eşimle hep kavga ediyoruz

Kesinlikle arkadaşıma katılıyorum,çok güzel yorum olmuş,emeğine sağlık.Konu sahibi arkadaş bana akıl verin demiş,bir çok arkadaş yardımcı olmaya çalışmış,konu sahibi arkadaşın cevapları hep aksi ''ben yapamam,ben gelemem,ben rahatım,ben rahat büyüdüm''.Bir de çelişkiler var;saat 22'de salata yapamam yorgunum diyor,bir başka cevabında gece kekler,börekler yapıyorum diyor,anlamadım gitti.Böle ters cevap verilirse kk kadınlarının nasıl cevap vermesini bekliyorsunuzki?Madem zor gelecekti evlenmeseydiniz.Her kadın çalışsa da çalışmasa da aynı zamanda ev kadınıdır,evi çekip çevirir.Bence sizin sorununuz eşinize karşı soğuk olmanız,iletişim kopukluğunuz var.Şakaya vurup,nazlanarak,cilveleşerek cevap verin,bakın bakalım bir daha şikayet ediyor mu eşiniz;salatadan,temizlikten.Ben nişanlıyım ve aynı sizin gibi yetiştirildim.Nişanlım gelince yemekleri ben yapıyorum ve annemin ağzı açık kalıyordu,sen nereden biliyorsun yemek yapmayı diyordu.Ve bunları yaparken bankada çalışıyordum,bankacılar veya bankacı tanıdığı olanlar bilir,eve en erken 8de geliyordum.Hiç yemek yapmamış olsamda,gördüm annem yaparken,elimin altında net var,tarifler var izliyorum/okuyorum.El bebek gül bebek yetişmekle alakası yok bunun,siz biraz tembelsiniz.

Lütfen karşılıklı anlayış çerçevesinde yazışınız...

herkese hayirli aksamlar...
yazma ihtiyaci duydum bende calisan bi insandim en erken eve geldim 20h30'du ve ertesi sabah en gec 7h de kalkmam gerekiyordu...butun gun eve gelmeye vaktim olmuyordu surekli is yerindeydim. ama inanin insan istedikten sonra her seyi basariyor. evimi isten sonra supurge tutmasamda siliyordum toz aliyordum ertesi gunune kiyafetlerimi utuluyordum sonra biseyler atistirip dus aliyordum...eger biraz daha erken bitirirsem ertesi gunune yemegimi hazir ediyordum fazladan yapiyordum ki biraz idare etsin bizi...daha cok esimi. sonucta ben bi sekilde karnimi doyuruyordum ama erkekler farkli oluyor.

demek istedigim su ki insanin icinde olsun, bunun calisiyorum ev kadini degilim demekle olmuyor. evlenirken bunlari dusunmek lazim onceden madem oyle. ustelik esimiz bize yardimci oluyorsa Allah'tan daha ne istenirki? varsin yorum yapsin...kadinlar herseyi duymamali bi denge saglamaliyiz hem is yapma hem yemek yapma hemde laf duymak isteme...o zaman esinin hakkini yemek olmuyormu biraz da?
erkekler calisiyor ama biz kadinlar bazen isyan etmiyormuyuz esim bana yardimci olsun diye? onlar yapmayinca suc oluyordu biz yapmayinca haklimi oluyoruz? lutfen biraz saglikli dusunelim....

Bir de ne kadar ayıp ki konu sahibi arkadaş,sadece kendisini destekleyenlere teşekkür etmiş.Burda bu kadar okuyup vakit ayırıp yardımcı olmaya çalışıp aynı düşünceyi paylaşmayan kadınlar teşekkürü haketmiyor!Diyenlere kızıyordum ve gerçekten böyle şeylerden hiç haz etmeme rağmen,bende söyleyeceğim;Allah eşine sabır versin.Eşim söyleniyor yazmışsın ama sen bizim yazdıklarımıza bu kadar tepki veriyorsan,eşine kim bilir nasıl tepki veriyorsundur bir salata istedi diye.

eminimki cogu evli kadindan sunu duyariz; "babamin evinde rahattim"...aynende oyle, bende oyleydim bi tek okulumu dusunuyordum babam cebime parami annemde onume yemegimi koyuyordu....ama simdi evliyim, yani E liyim yani bu evi gecindirmek icin para kazanmak lazim temizlemek lazim yemek yapmak lazim bazen patirti gurultu bazen kahkaha lazim...butun bunlar normal, insanlar neler yasiyor ya...
hayattaki gercek dertler bu kadar basit degil, benim basima bi musibet geldiginde hep benden beterini dusunuyorum cunku hep beterin beteri var, Allah bu dunyada bizi imtihana tutuyor...arkada salata ve temizlik imtihanindan gecemicek Allah baska dert vermesin...

