- 14 Şubat 2011
- 1.260
- 1.015
- 333
- Konu Sahibi eylemsevcan
-
- #9.381
willow tree ben de diyetistene gittiğimde 3 ayda 68 den 54 e inmiştim. Abur cubur ve yağdan kısmıştım bi tek. Düzenli yendiğinde yavaş yavaş gidiyor. Ama şu an diyetisyenle gitmediğim için düzenli değilim Sabah 2-3 tane bisküvi yedim Kendimizi düzene sokmamız gerekli.
çok doğru önemli olan hayatından abur cuburları çıkartıp. düzenli yemek eger çalışıyorsanız yemeginizi evden getirmek müthis bir tasarruf sağlıyor.
ama evde olunca bende kendimi kaybediyorum.
:) allaha hepimize kolaylık versin
çay tarifini merak ettim :)Diyetisyenin çok artısı var.
En basiti diyetisyenden önce tam tahıllı ekmekten ne olacak derdim, tam tahıllı yerdim.
Şimdi biliyorum ki kepek ekmeği gibi o da yasak.
Mesela biliyorum ki galetanın yanına meyve değil protein eklemem lazım.
Öğrendim ki hiçbir şeyin light halini yememem lazım. Diyetimden çıkaracağım herhangi bir besini ömür boyu tüketmemem lazım. Bu nedenle de ''Şunu listemden çıkarıyorum'' derken dikkat etmem lazım.
Elmanın mate çayına konduğunda metabolizmayı uçurduğunu öğrendim. Çay tarifimi hatırlarsınız.
Bademden 3 tane, kuru erikten 3 tane yemeyi öğrendim
Önemli olanın yediğim şeyin kalorisi değil, diğer değerleri de olduğunu anladım.
Bir şeyi sadece kalorisine bakarak yememek gerektiğini.
Bir sürü şey daha.
Yani hem de motive oluyorsun birine hesap verirken.
elysion boyle yazdiklarinizi okumak cok faydali oluyo.diyetisyene gitmeyi ciddi ciddi dusunmeye basladim ama hangisi oldgu konusunda arastirmam gerekcek.tam tahil ve kepek ekmegini ilk defa duydum senden.bunlar neden yasak cok sasirdim halbuki baska bi doktor yada diyetisyen tam tahilli yiyebilirsinz derken bi baskasi yasakliyo bunlar da benim kafami karistiriyo
.bide light urunler neden yasak ki.ben mesela suan hicbiseyden kismiyorm ama ona ragmen ayni kilodayim uzun zamandir.cay tarifini tekrar alabilir miyim:)
elysion boyle yazdiklarinizi okumak cok faydali oluyo.diyetisyene gitmeyi ciddi ciddi dusunmeye basladim ama hangisi oldgu konusunda arastirmam gerekcek.tam tahil ve kepek ekmegini ilk defa duydum senden.bunlar neden yasak cok sasirdim halbuki baska bi doktor yada diyetisyen tam tahilli yiyebilirsinz derken bi baskasi yasakliyo bunlar da benim kafami karistiriyo
.bide light urunler neden yasak ki.ben mesela suan hicbiseyden kismiyorm ama ona ragmen ayni kilodayim uzun zamandir.cay tarifini tekrar alabilir miyim:)
çay tarifini merak ettim :)
Ben bitki çaylarına biraz ön yargılıyım. Pek sevmiyorum. Yeşil çaya bile yeni yeni alıştım. Belki senin tarifin daha lezzetlidir. :)
Çok doğru bir noktaya işaret etmişsin. Porsiyon bilinci ve neyi neyle tüketmemiz gerektiğini bilmek çok önemli.
kepek ekmeği ile ilgili benim diyetisyenim kadınlarda zaman zaman kansızlığa sebep olduğunu hatta çocuklarda hiç kullanılmaması gerektiğini söylemişti.
ama tam tahıllıyı bilmiyorum.
elysion aydınlat bizi en sağlıklı sandığımız tam tahıllı olandı.
canım çok özürdilerim arkadaşlar kusuruma bakmayın annemin evini taşıdık netten koptum telde pek çekmiyor izah edemedim bir bildirim geçti ama inşallah ikinci bildirime kilolarınızı gireceğim tabloya tekrar çok özürdilerim elimde olmayan bir durumdan kaynKlandınöncedende bildirmeyi unuttum kuzlar en kısa zamanda aranızda olmak dileğimle çok öpüyorummmeylemsevcan nerdesin
BendeeeeeGece 11, ben açımAllah hepimize azim versin
Metabolizma çayı:
4 bardak su
Yarım elma
Yarım limon
Bir tutam maydanoz
Bunları kaynatıp altını kapatıyoruz.
Sonra içinde 1 yemek kaşığı mate, 5 top karabiber, 1 çubuk tarçın atıp 10 dakika demliyoruz. Süzdürüyoruz. 3 bardak çıkıyor bu karışımdan. Gün içinde üçünü de içiyoruz rahatlıyoruz
Tebrikler canım eylem ablam gelince seni listeye ekler hoşgeldinMerhabalar, ben 2,5 ay önce 114 kiloydum bu sabah itibari ile 93,4 üm bende gelebilirmiyim???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?