Esnek Diyet Arkadaşlığı

Kahvaltı:haşlanmış yumurta,2 dilim kızarmış ekmek,1 k.k.peynir,lor peyniri,2 zeytin,domates,salata,adaçayı
Ara öğün:sütlü kahve,1 ç.b karışık çerez
Öğle:1 küçük tabak bezelye yemeği,1 kase cacık,1 dilim ekmek
Ara öğün:5 tane erik,maden suyu
3 litre su
Leslie 2 mil
55 mekik
55 squat

Harika görünüyorsun

Herkese merabaaa 61.2 geldim ben yani ayni yerimde saymaya devam elysion harika gorunuyosun inceciksin valla boyle bile kalsan cok guzel yasin kac bu arada :)

Ya abla harika gözüküyorsun maşallah bi de daha da kilo atınca muhteşem olacak ben daha kilolu gözüküyorum olduğumdan keşke sen gibi gözüksem :)

Teşekkürler kızlar
willow tree 87' liyim canım 28 yaşındayım.
Herina sağol tatlım benim kilolu durmuyorsundur eminim

Kg veren herkesi tebrik ediyorum.
Sabit kalanlar aman sabır, bozmadan tam gaz devam. Diyetisyenimin dediği gibi, 1 haftada 2 haftada gitmeyen kilolar üçüncü hafta çatır çatır gidebiliyor. Devam edelim yeter.

Bugünkü menüm:

Kahvaltı 2 dilim çavdar ekmeği arasına lor, 2 tam ceviz içi, filtre kahve
Ara 1kuru incir, türk kahvesi
Öğlen 1 tabak nohut, salata, yoğurt
Ara 5 ince galeta (60 kalori), 4 fındık
Akşam tavuk göğüs, yoğurt, salata

Menün çok güzel tatlım.
Bir şey merak ettim, karışık çerezin içinde neler vardı?

Oyyy canım benim Vereceğiz hepimiz. Ama beni en çok korkutan koruma dönemi.
Çünkü hiç koruma diyeti yapmadım ben gaza gelip yedim yedim yedim. Bu defa diyetisyeni bırakmam
Sakın bak bende verdim ama koruma dönemine bi girdim 1-2 hafta güzel yaptım sonra saldım noldu hemen geri aldım

elysion canim diyetisyen insani güdülüyo
gittigin diyetisyene ayda ne kadar oduyosun bende gitmeyi dusundum simdi
elysion canim diyetisyen insani güdülüyo
gittigin diyetisyene ayda ne kadar oduyosun bende gitmeyi dusundum simdi

Canım diyetisyenimin bugün som günüydü başka Şehre taşınıyor bundan sonra mail ile destek verecek onun fiyatını bekliyorum söyleyecek
Ama ben bir gidişte 60 veriyordum 15 gün sonra kontrole gidip 30 veriyordum ayda 90

diyetisyen konusunda bu aralar kafam çok karışık.
Ben bir yıl önce diyetisyen kontrolünde kilo vermeye başladım. 90 kiloya inene kadar herşey çok güzeldi. Ama doksan kiloya geldikten sonra artık verdikleri o kadar azaldıki listeyi gören bana acıyordu. Zaman içinde az yemeye bünye alıştığı için hissetmiyorsunuz. Açlığı daha az hissediyorsunuz.
Ben spor yaparken çok zorlandığımı fark ettim. sanki beni dövüp bir köşeye atmışlar gibiydim.
Diyetimde örneğin ekmek hiç yoktu hiç bir öğünde. Karbonhidrat alabileceğim sadece meyve vardı. Oda haftanın beş günü spor yapan bir insana yetmiyordu.
Ben spor sonrası yaşadığım aşırı yorgunluktan yola çıkarak beslenmemi kontrol edince anladımki yediklerim çok dengesiz.
Bir aydır diyetisyene devam etmiyorum. Ama daha sağlıklı yaşamak için yemek pişirme yöntemlerimi ve beslenme düzenimi değiştiriyorum.
örneğin yemeklerimi göz kararı yağ ile değil ölçülü yağ kullanarak yapıyorum.
Kullandığım yağı tereyağı olarak tercih ediyorum.
Öğünlerimde sebze, yoğurt ve proteinin mutlaka bulunmasını sağlıyorum.
Dışarıdan birşey yememek için ara öğünlerimi yanımda getiriyorum.
Sonuç hiç fena değil. Kilo vermeye devam ediyorum ve gün içinde daha az yorgunluk hissediyorum.
Bu kadar uzun bir yazıyı şunun için yazdım. Eger bir diyetisyene ulaşamıyorsanız ama kilo vermek istiyorsanız yapmanız gereken ilk iş Ayça Kaya'nın sayarak zayıfla kitabını okumak olsun.
Ben yediklerimi sayıp bir kenara not etmiyorum ama kitaptan öğrendiklerimle yediklerimi dengeliyorum.
Kitabın en önemli özelliği size nasıl beslenmeniz gerektiğin öğretmesi. bu bilgiyi kullanmaya başladığınızda zaten otomatik olarak zayıflıyorsunuz.
:) Ömrünü aç gezip diyet yaparak geçirmiş müzmin bir şişman olarak bu yolda hepimize sabır diliyorum :)

letorian canim harikasin cok yol gosterici bir yazi olmus ictenligin icin tesekkurler.diyetisyenden sonra kac kilo verdin? Ben simdiye kadar hic dusunmemistm gitmeyi fakat suan kilo vermem durdu bir gidim gitmiyo.6-7 kilo daha versem cok rahatliycam.dedigin kitaba bakmak lazim.bir gunluk mumkunse menunu paylasabilir misin vaktin varsa

willow tree ben de diyetistene gittiğimde 3 ayda 68 den 54 e inmiştim. Abur cubur ve yağdan kısmıştım bi tek. Düzenli yendiğinde yavaş yavaş gidiyor. Ama şu an diyetisyenle gitmediğim için düzenli değilim Sabah 2-3 tane bisküvi yedim Kendimizi düzene sokmamız gerekli.

çok doğru önemli olan hayatından abur cuburları çıkartıp. düzenli yemek eger çalışıyorsanız yemeginizi evden getirmek müthis bir tasarruf sağlıyor.
ama evde olunca bende kendimi kaybediyorum.
:) allaha hepimize kolaylık versin

ben diyetisyen kontrolünde 30 kilo verdim. Tabi çoktan çok azdan az gider ilkesini unutmamak lazım. Eger kilo vermen durduysa mutlaka bir diyetisyene başvur. En azından tahlillerin yapılmış olur. Böylece metabolizmanda allah korusun kötü bir durum varmı görmüş olursun.
Diyetisyene gidecek zamanın yada imkanın yoksa gün içinde yediklerini not et. Sonra bak bakalım neler yanlışmış. O yanlış alışkanlıkları nelerle değiştirebilirsin.
Diyetisyene gidene kadar bu yollada fayda sağlayabilirsin.

KAhvaltım:2 dilim kızarmış ekmek,lor,2 zeytin
Domates,salata,adaçayı
Öğle:kabak yemeği,çorba,cacık,kepek ekmeği
Ara:5 tane erik
Akşam:kabak yemeği,çorba,cacık,kepek ekmeği
Ara:maden suyu,1 dilim kavun
1 ç.b karışık çerez
3.5 litre su
Spor
Yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…