Eşimin umursamazlığı

Tek başınıza yemek yiyemiyor musunuz çok açsanız oturup yersiniz. Gereksiz kavga cikarmissiniz. Bende olsam bir an önce aldiklarimi vermek isterdim

Siz demissiniz leblebieri al annenlere götür diye. Adamın ne sucu var anlamadım. Ne leblebiymsiş bubarada cidden

Kv ile kendinizi asla yarışa sokmayın. Eğer bu tavırlar devam ederse eşiniz de her zaman onu “seçecektir”. Kim huzuru seçmez ki? Siz kv bayağı gıcıksınız, oturup yeseydiniz eşiniz size bağıracak hali yoktu ya, gıcıklığınızı da bundan çıkarıyorsunuz. Yine o seçildi diye. Buna gerek yok, kendinizi üzüp duruyorsunuz asıl bu size ve bebeğinize zarar. Eşinize sizin daha değerli olduğunuzu anlatmanın sakin yolları da var onları tercih edin. Bu şekilde huzursuzlukla olmasın. Ben de olsam ailem tatile gidecekse gider otururum evdekini düşünmem açıkçası alır yer yemeğini kocaman insan, gitmişken çerezini de götürürüm. Siz de hayatınızın merkezine kendinizi koyun o zaman eşinizi bu kadar ciddiye almazsınız belki.

Siz demissiniz leblebieri al annenlere götür diye. Adamın ne sucu var anlamadım. Ne leblebiymsiş bubarada cidden
Evet bugün rüyama girmediğine şükrettim annenlere götür demedim. Eğer götüreceksen de iş yerinden erken çık ve eve zamanında gel dedim . Geç kalacağını düşündüğüm için gerekli uyarıyı 1 buçuk saat önce yaptım zaten . Niye ofiste işi olmadığı halde son dakika çıkıp benim evde onu beklediğimi bildiği halde annesinde rahatça oturuyor. Takıldığım nokta bu sadece. Eğer çok önemliyse leblebi yemekten sonra götürsün. Gerekirse ailesini terminale kadar da uğurlasın . Kızdığım nokta ailesine gitmesi değil

Kv’ye olan gıcıklığımdan dolayı kendimi belki de yarışa sokuyorum evet bu konuda cidden haklısınız . Ama yerli yersiz her şeye yorum yapan bir kadına tahammülüm kalmadı belki de bilmiyorum. Yani şöyle örnek vereyim size belki beni daha iyi anlarsınız ; ailesine hamile olduğumu sürpriz bir şekilde haber verdik. İlk tepkisi ne olabilir sizce? Ayyy yatak odası ile çocuk odası uzak olur sanki çocuk odasını şu oda mı yapsanız ..

Bozulacak bir şey olsa evet ama leblebinin ne acelesi var ? Kaldı ki kv evde bile olmayacağı için yiyemeyecek yani. Çok mu önemli
Şehir dışından gelmişsiniz bı kere uğramış unutmuş eli boş gitmiş ikincide de böyle olursa daha sonra vermek doğru değil sanki....hani elleri boş geldiler sonra utanıp burdan aldılar gbi bir izlenim uyandırmak istememiş olabilir

40 dk yol suruyirsa hit gel 80. Yarim saat oturmus kalkmis. Bence hamilelik sinir yapti sizde. Bir de aç beklemeyin yiyin gitsin yahu hamilesiniz sonucta

Bu ne ya, askeri kamp mı sizin ev? Niye sizin dediğinizi kabul etmek zorunda, hayır ben şu saatte giderim şu kadar otururum diyemez mi kocanız? Öylesine sizi evde bırakıp ailesine oturmaya gitse haklısınız da dakika dakika şunu bunu yapacaksın demek çok mu doğru? Baktınız evde yok daha gelmemiş, çıkarın dolaptan bir şeyler yiyin. Kocanız eve gelince de sakince konuşun, ben bu haldeyken bile seni bekledim ama sen gelmedin, lütfen bunu tekrar yapma korkuyorum ilk hamileliğim vs. Ha tekrar yaparsa saldırın serbest.

Benim de iki hamileliğim oldu, biri kucağımda diğeri karnımda, üstelik vajinal varis belası var, adam da mecburen yurt dışına gitti. Hem midem bulandı hem çocuğa baktım besledim hem de evin işini gördüm. Ben yaptım süperim siz de yapın demiyorum, benim şartlarım öyleydi her iki aileye de uzakta yaşıyordum ama hamilelik bulantı sanki dünyanın sonuymuş ve tek hamile sizmişsiniz gibi davranmayın. Siz sinirli agresif davranınca adamlara bir şey olmuyor, hassaslaşmıyorlar bir anda.

