- 10 Mayıs 2015
- 1.527
- 3.487
- 133
Zihniyeti bence bir kenara koyalım asıl sorulması gereken soruyu soralım burada kadının üstüne gidenler kendi mallarının bir kısmının üvey kızına kalmasını ister mi istemez miBuradakiler bence zihniyetinize kizmis.ben ilk defa hakli buldum onlari genelde katilmam pek...
Size miras kalan sizindir zaten esiniz pay alamaz siz vermezseniz.pay alamadigi mali da birakamaz.sizin bakis aciniza tepki
Kızlar sadece bir konu üzerinden bir insanı bu kadar yermeyinEvet cnm.
Hele konu sahibi yaş alsın çocukları büyüsün o zaman görebilmek keşke nasıl bı çirkef nasıl bı kötü kalpli oluyorlar.
Bu konuyu açan kadın inanın para için o kızı nasıl dışlar.
Ama Allah öyle büyük ku fitil fitil burunları dan getiriyor.
Öbür dunyaya kalmadan bu dünya da neler gösteriyor.
Ben size yaşadıklarımızı anlatsam inanamazsınız.
Bence çocuklu insanlarla gerçekten iyi kalpli insanlar evlenmeli.
Yazık o çocuklaea neler yaşayıp görüyorlar.
18 dakikadır guzideyi bekliyorumGüzidecim magazin için demet akalın neyse kk için sende o manaya geliyorsun sanırım.
Güvenmediğin adamla neden evlilik ve çocuk?Ben ahlak bırakmayalım demiyorum ama benim emek verdiğim malı elin karısı yemesin istiyorum benim çocuklarım yesin. Tamam senin malını başka kadın yesin ne diyim
Ne alaka? Tamamen bağımsız, diğer hanımefendiye yaptığınız yoruma hitaben yazılmış bir cevaptır.Başka bir çocuğun hakkını gasp ederek mi önlem al demişler?
Yanlış anlamadiysam Adam çok akıllı ya mali mülkü olan kadınla evlen ilk olan çocuğuna mirascim tek sensin de bende olsam böyle düşünen adama mirasimdan zırnık vermem size önerim bir taşınmaz felan alırken mirasınizi satınca o satış kagtlarini ve miras olduğu nu kanıtlayan ne varsa saklayın. Adamın niyeti iyi değil tutar üstüne mal olsa diğer çocuğun üstüne yapar haberin olmaz,benim dedemde zamanında habersiz tarlayı amcamın üstüne yapmıştı ki babam da dahil 5cocuk daha var ortaya cikinca satışını geri almıştı ve bu dedem babamın yanında öldü babam baktı sadeceDaha evlilik olmadan bunları konuştuk zaten. Benim annem erken vefat ettiği için bana çok şey kaldı allah razı olsun. Herkes evliliğe karşı cıktı çocuğu var olmaz diye. Ama eşim hiçbirşeyde hak sahibi değil sadece benim ailemden kalanlarda hakkı var dedi ve evlendik geçen ikisi konuşurken duydum ve benim tek mirascim sensin benim herşeyim senin diyordu bu sebeple açtım konuyu
karisinin malini birakamaz zaten.Yahu malk mülk olmadan emek neye yarar. Herkes emek demiş yazları biz de günlük işçi çağırıyoruz tarlaya. Onlar da desin o zaman tarlada bizim de emeğimiz var ozaman bu tarlada hakkımız var diye. Baba diğer çocuguna hayattayken çalışıp kazandığından verebilir para vs. ama karısının malını miras olarak bırakamaz. Ne alaka. Çocugumun rızkını ama yazık bilmem ne diye niye başka çocuklara yedireyim. Burda yazan çocu kadın gerçek hayatta da böyleyse yazık günahla iş görüyorlarsa çok sömürürler çok.
O kız topraktan kendiliğinden yetişmedi. Başka birisiyle evli olsa da adam o kızın babası.. ben öldükten sonra çocuğum da madur olmasın hakkı olan da hakkını alsın bunun çıkarını düşünecek kadar kimseyi kötü niyetle yapmasın Rabbim..Zihniyeti bence bir kenara koyalım asıl sorulması gereken soruyu soralım burada kadının üstüne gidenler kendi mallarının bir kısmının üvey kızına kalmasını ister mi istemez mi
Sevgili üyeler lütfen yani..
Buradaki çoğu kadın ev hanımı..
