- Konu Sahibi Aneksenamunnn
-
Seninle nerdeyse her zaman ayni fikirdeyim .. ve yine katiliyorum.Yani konu sahibine "hatali" diyebilmek için o kadar zorluyoruz artık...
En başta hic sebepsiz küfür eden bir adama öfkelenmekte haklı konu sahibi arkadaşlar. Yapmayın ne olur ya.
Ben kendi ailemde kötü söz duymadim. Şu an duysam ben de öfkelenirim.
Yani konu sahibi uzatmış diyelim amenna.
Peki uzattıgi konuda haksız mı...
Adam bu tavrı hak etmedi mi
Eger kontrolü kaybeceksen şu zıkkımı içme. Içmek zorunda da degilsin zaten.
Ağzı ile icmeyi beceremeyene benim de tepkim bu olur.
Ama alkolluydum diye bir savunma yok.
O mantıkla bakarsak alkolluyum diye adam da vurayım. Madem ki her şey mübah.
Sevgili konu sahibi. Seni çok iyi anlıyorum. Çünkü ağzı bozuk adama ben de hic tahammül edemiyorum.ama su durumda yaoacagin şey; bu konuda eşinle ciddiyetle konuşmak. Kesinlikle kabul etmediğini söylemek..
Tekrarı olursa da... ne yapacağını bilmiyorum. O yüzden öncelikli amacın tekrarının olmaması için caydırıcı bir konuşma yapmak olsun
aynen, sanki adamın her davranışını düzeltme yada eleştirme durumu var ve adam patlamış gibi. erkek enerjisi bizden farklı, bizim gibi kibar olma derdinde değiller. tabiki insan karısına/sevgilisine küfür etmemeli ama adam zaten ortaya bi laf sallamış.Bir de konuda bir şey dikkatimi çekti, eşi ilk küfür edip konu sahibi etme diye uyarınca “her şeyime karışıyorsun beni yönlendirmeye çalışıyorsun” gibi bir şeyler söylemiş. Yani bence adamın atarında başka bir şeyler de var gibi. Hani evet orda “tamam canım, özür dilerim, bir daha dikkat ederim” de diyebilirdi ama sanki patlamış gibi geldi bana. Yine de bilemeyiz. Ben de küfürden nefret ederim, ama her şeyin yordamı var bence inatla biraz raydan çıkmış her şey sanki.
Bir de konuda bir şey dikkatimi çekti, eşi ilk küfür edip konu sahibi etme diye uyarınca “her şeyime karışıyorsun beni yönlendirmeye çalışıyorsun” gibi bir şeyler söylemiş. Yani bence adamın atarında başka bir şeyler de var gibi. Hani evet orda “tamam canım, özür dilerim, bir daha dikkat ederim” de diyebilirdi ama sanki patlamış gibi geldi bana. Yine de bilemeyiz. Ben de küfürden nefret ederim, ama her şeyin yordamı var bence inatla biraz raydan çıkmış her şey sanki.
Sizinle fikirlerimiz yakın olurdu genelde amaaBence bu konuda haklı değil zaten en başta. Adam kadına küfür etmemiş. Ben de ne babamdan ne abimden ne eşimden küfür duydum şimdiye kadar. Ama eşimin bir birey olduğunu, benim kurallarıma göre yaşayamayacağını biliyorum. Küfür etmek isterse eder, ben en fazla rahatsızlığımı dile getiririm bana küfür etmediği sürece. Triple, kavgayla, surat asmayla bir insanın yola geldiğini görmedim şimdiye kadar.
Bence kesinlikle bi ültimatom vermen lazım..!! Bi daha bana küfredersen bilmem ne olur tarzında tehdit et.. bi kendine gelsin!!
Yine bir kadın olarak sizin alttan almanız beklenmiş.
Surat asmanız eleştirilmiş.
Evet kadınlar surat aşar çünkü çoğu kadın erkeklerin söylediklerini söyleyemediği için surat asma yoluna gider.
Ben de senin gözünü s...m deseydin hiç suratını asmaya gerek kalmazdı. Ama bizler bunu yapamadığımız için ( ya da bazı kadınlar )surat asarak tepki veriyoruz.
Bu surat asmanın içeriği budur.
Genelde aynı fikirde olduğum insanları seviyorumSeninle nerdeyse her zaman ayni fikirdeyim .. ve yine katiliyorum.
Alttan almaısnı beklemedik, sorunu çıkaranın kendisi olduğunu belirttik. Adam direkt kaşlı gözlü küfüre girmemiş. Kadın surat asmaya başladıktan sonra gezilmiş tozulmuş, yemek yenmiş, fasıla gidilmiş, otele dönülmüş, balkon keyfi yapılmış yani en az 4 saat bu kadın surat asmış. Bu dört saat içinde de adamın defalarca barışma girişimi, özür dilemesi var. Benim kocam bana bu şekilde surat assa ilk bir saatte ortamı terk ederdim. Herkesin bir tahammül sınırı var, eşi dahi olsa kimse kimsenin kaprisini çekmek zorunda değil. Neymiş, adam küfür etmiş, vuralım kırbacı madem.
