Eşinizle küsken..

Esim burnu yere düşse almayacak bi tip nomunomuchua son barismamizda dedi ki sen soguksun bir sey isteyecegin zaman dümdüz söylüyorsun.(Nasıl soyleyeceksem? Dolayli mi) gönül alma işlerini bayanlarin yapmasi daha guzel olur. Yok yaa dedim ben de. Karşılıklı olursa güzel olur o. Bizim kocalar isve bekliyor bence

Herkesin yola gelme şekli farklıdır. O konuda bişey diyemem. Ama ben kusmek diye bisey kabul etmiyorum. Dert neyse konusulur, gerekirse ses yukseltilir enerji atılır, kavga edilir saygiyi bozmadan. Sonra anlaşsak da anlasmasak da bi sekilde günlük hayat devam eder. Belki tepesine cikmazsiniz ama gunluk herseye de devam edersiniz.
Ayrica eskiler yatakta ve sofrada kusluk olmaz demisler. Bence çoook guzel bi soz

Eşiniz büyük kavgalar sonrası tavır koymadığınız için hatasını anlamıyor mu? Bu yüzden mi sordunuz bu soruyu, sadece bu mesajı okuduğum için net kavrayamadım durumu, özür dilerim.

Yatak ayırmayın, siz ev işlerinizi, yemeği de yapın ama kırıldığınızı hissettirin, ben kırıldığımda kendi iç dünyama çekilirim, sofrasını kurarım ama birlikte yemek yemem, yiyemem de kavgalar iştahımı kapatır, kendimi uykuya veririm, ta ki eşim hatalıysa özür dileyene kadar, ben hatalıysam özür dileyecek hale gelene kadar.

Her evlilikte kavgalara verilen tepkiler farklıdır, arkadaşınızın eşi bu tavrı benimsemiştir, siz aynısını yaparsanız beklemediğiniz bir reaksiyon alabilirsiniz.

Ev hanımı olmadığınızı farzediyorum,
Evlilikte kadının görevi yemek, ütü, çamaşır olmadığı için, normal zamanda da küs olduğunuz zamanda da bunları yapmak zorunda değilsiniz.

Şu beylerin kendi işini kendi yapmayı öğrenmesi lazım.

Evli değilim ama bence herkesin kırıldığını göstermesinin farklı bir yolu var ve eşler aynı hayatı paylaştıkça ister istemez anlıyor birbirini. Kimisi bağırır çağırır hırsını alır, kırıldığını öyle gösterir; kimisi sessizce protesto eder; kimisi ortamı terk eder gibi gibi. Sizin de tepki gösterdiğiniz bir yol mutlaka vardır, yemek yaparken suratınız asıktır, her zamankinden daha donuksunuzdur. Eşinizin kırıldığınızı anlamadığını sanmıyorum. Ama bu tepkiniz işe yaramıyorsa yani eşiniz hatasını anlamadıysa, kırıldığınızı fark etmediyse o zaman tepki gösterme yöntemi değiştirilebilir bence.

O kadar uzun kus kalamam, dayanamam illa ki konusurum kizarim bi seyler yaparim, esim de zaten iki dk sonra naber diye gelen biri, hemen unutur, ama kus de olsak yemek yaparim ev isi yaparim, evlilik sorumluluklarimi yerine getiririm, yatak ayirmak hicbir seyi cozmuyor, Allah bir yastikta kocatsin derler, baska sey degil boyle dua ediliyorsa demek ki cok onemli.

Dört gündür küstük. Ama küçük bir şey için. Hiç bir şey yapmadım. Ne yemek yaptım ne başka bir şey. Kendi yaptı yemeğini kahvaltısını kendi hazırladı bulasiklarini yıkadı . Ben de kendi yemeğimi yaptım yedim. Ama o benim bulasiklarimi da yıkadı bir kere bile ben yikamadim. Yıka da demedim
En sonunda geldi iki gün önce özür diledi :)
Bana ne canım kendi işlerini kendi halletsin.

Gunlerce küs kalmadigimiz icin bilmiyorum. Benim eşim aksam eve geldiginde hicbirsey olmamis gibi davraniyor. Ben de ona uymaya basladim.
Özellikle hata yaptıklarını farkettiklerinde, hiçbirşey yokmuş gibi davranmak istiyor erkekler. Üstüne üstüne gitmek kendini savunma içgüdüsüyle hırslandırıyor, en doğrusu böyle zamanlarda sessiz kalmak.