Toksik olmayan kv yok gibi bir şey. Bendeki de az biraz öyle. Eşimin hep dediği bir şey var bana “annem konuşur ama yaptırım gücü yok ki bizim istediğimiz olacak zaten” yani demem o ki siz istiyorsunuz ki hiç konuşmasın tabi evet her şeye karışması zaten normal değil. Ama konuşmaması sizin elinizde değil, üstünde durmamak sizin elinizde. Gıcık olarak bile aslında hayatınızın tam ortasına koyuyorsunuz. Ömrünüzden bir akşam gitti ona tepki gösterip eşinizle bozuşarak, iyi veya kötü yine o konunun merkezinde duruyor. Ona bu kadar değer vermeyin. Bilmiyorum artık benim burcumdan mıdır, huyun mudur ama çok da değer vermediğim kimsenin hareketleri umrumda olmaz. Kv de aynı kategoride. Nasılsa ben istediğimi yapıyorum yine de öyle yapacağım niye o zaman üzüleyim onun dediğine?

Burada tek kriter eşiniz ama o sizi ezdiriyor mu, size saygı duyuyor mu bu önemli. Eğer böyleyse kvyi hayatınızda merkeze koymayın.

Çok teşekkürler. Eşim de aslında eşiniz gibi yorum yapıyor. Onlar yorum yapar sen duyma, biz zaten istediğimizi yaparız diyor . Dediğiniz gibi belki de huy bilmiyorum . Yorum yapmalarına bile tahammülüm kalmadı . Tatile gittiğimiz yer yaşadığımız yerden biraz uzaktı .. mesela yaptıkları yorum ‘niye her sene oraya gidiyosunuz,orası uzak’ oldu. Bundan rahatsızlığımı eşime söylediğimde de niye takıyorsun zaten biz istediğimiz yere yine gittik diyor. Bu kadar yorum yapmaları ileride çocuk doğduktan sonra beni çok zorlayacak diye endişeleniyorum . Ya da eşimin onların yaptığı yorumlardan etkilenme ihtimali belki de beni geriyor .

Siz bu insanlara çat çat cevap veriyor musunuz yoksa eşinizle tartışıyorsunuz da eşiniz mi konuşuyor annesiyle? 17 yıllık evlilik tecrübesi; saygısızlık yapmak istemiyorum eşimin ailesidir söyleyemiyorum vs yok. Söyleyeceksiniz konuşacaksınız ve gereken yerde hayır diyeceksiniz. İstedikleri kadar kaba saygısız geçimsiz desinler. Umurunuzda olmasın ve şu bir gerçek, böyle gelinlere her zaman daha saygılı davranıyorlar çekiniyorlar. Yaptıkları yorumlar hoşunuza gitmiyorsa gösterin tepkinizi. Kocanızı aracı yapmayın, pat diye çıksın ağzınızdan.

Eve geldim kocam yoktu kustum sinirimden bir şey yemedim falan bunlar işin boş kısımları.

Yorum yapacaklar illa ki yapıyorlar. Eğer çok kızarsanız yaptığı yorumun hadsizliğini bildirir cevap verin. İçinize atmayın. Eşiniz de haklı bir yerde. Hem sizin isteğinizi yapıyor hem de yine sitem duyuyor. Kimse istemez bunu. Bir noktada zaten sizin dediğiniz şekilde oluyorsa annesi böyleyse adam ne yapsın. Uyarabilir ama kimi insan uyarı filan dinlemiyor gerçekten. Eğer siz bu kadar rahatsız olursanız kavga ederseniz eşiniz asıl o zaman eşiniz bir noktada “e canım annem de kötü bir şey demiyor ki” diyecektir. Yorumları tekrar edip kafasına sokmayın, konuşsun dursun. Zaten erkekler kafalarında plan varsa başkasından etkilenmezler ama sürekli siz onun hafızasını tazelerseniz kafasına oturur o düşünce de. Bebek konusunda ise şimdiden konuşun zorlu bir süreç olduğunu sizi dinlemesini, çok absürt şeyler bile olsa o dönem size daima kulak vermesini. Onu da sürekli sürece dahil edin. Sürekli ona yazılar okuyun, reel videoları filan gönderin, hamile karakterlerin olduğu dizileri filmleri açıp ne zorluklar yaşayabileceğini onun desteğine ihtiyaç duyduğunuzu gösterin.

Yani bu tatil muhabbetinde bizim orayı istediğimizi sevdiğimiz vs söyledim . Hatta çocuk olunca gidemezsiniz neyse falan dediler. Yo bize hiç belli olmaz çocuk olunca da gideriz dedim . Yani tepkilerimden aslında rahatsızlığımı bence anlıyorlar ama yorum yapmamak işlerine gelmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…