Esleriniz ve kavgalariniz

sadece cocuklarla ilgili bir durum oldugunda bagirisiyoruz, o da o anin gerginligi ile,
atiyorum cocuk kendini tehlikeye atacak bir sey yapti, panikten cocuga da bagiramayinca esime bagirabiliyorum, o da aynisi yapabiliyor farkli bir gun. Genelde birimiz panikken digerimiz sakin oldugu icin kavgaya donusmuyor.

Onun disinda birbirimizle ilgili meselelerde insani biktirasiya konusuyoruz, hani kavga etsek belki daha kolay olacak ikimiz icin de.

Olay esya kirip dokme seviyesinde ise hickimse o evde kendini guvende hissedemez, bosanma olmayacaksa terapi destegi almak sart olmali bence, yoksa herkese yazik olur.

Dayak atmak veya eşyaya zarar vermek normal değil hanimefendi.

Tam olarak ne sorduğunuzu anlayamadım.

Dayak yiyen arkadaşlar çogunlukta cikarsa olayi normal mi kabul edeceksiniz.

Halis muhabbet kavgasiz gürültüsüz olmaz derler. Illaki kavgalar olur ama :hakaret, eşyaya zarar verme ya da eşine vurma anormal davranışlardır.

Eşe vurmak boşanma sebeplerinin en geçerli olanıdır.

Kavganın da bir adabı vardır.

Bizim kavgamız pek olmaz. Arada olur. Ama seslerin yükseldiği, hakaretlerin havada uçuştuğu, atmalar kırmalar hic olmadı.

Bunlar evlilik birliğini zedeler. Ben daha şaka olarak bile salak demedim eşime. O da bana demedi. 3 senelik evliyiz.

Her şeyi Bu kadar tüketmemek lazım.

Annem der ki; öfke gelir göz kararır, öfke gider yüz kararır.

Efendimiz der ki; öfkelendiğinde sus.

Babam der ki; kişi sustuğu müddetce emniyettedir.

Yani hakaretle iş çözülmez. Eşine gerizekali demek ya da vurmak işleri çıkmaza sokmaktan başka hiçbir ise yaramaz.

Bizim en büyük kavgamız iki defa oldu 13senede hepside ailesi yüzünden çıkar ,birincisi biz darkeyken gizli gizli ailesine para göndermiş evi terk ettim geri geldi barıştık bidaha göndermedi diye biliyorum,ikincisi ailesiyle yasamami bakmamı istedi kabul etmedim güzel tartıştık boşanma eşiğine geldik ben teklif ettim,kendisi geri adım attı ailesine ayrı ev tuttular,Kavgalarda da sesimiz yükselir sadece Allah herkese huzurlu evlilik versin

Bu arada yanlış anlaşılsın istemem eşim bunu anlatırken beni küçümsemek kusur buldugu için degil babasına durumu açıklamak için anlatıyor yani babası neden olmuyormuş diye sorduğu için gerekirse özel hastaneye gidelim falan demiş ondan anlatıyor açıklama için yoksa eşim bu durumda hep destektir o olursa olur olmazsa nasip der hep hiçbir zaman bana kötü bir yaklaşımı olmadı hatta ben ona eger benden dolayı çocuk sahibi olamazsan ben senden ayrılırım sen hayatına devam et derdim çocuk sevmek senin hakkın derdim o saçmalama derdi öyle şey olurmu derdi şimdi burada hemen yanlış anlaşılma olabilir ama gerçekten çok şanslıyım Eşimden yana

tatlim cocugun yoksa , kavgalariniz bitmeden asla cocuk yapma

eger varsa , cocugunun egitimli , psikolojisi normal olmasi icin derhal tedavi aldir esine

yoksa yakinda sanada siddet uygular daha sonra seninde dengen bozulur sende cocuguna siddet uygularsin

benimde eski esimin babasi surekli annesini dovermis

buda en ufak yakinmamda yuzume kafama vuruyordu

ilk basta bn sucluyum sandim fakat

en ufak bir olayda bile tehdit ve vurma olunca

sigortasi ve paramiz olmadigi icin tedavi uygulanamadi

bende can guvenligim icin evi terkettim

suan huzurluyum ama tedavi alsaydi cok iyi biriydi beni olecek kadar severdi ama olmadi

en onemli sey psikolojiymis onu anladim

Ben eşimden yana çok şanslıyım Allah'ıma binlerce kez şükürler olsun. Vurmak, kötü söz bir yana dursun,şu güne kadar bana hiç bağırmamıştır bile! O kadar düşkündür işte,tabi ki bende ona

Siz kendi sorununuzu yazarsanız belki daha yol gösterici olabilir.
Her birey farklıdır, olaylara tepki verişi farklıdır. Ancak evlilik Birliği dahilinde vurmak, kırıp dökmek yoktur yani olmamalıdır.
Kimi küser kimi bağırır kimi kendini bi odaya çeker kimi daha fazla konuşarak çözüm bulmaya çalışır ama farklıdır herkes birbirinden

Çocuk yapmayın lütfen, hatta bana sorarsanız evli de kalmayın bu adamla. Biz yazınca hava atıyor diyorlar ama inanın hiç büyük kavga, hakaret, şiddet, küfür olmayan bir sürü evlilik var ve normali de bu. Lütfen kendi değerinizi bilin. Hiç anlaşamayan, devamlı kavga eden insanlar üstüne saygısızlık da varsa neden evli kalır ki?

Şiddet uygulamamasının size düşkünlüğüyle değil de, karakter ve ahlakının yapısıyla alakası vardır umarım. Yoksa diğer türlüsünün hiç değeri yok, değil mi?

