Eşimin önceki evliliğinden olan kızının miras hakkı

Buradakiler bence zihniyetinize kizmis.ben ilk defa hakli buldum onlari genelde katilmam pek...
Size miras kalan sizindir zaten esiniz pay alamaz siz vermezseniz.pay alamadigi mali da birakamaz.sizin bakis aciniza tepki
Zihniyeti bence bir kenara koyalım asıl sorulması gereken soruyu soralım burada kadının üstüne gidenler kendi mallarının bir kısmının üvey kızına kalmasını ister mi istemez mi

Siz vefat ettiğinizde mallarını yarıya bölunecek, sizin mal varlığınız ikiye bölünecek. Eşiniz vefat ettiğinde onunki üçe bölünecek. Eşiniz sizden önce vefat ederse eğer mal varlığı medeni kanun miras hukukuna uygun şekilde hissrleri 4 e bölünecek bu adamın kızı olduğunu bile bile evlenip daha kendi 2. Çocuğunuz doğmadan mal derdine dustuyseniz vay halinize.

Kızlar sadece bir konu üzerinden bir insanı bu kadar yermeyin
Bu önyargıdır başja birşey değil
Konu sahibinin
Evet düşüncelerinde yanlış konular var ama bu bize böyle konuşma hakkı vermez

Yanlış anlamadiysam Adam çok akıllı ya mali mülkü olan kadınla evlen ilk olan çocuğuna mirascim tek sensin de bende olsam böyle düşünen adama mirasimdan zırnık vermem size önerim bir taşınmaz felan alırken mirasınizi satınca o satış kagtlarini ve miras olduğu nu kanıtlayan ne varsa saklayın. Adamın niyeti iyi değil tutar üstüne mal olsa diğer çocuğun üstüne yapar haberin olmaz,benim dedemde zamanında habersiz tarlayı amcamın üstüne yapmıştı ki babam da dahil 5cocuk daha var ortaya cikinca satışını geri almıştı ve bu dedem babamın yanında öldü babam baktı sadece

Ya evlenmeseydiniz o zaman çocuklu adamla.
Sinir oluyorum şu çocuklu adamlarla evlenip sonra çocuğun varlığından şikayetçi olanlara.Çocuk birden bire mi çıktı ortaya ? Yoo...Haberiniz vardı gayet.Bilmiyor muydunuz o çocuğa babasından da bir şeyler kalacağını ?

Sevgili üyeler lütfen yani..
Buradaki çoğu kadın ev hanımı..
Allah korusun bir boşanma olsa diyelim evlenince ev araba sahibi olundu. Hepsinde yarı hisse var.
Bunda hemfikir miyiz?
Kimse demiyor sen iste çalışmadın adam gitti çalıştı yoruldu. Hayır. Sende evde çalıştın emek verdin diyor. Yani yarı hisse de senin diyor. Eee peki burada adama niye aynısı denmiyor?

Pardon da burada niye konu sahibi savunuluyor?
Adamla evlenince ev sahibi olunmus. Araba alinmis. Belki başka mallar da var. Adam da çalışmış. Belki hamileyken eşinden fazla. Tarlaya gitmiş ürün satmış. Pazara gitmiş vs.
Nasıl o evde arabada yarı hissesi olmaz???
Tabi ki olur. Haliyle payından ileride diğer çocuğunun da olacak..
Bir yasa ve hak varsa durumlara göre çarpıtılmaz.
Evlendikten sonra edinilen mallar ortaktır.
Evlenmeden ev araba alınsaydı başkaydı. O zaman konu sahibinindi ileride. Haliyle ilk çocuğa kalmazdı.
Ama ev araba evlendikten sonra yapılmış.

Almasın diyenler hemcinslerim o zaman sizde ileride eşinizin çalıştığı sizinde evde çalıştığı durumda o maldan almayın. Sonuçta parayı kazanan eşiniz. Sizin emeğiniz parayla ölçülmüyor. Nasıl mantıksız değil mi???

