eşinizmi çocuk sahibi olmak mı ??

Ben 15 yaslarindaydim,kontrole gittigim butun doktorlar "senin asla cocugun olmaz" dedi.

Esimle tanistik. Nisanlandik ve esime " benim cocugum olmayacsk,doktorlar bana boyle boyle dedi" dedim. Benim kansizligimda var ve vucudum kendi kanimi yok ettigi icin (bagirsagimda ve midemde sizinti oldugundan) ve de pko lu,sol tupumun tikali,yumurta tembelliginden kaynaklanan problemlerim vardi bir de uzerine tuylenmeden dolayi ictigim hormon ilacinin kisirlastirdigini da ogrenerek.....

"Sonucta yarin cocuk isteyeceksin ve o duygudan mahrum kalacaksin" dedim. Onun tek bir sozu"ayni durumda ben olsam sen beni birakir miydin?sonucta biz once birbirimizi severek evleniyoruz,ayni yastiga baskoymak icin ve hastalikta saglikta diyoruz, bir cocuk icin senden vazgececegimi dusunme,tup ilerledi olmadi evlatlik aliriz" demisti.

Evlendik ve korunmayi biraktigim ay hamile kaldim,dusukle sonuclandi sonrasinda klomen kullandigim ilk ay hamile kaldim ve bir evladim var.

Esim benden bir cocuk icin vazgecmedi ama or.....lar icin vazgecti.

Etrafimda o kadar cok yasayan insanlar var ki cocugun olmaz denip cocugu olanlara ya da hicbir sorun tokken iki tarafli yillarca cocugu olmayanlara....

Esinle de adamakilli konus. Bu tur konusmalarin beni cok uzuyor felan de....

Derdi veren Rabb im dermaninida verir insallah. Belki de senin bu hayatta ki sinavindir. Ama suna inan ki Rabb im istemedikce yaprak bile kipirdamaz.....

canım ne kadar güzel anlatmışsın rabbim sana sağlık hoşluk evladına hayırlı uzun ömürler versin

Tabii ki gözüm kapalı eşim derim. Çünkü siz ayrılsanız bile yeni evleneceğiniz birinin hayırlı olacağı ne malum kaldı çocuk dediğimiz şey doğar büyür evlenir yuvadan uçar elbette çok güzel bir şey ama öncelikle biz evleniyoruz yuva kurmak için beben sadece bonusu. Ve sizde de sorun olabilirdi. Bizde de hem eşimde hem de bende sorun var tedavi oluyoruz ben eşime onda da sorun olmasına rağmen ayrılalım istersen dedim asla dedi ben seninle evlendim mutluyum asla evlenmem bir daha dedi. Olmazsa olmaz değil benim için dedi ama sen bende daha çok sorun var diye ayrılmak istiyorsan o başka dedi bende asla dedim. Bu sene tatilimize gideceğiz kafamızı dinleyeceğiz gezeceğiz Allah büyük o isterse imkansız yoktur. Ailesine de laf ettirmez eşim bu konuda savunur ne yapalım yani Allah ağzımızın tadını bozmasın. Yengemle dayımın da olmadı 19 senelik evliler çokta mutlulular. Hem tek sperm bile yetiyor bunun için tüp bebekte basit bir işlemle arayıp buluyorlar. Araştırın soruşturun hemen peşini bırakmayın.

benim eski eşimin yani bir mucize olmazsa başka cocugu olmayacak(tıbbi olarak yoksa ne bok yerse yesin ister olsun ister olmasın banane ya) , tek olan cocukta bende.

tabiki ben severek yaptım ayrı meselede şimdi ben ayrıldım 2.evliliğimi yaptım cocugumuda Allahın gucune gıtmesın cok sevıyorum sankı obru bıllah benımle olan bırıymıs gıbı gelıyor cocugum

o yazdıgınız ıkı neden varya ıste o ıkısıde degıl bılemezsın yanı kımsede yazamaz suraya bu bu bu , şu şu şu diye

sizin cocugunuzmu olmuyor doktora gidin edin uğraşın ama mücadele edin ha olmuyormu evlatlık neden olmasın ne var yani saray soyundanmı geliyoruz da gen meselesine takacağız yani ben öyle düşünürüm.

