- 6 Şubat 2018
- 11.220
- 14.582
- 298
Aynı fikirdeyim.
Burada konu sahibini savunan bazı tanıdık üyeler gördüm. Onları konularından biliyorum.
Şu an çoğu ev hanımı. Ve eşlerinin durumu iyiydi diye konularından biliyorum.
Tahminen ev araba herşey var.
Ileride Allah korusun diyelim ayrılık olsa evlendikten sonra alınan her şeyden yarı hisse alırlar ama. Neden çünkü haklarıdır. Tamam katılıyorum. Evet yasada hakları. Ve bazısınin eşi ticaretle uğraşıyordu.
Ee o evlilikten sonra alınan malların parası babadan belki dededen geliyor. Ama birşey olsa ayrılma sende pay alıyorsun. Buna cevapları yüzde yüz evet hakkım çünkü olur. Bende evde çalıştım yoruldum.
Tamam hak veriyorum..
Peki can alıcı soru bu adamda bu mantıkla yarısını ileride alabilir. O da çalıştı. Hemde belki o kadınlardan daha fazla.
O kadınların hakkı varda bu adamın yok mu??
O adamda tarlada orada burada çalışmadı mı emek vermedi mi??
Ee verdi mantık aynı. O adamın da hakki var.
Işte maalesef biz kadınlar bazen her konuyu istediğimize göre çekeriz.
Ama çok şükür yasalar ve haklar öyle çekmiyor.
Yani o adam öyle böyle yarı maldan hakkı var. Ve alacak. Ayrılmazsa da ileride ilk çocuğuna da kalacak. Bunu kanun koruyor.
etrafınızdaki herkese sabır, size iyi niyet dilerim.Niye? Iyilik meleği numarası yapmadigim icin mi? Karşılaşmayız sizin gibi zihniyetle benim gibi zihniyetlle olanlar merak etmeyin zira ben duygusal davranmıyorum. Duygusallık insana sadece hata yaptırır.
Aynı bizimde anneme babasından Üç tane tarla bağ felan kaldı babam habersiz kredi çekmiş borclanmis babamın üstüne olan tarlalar dahil annemin de miras kalan tarlalar borç yüzünden satılacak,kadının mirası gitti babamın yüzünden.ayrica çiftçi malzemesi vardı dedemin sattılar paylaştılar anneme düşen payla kadın kendine hicbirsey alamadı babam erkek kardeşim aldılar hemen, anne bilezik yapalım tak koluna dedim ama olmadı.Canim okuduysan yukarıda babamin örneğini verdim benim anneannem hayatta ne yani şimdi anneannem rahmetli olsa mallar anneme kalsa annemde ölse babamin baska evliliğinden cocugu olsa (ki yok) o dese ki o malda benim de hakkim var bla bla ne saçma degil mi bunun empatisini dahi yapamadan saldırıyorlar ilginç. Ve aynen ac kabadayı yani adam kadına mirasçı kadin parası ile artislik yapiyor ailesinde de bisey yok. Eeee. Kimse kendini kullandirmasin valla herkes kendini düşünecek yeri geliyor senin cocugun dahi vefasiz olabiliyorken elin adamının çocuğundan banane. Kaldı ki benim cocugumu hiçe saymış bir adam var yani..
Böyle diyorsa iş değişir. Demek o da sizden olan evlatlarını yok sayıyor. Bu adam da adil bir baba değil o zamanDaha evlilik olmadan bunları konuştuk zaten. Benim annem erken vefat ettiği için bana çok şey kaldı allah razı olsun. Herkes evliliğe karşı cıktı çocuğu var olmaz diye. Ama eşim hiçbirşeyde hak sahibi değil sadece benim ailemden kalanlarda hakkı var dedi ve evlendik geçen ikisi konuşurken duydum ve benim tek mirascim sensin benim herşeyim senin diyordu bu sebeple açtım konuyu
Miras kalan mallar üzerinden yorum yapıyorum, dedenizden vefat eden annenize geçmiş, anneniz vefat ettiğinden de annenize kalan paydan kanunen size intikal etmiş bir mal var anladığım kadarıyla, miras yoluyla kalan taşınır taşınmaz tüm mülkler miras kalan kişiye aittir, eş miras payından hak talep edemez, dolayısıyla kanunen size kalan miras payı yalnızca size aittir, sizin vefatınız halindeyse alt soyunuza yani çocuklarınıza aittir, miras hukuku bu şekilde düzenlenmiştir.Çocuktan nasil mal kaciririmla alakası yok biz zaten çocuğun yıllardır maddi manevi herseyini karşılıyoruz ve devam edeceğiz tabi ki ama benim vefat eden annemin mirasını niye başkasının çocuğuna vereyim iki çocuğum varken. Hakikaten Kendi mutsuzlugunuzu baskalarina hakaret ederek kadin soyle kadin boyle diyerek dağıtıyorsunuz sanırım yazikempati biraz
Ayyy sonundaaHanımlar lütfen üsluplara dikkat edelim, polemiğe girmeyelim ne olur rica ediyorum.
Miras kalan mallar üzerinden yorum yapıyorum, dedenizden vefat eden annenize geçmiş, anneniz vefat ettiğinden de annenize kalan payın kanunen size intikal etmiş bir mal var anladığım kadarıyla, miras yoluyla kalan taşınır taşınmaz tüm mülkler miras kalan kişiye aittir, eş miras payından hak talep edemez, dolayısıyla kanunen size kalan miras payı yalnızca size aittir, sizin vefatınız halindeyse alt soyunuza yani çocuklarınıza aittir, miras hukuku bu şekilde düzenlenmiştir.
O kadınlardan biri benim..Muhtemelen beni de kast ettin ha etmediysen de soyleyim benim.