Dediğim gibi haklar her duruma göre değişmez. Herkese aynı uygulanır. Evlilikten sonra edinilen mallar eşittir. Zaten çocuğa azıcık bir şey kalacak. Bazı üyelere ne dert oldu. Pes ya..

karisinin malini birakamaz zaten.
ama evlendikten sonra alinan ev araba esinde hakki.
ben suan calismiyorum esim calisiyor bosansam devlet sen calismamissin demiyor evin yarisini bana veriyor direk mesela ayni sey bayanin esi icinde gecerli evliyken alinan herşey ortaktir kim az kazanmis kim cok kazanmis nerde kazanmislar onun hesabini yapmiyorlar.

Zihniyeti bence bir kenara koyalım asıl sorulması gereken soruyu soralım burada kadının üstüne gidenler kendi mallarının bir kısmının üvey kızına kalmasını ister mi istemez mi
O kız topraktan kendiliğinden yetişmedi. Başka birisiyle evli olsa da adam o kızın babası.. ben öldükten sonra çocuğum da madur olmasın hakkı olan da hakkını alsın bunun çıkarını düşünecek kadar kimseyi kötü niyetle yapmasın Rabbim..

İşte işimize gelince feminist,gelmeyince ataerkillik diye yazmıştım bir konuda,o hesap.
Erkek çalışmayan ya da az kazanan taraf olunca kadınlar nedense adamın bir şey hak etmediğini düşünüyor,ee çalışmayan binlerce kadın var onların eşi de aynı şeyi söylese ne olur sizce ?

Sen daha dua etmeyi bile bilmiyorsun ama umarım duan aynen döner dolaşır seni bulur ve hayırlı insanla karşılaşırsın sende çünkü "hayırlı" insanın ne olduğu bilinmez malum. Belki pisliğin tekidir senin için doğrusu hayırlısı odur hani. Ben zaten biliyorum demedim muhtemelen dedim ay ne bekliyordunuz? Ooy oyy yerim cici annemi babamin biricik guzel karısı diye pesinde dolanan bir kız olduğunu falan mi? Bir de reddi miras siz nerede yaşıyorsunuz cok merak ettim gerçekten o pembis gozluklerinizle mutluluklar ne diyim.

Ay ben sizin yazdıklarınızı ağzım açık okuyorum. Allahım sen bu zihniyetle kurban olayım markette bile karşılaştırma
Niye? Iyilik meleği numarası yapmadigim icin mi? Karşılaşmayız sizin gibi zihniyetle benim gibi zihniyetlle olanlar merak etmeyin zira ben duygusal davranmıyorum. Duygusallık insana sadece hata yaptırır.

çocuğu olan adamı alıp bakmayacaktın o zaman, o çocuğu bu kadar dışarı atacaksan.
Çocuksuz birini sahiplenip ona baksaydın.

Umarım elinde avucunda birşey kalmaz da kafan rahat eder kime ne kalacak diye. Anne babası ayrılmış bir kıza mal hesabı yapan kafaya hayran kaldım. Evlenirken öyle demedin ama de mi,senin evladın benim evladımdır aaaa tabiii kendi evladımdan ayırmam falan gibi tonla şirinlik! Yazık.

Rabbim hayırlı insanlarla karşılaştırsının neresi kötü anlamadım.. ? Sizin kafanız iyi değil belli.. size de at gözlüklerinizle mutluluklar dilerim iyi günler..

Rabbim hayırlı insanlarla karşılaştırsının neresi kötü anlamadım.. ? Sizin kafanız iyi değil belli.. size de at gözlüklerinizle mutluluklar dilerim iyi günler..
Araştırın nesinin kötü olduğunu bir daha kullanmazsiniz bu kelimeyi. Benim kafam gayet iyi sizinle aynı düşüncede olmak zorunda mıyım peki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…