Bende senin gibi davraniyorum. Arkadasinin yaptığı cezalandirma yontemini yanlis buluyorum. Sonucta daha cok araya mesade giriyor ve ufak cocuk gibi cezalandırmak sacma geliyor. Hele yatak ayirma isi iyice soğumasına neden olur

Ya iste oyle olmuyor o isler,
Siz bir evlilik yurutuyorsunuz savas yonetmiyorsunuz ki kazanani kaybedeni olsun, taktikler birbirini kovalasin...
Ben kuseyim o gelsin yalvarsin, yalvarmazsa 10 gun küs kalalim, e sonra ne olacak okuzcuk birden insana mi evrilecek? Hic sanmiyorum.
Siz burda yatak mi ayirsam, yalvarinca ne desem diye dusunurken o muhtemelen bu sezon kimin sampiyon olacagini dusunuyor. O yuzden bos yere kendinizi de evliliginizi de yipratmayin. Zaten anlayacak potansiyeli varsa en iyi konusarak anlar susarak degil.

:) Maşallah :)

Yaaa ben de o kadar kırıp dökmeye yakın olup nasıl boğazına kadar düşünmeye devam ediyorum.
Kendimi anlayamadım gitti!
Sorumluluk duygunun fazla gelişmiş olmasından bence.Bende öyleyimdir,biraz kendimi törpülemeye çalısıyorum:) :)

yatağı ayırmayı ben boşanma sebebi olarak gördüğüm için asla ayırmam
ama yemek yapmam, sofra kurmam, onunla beraber yemem, cevap vermem, başka odada takılırım.

Ben bu konuda çok sertim sanırım. Yemeği bırak, evin hiç bir işine dokunmam. Hatta kendi işime de odaklanamam. Ama bu bilerek, cezalandırmak için yaptığım bir şey değil. İçimden gelmez. Ve içimden gelmeyen bir şeyi de asla yapmam.
Zaten bunun cezalandırma şekli olarak kullanılmasına da karşıyım. Adam sırf senin yemeklerinden mahrum kaldığı için kıymetini anlamamalı. Hatasını anlayarak, benimle geçirdiği küs vakitlerin ne kadar boş ve kötü geçtiğini düşünerek gelmeli yanıma.

Yemek yapmam, genelde öyle durumlarda dışardan söyleriz. Çok komik oluyo ama kapıya pizzacı geliyor mesela, yarım saat sonra bi daha geliyor filan. Yataklarımız genelde ayrı çalışma düzenimiz farklı olduğu için birimiz yatak odasına gidince diğerimiz tv önünde uyuyup kalıyor sık sık. Küsken de çoğu zaman ayrı yatmamız gayet doğal bizim için. Araya soğukluk girer olayına ben inanmıyorum 4 senedir 4 gün arka arkaya aynı yatakta uyumuşluğumuz yoktur kendi evimizdeyken. Ama bu bir cezalandırma yöntemi de değildir canım yani öyle yapınca yola geleceği için öyle davranmıyorum. Küsken içimden gelmiyor yemek yapmak filan o yüzden. Yatak ayırmakla yemek yapmamakla erkekler ders mers çıkarmaz

Kus olmanıza rağmen eşinize böyle davranıyor olmanız gerçekten mükemmel helal olsun herkesin yapabileceği birşey değil oysa ki o bahsettiğiniz bayanın yaptığı genelde herkesin yaptığı... Nasıl davranmanız gerektiğine gelince öncelikle konuşun anlaşin barışın kuslugun kime ne faydası olur ki ciftler arasında. Evi kendinize zindan etmeyin 3 günlük fani dünyada degmiyor.

Ben yapmasam eşim benden daha guzel yemek ve temızlık yapar hazır eder benıde cagırır
Esime bı kere küstüm oda 3 gun surdu ben yapmadan o yemek temızlık yaptı baktım evde ben olmasamda olur barı işe yarıyım dedım gerı barıstım

size aynen katılıyorum
bence nomu siz hep eşinzle bir savaş halinde gibi hissediyorsunz
küsmek nedir yaa eşinize siz onla bir hayatı paylasıyorsnz
sizin konularınzdan biliyorm ve sizi cok iyi anlıyorum
ama unutmayın bence esinz gururlu bir insan
ve verdiği tepki mantıklı ittirmişsinz birdaha gelmez
o gelsin diye inatlaşırsanz bu iş basitleşir lütfen uzatmayın

Yatagini ayirma evet.. Yemeni yap ama bu sefer özensis onune bir corba koysan yeter.. Yemekden sonra cay iciyorsaniz.. Cayini yapma.. Ben cayini yapmazdim, bende cayu sevmedigimde pek iyi oluyordu.. Utusu fazla yok, olsaydi ben yapardim ama kusken kendisi yapti soylemedi bana .. Bence cayi ni ve utusunu yapmasan yeterli..

Yatak ayırmam, ayırmaz.
En büyük ve en uzun küslüklerimizde bile yemek yaparım. Yapmadıysam küs olduğumuz için değil, vaktim olmamıştır, yorgunumdur, diğer sebeplerle yapmam.
Konuşmam ama. 'eline sağlık' der, 'afiyet olsun' demem mesela
Akşam yanında oturmam vs.

Komik.. Çocukça aslında, barışınca utanıyor insan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…