Eşim ticaretle uğraşıyor aynen. Yalnız benim esimin malları dededen kalma babadan kalma degil.
Benim esim zaten yetim.
Ve evet malların yarısı da benim. Yarısı da onun
Ama onun annesinden (rahmetli olunca)gelecek olan mallar benim ve çocuğumun degil.
Aynı şekilde benim babamin bana bırakacağı mal.mulk eşimi zerre kadar ilgilendirmez.
Bunun nesi istediğimiz yere çekmek oluyor mesela?
Mal kaçırma davası doğrudan miras bırakılan kişinin açabileceği bir dava ama bu konuda bahsedilen çocuk, hanımefendinin dedesinden kalan miras payı için mal kaçırma davası açamaz zira miras kalan mülk ya da mülklerde kanunen bir hakkı yok, miras hukuku çok farklı işliyor, kadına ya da erkeğe kalan mirastan eşi bile hak iddia edemiyor, miras bırakılan kişi vefat ederse onun payını yalnızca kendi alt soyu alabiliyor, alt soyu yoksa kardeşleri, kardeşleri vefat etmişse yeğenleri alabiliyor.Ayyy sonundaamal kaçırma davası falan açılıyormuş da oyle bisey yok yani.
Babası napiyorsa yapsın .Güçlü erkekle ne alakası var bunun? Gercekten anlayamadım da? Bu konu benim yaşadığım olaydan daha da beter yalniz. Okudugunuzdan anlamanız gereken bu degil erkeklerin güvenilmez varlıklar olduğu ve onun çocuğuna da bir sorumluluğu olmadığı ydi .
Simdi evimiz arabamız herşeyimiz var çok şükür. Ama ben benim ailemden kalan malların ve evlilik birliği içinde benim çalışarak kazandığım malların kendı çocuklarıma kalmasini istoyorum. Sizce bu mal paylasimi nasil olur.
O kadınlardan biri benim..Muhtemelen beni de kast ettin ha etmediysen de soyleyim benim.
Eşim ticaretle uğraşıyor aynen. Yalnız benim esimin malları dededen kalma babadan kalma degil.
Benim esim zaten yetim.
Ve evet malların yarısı da benim. Yarısı da onun
Ama onun annesinden (rahmetli olunca)gelecek olan mallar benim ve çocuğumun degil.
Aynı şekilde benim babamin bana bırakacağı mal.mulk eşimi zerre kadar ilgilendirmez.
Bunun nesi istediğimiz yere çekmek oluyor mesela?
Hoş onlarında hakkı var onlarda haklı almak isteyen olursaAdamın çocuğunun payının peşinde koşarken kendi payını da zor almak var işin ucunda.
Daha dedenin üstünde, dededen sonra evlatlarına torunlarına bölünecek, bilmemkaç pay olacak. Dede sağken umursamayanlar miras kalınca peşine düşecek falan.
Çocuğu gözü görmez valla konu sahibinin kendi derdine düşüp.
olmasi gereken buyduMal kaçırma davası doğrudan miras bırakılan kişinin açabileceği bir dava ama bu konuda bahsedilen çocuk, hanımefendinin dedesinden kalan miras payı için mal kaçırma davası açamaz zira miras kalan mülk ya da mülklerde kanunen bir hakkı yok, miras hukuku çok farklı işliyor, kadına ya da erkeğe kalan mirastan eşi bile hak iddia edemiyor, miras bırakılan kişi vefat ederse onun payını yalnızca kendi alt soyu alabiliyor, alt soyu yoksa kardeşleri, kardeşleri vefat etmişse yeğenleri alabiliyor.
hayir mirasi alamaz kendileri calisip aldiklari evden bahsediyorumEvlendikten sonra miras yoluyla üstüne konulan ev arabayı kastetmiyorsanız evet katılıyorum
Kimse kocasının ne dediğini okumuyor mu yahu? Bütün mirasım senin demiş ilk çocuğuna. Kadın ne yapsın? Kızmasın mı? Diğer çocuklar dış kapının mandalı mı? Konu sahibinin yapacağı tek şey Allahtan korkup adaletli davranmak. Yoksa kendi malını başka birine hibe etmek değil. İlk çocuğun hakkı neyse tabii ki alsın ama diğer çocukların hakkı da öbürüne geçmesin
ortak çalıştıkları hepsinin olmalı zatenhayir mirasi alamaz kendileri calisip aldiklari evden bahsediyorum
Sabahtan beri bunu anlatmaya çalışıyorum ancak isitmedigim hakaret kalmadı. Zaten konu sahibi bu anlamda müsterih olmalı. Tabi kocasının üzerine bisey yapmadıysa. Artık yapmaz da zaten zannediyorum. Aynen açamaz çünkü bir bağ-ı yok erkek de karısına mirasçı olamaz dedim diye neler duydumMal kaçırma davası doğrudan miras bırakılan kişinin açabileceği bir dava ama bu konuda bahsedilen çocuk, hanımefendinin dedesinden kalan miras payı için mal kaçırma davası açamaz zira miras kalan mülk ya da mülklerde kanunen bir hakkı yok, miras hukuku çok farklı işliyor, kadına ya da erkeğe kalan mirastan eşi bile hak iddia edemiyor, miras bırakılan kişi vefat ederse onun payını yalnızca kendi alt soyu alabiliyor, alt soyu yoksa kardeşleri, kardeşleri vefat etmişse yeğenleri alabiliyor.
O zaman kadin bunu biliomus ben şimdi ogreniom way tilkihayir onceden sizin dediginiz gbiydi.
sonra esler evlenince cocuklarin haklari ebeveynlerin 2.esine daha cok kaliyor diyeydi sanirim cocuklara atiyorum 2 ser pay eslere 1 er pay biraktilar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?