- 25 Temmuz 2023
- 3.722
- 6.152
- 78
- Konu Sahibi biryenianneadayi
-
balım kendin otur ye oda geldiğinde yesinbırak sen kendini bebeğini düşün bencil olmak lazım
Tek başınıza yemek yiyemiyor musunuzArkadaşlar merhaba . Elimi ayağımı titretecek kadar çok sinir olduğum bir konuyu sizinle paylaşıp görüşlerinizi almak istiyorum . Eşimle 2 gün önce tatilden döndük, tatil dönüşü de elimiz boş gelmeyelim diye ailelerimize leblebi vs bir şeyler aldık . Eşimin annesi salça vs yaptığı için dün onları iş dönüşü uğrayıp almasını söylediği için eşim zaten dün ailesini ziyaret etmişti . Ama giderken aldığımız hediyeleri götürmeyi unutmuş . Neyse .. ben bugün 17:44 de eşimi aradım ve midem çok aşırı bulanıyor, eğer annenlere aldığımız hediyeleri götüreceksen işyerinden ona göre erken çık bir an önce yemeğimizi yiyelim diye söyledim tamam dedi .. 18.40 gibi beni aradı . Ben aldıklarımızı evde unutmuşum şimdi eve uğradım onları annemlere bırakıp geliyorum haberin olsun dedi. Sesimi çıkarmadım . Neyse eve geldim . Baktım hâlâ evde yok . Ben de 3 aylık hamile olduğum için açlığıma hiç dayanamıyorum . Eve gelir gelmez direkt kustum . Ben kusarken de eşim eve geldi iyi misin falan dedi . Haliyle ben de bir anda sinir boşalması oldu . Ben seni 1 buçuk saat önce arayıp midem bulanıyor diye zaten söyledim, senin anne babanın leblebisi çok mu önemliydi . Üstelik bu gece zaten tatile gidiyorlar ne önemi vardı bugün illa götürmenin, önceliğim sensin deyip duruyorsun bu mu öncelik dediğin şey. Rahat rahat hâlâ annelerde oturuyorsun biraz duyarlı ol dedim kapıyı çarpıp çıktım yanından. Hâlâ da konuşmuyoruz . Fikirleriniz neler arkadaşlar . Hâlâ aşırı sinirliyim. Bu arada benim işyerim başka ilçede . 40 dakika falan sürüyor. Ben başka ilçeden geldim adam bildiğiniz annesinden gelemedi yani.
once her zaman can..Zaten dün tartışmadan sonra kendisi yemek yemedi beyfendinin. Çok haklı ya . Ben oturdum yedim . Bunda sonra böyle demek ki
Bozulacak bir şey olsa evet ama leblebinin ne acelesi var ? Kaldı ki kv evde bile olmayacağı için yiyemeyecek yani. Çok mu önemliTek başınıza yemek yiyemiyor musunuzçok açsanız oturup yersiniz. Gereksiz kavga cikarmissiniz. Bende olsam bir an önce aldiklarimi vermek isterdim
Siz demissiniz leblebieri al annenlere götür diye. Adamın ne sucu var anlamadım. Ne leblebiymsiş bubarada ciddenArkadaşlar merhaba . Elimi ayağımı titretecek kadar çok sinir olduğum bir konuyu sizinle paylaşıp görüşlerinizi almak istiyorum . Eşimle 2 gün önce tatilden döndük, tatil dönüşü de elimiz boş gelmeyelim diye ailelerimize leblebi vs bir şeyler aldık . Eşimin annesi salça vs yaptığı için dün onları iş dönüşü uğrayıp almasını söylediği için eşim zaten dün ailesini ziyaret etmişti . Ama giderken aldığımız hediyeleri götürmeyi unutmuş . Neyse .. ben bugün 17:44 de eşimi aradım ve midem çok aşırı bulanıyor, eğer annenlere aldığımız hediyeleri götüreceksen işyerinden ona göre erken çık bir an önce yemeğimizi yiyelim diye söyledim tamam dedi .. 18.40 gibi beni aradı . Ben aldıklarımızı evde unutmuşum şimdi eve uğradım onları annemlere bırakıp geliyorum haberin olsun dedi. Sesimi çıkarmadım . Neyse eve geldim . Baktım hâlâ evde yok . Ben de 3 aylık hamile olduğum için açlığıma hiç dayanamıyorum . Eve gelir gelmez direkt kustum . Ben kusarken de eşim eve geldi iyi misin falan dedi . Haliyle ben de bir anda sinir boşalması oldu . Ben seni 1 buçuk saat önce arayıp midem bulanıyor diye zaten söyledim, senin anne babanın leblebisi çok mu önemliydi . Üstelik bu gece zaten tatile gidiyorlar ne önemi vardı bugün illa götürmenin, önceliğim sensin deyip duruyorsun bu mu öncelik dediğin şey. Rahat rahat hâlâ annelerde oturuyorsun biraz duyarlı ol dedim kapıyı çarpıp çıktım yanından. Hâlâ da konuşmuyoruz . Fikirleriniz neler arkadaşlar . Hâlâ aşırı sinirliyim. Bu arada benim işyerim başka ilçede . 40 dakika falan sürüyor. Ben başka ilçeden geldim adam bildiğiniz annesinden gelemedi yani.
