Eşimin önceki evliliğinden olan kızının miras hakkı

Araştırın nesinin kötü olduğunu bir daha kullanmazsiniz bu kelimeyi. Benim kafam gayet iyi sizinle aynı düşüncede olmak zorunda mıyım peki?
Ben dinim ve okuduğum okul gereği hangi duanın doğru hangisinin yanlış olduğunu biliyorum merak etmeyin.. aynı düşüncede olmaz zorunda değilsiniz ama eşitlik konusunda erkeği aşağı çekemezsiniz.. ben sizin erkek mirasçı olamaz deyiminize tepki gösterdim konu sahibini katmadan konuşu.katmadan söyleminizin yanlş düşünce olduğuni söyledil buralara getiren sizsiniz.. banane senih çocuğunun babası başkasıyla evlendi senin çocuğuna mal bırakmadı.beni ne ilgilendirir..

Valla yaşi 70 e dayanmış babamin yıllarca benim icin kardeşlerim icin çalışıp didinip yaptığı malları, yeri geldimi karısına saygısızlık yapabilen, yeri geldi mi anam da anam diyen,ve ya konu sahibi gibi örneklerde,benden doğma çocuğunu önemsemeyen kocama hele de onun eski karisina yedirecek kadar kör olmadım cok şükür . Esim daha genç benim çalışır yapar benim babamin malına mi kalmış hayırdır inşallah. Bende onun anasından kalma mala tenezzül edecek degilim o ve kardeşlerinin hakkı
Ha 2miz evlilik birliği icinde yaparız ederiz amenna
Ki benim babam burdaki kadınlar tanisa hayran kalırlar ne tatlı amca ne tatlı adam diye o bile annemin üzerine bakin annemin uzerine yaptığı daireyi borcu olunca sattı. Annemin söz hakkı bile olmadı aman da aman canim kocisim tarzında davrandı nesi var simdi annemin? Hic bisey.
Ben bunları menfi ve müsbet anlamlarda yazmıyorum ama bir söz vardır eşşek olursan sırtına vuran cok olur o yüzden akıllı olmak lazım bence yeri geldimi 40 senelik kocan seni düşünmüyor sen niye onun cocugunu düşünesin?

Siz hakaret etmeyi tercih ettiniz benim zihniyetime falan ayni dusuncede olmak zorudna degilsek bana gore erkek kadina mirasci olamaz kadin da erkeğe mirasçı olamaz ama erkeğin ailesinin mirasına erkeği de aşağı çekmek demek degil bu ama. Nasi anliıyorsanız anlayabilirsiniz fikrimde sebat etmekteyim. Iyi forumlar.

-Hakkını alsın- diyorsunuz hakkı değil diyoruz. Bu kimseyi kötü niyetli yapmaz. Çok meraklı olan varsa malını mülkünü dağıtmaya dağıtsın ne diyelim

Siz yaşadığınız olayları bu konuyla kişileştirmişsiniz
Aslında alakası yok
Birde güçlü erkek figürü kafanızda ne kadar baskın
Bu bile çok ilginç

Aynı fikirdeyim.
Burada konu sahibini savunan bazı tanıdık üyeler gördüm. Onları konularından biliyorum.
Şu an çoğu ev hanımı. Ve eşlerinin durumu iyiydi diye konularından biliyorum.
Tahminen ev araba herşey var.
Ileride Allah korusun diyelim ayrılık olsa evlendikten sonra alınan her şeyden yarı hisse alırlar ama. Neden çünkü haklarıdır. Tamam katılıyorum. Evet yasada hakları. Ve bazısınin eşi ticaretle uğraşıyordu.

Ee o evlilikten sonra alınan malların parası babadan belki dededen geliyor. Ama birşey olsa ayrılma sende pay alıyorsun. Buna cevapları yüzde yüz evet hakkım çünkü olur. Bende evde çalıştım yoruldum.
Tamam hak veriyorum..
Peki can alıcı soru bu adamda bu mantıkla yarısını ileride alabilir. O da çalıştı. Hemde belki o kadınlardan daha fazla.

O kadınların hakkı varda bu adamın yok mu??
O adamda tarlada orada burada çalışmadı mı emek vermedi mi??
Ee verdi mantık aynı. O adamın da hakki var.
Işte maalesef biz kadınlar bazen her konuyu istediğimize göre çekeriz.
Ama çok şükür yasalar ve haklar öyle çekmiyor.

Yani o adam öyle böyle yarı maldan hakkı var. Ve alacak. Ayrılmazsa da ileride ilk çocuğuna da kalacak. Bunu kanun koruyor.

