Esnek Diyet Arkadaşlığı

benim bu hafta sonu pek iyi geçti sayılmaz. cumartesi grip, pazarda belim tutuldu. hala çok fena ağrıyor. dün akşam resmen ağladım. ve bu şeklide okula gideceğim. bu haldeyken kayınvalidem ve kayınpederime hizmet ettim. bir geçmiş olsun bile demediler sağolsunlar
arkadaşlar yaptığım yemeklerden yedim. kontrollü bir şekilde yemeğe çalıştım. kahvaltılar aynı şekilde. cumartesi öğle pırasa, ayran. akşam hamsi kızarttık. yanında salata. pazar kuru fasulye. çayın yanında minik atıştırmalar. spor da yok.

slmlar canlar
misafirlerimi atlattım çok şükür kazasız belasız
hemde çok aşırı yemeden
bugünde çeyrek ekmek
üçgen peynir kadar beyaz peynir
3 zeytin şekersiz çay la kahvaltımı yaptım

Çok geçmiş olsun canım

Hayır ben bir haftada vermişim 2,8 kiloyu. ilk diyete başladığım 17 kasımdan beri toplamda şu ana kadar 6,9 kilo verdim :) Ama bu hafta nedense birkaç yüz gramı geçmedi verdiğim kilo. Sanırım yağlarım erimemek için direniyor :)

Hafta sonları çok zor gerçekten dayanmak. mutfağa girdikçe bir şeyler atıştırmak geçiyor insanın içinden. Ben de dayanamadım hafta sonu. Canım tatlı bir şeyler çekti. kuru üzüm, incir, ceviz ve yarısı kepekli un, yarısı yulaftan oluşan çok az yağlı ve çok az şekerli bir diyet kek yapıp bir küçük dilim yedim. Herkes de beğendi keki :) demek çok kalorili olan her zaman lezzetli olan değilmiş

tam tarifi verebilir misin canım

slmlar
günaydınlar nasılsınız canlar?
ben aynen devammm
16 sına da az kaldı
dikkat etmeye çalışıyom haydi hayırlısı

tam tarifi verebilir misin canım
Canım, benim tarifler genelde uyduruk, içgüdüsel ve içimden geldiği gibidir. klasik kek tarifime yeni bir soluk getirdim. Aksi gibi keklerim çok güzel olur benim. Keki şöyle yaptım: iki tane orta boy yumurtayı yaklaşık yarım su bardağı şekerle çırptım, üzerine yine yaklaşık 3 çorba kaşığı kadar sıvı yağ ve yarım su bardağı süt ekledim. un ekleme kısmında müsli tarzında yulaflar var ya, yarısını ondan, yarısını da tam buğday unu olarak ekledim, limon kabuğu rendeledim, önceden yıkayıp üzerine un serpip elediğim küçük bir avuç kuru üzüm, yine küçük bir avuç cevizi de ekledim. kabartma tozu vanilya ekleyip karıştırdım, tepsiye döktüm, pişirdim. bu kadar. epey güzel olmuş. kalorisi de zannımca daha düşüktür. bir dilim falan çok tatlı krizine girince yenebilir. kaloriden ziyade içeriği sağlıklı ve kan şekerini aniden yükseltici özelliği yok. bu sebeple tercih edilebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…