- 17 Aralık 2015
- 27.119
- 49.576
- 598
hayir onceden sizin dediginiz gbiydi.Ben tersi biliodum ama ogluda var
Aaa demek ki boyle bir sey var anne yönetiyor anne olayın evrak kısmında kira vs imza falan . Burda bide olmaz öyle şey tarzı konuşuyorlar valla öyle bir olur ki sizdeki örnek gibiAklıma geldi de bizim gelinin ablası vardı onun kocası kanserden öldü uzun süredir çalıştığı işyeri sahibi Ankara dan iki tane ev alıp 3tane yaşı 10u bulmayan çocukların üstüne yapmıştı ortak tapu gibidir heralde ,evlerin birinde oturup birinin kirasını alıyor şimdi 18yasina kadar kimse satamiyor evi kullanım kiraya verme isini yapiyor annrleri,sonrası ne olur Allah kerim.
Hukuk miras hakkını koruyor.
Adam ölüyor diyelim, mallar çocuklarının üstünde.
Anneyi evlatlar sokakta bırakıyor.
Öyle bir dünya yok artık.
Tabiki tersi de yok.
Sizin malınız mülkünüzden, eşiniz pay alır.
Çocuklarıma bıraktım deseniz de isterse dava acar, bir oran var 1/4 muydu neydi, yine alır.
Eşinize o mallardaki haklarindan feragat ettiğine dair bir sözleşme imzalatmalisiniz.
Onu da siz sağken yapmalısınız :)
Hadi size kolay gelsin :)
beraber olan malda tabiki hakki olacakBabasından kalan malı alamaz ki eşinin ilk çocuğu hukuki olarak böyle bir dayanak yok. Konu sahibi tarlalar benim eşim çalıştı etti hayvan aldık mal mülk aldık şimdi eşimin ilk çocuğu mu yiyecek bunları diyor .
bunu duymadan belli ettiyse dediğiniz gibi. ben bunu duyduktan sonra zoruna gittide böyle düşünüyor diye anladımAdam senelerdir çalışıyor emek veriyor ama üstüne hiçbir şey yok. Beraber yaptıkları her şey karısının üstüne, dolayısıyla zaten karısıyla olan çocuklarına kalacak miras belli.
Adam karısının çocuğa miras vermeyeceğinin farkında olup "her şeyim sana kalacak benim tek mirasçım sensin" diyorsa o da kendi çocuğunu korumaya çalışıyordur. Niye senelerce uğraşıp didindiği halde diğer çocuğuna bir şey bırakamayacak olsun, ötekilere zaten kalacak, benim elimde olan da sana kalacak diyorsa bu doğal.
O konudan bağımsız ne olursa olsun kadın mirascı olduğu gibi erkekte olabilir .. Evli olan sen olsan gene alırsın o mirası eşitlikse herr konuda eşitlik.. kadının çıkarına eşitlik erkeğin çıkarına eşitsizlik diye düşünmek saçma bir düşünce yapısı..Ben dogurmadigim cocuga ve dahası annesi hayatta olan çocuğa,üstelikte benim çocuklarıma degil de,ilk evliliğinden olan çocuğuna benim bütün mirasım sana diyen adama eşit olamam. Siz guzel zihniyetinizle olun madem
Valla sayfalardir adamin muhtemelen gicik ve terbiyesiz kızı savunuldu. Ona üzülüyorumBabasından kalan malı alamaz ki eşinin ilk çocuğu hukuki olarak böyle bir dayanak yok. Konu sahibi tarlalar benim eşim çalıştı etti hayvan aldık mal mülk aldık şimdi eşimin ilk çocuğu mu yiyecek bunları diyor .
Tarlalar dedenin üstüne, sonradan alınan araba, hayvanlar vs hepsi konu sahibinin.bunu duymadan belli ettiyse dediğiniz gibi. ben bunu duyduktan sonra zoruna gittide böyle düşünüyor diye anladım
Burdaki çıkar mevzusu cocuk üzerine yalniz. Nesini anlamıyorsunuz? Ayrıca benim ailem vermiştir ama kocamın da ailesi vermiştir bu anlamda zaten eşitlik oluyor sen istesen de istemesen de. O zaman erkek mirasçı oluyor. Ama adamin ailesinde para yok. Adam ac kabadayılık yapiyor yani kadın sayesinde gelmis bir yerlere bir de kızına benim malım sana diyor sanki oğlu ve 1 tane de anne karnında kızı yokmuş gibi ?? Ev araba hep kadının dedesi teyzesi vs sayesinde olmus. Eeeee o zaman?O konudan bağımsız ne olursa olsun kadın mirascı olduğu gibi erkekte olabilir .. Evli olan sen olsan gene alırsın o mirası eşitlikse herr konuda eşitlik.. kadının çıkarına eşitlik erkeğin çıkarına eşitsizlik diye düşünmek saçma bir düşünce yapısı..
Evet cnm.Ya herkes kazdigi kuyuya dusuyor aynen oyle
Kadının daha ortada malı mülkü yok.. dedesinin üzerine olan mallarda da o zaman konu sahibi şuanda hak talep edemez, konuşamaz.. Önce ona düşsün o mal sonra konuşsun "eşimin" kızına vermek istemiyorum desin.. "erkek mirasçı olamaz" cümlesi 2..evlilik dışını da kapsadığı icin çok yanlış bir cümle.. Hee adam fakirmiş.malı mülkü yokmuş tamam amenna konu sahibi bunu biliyordu evlenirken herşeyi biliyordu evlilikte senlik benlik mantığı ne kadar doğru oda oturulup bir düşünülsün.. Ayrıca kızı tanıma bile tanımıyorsunuz nerden biliyorsunuz gıcık şımark vb. Olduğunu.. belki sizden bizden daha oturaklı bir kz ve öyle bir durum olursa reddi miras yapacak ? Bu kadar kin ve öfke ne kadar doğru bilemiyorum.. Allah hayırlı insanlarla karşılaştrsın..Burdaki çıkar mevzusu cocuk üzerine yalniz. Nesini anlamıyorsunuz? Ayrıca benim ailem vermiştir ama kocamın da ailesi vermiştir bu anlamda zaten eşitlik oluyor sen istesen de istemesen de. O zaman erkek mirasçı oluyor. Ama adamin ailesinde para yok. Adam ac kabadayılık yapiyor yani kadın sayesinde gelmis bir yerlere bir de kızına benim malım sana diyor sanki oğlu ve 1 tane de anne karnında kızı yokmuş gibi ?? Ev araba hep kadının dedesi teyzesi vs sayesinde olmus. Eeeee o zaman?
Ay ben sizin yazdıklarınızı ağzım açık okuyorum. Allahım sen bu zihniyetle kurban olayım markette bile karşılaştırmaValla sayfalardir adamin muhtemelen gicik ve terbiyesiz kızı savunuldu. Ona üzülüyorum
4te 1i ese kalıyor anladığım kadariyla
Konunun özeti oldu bu..Adamı ırgat ve damızlık almışlar resmen.. Tarlaya koştur, çocuklar için sperm versin. Paraya gelince yoookhhh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?