Eşimin önceki evliliğinden olan kızının miras hakkı

Aaa demek ki boyle bir sey var anne yönetiyor anne olayın evrak kısmında kira vs imza falan . Burda bide olmaz öyle şey tarzı konuşuyorlar valla öyle bir olur ki sizdeki örnek gibi

Hakkı olandan hakkını kaçırmak için yol göstermemizi mi bekliyorsunuz?
Tarlalar size miras, onların paylaşımını dert etmenizi anlarım ama o tarlalardan edindiğiniz mal mülkte bal gibi hakkı var o çocuğun. Babasının emeği var çünkü.
Bu kadar dert edecektiniz madem, çocuklu adamla evlenmeseydiniz, o kadar zaman bağa bahçeye koşturmasaydınız adamı.

beraber olan malda tabiki hakki olacak

bunu duymadan belli ettiyse dediğiniz gibi. ben bunu duyduktan sonra zoruna gittide böyle düşünüyor diye anladım

O konudan bağımsız ne olursa olsun kadın mirascı olduğu gibi erkekte olabilir .. Evli olan sen olsan gene alırsın o mirası eşitlikse herr konuda eşitlik.. kadının çıkarına eşitlik erkeğin çıkarına eşitsizlik diye düşünmek saçma bir düşünce yapısı..

Valla sayfalardir adamin muhtemelen gicik ve terbiyesiz kızı savunuldu. Ona üzülüyorum

bunu duymadan belli ettiyse dediğiniz gibi. ben bunu duyduktan sonra zoruna gittide böyle düşünüyor diye anladım
Tarlalar dedenin üstüne, sonradan alınan araba, hayvanlar vs hepsi konu sahibinin.
Adamın üstüne hiçbir şey yok.
O yüzden kızına "benim olan sana kalacak" demiş olabilir kendisine kalacakları düşünerek.
Ben tek çocuğum, benim babam bile bana der "benim olan ne varsa senin kızım, hepsi sana kalacak" diye. Demesi için sebep yok zaten tek çocuğum, ama bunu söylemek içini rahatlatıyor.

Burdaki çıkar mevzusu cocuk üzerine yalniz. Nesini anlamıyorsunuz? Ayrıca benim ailem vermiştir ama kocamın da ailesi vermiştir bu anlamda zaten eşitlik oluyor sen istesen de istemesen de. O zaman erkek mirasçı oluyor. Ama adamin ailesinde para yok. Adam ac kabadayılık yapiyor yani kadın sayesinde gelmis bir yerlere bir de kızına benim malım sana diyor sanki oğlu ve 1 tane de anne karnında kızı yokmuş gibi ?? Ev araba hep kadının dedesi teyzesi vs sayesinde olmus. Eeeee o zaman?

Ya herkes kazdigi kuyuya dusuyor aynen oyle
Evet cnm.
Hele konu sahibi yaş alsın çocukları büyüsün o zaman görebilmek keşke nasıl bı çirkef nasıl bı kötü kalpli oluyorlar.
Bu konuyu açan kadın inanın para için o kızı nasıl dışlar.
Ama Allah öyle büyük ku fitil fitil burunları dan getiriyor.
Öbür dunyaya kalmadan bu dünya da neler gösteriyor.

Ben size yaşadıklarımızı anlatsam inanamazsınız.

Bence çocuklu insanlarla gerçekten iyi kalpli insanlar evlenmeli.
Yazık o çocuklaea neler yaşayıp görüyorlar.

Kadının daha ortada malı mülkü yok.. dedesinin üzerine olan mallarda da o zaman konu sahibi şuanda hak talep edemez, konuşamaz.. Önce ona düşsün o mal sonra konuşsun "eşimin" kızına vermek istemiyorum desin.. "erkek mirasçı olamaz" cümlesi 2..evlilik dışını da kapsadığı icin çok yanlış bir cümle.. Hee adam fakirmiş.malı mülkü yokmuş tamam amenna konu sahibi bunu biliyordu evlenirken herşeyi biliyordu evlilikte senlik benlik mantığı ne kadar doğru oda oturulup bir düşünülsün.. Ayrıca kızı tanıma bile tanımıyorsunuz nerden biliyorsunuz gıcık şımark vb. Olduğunu.. belki sizden bizden daha oturaklı bir kz ve öyle bir durum olursa reddi miras yapacak ? Bu kadar kin ve öfke ne kadar doğru bilemiyorum.. Allah hayırlı insanlarla karşılaştrsın..

Adamı ırgat ve damızlık almışlar resmen.. Tarlaya koştur, çocuklar için sperm versin. Paraya gelince yoookhhh
Konunun özeti oldu bu..
Aynı fikirdeyim..

Konu bu kadar güzel özetlenirdi..

Mirastan siz ölmediğiniz müddetçe eşiniz hak alamaz. Ortak mülklerinizde diğer çocuğunda hakkı oluyor ama oransal olarak az.allah gecinden versin diyelimki siz vefat ettiniz 2 çocuğunuz mirası 3/8 oranında alır eşinize 1/4 kalır.eşinizin mirasından bütğn çocukları eşit payda mirasçı olur.eşinizin toplamda 3 çocuğu olduğu için mirası 1/12 oranında paylaştırılır.hepsi bu

Güzidecim magazin için demet akalın neyse kk için sende o manaya geliyorsun sanırım.

Ayrıca hanımefendinin hislerini insani buluyorum.yasalar zaten yukarıda bahsettiğim şekilde.herkes adamın emeği yok mu demiş.evet var ama emeğinin karşılığında belki sahip olamayacağı konforlu bi hayat yaşıyor.kocasından gizli para biriktirip belki zamanı gelince boşanma hayali kuran hanımlar lütfen pembe insancık rolü kesmesin.ben de eşimin ilk çocuğuna herşeyim senin dediğini duysam benim bebeleri babamın evinden mi getirdim senin çocuğun değiller mi diye düşünürüm.ister istemez diğer çocuktan uzaklaşırım.doğru veya değil ama son derece insani buluyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…