Not : oğlum tüp bebe 3. denemede oldu , bende sorun yoktu . 2.evliliğimde gectiğimiz sene çok sancılı bir gebelik gecirdim bundan sonrada başıma gelebilir sonuc 16.haftalık gebelik sonlandırıldı yani öncekie vliliğimde sebeb ben değilken şuanda belkide benim bilmiyorum ama üzülmüyorum ya. Ben mutlaka istenince olmayacak şey olduğuna inanmıyorum acıkcası
size gelince tbai böyle olmayan örneklerde var elbette ama siz eşinizi sırf bu sebeble bırakırsanız sizinde cocugunuz olmayabilir (bizim ayrılık nedenimiz bu sebeble değil)ben inanırım , onun yerine kendinizi koyun.
Hamile kalmak çokta muhim değil onca kilo alıcan o tekmeler son aylarda zaten acı verıyor , hem hamılelık nasıl gecıcek bellı degıl filan falan olsa ne ala , olmuyorsa sadece gecici bir sürec '' hamilelik'' için üzülmeye değmez

Son düzenleme:

Öylemi , bende bazen düşünüyorum

Allahın cezası benimde eski eşim beni başka bir karı için bırakmıştıda

ah diyorum Allahım bana biraz az merhamet verseydinde o zaman cocugumuz olmayacagını öğrendiğim o zaman şunun kıçına tekmeyi sallasaydım görseydi o gününü diyorum ama iş işten geçti

herşeye rağmen aşık oldu ve giti , gidiş o gidiş dahada dönmedi .

Bende bazen diyorum Allahım tövbe estafurullaha caba hak etmediği içinmi onun bu özelliğini aldın elinden yani üreme özelliğini , tövbe tövbe
4 sene bitti aramasın zaten ama bir kere arasaydıda ona cocugu göstermeyen ben olsaydım

enayı yerine konulduk

Merhaba.

Konuyu ya da cevapları okumadım ancak soru şeklinde olan başlığa cevaben tabi ki de eş diyorum.

Siz sevgiliyken ya da nikah masasında çocuk için el ele değildiniz. O kadar anıyı o kadar güzel hatıraları sadece çocuk için yaşamadınız. Çıkarcı bir ilişki gibi olurdu, sen sadece çocuk için varsın çocuk yoksa hadi git demektir bu.

Çocuk sahibi olmak artı bir durum.

Ancak şunu düşün, çocuk sahibi olsan da çocuğun vefat edebilir, hastalanbilir her seferinde eşini gözden mi çıkarmalı insan?

Ya da iyiyi düşünelim sapasağlam doğdu büyüdü, hepimiz bir yaştan sonra ailelerimizi terk etmedik mi başkaları için?

Önce okul için, sonra iş için, sonra eş için.

Yani maksimum 18-20 sene çocuk dediğin şey ki bunun 10 senesi arkasından koşuyorsun, sonra zaten yok. O kadar kahrını çekiyorsun büyütüyorsun binbir emekle ha kendini kurtardı derken ergenliğe giriyor sonra üniversitede çekip gidiyor.
Ve eşinle birbirinize kalıp yaşlanmaya başlıyorsunuz bu sefer evde çocuklarınızın torunlarınızın resmi kalıyor. Yani çocuğun olsa da olmasa da hibir zaman %100 sana ait olmayacak kendi hayatı olunca çekip gidecek, senin kendi hayatınsa eşinle kalan olacak.

Ne olursa olsun. Ben kendim adına ileride Allah çocuk nasip etmişse eğer çocuğuma rağmen önceliği eşime vereceğim.

Kendinizi yoklayın, annelik duygusu ağır basıyorsa tekrar düşünün. Yok çok deli divane olmuyorum derseniz de evlenilmeyecek kadar da büyük bir problem değil bana göre.