Son düzenleme:
-Hakkını alsın- diyorsunuz hakkı değil diyoruz. Bu kimseyi kötü niyetli yapmaz. Çok meraklı olan varsa malını mülkünü dağıtmaya dağıtsın ne diyelim
Afedersiniz ama babasının iğne başa kadan emeği varsa o kızın yine hakkı vardır.. bencillik var bu işte.. Allah korusun siz ayrılsanız eşiniz evlense ortak çocuğunuza "babasının hakkından" hak tanınmasa tamamen dış kapının dış mandalı muamelesi görse hoş mu olur ? Mutlu olursunuz veya çocuğunuz mutlu mu olur ? Çocuğunuz ne düşünür ? "Baba dedim ama babam beni hiç düşünmemiş kardeşlerimi düşünmüy sevmiş " diye düşünüy üzülmez mi ? Empati duygusunu kaybetmemek gerek..

Ya inanamıyorum size, nasıl bir beyniniz var.
Kocanız yan gelip yatmamıştır heralde , oda emek vermiştir tarla ekip biçilirken.
Kocanızın emeğinin karşılığını tabiki ilk evliliğinden olan çocuguda alacak.
Sonuçta başınıza silah dayamadılar dimi evlenirken , o kızcağızıda kabul ettiniz nikah sırasında.

Yoo asıl hakareti siz erkeklere yaptınız iğrenç diyerek.. Her kadın aynı olmadığı gibi her erkek de aynı değil.. bende bu durumda erkeklerin ve kadınların her konuda eşit olduğunu savunurum.. size de iyi forumlaarrr

Evlendikten sonra miras yoluyla üstüne konulan ev arabayı kastetmiyorsanız evet katılıyorum

Öyle bir durumda eşim kendi maasından istediği yardımı yapar. Bana miras kalan malla ve bununla elde edilmiş mallarla yapamaz. Ajitasyona gerek yok bu durumda.

Millet suna odaklanmamis anlamıyorum kocası ilk çocuğuna mirascim sensin demiş diğer çocukları hiçe saymış, karısının malıyla ağalık tasliyo ,zaten mirastan alamaz bunu kanitlarsa bu arkadaş ama karısı ve çocuklarıyla alinan mal neden sadece tek çocuğa senin diye söyleniyor hemde gram emeği yok bu çocuğun ya adam diğer çocukları mirastan men ederse ne olacak erkekten herşeyi beklerim onu öğrettiler çünkü, ilk çocuk icinse babası ölünce mali kalırsa hakkını alacak o ayri.

Direkt bana iğrenç zihniyetli dediniz ben bisey demedim yine de ama şunu da soyleyim erkek ve kadin eşit değildir. Eş tir.

Öyle bir durumda eşim kendi maasından istediği yardımı yapar. Bana miras kalan malla ve bununla elde edilmiş mallarla yapamaz. Ajitasyona gerek yok bu durumda.
Ya peki bu mal daha konu sahibine bile düşmemiş.. tapusu hiçbirşeyi yok.. Konu sahibi kendisine düşmesi kesin olmayan mal mülk konusunda şuanda konuşması ne kadar doğru ? Buda ayrı bir saçmalık.. Kardeşler arasınra ayrımcılık yapmayın.. Anne ayrı olsa da baba bir.. ayrımcılık yapılırsa o kardeşlerin arasına da girilir.. Hiç gerek yok... tekrar söylüyorum ben ölürsem kim ne alırza alsın ben çocuğuma ayakları üzerinde durmaya öğreteyim en büyük miras o..

Siz yaşadığınız olayları bu konuyla kişileştirmişsiniz
Aslında alakası yok
Birde güçlü erkek figürü kafanızda ne kadar baskın
Bu bile çok ilginç
Güçlü erkekle ne alakası var bunun? Gercekten anlayamadım da? Bu konu benim yaşadığım olaydan daha da beter yalniz. Okudugunuzdan anlamanız gereken bu degil erkeklerin güvenilmez varlıklar olduğu ve onun çocuğuna da bir sorumluluğu olmadığı ydi .

Canim okuduysan yukarıda babamin örneğini verdim benim anneannem hayatta ne yani şimdi anneannem rahmetli olsa mallar anneme kalsa annemde ölse babamin baska evliliğinden cocugu olsa (ki yok) o dese ki o malda benim de hakkim var bla bla ne saçma degil mi bunun empatisini dahi yapamadan saldırıyorlar ilginç. Ve aynen ac kabadayı yani adam kadına mirasçı kadin parası ile artislik yapiyor ailesinde de bisey yok. Eeee. Kimse kendini kullandirmasin valla herkes kendini düşünecek yeri geliyor senin cocugun dahi vefasiz olabiliyorken elin adamının çocuğundan banane. Kaldı ki benim cocugumu hiçe saymış bir adam var yani..

E adamın üstüne bişey yoksa, herşeyim senin dediği bişey yok. Sizde gidin bir avukatla görüşün. İşinizi hukuki olarak garantiye alın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…