birde ne kadar basit olmus bosanmak ya...birini sevdikleri zaman neler yapmiyorlar annelerini babalarini yeri geliyor kandiriyorlar yalan soyluyor sevgilileriyle bulusmak icin...okulu asiyorlar belkide...bir bulutun uzerinde geziyorlar...gun geliyor zar zor evleniyorlar belki...ve sonuc ne???? salatama laf soyluyor ben temizlik yapamam diyerek bosanmayi dusunuyorlar ya! hadi evlenmeden onceki verdigin o "savasi" versene bosanmamak icin??

gercekten cok sinirlendim ve "bosan"ma yonunde akil veren arkadaslar sizde onun kadar suclusun bu yuvalar bu kadar kolay yikilmamali, eger bu kadar kolay yikilcaksa kurulmamali. Bu kadar basitlesmesin evlilik kurumu lutfen...

Çok doğru söylemişsin.Ben 2 yıl önce babamı kaybettim.Hayatta en haz etmediğim 2 şey vardır çay demlemek ve doldurmakRahmetli babama hayatımda hiç çay demlemedim ve doldurmadım.Ama nişanlım tam bir çay kolik ve bize geldiği zamanlarda sen demle,elinden içmek istiyorum diyor.Demliyorum,dolduruyorum,onu da geçin bir de bana karıştırtıyor.Babacığma yapmadığımı elin oğluna yapıyorum.Seviyorsam yapmam gerekir diye düşünüyorum ve inanın yapmak hoşuma da gidiyor.Bu yüzden dedim,konu sahibi arkadaşımızın asıl sorunu,eşiyle iletişim kopukluğu bence.

Size sonuna kadar katiliyorum. Bütün sayfalari okumadim ama ilk sayfalarda bosan diyen arkadaslar bunu ironik bir sekilde söylemisler. Yani ik önce akil vermisler yol göstermisler, konu sahibi buna ragmen ben zoraki is yapmak istemiyorum deyince, iyi bir salata icin bosan ozaman demisler.

Basin sagolsun arkadasim...Allah babani nur icinde yatirsin. Hayat boyle bir sey iste...bazen hic aklimiza gelmeyen seyleri yasiyoruz, yapiyoruz, bazen kendimize sasiriyoruz...ama insan yeni seyler yapip gorup ilerlemek zorunda. madem bi yola bas koymussun nisanlinla, elbet bunlari yapicaksin bu cok dogal...ve bunlar tek tarafli degil inan¨! esininde ilk senin icin yaptigi seyler olucak...benim esim ailesi bazen sasiriyor esimin yaptigi hareketleri gorunce, annesine yapmadigini bazen bana yapiyor cunku artik BIR oluyorsun...ya ne biliyim ya...o kadar uzuldumki bu duruma, onca kotu durumda olan insanlar varken, boyle bir konu uzerinde yorum yapiyor olmamiz cok uzdu beni...hayirlisi olsun!

evet biliyorum...ama hak veren arkadaslar da olmus tabi ne buyuk seyki konu sahibi arkadas bu yorumlari cok begenmis. aslinda ben biraz ortaya konustum cunku uzuldum...kusura bakmayin arkadaslar...

Amin canım çok sağol.Haklısın,çok mantıklı,yerinde konuşan bir kadınsın.Yazdıklarının her kelimesine katılıyorum.Mesela nişanlım annesiyle fazla muhabbet etmezmiş,konuştuğu tek cümle ''anne akşam gelirken bir şey lazımsa alayim''.Benimle saatlerce konuşur,bunu kayınvalideme söylediğimde çok şaşırmıştı.Bir de telden sms yazmayı hiç sevmezdi,şimdi sms kampanyaları yetmiyor bizeOnlarda değişiyorlar dediğin gibi,bazı şeylerde öncelik ben oluyorum,benim için önceliğimin o olması gibi

bir salata deyip küçümsüyorsun ama işler öyle değil canım? kimse evliliği oyuncak ta sanmıyor laflarına dikkat et önce!!!!!! sonradan böyle oldu anladın mı???

