Eşimle tatildeki tartışmamız...içimden atamadım...

Ben sizi hakli buldum benm esimde trafikte bazen kufur eder kendi kendjne ben cok kizarim, ben yokken ne edersen et ama benm yanimda yapma...o konuda kizmissinz karsilikli uzamis ve sonrasinda esinjzn aileniz hakkinda soyledikleri mum dikmis tabi sizi sucladigi fasil ve en son ki kufuru soylemiyorum bile ama madem konuyu kapattinz esinz hatasini anladi ozur diledigine gore simdi tekrar gundeme getirmeyun bir sure cocuk dusunmeyin cunku esinjz kaba bir insan sanki cok iyumlu degilsinz gibi biraz zaman verin tekrarlanmazsa yasananlar tamamen silin hafizanizdan

Seninle nerdeyse her zaman ayni fikirdeyim .. ve yine katiliyorum.

aynen, sanki adamın her davranışını düzeltme yada eleştirme durumu var ve adam patlamış gibi. erkek enerjisi bizden farklı, bizim gibi kibar olma derdinde değiller. tabiki insan karısına/sevgilisine küfür etmemeli ama adam zaten ortaya bi laf sallamış.
belki aklına can sıkıcı bi mevzu geldi, söylendi. zaten alkollü. alkollü adam nasıl tolerans gösterip "özür dilerim" desin?

Eski konulara şöyle bir göz gezdirdim konu sahibi kaprisli bir kadın ve fazlasıyla alıngan bence. Her şey dört dörtlük olsun, romantik komedilerdeki gibi bir aşk yaşasın, mükemmel adamla mükemmel evliliği olsun istiyor. Ya gün gelecek kendisinin de mükemmel olmadığını kabullenip normale dönecek, beklentileri azalacak ya da sürekli kötüye giden bir evliliği olacak. Evliliğin mükemmel insanla yaşanan mükemmel hayat olmadığını, karşılıklı hoşgörü, anlayış ve dengeye dayandığını iyi ya da kötü anlayacak ama.

Neden bu kadar uzattınız
Adam zaten ertesi sabah gelip özur dilemis
Bir de onceden yaşanmis bi olay bu ve siz afedersiniz bozuk plak gibi o konuda takilmayın
Sonuçta geçmis
Gecmise bi takılırsak sürekli problem yasarız

Sizinle fikirlerimiz yakın olurdu genelde amaa
Bu konuda sizinle kesinlikle aynı fikirde değilim.

Öncelikle ağzı ile içemeyen ve kontrolü kaybeden bir insanı idare etmek durumunda değiliz. Çünkü madem ki alkol çarpıyor, kontrolu kaybediyor. O zaman içmesin... burda davranışını idare etmeyene kızamayız. Davranışa sebep olana kızarız... yani durumu bile bile alkol almaya devam edene.

Şu durumda alkollu iken adam vuranı hoş mu göreceğiz. Napalım alkollü idi mi diyeceğiz. Tabi ki hayır.

Bir diğer mesele;

Küfür etmek isterse eder mantığını ben kabul etmiyorum.

Elinizi vicdanınıza koyarak cevap verin;gercekten siz ya da eşiniz tamamen nefsinize göre mi yaşiyorsunuz?

Hic mi yapmanız gerektiği için istemeden yaptığınız şeyler yok.

Ya da hic mi esiniz için vazgeçtiğiniz şeyler yok.

"Kadınların dekoltesine bakmak istiyorum. Burda doğrudan seni ilgilendiren bi şey yok. Sen etrafına bak. Benim kadınlara baktığımı görmezsin böylece" diyen bir kocaya anlayış göstermemiz gerekiyor bu mantıkla.

Bayramda köy köy ziyaret yapmak hoşumuza gitmese de yapıyoruz.

Kv yi sevmesek de eşimizi kırmamak icin bayramda kapısını çalıyoruz.

Yani hayatın olağan akışı içinde "ben istediğimi yaparım eşimi bağlamaz" diye bir mantık yok.

Bunu kabul etmemek sizin mantığınıza da ters
Az çok tanıyorum sizi.

Siz konunun uzatılmasına yanlış diyorsunuz. Evet ama .. konu sahibi küfür konusunda eşini uyardığı anDa "yürü git" şeklinde tepki almasaydı mevzu zaten kapanacakti.

Burda konu uzamış evet. Ama mevzunun uzamasına sebep olan kişi konu sahibi değil. Eşi.

Eski konularını okudum ama malesef iananılmaz nazlı, sürekli ilgi bende olsun isteyen, kaprisli, herkes beni şımartsın isteyen birisiniz ki. Konuları okurken daraldım ! sanki 15 yaşında bir ergen gibi davranmışsınız evliliğiniz boyunca. Bu konudada aynısı tartışmayı seviyosunuz belli ki. Çocuklar ailelerini yansıtır denir ya sizin gerçekten aile ortamında sorunlar yaşadığınız belli oluyor.