Şiddet uygulamamasının size düşkünlüğüyle değil de, karakter ve ahlakının yapısıyla alakası vardır umarım. Yoksa diğer türlüsünün hiç değeri yok, değil mi?
Tabi ki öyle, ben tam ifade edemedim evet çok haklısınız..

Benim anne ve babam her hafta kavga ederdi . Gençken annemi dövüyormuş.anneme sahip çıkan ,ve maddi olanağı olmadığı için gidecek yeride yok kadının .artık yaşlanmaya başlayınca Dayağın yerini sürekli kavgalar almaya başladı . Babam sinirli bir insandı sürekli kavga çıkarırdı . Annem onun yüzünden 3 defa kalp ameliyatı oldu sinirden , stresten, üzüntüden . Daha sonra başka konularda çıktı . Ve boşanmaya mecbur kaldı . Çocukları da çok etkiliyor bu durum , mesela ben hep korktum babamdan , ve korkak bişey oldum , ilişkilerim hiç sağlam yürümedi . Hep bir ait olma ihtiyacı hissettim .Demem o ki şu anda şiddet varsa, sinirliyse ileride düzelmiyorlar .( ne çok yazdım yahu )

Hiç büyük tartışma yaşamadık.

Tartışma anında sonra konuşalım der ayrı odalara çekiliriz veya ne işimiz varsa ona devam ederiz. Bir kaç saat sonra kafamızı toplayıp sorunu çözmek adına masaya yatırıp karşı tarafı suçlamadan, ben dili kullanarak sorunu çözer hayatımıza devam ederiz. (9 yıldır beraberiz 1 yıldır evliyiz.)

Benim kocam beni çok sever. Direkt eli ile vurmaz asla. Çok sinirlendirirsem onu, temizlik bezini ıslatıp düğüm yapıp vuruyor. Kıyamıyor direkt vurmaya canım kocam.

Mesela direk sen geri zekalısın demez asla. Düşünme kabiliyetin yok, muhakeme yeteneğin sıfır gibi daha yumuşak aşağılama cümleleri seçer. Bu zamanda böyle bir koca bulduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum ben. Evlilik çocuk güzel. Harçlığımı da hep zamanında verir. Mesela her ayın 5i harçlık zamanım. O harçlıkla ihtiyaçlarımı karşılarım. Doğum günlerimde de ihtiyaçlarımı alır hep. Geçen doğum günümde mikser almıştı hem de pembe.

Kavga her ailede olur mutlaka. Bizde de oluyor. Mesela iki gün önce kavga ettik. Yine bezi ıslatıp düğümledi. Bir şekilde yola gelmem lazım. Kadın milletine çok yüz vermemek lazım. Erkeğin merhameti bundan ölçülür mesela. Direkt eliyle ayağıyla mı vuruyor yoksa eğitmek için bir bez, bir havlu yardımı ile mi vuruyor. Hakkını asla yiyemem hiç elle vurmadı.

Herkesin evliligi dört dörtlükmüs meger. En son kavga ettigi zamani hatirlamayanlar var:)

Ahhh ailem var. Ama tabiki onlarin ustune atmiyirum ama ej basindan beri ayrilmama sebebim onlar. Annem heeeerseyi kendine dert edinir. Hele ortada sorun varsa hastalik hastasi edene kadar kendine dert eder. Kardesim bosanmisti. 3 yil agladi ANNEM. su virus ojaylarinda yanina gidemiyrouz diye kahrindan oluyor. Bile biseyde ennn basta onlarla ugrasicam. Ben bide birinw saatlercw dil dokebilwn biri degilim neyse o. Alttan girip ustten cikamam yani. Ay onlarin tepkielrini dusunuyirum da sancilar giriyor karnima.

Evliliğinizde kendinizi ifade edememenizin ve sınır cizemediginizin sebeplerden bir tanesi anneniz zaten. Böyle insanlara derdini anlatamazsin, çünkü onların derdi hep sizinkinden büyük. Sen acı cekersin, ama dur onların ki beş katı. Siz belki annemle ugrasmiyim, onları üzmeyim diye de susuyorsunuz, ama inanın sizin güvenliğiniz annenizin dram modundan daha önemli

Ilk günden beri ailesi yüzünden kavga ediyoruz.
Diğer konularda ikimizde alttan alıp sakinlesebiliyorken aileler söz konusu oldu mu daima sesler yükseliyor...
Çünkü sebebi bize kancayı fena halde atmış olan ogullarina bağımlı bir ailesi var.
Keske ama keske evlenmeden anlayabilseydim.
Belki bazı şeyler çok daha farklı olabilirdi.

Bizim büyük kavgalarımız genelde Ramazan’da oluyor. Çünkü açken biz biz değiliz Onun dışında eğer aşırı aşırı haksızsam direk hatamı kabul edip yalakalık moduna geçerim. Böylelikle kavga başlamadan biter. Ama bunun için sinir anında ağzımdan hiç çıkmaması gereken bir şey çıkmış olması gerekiyor. Başka türlü zaten o kadar haksız konuma düşmem. Çünkü yüzde birlik bir haklılık payım varsa bile itinayla kendi lehimde kullanırım bir şekilde.

Ben haklıysam ki genelde haklıyımdır. Taramalı tüfek gibi baştan bütün söyleyeceklerimi söyleyip o konuşurken elimlen gonuş tavrımı takınır domuz gibi bakarım sadece Yine böylelikle kavga başlamadan biter.

Bunlar basit meseleler için geçerli tabi ki. Daha komplike sorunlar olduğunda olayı olduğundan fazla büyütüp birbirimizi yıpratmamak için kendimize zaman tanırız. Sakinleşince herkes güzel güzel derdini anlatır. Orta yolu bulmaya çalışırız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…