- 5 Eylül 2014
- 273
- 211
- 333
- 40
- Konu Sahibi eylemsevcan
-
- #4.761
Çok değerli bilgilerKarbonhidrat; karbonhidrat 1.derecede enerji kaynağıdır.yeteri kadar tüketemen günü enerjik geçirmeni sağlar fazla tüketmen ise kilo aldırır.
doğru şekilde tüketildiğinde fayda sağlayan karbonhidratlar
buğday;arpa,yulaf,çavdar,mısır,tahıl,doğal undan yapılmıs ekmek,kepekli makarna ,patates,kabuklu pirinç,kuruüzüm,kurukayısı,kuruerik,bal ve muz.
bırde aynı grupta olmasına rağmen direk kilo yapan karbonhidratlar var bunlar;
beyazundan yapılmış ekmek,poğaça,börek,kurupasta.baklava,bisküvi,çikolata vs... şeker ve şekerden yapılmış herşey...
yzarın bir sözü var '' yakabileceğin kadar yemelisin''eğer yakacağına inanıyorsan yiyebilirsin diyor.
Çok değerli bilgiler
Yakabildiğimiz kadar yiyelim o zaman
Yani spor spor spor
Bayramda geldi napcaz
Irademe sahip çıkabilecek miyim bakalım
Ayşegül çoruhlu Hanım'a göre de şöyle ne kadar çok et yersen(ya da ne kadar çok asitli yiyecekler yersen) onun dört katı sebze yemeli Çiğ olarak yada sebze suyu içmeli ( çünkü sebzeler bol alkali içeriyor)
Ki alkali değerimiz daha fazla olsun
Bu şekilde yaşamımıza devam edersek hastalıkların çoğunu engellemiş oluruz
diye öneriyo
Aynen ben devalla ben çikolataya dayanamıyorum gerisi çok önemli değil ama çikolatadan vazgeçemiyorum,iki hamileliğimdede 5 aya kadar çikolata yiyemedim en sevdiğimşeyden tiksinmiştim,ama sonrasında tam bir çikolata canavarı oluyorum
Hmmm çok güzel
Biliyor musun
Ceviz ve badem gibi kuruyemişleri
Rahatlıkla tüketmeliyiz tabi abartmadan
Çünkü onlarda bulunan yararlı yağlar beynimiz için çok önemli
Bizim depresyona girmemizi önlüyor
Diyette tamamen yağları hayatımızdan çıkartmamalıyız ama yararlı olanlar yani bitkiden elde edilenler
Baharatı da bolca tüketebikirizçünkü onlarda bitkilerden elde ediliyor
Çok severek içiyorumsen suyu karbonatlı içebiliyormusun canım ben içemiyorum bulandırıyor
Çok severek içiyorum
Ama ben litrelik şişeme birçay kaşığından az koyuyorum
Aynen öyle gayet açık bir şekilde yazmışlifli yiyecekler;lifli yiyecekler yetri kadar su ile tüketildiğinde bağırsakları temizler kabızlığı önler,bağırsak hastalıkları ve kalın bağırsak kanser riskini azaltır.safra asitlerinin vucuttan atılmasını sağlar bunlar şöyle;
kepekli ekmek,kepekli makarna.kabuklu pirinçikepek,yulaf ezmesi çavdar ekmeğilahana,brokoli,patlıcan,pırasa,bamya,salatalar,kurukayısı,kuruincir,kuruerik,kuruyemiş ve baklagiller
kızlar yazar gayet anlaşılır bir dille neler yeyip neler yemememizi anlatmış artık gerisi bize kalmış
Tamam canım sana da güzel ve hayırlı günlerherkese güzel sağlıklı günler kızlar çıkıyorum bende biraz işlerim var
Yani bilgi var da uygulamada sıkıntı yaşıyorumkızlar ne güzel bilgiler vermişsiniz çok teşekkürler..
kızlar ne güzel bilgiler vermişsiniz çok teşekkürler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?