Evet bugün rüyama girmediğine şükrettimSiz demissiniz leblebieri al annenlere götür diye. Adamın ne sucu var anlamadım. Ne leblebiymsiş bubarada cidden
Kv ile kendinizi asla yarışa sokmayın. Eğer bu tavırlar devam ederse eşiniz de her zaman onu “seçecektir”. Kim huzuru seçmez ki? Siz kv bayağı gıcıksınız, oturup yeseydiniz eşiniz size bağıracak hali yoktu ya, gıcıklığınızı da bundan çıkarıyorsunuz. Yine o seçildi diye. Buna gerek yok, kendinizi üzüp duruyorsunuz asıl bu size ve bebeğinize zarar. Eşinize sizin daha değerli olduğunuzu anlatmanın sakin yolları da var onları tercih edin. Bu şekilde huzursuzlukla olmasın. Ben de olsam ailem tatile gidecekse gider otururum evdekini düşünmem açıkçası alır yer yemeğini kocaman insan, gitmişken çerezini de götürürüm. Siz de hayatınızın merkezine kendinizi koyun o zaman eşinizi bu kadar ciddiye almazsınız belki.
Şehir dışından gelmişsiniz bı kere uğramış unutmuş eli boş gitmiş ikincide de böyle olursa daha sonra vermek doğru değil sanki....hani elleri boş geldiler sonra utanıp burdan aldılar gbi bir izlenim uyandırmak istememiş olabilirBozulacak bir şey olsa evet ama leblebinin ne acelesi var ? Kaldı ki kv evde bile olmayacağı için yiyemeyecek yani. Çok mu önemli
40 dk yol suruyirsa hit gel 80. Yarim saat oturmus kalkmis. Bence hamilelik sinir yapti sizde. Bir de aç beklemeyin yiyin gitsin yahu hamilesiniz sonuctaEvet bugün rüyama girmediğine şükrettimannenlere götür demedim. Eğer götüreceksen de iş yerinden erken çık ve eve zamanında gel dedim . Geç kalacağını düşündüğüm için gerekli uyarıyı 1 buçuk saat önce yaptım zaten . Niye ofiste işi olmadığı halde son dakika çıkıp benim evde onu beklediğimi bildiği halde annesinde rahatça oturuyor. Takıldığım nokta bu sadece. Eğer çok önemliyse leblebi yemekten sonra götürsün. Gerekirse ailesini terminale kadar da uğurlasın . Kızdığım nokta ailesine gitmesi değil
40 dk yol suruyirsa hit gel 80. Yarim saat oturmus kalkmis. Bence hamilelik sinir yapti sizde. Bir de aç beklemeyin yiyin gitsin yahu hamilesiniz sonucta
Bu ne ya, askeri kamp mı sizin ev? Niye sizin dediğinizi kabul etmek zorunda, hayır ben şu saatte giderim şu kadar otururum diyemez mi kocanız? Öylesine sizi evde bırakıp ailesine oturmaya gitse haklısınız da dakika dakika şunu bunu yapacaksın demek çok mu doğru? Baktınız evde yok daha gelmemiş, çıkarın dolaptan bir şeyler yiyin. Kocanız eve gelince de sakince konuşun, ben bu haldeyken bile seni bekledim ama sen gelmedin, lütfen bunu tekrar yapma korkuyorum ilk hamileliğim vs. Ha tekrar yaparsa saldırın serbest.17393939 kere yazdım ama bir kere de sizin için yazayım. Ailesine sabahtan gitsin akşama kadar gelmesin olay bu değil. Ben 1 buçuk saat önceden arayıp annenlere gideceksen şimdiden git geldiğimde hemen yemek yiyelim çok kötü midem bulanıyor demişken niye yumurta kapıya dayanmışken annesigile gidip rahatça oturuyor.
