti yoktur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…