Allah korusun bir boşanma olsa diyelim evlenince ev araba sahibi olundu. Hepsinde yarı hisse var.
Bunda hemfikir miyiz?
Kimse demiyor sen iste çalışmadın adam gitti çalıştı yoruldu. Hayır. Sende evde çalıştın emek verdin diyor. Yani yarı hisse de senin diyor. Eee peki burada adama niye aynısı denmiyor?
Pardon da burada niye konu sahibi savunuluyor?
Adamla evlenince ev sahibi olunmus. Araba alinmis. Belki başka mallar da var. Adam da çalışmış. Belki hamileyken eşinden fazla. Tarlaya gitmiş ürün satmış. Pazara gitmiş vs.
Nasıl o evde arabada yarı hissesi olmaz???
Tabi ki olur. Haliyle payından ileride diğer çocuğunun da olacak..
Bir yasa ve hak varsa durumlara göre çarpıtılmaz.
Evlendikten sonra edinilen mallar ortaktır.
Evlenmeden ev araba alınsaydı başkaydı. O zaman konu sahibinindi ileride. Haliyle ilk çocuğa kalmazdı.
Ama ev araba evlendikten sonra yapılmış.
Almasın diyenler hemcinslerim o zaman sizde ileride eşinizin çalıştığı sizinde evde çalıştığı durumda o maldan almayın. Sonuçta parayı kazanan eşiniz. Sizin emeğiniz parayla ölçülmüyor. Nasıl mantıksız değil mi???
Dediğim gibi haklar her duruma göre değişmez. Herkese aynı uygulanır. Evlilikten sonra edinilen mallar eşittir. Zaten çocuğa azıcık bir şey kalacak. Bazı üyelere ne dert oldu. Pes ya..
Konu açmak için saat verdi ya şekerim sen star güzideciğimle istediğin her vakit sohbet edebileceğini mi saniyosun18 dakikadır guzideyi bekliyorum
Kadının daha ortada malı mülkü yok.. dedesinin üzerine olan mallarda da o zaman konu sahibi şuanda hak talep edemez, konuşamaz.. Önce ona düşsün o mal sonra konuşsun "eşimin" kızına vermek istemiyorum desin.. "erkek mirasçı olamaz" cümlesi 2..evlilik dışını da kapsadığı icin çok yanlış bir cümle.. Hee adam fakirmiş.malı mülkü yokmuş tamam amenna konu sahibi bunu biliyordu evlenirken herşeyi biliyordu evlilikte senlik benlik mantığı ne kadar doğru oda oturulup bir düşünülsün.. Ayrıca kızı tanıma bile tanımıyorsunuz nerden biliyorsunuz gıcık şımark vb. Olduğunu.. belki sizden bizden daha oturaklı bir kz ve öyle bir durum olursa reddi miras yapacak ? Bu kadar kin ve öfke ne kadar doğru bilemiyorum.. Allah hayırlı insanlarla karşılaştrsın..
Niye? Iyilik meleği numarası yapmadigim icin mi? Karşılaşmayız sizin gibi zihniyetle benim gibi zihniyetlle olanlar merak etmeyin zira ben duygusal davranmıyorum. Duygusallık insana sadece hata yaptırır.Ay ben sizin yazdıklarınızı ağzım açık okuyorum. Allahım sen bu zihniyetle kurban olayım markette bile karşılaştırma
Rabbim hayırlı insanlarla karşılaştırsının neresi kötü anlamadım.. ? Sizin kafanız iyi değil belli.. size de at gözlüklerinizle mutluluklar dilerim iyi günler..Sen daha dua etmeyi bile bilmiyorsun ama umarım duan aynen döner dolaşır seni bulur ve hayırlı insanla karşılaşırsın sende çünkü "hayırlı" insanın ne olduğu bilinmez malum. Belki pisliğin tekidir senin için doğrusu hayırlısı odur hani. Ben zaten biliyorum demedim muhtemelen dedimay ne bekliyordunuz? Ooy oyy yerim cici annemi babamin biricik guzel karısı diye pesinde dolanan bir kız olduğunu falan mi? Bir de reddi miras siz nerede yaşıyorsunuz cok merak ettim gerçekten o pembis gozluklerinizle mutluluklar ne diyim.
Araştırın nesinin kötü olduğunuRabbim hayırlı insanlarla karşılaştırsının neresi kötü anlamadım.. ? Sizin kafanız iyi değil belli.. size de at gözlüklerinizle mutluluklar dilerim iyi günler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?