Bu ne ya, askeri kamp mı sizin ev? Niye sizin dediğinizi kabul etmek zorunda, hayır ben şu saatte giderim şu kadar otururum diyemez mi kocanız? Öylesine sizi evde bırakıp ailesine oturmaya gitse haklısınız da dakika dakika şunu bunu yapacaksın demek çok mu doğru? Baktınız evde yok daha gelmemiş, çıkarın dolaptan bir şeyler yiyin. Kocanız eve gelince de sakince konuşun, ben bu haldeyken bile seni bekledim ama sen gelmedin, lütfen bunu tekrar yapma korkuyorum ilk hamileliğim vs. Ha tekrar yaparsa saldırın serbest.
Ailesinde istediği kadar kalabilir . Lakin bana tmm erken evde olurum demişti . Oturmak istiyorsa bi arayıp ben gecikeceğim sen yemeğini ye demesi çok zor değil . Rahat rahat oturmasını gerektirecek bir durumum olmadığını biliyor çünkü.
Benim de iki hamileliğim oldu, biri kucağımda diğeri karnımda, üstelik vajinal varis belası var, adam da mecburen yurt dışına gitti. Hem midem bulandı hem çocuğa baktım besledim hem de evin işini gördüm. Ben yaptım süperim siz de yapın demiyorum, benim şartlarım öyleydi her iki aileye de uzakta yaşıyordum ama hamilelik bulantı sanki dünyanın sonuymuş ve tek hamile sizmişsiniz gibi davranmayın. Siz sinirli agresif davranınca adamlara bir şey olmuyor, hassaslaşmıyorlar bir anda.
Toksik olmayan kv yok gibi bir şey. Bendeki de az biraz öyle. Eşimin hep dediği bir şey var bana “annem konuşur ama yaptırım gücü yok ki bizim istediğimiz olacak zaten” yani demem o ki siz istiyorsunuz ki hiç konuşmasın tabi evet her şeye karışması zaten normal değil. Ama konuşmaması sizin elinizde değil, üstünde durmamak sizin elinizde. Gıcık olarak bile aslında hayatınızın tam ortasına koyuyorsunuz. Ömrünüzden bir akşam gitti ona tepki gösterip eşinizle bozuşarak, iyi veya kötü yine o konunun merkezinde duruyor. Ona bu kadar değer vermeyin. Bilmiyorum artık benim burcumdan mıdır, huyun mudur ama çok da değer vermediğim kimsenin hareketleri umrumda olmaz. Kv de aynı kategoride. Nasılsa ben istediğimi yapıyorum yine de öyle yapacağım niye o zaman üzüleyim onun dediğine?Kv’ye olan gıcıklığımdan dolayı kendimi belki de yarışa sokuyorum evet bu konuda cidden haklısınız . Ama yerli yersiz her şeye yorum yapan bir kadına tahammülüm kalmadı belki de bilmiyorum. Yani şöyle örnek vereyim size belki beni daha iyi anlarsınız ; ailesine hamile olduğumu sürpriz bir şekilde haber verdik. İlk tepkisi ne olabilir sizce? Ayyy yatak odası ile çocuk odası uzak olur sanki çocuk odasını şu oda mı yapsanız ..
Toksik olmayan kv yok gibi bir şey. Bendeki de az biraz öyle. Eşimin hep dediği bir şey var bana “annem konuşur ama yaptırım gücü yok ki bizim istediğimiz olacak zaten” yani demem o ki siz istiyorsunuz ki hiç konuşmasın tabi evet her şeye karışması zaten normal değil. Ama konuşmaması sizin elinizde değil, üstünde durmamak sizin elinizde. Gıcık olarak bile aslında hayatınızın tam ortasına koyuyorsunuz. Ömrünüzden bir akşam gitti ona tepki gösterip eşinizle bozuşarak, iyi veya kötü yine o konunun merkezinde duruyor. Ona bu kadar değer vermeyin. Bilmiyorum artık benim burcumdan mıdır, huyun mudur ama çok da değer vermediğim kimsenin hareketleri umrumda olmaz. Kv de aynı kategoride. Nasılsa ben istediğimi yapıyorum yine de öyle yapacağım niye o zaman üzüleyim onun dediğine?
Burada tek kriter eşiniz ama o sizi ezdiriyor mu, size saygı duyuyor mu bu önemli. Eğer böyleyse kvyi hayatınızda merkeze koymayın.