Arkadasim neden sinirleniyorsun inan anlamis degilim. Kendin buraya bu konuyu acmissin, tabiiki insanlar fikir verirken elestiri de getirecekler buna hazirlikli olman gerekirdi. Hatta memnun da olman gerekirdi zira elestiriler esliginde dogrulari yakalamak mumkundur. Tepkilerinde asiriiya kacmamalisin. Anliyorum seni zorlayan durumlar var fakat isin temelindeki sorunu halletmedikce, salata, çorba sorunu hallolmaz. Bilmiyorum temelind eyatan sorun acaba tam olarak nedir bunu en iyi sen bilebilirsin. Neden evlendim demissin bir yazinda, evlilikte tartismalar mutlaka olacaktir olmazsa anormal olurdu. Belki de sorumluluklarin sana agir geliyor? belki de esinin senden hiç bir beklentisi olmamasini istiyorsun bilmiyorum... Esinin hatasi ise evde herhan gib is yaptiktan sonra bunu surekli basina kakmasi, buna bir dur demek lazim ama tatli dille, izah ederek olmali aksi taktirde yeni bir sorun olacaktir bu. Esin titizse ona gore davranmalisin, beklenti ve isteklerine yetisememeni anlarim ama beklenti içinde olmasini normal karsilaman gerekiyor. Bence yapman gereken sey herseyi elinden geldigince kusursuz yapip, yapamadiklarin ve esinin gereksiz elestirileri için onunla iletisim içinde olmandir. Rahatsiz oldugun seyleri konusman lazim... Allah yardimcin olsun ne diyim...

konu sahibi arkadasim bak sen ilk önce simdi bunlari dene:

Esini yaptigi seylerde öv. Sadece salata degil her konuda tabiki. Diyelimki sen isten eve geldin, esine sunlari söyle: "Ayyy hayatim bugün is yerinde ögle yemeginde bir salata ismarladim sorma, nerde dedim esimin salatasi nerde bu salata?
Hatta esinin salatasina isim tak. Sefin salatasi de. Salatayi masaya getirirken "sefin salatsi geliyooooor" diye öv.

Baktinki bunlara ragmen esin her yaptigini elestiriyor begenmiyor, ozaman ortada baska sorun olabilir, analiz et bakalim. Bu sorun cinsellik olabilir, anlayis olabilir vs vs. Erkekler cocuk gibidir derler ya, bazen hakikaten öyle oluyorlar. Belki esin baska seylerde sorunu vardir ve bunu sana bu sekil gösteriyor olabilir. Mesela sen esinin yaptigi seyleri begenirmisin? Haaa eger sende yaptigi seylerde begenmemezlik yapiyorsan oda sana karsi inat icin senin yaptiklarini begenmiyor olabilir. Yada salatayi yapmasina yapiyorsundur ama kafasina vurur gibi salatayi "AL iste salatan" der gibi masaya cakiyorsan ozamanda kirilir oda seni kirmak icin hep kusur bulur.

Diyelimki buda ise yaramadi, ozaman al karsina acik acik konus. Canim ben hevesli sekilde sana yani kocacigima birseyler hazirliyorum, ama sen begenmeyince cok aliniyorum de. Güzel güzel konusun sonra

bu salata salata denen şey hani şu hepimizin bildiği iki üç çeşir ottan domates salatalıktan ibaret 5 dakkada yapılabilecek salata mı yoksa benim bilmediğim boşanma sebebi olabilecek apayrı bişey mi ki !!!!!!bundan 10 ay öncesine kadar yani evliliğe kadar bende bi iş bilmezdim baba ocağında hep çocuklar okuyo onlar iş yapmasın dendi mezun oldum kendi bekar evimde keyfim yeterse yaptım yetmezse pasaklı aç oturdum. ama evlenince öyle mi. sözde bende iş bilmem konuşmaları yaptım eşimle flört zamanı sorun değil dendi ama kazın ayağı öyle olmuo işte arkadaşım. şansıma öyle bir adama düşmüşüm ki her hafta sonu misafir ya da biz bi yerdeyiz insan gezmekten misafirden yorulur mu ben yoruluyrum ama hafta içi çalıştım bi hafta sonum var denmio gelecek insana. ben de sağlıkçıyım ama benim mesaim düzenli çok şükür.bi gün yemeksiz idare etse adam ertesi gün söylenio .sen de kıyamıyosun eşine zaten. gece vakti senden tatlı istio yapıosun kalkıp .evlilik böyle bişey ben bilmem etmemle diretmek zor yıpratıcı .evlilik bencilliği asla kabul etmio fedakarlık istio iki taraftan da .inatla işler yürümüo.

