- 12 Kasım 2009
- 5.763
- 4.816
- 698
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
hayatımda hiç küs kalmayı beceremedim nasıl olur hiç bilmiyorm eşime özellikle cünkü hep birlikteyiz evde yasadıgım insan hayat arkadasımÖnceden hem çok tartışır
Hemde çok küserdim
Ama bilmiyorum Son zamanlarda
Hep bu dünyanın fanı olduğunu
Eşimin degerli ve iyi bir insan olduğunu ve bana gerçekten kıymet verdiğini düşündüğüm için
On dakika sonra neye kavga ettiğimi bile unutuyorum vallâ
Bide böyle küs olduğum zamanlarda kendi kendimi yer dururum hep
O yüzden kendimi mutsuz etmeye hiç gerek yok
hayatımda hiç küs kalmayı beceremedim nasıl olur hiç bilmiyorm eşime özellikle cünkü hep birlikteyiz evde yasadıgım insan hayat arkadasımÖnceden hem çok tartışır
Hemde çok küserdim
Ama bilmiyorum Son zamanlarda
Hep bu dünyanın fanı olduğunu
Eşimin degerli ve iyi bir insan olduğunu ve bana gerçekten kıymet verdiğini düşündüğüm için
On dakika sonra neye kavga ettiğimi bile unutuyorum vallâ
Bide böyle küs olduğum zamanlarda kendi kendimi yer dururum hep
O yüzden kendimi mutsuz etmeye hiç gerek yok
Bende ayni senin anlattigin gibi yapiyordum hatta yemek bile yapmiyordum ama her erkekte islemiyir bu kesinlikle kisiye gore degisir.Faydalı olmak adına samimi bir itirafta bulunayım size; hani şu "İyi adamlar hep cazgır kadınlara düşüyor" cümlesi var ya, oradaki "Cazgır kadın" ben olabilirim. Tabi kötü kalpli, fitneci birisi değilim, zor bir kadınım, kendimi haklı bulduğum hiçbir tartışmada geri adım atmam ve istediğim olana kadar, eşimin canını sıkarım, huzur vermem.
Evlilik savaş değil, seviş işi, uzlaşı işi deniliyor ya, biz savaşarak uzlaşıyoruz. Öyle ilişkilerinde acayip olgun iki insan değiliz, birbirimiz karşısında tuhaf bir şekilde ergenleşiyoruz. Sanırım bu kadar farklı iki insan olmamıza karşın evliliğimizi yürüten enerji bu.
Her ne ise, bir küslük zamanını yazayım size:
Bir konuda cidden haklı olduğumu düşünüyorsam, paşa paşa gelinip özür dilenecek. Özür dilemekle kalınmayacak, niçin haklı olduğumu anladığına dair ikna edici bir konuşma yapması da gerekiyor. Öyle üstünden "Sen haklısın" denemez, bunu saymam.
Küslüklerimiz maksimum 3-4 güne bitmiş olur, sürdürülmez.
Ama bu süreçte, yemek pişerse, servis açmam. Kendim yer giderim, o tok muymuş aç mıymış... Beni sinir etmeden önce düşünecekti.
Kıyafetlerini ütülemem (Zaten ütü işi eşimdedir). Çamaşırlar makinede ortak yıkanıyor haliyle, yıkanır onunkiler de. Ama katlamam-çekmecelerine yerleştirmem, temiz sepetinde atılı durur. Benim duygularımı düşünseydi de hizmetimi hak etseydi.
Yatak ayırma durumu, tartışmanın ciddiyetine göre değişir. Canım çok sıkıldıysa, yanımdaki varlığına tahammül edemediğimi hissedersem, yastığını fırlatırım "Git koltuğa!" diye.
Bu zamana kadar kıymamışsınız, her şeyi göze alabiliyorsanız bir de kıyın deneyin.
Ben evliliğimizin en başından beridir kıyıyorum, akıllı olsun da canımı sıkmasın.
Bende ayni senin anlattigin gibi yapiyordum hatta yemek bile yapmiyordum ama her erkekte islemiyir bu kesinlikle kisiye gore degisir.
Biz cok nadir küsüyormusuz meger baktım da yazılanlara. Yine ayni odada tv izliyor cay iciyor gunduz mesajlasip telefonda konusuyoruz. Sadece negatif elektrik oluyor aramızda tartıştıktan sonra. Ama benim ona bile tahammülüm yok.
Galiba hırs bile olsa bir tepki görmeye ihtiyacım var.