Siz bu insanlara çat çat cevap veriyor musunuz yoksa eşinizle tartışıyorsunuz da eşiniz mi konuşuyor annesiyle? 17 yıllık evlilik tecrübesi; saygısızlık yapmak istemiyorum eşimin ailesidir söyleyemiyorum vs yok. Söyleyeceksiniz konuşacaksınız ve gereken yerde hayır diyeceksiniz. İstedikleri kadar kaba saygısız geçimsiz desinler. Umurunuzda olmasın ve şu bir gerçek, böyle gelinlere her zaman daha saygılı davranıyorlar çekiniyorlar. Yaptıkları yorumlar hoşunuza gitmiyorsa gösterin tepkinizi. Kocanızı aracı yapmayın, pat diye çıksın ağzınızdan.Çok teşekkürler. Eşim de aslında eşiniz gibi yorum yapıyor. Onlar yorum yapar sen duyma, biz zaten istediğimizi yaparız diyor . Dediğiniz gibi belki de huy bilmiyorum . Yorum yapmalarına bile tahammülüm kalmadı . Tatile gittiğimiz yer yaşadığımız yerden biraz uzaktı .. mesela yaptıkları yorum ‘niye her sene oraya gidiyosunuz,orası uzak’ oldu. Bundan rahatsızlığımı eşime söylediğimde de niye takıyorsun zaten biz istediğimiz yere yine gittik diyor. Bu kadar yorum yapmaları ileride çocuk doğduktan sonra beni çok zorlayacak diye endişeleniyorum . Ya da eşimin onların yaptığı yorumlardan etkilenme ihtimali belki de beni geriyor .
Yorum yapacaklar illa ki yapıyorlar. Eğer çok kızarsanız yaptığı yorumun hadsizliğini bildirir cevap verin. İçinize atmayın. Eşiniz de haklı bir yerde. Hem sizin isteğinizi yapıyor hem de yine sitem duyuyor. Kimse istemez bunu. Bir noktada zaten sizin dediğiniz şekilde oluyorsa annesi böyleyse adam ne yapsın. Uyarabilir ama kimi insan uyarı filan dinlemiyor gerçekten. Eğer siz bu kadar rahatsız olursanız kavga ederseniz eşiniz asıl o zaman eşiniz bir noktada “e canım annem de kötü bir şey demiyor ki” diyecektir. Yorumları tekrar edip kafasına sokmayın, konuşsun dursun. Zaten erkekler kafalarında plan varsa başkasından etkilenmezler ama sürekli siz onun hafızasını tazelerseniz kafasına oturur o düşünce de. Bebek konusunda ise şimdiden konuşun zorlu bir süreç olduğunu sizi dinlemesini, çok absürt şeyler bile olsa o dönem size daima kulak vermesini. Onu da sürekli sürece dahil edin. Sürekli ona yazılar okuyun, reel videoları filan gönderin, hamile karakterlerin olduğu dizileri filmleri açıp ne zorluklar yaşayabileceğini onun desteğine ihtiyaç duyduğunuzu gösterin.Çok teşekkürler. Eşim de aslında eşiniz gibi yorum yapıyor. Onlar yorum yapar sen duyma, biz zaten istediğimizi yaparız diyor . Dediğiniz gibi belki de huy bilmiyorum . Yorum yapmalarına bile tahammülüm kalmadı . Tatile gittiğimiz yer yaşadığımız yerden biraz uzaktı .. mesela yaptıkları yorum ‘niye her sene oraya gidiyosunuz,orası uzak’ oldu. Bundan rahatsızlığımı eşime söylediğimde de niye takıyorsun zaten biz istediğimiz yere yine gittik diyor. Bu kadar yorum yapmaları ileride çocuk doğduktan sonra beni çok zorlayacak diye endişeleniyorum . Ya da eşimin onların yaptığı yorumlardan etkilenme ihtimali belki de beni geriyor .
Siz bu insanlara çat çat cevap veriyor musunuz yoksa eşinizle tartışıyorsunuz da eşiniz mi konuşuyor annesiyle? 17 yıllık evlilik tecrübesi; saygısızlık yapmak istemiyorum eşimin ailesidir söyleyemiyorum vs yok. Söyleyeceksiniz konuşacaksınız ve gereken yerde hayır diyeceksiniz. İstedikleri kadar kaba saygısız geçimsiz desinler. Umurunuzda olmasın ve şu bir gerçek, böyle gelinlere her zaman daha saygılı davranıyorlar çekiniyorlar. Yaptıkları yorumlar hoşunuza gitmiyorsa gösterin tepkinizi. Kocanızı aracı yapmayın, pat diye çıksın ağzınızdan.
Eve geldim kocam yoktu kustum sinirimden bir şey yemedim falan bunlar işin boş kısımları.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?