bushra 84 ve senin gibi ters cevap verenlere,beni sert eleştirenlere,anlamayanlara neden teşekkür edim????? ben kimseye yazdıklarımı zorla okutmuyorum istemeyen,saçma bulan ne okusun neyorum yazsın!!!!!! ben kendimi rencide ettirmek için konu açmadım!! herkes cinsel hayatımıza taktı madem merak ediyorsunuz söylim. cinsel yönden bu zamana kadar hiç sorun yaşamadık kendide benden çok memnun olduğunu söyler eşimide severim ayriyeten!!!!!!!

eğer eşini gerçekten seviyorsan ve o da seni gerçekten seviyorsa sorunlar konuşarak çözülür,sana tavsiyem al karşına eşini oturun ve bu sorunları konuşun eğer eşin bir ev hanımı istiyorsa ve senin evde olmanı istiyorsa bu durumda mutluluğun için işi bırakıp evde olman gerekir yok tek maaşla geçinemeyiz diyorsa eğer o zaman da artık bekar günlerinde olduğu gibi öyle rahat olamayız malesef bir erkek ev işleri yapıyorsa bunu yüzüne de vuruyorsa zaten boşuna evlenmiştir yanlış anlama öyle düşünür erkekler madem kendi işimi yapıcam niye evlendim der..dedim ya sevgi varsa herşey çözülür..ev işlerine yardımcı olmak başka her işini kendi yapması başkadır erkeğin..bence sen otur konuş evlilik fedakarlık işidir..

Öncelikle "ben okudum, iş yaptırmadı annem bana" bakış açısını unutun artık.
Okudunuz ama okulunuz bitti. Evlendiniz. Yemek de yapacaksınız, yeri gelecek temizlik de..

Eşinizin sizden daha iyi bildiği işler varsa size öğretsin, tercihen öğretmesin kendisi yapsın.
Mesela eşim çok güzel ütü ve dikiş bilir.
Bana kısmen öğretti, ama gene de dikilecek bişey varsa kızım dahil hepimiz ona müracaat ederiz. Bunu başıma kakmaz. Ama ben kabul ederim o konuda iyi olmadığımı, ona da hakkını veririm, teşekkür de ederim, överim de.

Salatayı sıcak suyla yıkamayın, gerçekten güzel olmaz, haklı adam. Ben bu kadar yapabiliyorum deyip kavga çıkartmayın, soğuk suyla yıkayıverin.
İmkanları zorlayıp en azından 2 ayda 1 cam,kapı ağır temizlik için bir yardımcı almanızı da öneririm.

Konu sahibi arkadaşım sanırım derdini anladım.Bana da biri ısrarla birşeyi yapacaksın dedi mi inadım tutar, halbuki ses etmese kendim yapacağım:) Mesele salata ya da yemek değil eşinizle ego savaşınız. Ama bunu ancak tatlılıkla konuşarak çözebilirsiniz. Diretmeden hoşlanmadığınızı ona anlatabilirsiniz. Hiç birşeyi beğenmeyip, eleştirdiğinde üzüldüğünüzü, motivasyonunuzun bozulduğunu anlatabilirsiniz. ;Dedim ya bazen evdekilere benim de inadım tutar ama onlar ailem yarım saatte geçer gerginliğimiz.Siz evlisiniz bu tür ego savaşları huzurunuza zarar verir. Bence evli bir insanın söylememesi gereken cümlelerden en önemlisi 'ben böyleyim' bu cümleden vazgeçin çünkü evlilik birlikte yaşama sanatı.İnsan (ahlaki değerleri tenzih ediyorum) bu yaşama uymak için bir çok huyunu değiştirebilir. Takıntı yapmayın hiç bir şeyi eşinizin de yapmaması için uğraşın.Bunca zamandır alışamadıysanız evliliğe birlikte bir terapiste gidin.Hem sağlık sektöründeymişsiniz bu konularda bizden daha bilgilisinizdir.Bu zamanda düzgün insan bulmak zor, bulmuşken yuvanızı kurmuşken kaybetmeyin.En kısa zamanda sorunlarınızı giderip, mutlu olursunuz inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…