Çok haklısın canım

Ailece içen insanlar var, abla kardeş , enişte, kuzen vs. Onların yanında yine bu şekilde küfürlü konuştu diyelim, içlerinden biri de tepki verdi. O zaman o şahıs kusura bakmayın der geçer, kalkıp eşine söylediği şeyleri onlardan birine etmez değil mi?
Niye aynı şeyi eşine söyleyemiyor?
Yine diyorum küfür etmiş olabilir, kusura bakma canım ağzımdan kaçıverdi demek çok mu zor?
Burada ilk uzatan kadın değil adam.
Finalde ettiği o çirkin küfür de mum dikmiş konuya.

Ben sizi haklı buldum
Küfür bir kere girdiyse tartışmaya artık normalleşir ne yazık ki
Umarım ilişkinizi Yıpratmaz

Bir küfür etti diye bunlar olmadı.Ben küfür etme dedim diye bunlar oldu.Küfür arkasında durulabilecek bir davranış mı?ama ettiği küfürü savunması beni şaşırttı o saatten sonra iyi yapmışsın et diyemem ki.Ben de küfürün neyini savunuyorsun diyince pattt ailemden vurdu.Baban da küfür ediyor sanki hiç küfür duymadın falan dedi.Gel de üzülme gel de sinirlenme.

Bu biraz ad hominem olmuş bence. Adam öldürmek, kadınlara bakmak falan.

İnsanlar alkol aldığı zaman rahatlar, bu kendini kaybetmek demek değil. Rahatlamış, bir iki küfür sallamış ortalığa. Ben olsam tatilde, keyfi yerinde, çakırkeyf bir adamı uyarmam mesela bu konuda. Anlayış, hoşgörü burada devreye giriyor.

Kimse hayatı nefsine göre yaşamıyor tabi ki, ama insanların rahatladığı, akışına bıraktığı, çevreyi, yasakları, günahları umursamadığı anlar vardır. Tatil ve alkol alınan zamanlar bunlardan ikisi. Her zaman kendimizi kontrol ederek yaşamıyoruz, yaşayamayız. Arada salmamız, rahatlamamız, bir şeyleri umursamadan içimizden geldiği gibi davranmamız gerekir. Konu sahibinin eşi de bunu yapmış. Ama konu sahibi buna izin vermeyip, anında ucundan yakalayıp basmış kalayı. Eski konularına da bakarsan farkedeceksin bu adam bıkma evresine girmiş, o yüzden tepkisi sert olmuş. Orada haksız ama olayı bu noktalara taşıyan yine konu sahibi benim fikrimce.

Baban da küfür ediyor sanki hiç duymadın..onu niye uyarmıyorsun?annen baban inatlaşmış sen de onlar gibi yapıyorsun..
bu laflarda sizce bir şey olmayabilir çünkü benim yaşadığım duyguları yaşamadınız.

Ben hep caydırıcı konuşuyorum o an küfür ettiğinde yani şahsıma küfür ettiğinde beni kendinden soğutma dedim.Ve defalarca bunu tekrar etti aklına takıldı beni soğumakla tehdit etme falan dedi.Halbuki tehdit etmedim gerçeği söyledim

E baban da küfür ediyormuş, yalan yanlış bir şey söylememiş, iftira atmamış, aileni yermemiş ki. Yine söylüyorum fazla alıngansın. Evet babam da küfür ediyordu ve ben bundan rahatsız oluyordum, o yüzden eşimin babam gibi olmasını istemiyorum dersin tatlı tatlı olur biter.

Benim rahmetli babam alkolikti mesela. Bize bir eziyeti yoktu ama kendine zarar veriyor diye üzülürdük. Eşim de içmeyi sever. İçince babamla olan travmalarımdan dolayı ona patlayamam çünkü onlar farklı insanlar. Sadece dönem dönem abartırsa tatlı dille, uygun zamanda konuşurum. Ama tatillerde alkolün dibine vurduğu zaman -ki kelimenin tam anlamıyla vuruyor- uyarmaya kalksam, yapmasını engellesem, içme desem biz de kavga ederiz tatilimiz zehir olur. Kavga etmek yerine ben de içiyorum karşılıklı eğleniyoruz. Evlilik böyle bir şey şekerim. Sen ona katlanacaksın o sana katlanacak. Bazı şeyleri görmezden geleceksin.

Herkes küfür konusunda farklı düşünür, bizde daha çok küfreden benim. Eşim beni uyardığında pardon der geçerim. Uzatırsam altında başka bir sıkıntım vardır, bahanem olur. Bence ikinizde fazla uzatmışsınız ama konunuzda en sinir bozucu nokta benim için eşinizin sizin başka biriyle bakıştığınız iması yapması. Kafası nasıl olursa olsun, neler yaşanırsa yaşansın insan eşine bunu söylememeli. Tatilden sonra sakin bir zamanınızda bu konuyu konuşun bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…