İkinizinde olgunlaşması gerek bence aramızda 2 yaş var ama ben olayı çok çocusu buldum. Umarım ikinizde hatalarınızdan ders alırsınız. Yoksa bu şekilde yıpranırsınız.
Sizinle fikirlerimiz yakın olurdu genelde amaa
Bu konuda sizinle kesinlikle aynı fikirde değilim.
Öncelikle ağzı ile içemeyen ve kontrolü kaybeden bir insanı idare etmek durumunda değiliz. Çünkü madem ki alkol çarpıyor, kontrolu kaybediyor. O zaman içmesin... burda davranışını idare etmeyene kızamayız. Davranışa sebep olana kızarız... yani durumu bile bile alkol almaya devam edene.
Şu durumda alkollu iken adam vuranı hoş mu göreceğiz. Napalım alkollü idi mi diyeceğiz. Tabi ki hayır.
Bir diğer mesele;
Küfür etmek isterse eder mantığını ben kabul etmiyorum.
Elinizi vicdanınıza koyarak cevap verin;gercekten siz ya da eşiniz tamamen nefsinize göre mi yaşiyorsunuz?
Hic mi yapmanız gerektiği için istemeden yaptığınız şeyler yok.
Ya da hic mi esiniz için vazgeçtiğiniz şeyler yok.
"Kadınların dekoltesine bakmak istiyorum. Burda doğrudan seni ilgilendiren bi şey yok. Sen etrafına bak. Benim kadınlara baktığımı görmezsin böylece" diyen bir kocaya anlayış göstermemiz gerekiyor bu mantıkla.
Bayramda köy köy ziyaret yapmak hoşumuza gitmese de yapıyoruz.
Kv yi sevmesek de eşimizi kırmamak icin bayramda kapısını çalıyoruz.
Yani hayatın olağan akışı içinde "ben istediğimi yaparım eşimi bağlamaz" diye bir mantık yok.
Bunu kabul etmemek sizin mantığınıza da ters
Az çok tanıyorum sizi.
Siz konunun uzatılmasına yanlış diyorsunuz. Evet ama .. konu sahibi küfür konusunda eşini uyardığı anDa "yürü git" şeklinde tepki almasaydı mevzu zaten kapanacakti.
Burda konu uzamış evet. Ama mevzunun uzamasına sebep olan kişi konu sahibi değil. Eşi.
Banada bıraz ınatmıssın gıbı geldı tamm kufır etmese ıyı ama anlasılan kafası guzelmıs cok buyuk bi sebep yok buyıtmıssunuz kırılacak hala ıcınızden atamıcak bosey yok ınat demek kotu bıseymı hakaret degıl bosey degıl anne babanızın aurılması bunun ıma edılmesıde sorun degil bence anlasmazlar ayrılırlar ne var bunda
Yani konu sahibine "hatali" diyebilmek için o kadar zorluyoruz artık...
En başta hic sebepsiz küfür eden bir adama öfkelenmekte haklı konu sahibi arkadaşlar. Yapmayın ne olur ya.
Ben kendi ailemde kötü söz duymadim. Şu an duysam ben de öfkelenirim.
Yani konu sahibi uzatmış diyelim amenna.
Peki uzattıgi konuda haksız mı...
Adam bu tavrı hak etmedi mi
Eger kontrolü kaybeceksen şu zıkkımı içme. Içmek zorunda da degilsin zaten.
Ağzı ile icmeyi beceremeyene benim de tepkim bu olur.
Ama alkolluydum diye bir savunma yok.
O mantıkla bakarsak alkolluyum diye adam da vurayım. Madem ki her şey mübah.
Sevgili konu sahibi. Seni çok iyi anlıyorum. Çünkü ağzı bozuk adama ben de hic tahammül edemiyorum.ama su durumda yaoacagin şey; bu konuda eşinle ciddiyetle konuşmak. Kesinlikle kabul etmediğini söylemek..
Tekrarı olursa da... ne yapacağını bilmiyorum. O yüzden öncelikli amacın tekrarının olmaması için caydırıcı bir konuşma yapmak olsun
Bir küfür etti diye bunlar olmadı.Ben küfür etme dedim diye bunlar oldu.Küfür arkasında durulabilecek bir davranış mı?ama ettiği küfürü savunması beni şaşırttı o saatten sonra iyi yapmışsın et diyemem ki.Ben de küfürün neyini savunuyorsun diyince pattt ailemden vurdu.Baban da küfür ediyor sanki hiç küfür duymadın falan dedi.Gel de üzülme gel de sinirlenme.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?