Eşimin önceki evliliğinden olan kızının miras hakkı

Tarlalar hanımefendinin dedesinin hala.
Yeni edindikleri mallari da kendi üstüne almış, kendi annesinin tarlalarından kazanılarak alındığı için.

Merak ettiğim, siz evlenirken eşinize sözleşme imzattiniz mi? Yada bekarsanız evlenirken boyle bir sozlesme talep edecek misiniz?

Evliyim sözlesme imzalamadım
Ama esiminde ilk evliliigi
Bizde öyle sorun yok şükür
Olsaydi kendi bekarken edindiigm mallarin tabiki kanbagim olmayan birine bırakmazdım.

Olsaydi kendi bekarken edindiigm mallarin tabiki kanbagim olmayan birine bırakmazdım.

Siz önce ölürseniz eşiniz de yeni biri ile evlenirse Ne olacak? Elin kadını sizin babanızın dairesine ve emeğinize konacak :)

Ben babadan kalma malalrim var dedigini anladim direkt mesela ev gibi bunlar direkt kadinin cocugunundur
Bu konu özelinde hayır direkt ev değil çocuğa kalmasını istemediği. O yüzden zaten tepki verildi ya adamın emeği var orada diye.

Ben de yüklü bir mirasın mirasçısı olacağım. Kalan evi eşimin ilk çocuğuna vermek istemem ama tarlayı bağı bahçeyi adamla beraber ekip biçiyorsam, adam başka yerde çalışmayıp bütün geçimini benimle beraber o tarladan kazanıyorsa çıkıp "senin çocuğuna bir şey veremezsin buradan" diyemem. Öyle bir niyetim varsa adamın başka yerde çalışmasını isterim ki kendi parasını kazanıp kendi yatırımını yapsın. Adam benimle beraber çalışıyor ama ben çocuğuna kalmasın diye arabayı, hayvanları üstüme yapıyorum.

O zaman daha tehlikeli
Bilmem kaç pay çıkar
torunlar çocuklar derken sonra biz ektik biçtik diye ağlamak yok
Adamın çocuğunun payının peşinde koşarken kendi payını da zor almak var işin ucunda.

Daha dedenin üstünde, dededen sonra evlatlarına torunlarına bölünecek, bilmemkaç pay olacak. Dede sağken umursamayanlar miras kalınca peşine düşecek falan.

Çocuğu gözü görmez valla konu sahibinin kendi derdine düşüp.

bunu yapın diyen yok ki zaten. Sonradan edinilmiş mal ortaktır. Eşinizin yüz tane çocuğu olsun yine pay alamaz. Konu bu değil ki

katiliyorum bu konuda
Bende boyle düşünüyorum
Emeksiz birseyi vermem diyorum

Tarla zaten annenızden kaldıysa mırastan sızın cocuklarınıza kalır ama diğerlerinde o çocugunda hakkı var ölüp gideceğiz kul hakkı neden yemek istiyorsunuz ki

Yeri gelince de eşitlik diyi tutturursunuz ama iş mala mülke geldi mi eşityik nerede ? Ne den kadın mirasçı olduğu gibi erkek mirasçı olamıyor .. zihniyetinis iğrenç..

Öldükten sonra birsey yapamam zTen
Hayattayken çocuklarım varsa onların üzerine yaparim.cocugum olmaz ölür giderim orasi beni baglamaz.

ozaman su ihtimal de var,
siz hayattayken malinizi mulkunuzu cocuklara yaptiniz, yaslandiniz, pis gelin sizi istemedi, kaldiniz mi sokakta

(2 oglum var ha ha, ben gelinlerden daha cok korkuyorum)

Oldukten sonra kalabilir diye notere imza veriyorsunuz siz hayattayken kalmıyor
ozaman su ihtimal de var,
siz hayattayken malinizi mulkunuzu cocuklara yaptiniz, yaslandiniz, pis gelin sizi istemedi, kaldiniz mi sokakta

(2 oglum var ha ha, ben gelinlerden daha cok korkuyorum)

Öldükten sonra birsey yapamam zTen
Hayattayken çocuklarım varsa onların üzerine yaparim.cocugum olmaz ölür giderim orasi beni baglamaz.
Hukuk miras hakkını koruyor.
Adam ölüyor diyelim, mallar çocuklarının üstünde.
Anneyi evlatlar sokakta bırakıyor.
Öyle bir dünya yok artık.
Tabiki tersi de yok.
Sizin malınız mülkünüzden, eşiniz pay alır.
Çocuklarıma bıraktım deseniz de isterse dava acar, bir oran var 1/4 muydu neydi, yine alır.
Eşinize o mallardaki haklarindan feragat ettiğine dair bir sözleşme imzalatmalisiniz.
Onu da siz sağken yapmalısınız :)
Hadi size kolay gelsin :)

Yeri gelince de eşitlik diyi tutturursunuz ama iş mala mülke geldi mi eşityik nerede ? Ne den kadın mirasçı olduğu gibi erkek mirasçı olamıyor .. zihniyetinis iğrenç..
Ben dogurmadigim cocuga ve dahası annesi hayatta olan çocuğa,üstelikte benim çocuklarıma degil de,ilk evliliğinden olan çocuğuna benim bütün mirasım sana diyen adama eşit olamam. Siz guzel zihniyetinizle olun madem

Baslik sahibi babamdan kalma mallari esimin çocuğuna vermek istemiyorim demedi mi
Babasından kalan malı alamaz ki eşinin ilk çocuğu hukuki olarak böyle bir dayanak yok. Konu sahibi tarlalar benim eşim çalıştı etti hayvan aldık mal mülk aldık şimdi eşimin ilk çocuğu mu yiyecek bunları diyor .

Aaaa evet ama çocuklar daha ufak nasil olcak ki o imza falan isleri
Aklıma geldi de bizim gelinin ablası vardı onun kocası kanserden öldü uzun süredir çalıştığı işyeri sahibi Ankara dan iki tane ev alıp 3tane yaşı 10u bulmayan çocukların üstüne yapmıştı ortak tapu gibidir heralde ,evlerin birinde oturup birinin kirasını alıyor şimdi 18yasina kadar kimse satamiyor evi kullanım kiraya verme isini yapiyor annrleri,sonrası ne olur Allah kerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…