Aynen....! Bende dusuk yapipta annemlerde kaldigimda "cocukta yok bi daha eve gelme" dediginde pilimi pirtimi toplayip gitmeseymisim. Kpss sinavim var ona odaklandim. Hayirlisiyla memur olursam kicina tekmeyi ole bir basacagim ki.....

başka bir açıdan yazayım ben de:
çocuk yapmak için mantık evliliği yapılmaz.çocuk sevgi ister emek ister,mutlu bir ailede birbirlerini seven anne baba yanında büyümelidir.ayrıca baba seçmek öenmlidir,herkes baba sıfatını haketmez.mantık evliliği yaptınız çocuğunuz oldu..mutsuz bir ailede çocuğunuzzu mutsuzluğuna katalanbşlecek misiniz? ayrılasanız sevmediğiniz adamla ömrü boyu bağınız kalcak,evladınız..

o yüzden sevdiğiniz adamdan çocuğunuz olmuyorsa bile,evlatlık alın,çocuğunuz olsun,o da evlat olur size..hem kendisini seven anne babası olur

Bebeğim olacaksa eşimden olsun.
Olmayacak diye eşimden ayrılmam.

Bence de tıp çok ilerledi.
İmkansızlıklar yok olmaya başladı.
Başka yollar araştırın. Mutlaka çıkar yol vardır.

İsteyip de çocuk sahibi olamamak zor bir sınav olsa gerek. Ama ben böyle bir durumda eşim derdim düşünmeden. İyi gün ve kötü gün için birlikte değil miyiz?

Son düzenleme:
bizimde eşimden kaynaklı çocuğumuz olmuyo şu an bu yüzden asla ondan ayrılmam asla çocuğunuz olmaz diye bişey denmedi ama ne zaman olur bilmiyoruz tabi. mantık evliliği yapıp sevmediğin birinden çocuk yapılmazki olcaksa aşk çocuğu olsun Rabbim sanada banada tüm isteyenlere hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah

Diyelm ayrldnz ewlendnz hamilesinz Doğan çocuklarinizn yaşayacagi garantisi war mi?

Ben asla ama asla Rabbimdn gelen bişey icin eşimi bırakmam..
Bırakamam..

bunun kararını sen vermelisin..

eşini seviyorsan neden boşanasın..

Ama anne olmayı da istiyorsan yapamam diyorsan eşini daha fazla üzmeden bitirmelisin.

evlatlık alabilirsiniz mesela..bunu da düşündünüz mü hiç ?

Hayattaki yegane amacınız çocuk doğurmak değilse niye yuvanızı bozma fikri aklınızdan geçiyor?
Ha madem yegane amacınız doğurmak, o zaman hastalıkta sağlıkta demeyeceksiniz en baştan. Eşinize çok üzüldüm, çocuk sahibi olamamasına değil sizin çocuk için ayrılma düşüncenize.

ilk baş bir insanı seeveceksın
sonra ondan cocuk ısteyeceksın. yani, ilk baş eş sonra çocuk sırf bır çocuga kendını adayıp ona göre yaşamak bana mantıksız gelıyor
benım de ne istediğim önemlidir bu hayatta.
hem ben mutlu olursam o da olur.
her şey de bır hayır vardır, sevıyorsam ve çocuk dısında her sey yolundaysa
elbette ayrılmam

Son düzenleme:
sorusu bile içimi acıttı yahu.. çocuk olmadığı için sevdiğin insandan ayrılmak.. ne bileyim çok zalimce geldi bana..

sevdiğim adamdan çocuk sahibi olmak isterim.

sadece çocuk sahibi olmak için evlenmek çok mantıksız mantık evliliği olmaz bunun adı...

aynı durumda sizde olabilirsiniz bence iyi düşünün beyninizi bulandırmayın evliliğiniz zarar görür...

hiç dusunmeye bıle gerek yok..

aşık olup evlenmışim,varsın cocugumuz olmasın..

köpegımız olur,kuşumuz olur,kedımız olur..herkesın cocugu olmak zorunda mı?

cok ıstıyorsam annesız babasızlara sahıp çıkarım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…