Umursuyor hiç değilse derim..
Böyle önüne gelen yemeği yiyip camış gibi yatmasına tahammül edemiyorum.
baya inat etmişsiniz. çok fazla değil mi.. barışın gitsin. git bi buse kondur yanağına. o da sevinirTeşekkür ederim yorumlarınıza 7. gündeyiz.
Hadi hayırlısı..
İnat bizi nereye götürecek bakalım.
1 her erkege o ark. yaptıogı taktik sökmez.Bu arada ufak bir küslükten bahsetmiyorum.
Üst üste bir şeylerin birikmesi sonucu büyük bir kavga sonrası günlerce küs kalış düşünün..
Küsken yine de yemek yapıp, ona sofra hazırlar mısınız?
Onunla birlikte yemek yer misiniz mesela?
Ben bir yerde hata yapıyorum sanırım.
Onu anlamak için soruyorum.
Bugüne dek ne kadar uzun küs kalsak da yemek yaptım, sofrasını hazırlamaya gayret ettim.
Uykumdan kalkmam ama uyanıksam yaparım yani.
Ütüsü, çamaşırı aynen devam.
Ayrı yatcam sonunda o olacak desem de yatak ayırmayı evliliğin sonu olarak gördüğümden sanırım.
Bir kaç kez teşebbüs etsem de beceremedim o işi.
Bir arkadaşım küsken hiç bir işe el sürmezdi, hatta ramazan vakti adamın aç kalmasına bile razı oluyordu.
Bir kap yemek bile yapmıyordu, ayrı uyuyordu vs..
Ama barışken aşkım bebeğim, kocasını bir sever ki ben heralde hiç aşık değilim diye düşünürsünüz :)
Neyse normal şartlarda kıymeti bilinen bir kadındır maşallah.
Acaba diyorum ben de mi kıymalıyım?
Şeytan diyor artık sen de öyle ol, ayır yatağı da, bir kap yemek de yapma zıkkım yesin.
Eğer böyle yola gelecekse yapayım yetti..
Yemek yapmam, genelde öyle durumlarda dışardan söyleriz. Çok komik oluyo ama kapıya pizzacı geliyor mesela, yarım saat sonra bi daha geliyor filan. Yataklarımız genelde ayrı çalışma düzenimiz farklı olduğu için birimiz yatak odasına gidince diğerimiz tv önünde uyuyup kalıyor sık sık. Küsken de çoğu zaman ayrı yatmamız gayet doğal bizim için. Araya soğukluk girer olayına ben inanmıyorum 4 senedir 4 gün arka arkaya aynı yatakta uyumuşluğumuz yoktur kendi evimizdeyken. Ama bu bir cezalandırma yöntemi de değildir canım yani öyle yapınca yola geleceği için öyle davranmıyorum. Küsken içimden gelmiyor yemek yapmak filan o yüzden. Yatak ayırmakla yemek yapmamakla erkekler ders mers çıkarmaz
Eşimle hiç küs kalmayızBu arada ufak bir küslükten bahsetmiyorum.
Üst üste bir şeylerin birikmesi sonucu büyük bir kavga sonrası günlerce küs kalış düşünün..
Küsken yine de yemek yapıp, ona sofra hazırlar mısınız?
Onunla birlikte yemek yer misiniz mesela?
Ben bir yerde hata yapıyorum sanırım.
Onu anlamak için soruyorum.
Bugüne dek ne kadar uzun küs kalsak da yemek yaptım, sofrasını hazırlamaya gayret ettim.
Uykumdan kalkmam ama uyanıksam yaparım yani.
Ütüsü, çamaşırı aynen devam.
Ayrı yatcam sonunda o olacak desem de yatak ayırmayı evliliğin sonu olarak gördüğümden sanırım.
Bir kaç kez teşebbüs etsem de beceremedim o işi.
Bir arkadaşım küsken hiç bir işe el sürmezdi, hatta ramazan vakti adamın aç kalmasına bile razı oluyordu.
Bir kap yemek bile yapmıyordu, ayrı uyuyordu vs..
Ama barışken aşkım bebeğim, kocasını bir sever ki ben heralde hiç aşık değilim diye düşünürsünüz :)
Neyse normal şartlarda kıymeti bilinen bir kadındır maşallah.
Acaba diyorum ben de mi kıymalıyım?
Şeytan diyor artık sen de öyle ol, ayır yatağı da, bir kap yemek de yapma zıkkım yesin.
Eğer böyle yola gelecekse yapayım yetti..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?