Eşimin önceki evliliğinden olan kızının miras hakkı

O kadınlardan biri benim..Muhtemelen beni de kast ettin ha etmediysen de soyleyim benim.
Eşim ticaretle uğraşıyor aynen. Yalnız benim esimin malları dededen kalma babadan kalma degil.
Benim esim zaten yetim.
Ve evet malların yarısı da benim. Yarısı da onun
Ama onun annesinden (rahmetli olunca)gelecek olan mallar benim ve çocuğumun degil.

Aynı şekilde benim babamin bana bırakacağı mal.mulk eşimi zerre kadar ilgilendirmez.
Bunun nesi istediğimiz yere çekmek oluyor mesela?

mirasın adama kalması için konu sahibi kendisinin ölmesi gerektiğinin farkında mı acaba ?
hatta önce dede ölecek, annesine kalacak.
annesi ölecek konu sahibine kalacak.
sonra konu sahibi ölecek ve eşine kalacak.
o da mirasın 4te 1i oluyor zaten.
ikisinin çocukları toplamda 4te 3ü bölüşecekler.
o eşe kalan 4te 1lik mirasta eş kişisi ölünce 3 çocuk arasında bölüşülecek de eşin ilk evlilikten çocuğuna mal kalacak.
eğer bir sabancı bir koç değilseniz zaten o ilk çocuğun eline kalan para olsa olsa hatıralık para olur. iyi ihtimal gider bir tatil yapar.

Niye? Iyilik meleği numarası yapmadigim icin mi? Karşılaşmayız sizin gibi zihniyetle benim gibi zihniyetlle olanlar merak etmeyin zira ben duygusal davranmıyorum. Duygusallık insana sadece hata yaptırır.
etrafınızdaki herkese sabır, size iyi niyet dilerim.

Aynı bizimde anneme babasından Üç tane tarla bağ felan kaldı babam habersiz kredi çekmiş borclanmis babamın üstüne olan tarlalar dahil annemin de miras kalan tarlalar borç yüzünden satılacak,kadının mirası gitti babamın yüzünden.ayrica çiftçi malzemesi vardı dedemin sattılar paylaştılar anneme düşen payla kadın kendine hicbirsey alamadı babam erkek kardeşim aldılar hemen, anne bilezik yapalım tak koluna dedim ama olmadı.

Böyle diyorsa iş değişir. Demek o da sizden olan evlatlarını yok sayıyor. Bu adam da adil bir baba değil o zaman

Hanımlar lütfen üsluplara dikkat edelim, polemiğe girmeyelim ne olur rica ediyorum.

Miras kalan mallar üzerinden yorum yapıyorum, dedenizden vefat eden annenize geçmiş, anneniz vefat ettiğinden de annenize kalan paydan kanunen size intikal etmiş bir mal var anladığım kadarıyla, miras yoluyla kalan taşınır taşınmaz tüm mülkler miras kalan kişiye aittir, eş miras payından hak talep edemez, dolayısıyla kanunen size kalan miras payı yalnızca size aittir, sizin vefatınız halindeyse alt soyunuza yani çocuklarınıza aittir, miras hukuku bu şekilde düzenlenmiştir.

Ayyy sonundaa mal kaçırma davası falan açılıyormuş da oyle bisey yok yani.

Konu sahibi ''benim çalışıp kazandığım para'' diye de eklemiş yalnız.Yani sadece dededen kalan para değil,''Ama ben benim ailemden kalan malların ve evlilik birliği içinde benim çalışarak kazandığım malların kendı çocuklarıma kalmasini istoyorum ''
Ee bu mallar alınırken adam sıkıntı çekmedi mi mesela ? Belki borç yaptılar adam da ödedi,ilk çocuğu da adamın soyundan saçma olan kısım burası işte.Sanki adam korkuluk hiçbir şey yapmamış,konu sahibi böyle bir şeyler yazıyor haha inandırıcı değil.Belli ki ilk çocuğa hiçbir türlü pay düşsün istemiyor.Ayıp yani,o da bir evlat,belki dededen kalan para için haklı,ama evlilik birliği içinde para tek kazanılmaz,sıkıntılar tek çekilmez.

43 sayfa ne yazdınız ya muhtemelen konu hakkinda tartışıp durdunuz

Kimsenin keyfine göre yapılmıyor miras taksimi, miras hukukuna göre yapılıyor

Adamin ustune olan her şeyde çocuklarının miras hakkı var

Iyi ki de var böyle kişilerin vicdanına bırakmamış hukuk sistemimiz

Ayyy sonundaa mal kaçırma davası falan açılıyormuş da oyle bisey yok yani.
Mal kaçırma davası doğrudan miras bırakılan kişinin açabileceği bir dava ama bu konuda bahsedilen çocuk, hanımefendinin dedesinden kalan miras payı için mal kaçırma davası açamaz zira miras kalan mülk ya da mülklerde kanunen bir hakkı yok, miras hukuku çok farklı işliyor, kadına ya da erkeğe kalan mirastan eşi bile hak iddia edemiyor, miras bırakılan kişi vefat ederse onun payını yalnızca kendi alt soyu alabiliyor, alt soyu yoksa kardeşleri, kardeşleri vefat etmişse yeğenleri alabiliyor.

Babası napiyorsa yapsın .
Babası zaten yapıyor

Sorun kalan mirası işlenmesi mi

Erkek olarak kadının mirasına muhtaç olmasını bu konuda fikir yada hak sahibi olmasını yakıştıramıyorsunuz gibi bir algı oluştu bende

Evlendiğimiz zaman mal edinilince bu mal ortak olur

Bunun kadının erkeği yoktur

Ki çoğu kadın erkekten daha güçlü iş yapandır
Ben konu sahibininde böyle olduğunu düşünüyorum

Ki konu sahibi sizin gibi düşünüyor bence
Düşüncesi

Ben budamla evlendiğimde hiçbişeyi yoktu
Benim sayemde birşşeylere sahip oldu
Ben olmasam hiçbirşeyi yoktu
Herşey benim sayemde
Bana minnet duyacak bana tabii olacak

Bu yanlış yaklaşım

Boş bir tarlası olan adam köyde hiç birşeyi olmayan bir aileye arazisini ekip biçmesini kendi ve çocuklarının nafakasını çıkarmasını söyledi
3 5 yılda adam traktör aldı ev yaptı araba aldı
O arsayıda sahibinden aldı
Yani diyeceğim o ki biri bu iyiliği hiç karşılık beklemedende yapabilir
Ve emek olmadan o arasa kimsenin bir işine yaramazdı
Burada da konu farklı değil

Yukarıdaki alıntıyı okuyun.
"Evlilik birliği içinde kazanılan hakların yani tüm malların ev araba vs sadece kendi çocuklarıma kalmasını istiyorum." Diyor konu sahibi..
Miras hukukuna göre; evlilik birliği içinde edinilen tüm mallar ortaktır. Ortak. Bakin bir daha yazıyorum ortak.
Yani eşinin de hakki var. Aynı sizin eşinizle evlilik birliği içinde alınan mallar gibi..
O yüzden hukuka göre evlilik birliği içinde sahip olunan tüm mallar sırf konu sahibinin olamaz. O -la- maz. Olamaz. Yasaya aykırı..
Ve vicdana göre de hak yemektir. En büyük haramlardandır.

Siz olayı kaçırmışsınız.
Ben miras olan malları kast etmedim. O sadece konu sahibinin öz çocuklarına kalır.
Ama evlilik birliğinde olan ev , araba ortak.
Konu sahibi evlendikten sonra olan tüm mallar nasıl salt kendi çocuklarıma yani bana kalır diyor???
Vicdan sığar mı Buna?

Bu yazdıklarımı biraz düşünün. Ve konu sahibin yazdıklarını iyice okuyun. Siz nasıl eşinizle evlendikten sonra alınan malların yarısı benim diyorsunuz ya.

Konu sahibinin de evlendikten sonra eşiyle sahip olduğu malların yarısına da adam ortak. Ondan kaçıramaz . Suç bu. Yasada suç. Etik ve ahlak değerlerinde de hak yemek. Haram yani.

Son düzenleme:
Hoş onlarında hakkı var onlarda haklı almak isteyen olursa

Kimse kocasının ne dediğini okumuyor mu yahu? Bütün mirasım senin demiş ilk çocuğuna. Kadın ne yapsın? Kızmasın mı? Diğer çocuklar dış kapının mandalı mı? Konu sahibinin yapacağı tek şey Allahtan korkup adaletli davranmak. Yoksa kendi malını başka birine hibe etmek değil. İlk çocuğun hakkı neyse tabii ki alsın ama diğer çocukların hakkı da öbürüne geçmesin

olmasi gereken buydu
Bizde saatlerce bunu soyledik
Babamin mali baskasina niye kalsin

Bence o kısmı biraz boş söylemiş.Yani sanki kandırma amaçlı,bilemiyorum tabii.Belki diğer kardeşlerini kıskanıyordu çocuk,gönlü kırılmasın diye söylemiştir.Yoksa kolay kolay hangi baba bir çocuğundan alıp ötekine verir her şeyi ?

Sabahtan beri bunu anlatmaya çalışıyorum ancak isitmedigim hakaret kalmadı. Zaten konu sahibi bu anlamda müsterih olmalı. Tabi kocasının üzerine bisey yapmadıysa. Artık yapmaz da zaten zannediyorum. Aynen açamaz çünkü bir bağ-ı yok erkek de karısına mirasçı olamaz dedim diye neler duydum neler yazdılar

hayir onceden sizin dediginiz gbiydi.
sonra esler evlenince cocuklarin haklari ebeveynlerin 2.esine daha cok kaliyor diyeydi sanirim cocuklara atiyorum 2 ser pay eslere 1 er pay biraktilar.
O zaman kadin bunu biliomus ben şimdi ogreniom way tilki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…