Esnek Diyet Arkadaşlığı

Selam kızlar

08:00 Kahvaltım: 2 dilim çavdar ekmeği arasına lor, 2 tam ceviz içi, filtre kahve
10:00 Ara: 1 kuru incir, türk kahvesi (bu haftalık 2 gün incir yemek yeter, yarın değiştirmek lazım)
12:30 Öğlen mantarlı et sote, yoğurt, salata
15:20 Ara: 1 yeşil elma, 1 bardak süt
19:00 Akşam 5yk kuru fasulye, yoğurt, salata

Son düzenleme:

Diyetisyenin çok artısı var.
En basiti diyetisyenden önce tam tahıllı ekmekten ne olacak derdim, tam tahıllı yerdim.
Şimdi biliyorum ki kepek ekmeği gibi o da yasak.
Mesela biliyorum ki galetanın yanına meyve değil protein eklemem lazım.
Öğrendim ki hiçbir şeyin light halini yememem lazım. Diyetimden çıkaracağım herhangi bir besini ömür boyu tüketmemem lazım. Bu nedenle de ''Şunu listemden çıkarıyorum'' derken dikkat etmem lazım.
Elmanın mate çayına konduğunda metabolizmayı uçurduğunu öğrendim. Çay tarifimi hatırlarsınız.
Bademden 3 tane, kuru erikten 3 tane yemeyi öğrendim
Önemli olanın yediğim şeyin kalorisi değil, diğer değerleri de olduğunu anladım.
Bir şeyi sadece kalorisine bakarak yememek gerektiğini.
Bir sürü şey daha.
Yani hem de motive oluyorsun birine hesap verirken.

elysion boyle yazdiklarinizi okumak cok faydali oluyo.diyetisyene gitmeyi ciddi ciddi dusunmeye basladim ama hangisi oldgu konusunda arastirmam gerekcek.tam tahil ve kepek ekmegini ilk defa duydum senden.bunlar neden yasak cok sasirdim halbuki baska bi doktor yada diyetisyen tam tahilli yiyebilirsinz derken bi baskasi yasakliyo bunlar da benim kafami karistiriyo
.bide light urunler neden yasak ki.ben mesela suan hicbiseyden kismiyorm ama ona ragmen ayni kilodayim uzun zamandir.cay tarifini tekrar alabilir miyim:)

çay tarifini merak ettim :)
Ben bitki çaylarına biraz ön yargılıyım. Pek sevmiyorum. Yeşil çaya bile yeni yeni alıştım. Belki senin tarifin daha lezzetlidir. :)

Çok doğru bir noktaya işaret etmişsin. Porsiyon bilinci ve neyi neyle tüketmemiz gerektiğini bilmek çok önemli.

kepek ekmeği ile ilgili benim diyetisyenim kadınlarda zaman zaman kansızlığa sebep olduğunu hatta çocuklarda hiç kullanılmaması gerektiğini söylemişti.
ama tam tahıllıyı bilmiyorum.

elysion aydınlat bizi en sağlıklı sandığımız tam tahıllı olandı.

Bugün ki menüm
Kahvaltım:2 dilim kızarmış kepek ekmeği,lor peyniri 3zeytin,domates,salata,adaçayı
Öğle:2 tane haşlanmış yumurta ile salata,1 dilim kepek ekmeği
Ara öğün:maden suyu,sütlü kahve,2 kaşık siyah kuru üzüm
Akşam:1 kase yulaflı yoğurt(3 kaşık pişmiş yulaf ve 1 kase yoğurt ile)
3 litre su

Kepek ekmeği kansızlık sebebi olduğundan yasak.
Tam tahıllı ekmek için de kalorisi çok yüksek dedi diyetisyenim. Tam çavdar veya tam buğday yiyeceksin dedi.
Light ürünler konusunda da şöyle diyor: Ömrün boyunca light süt, peynir vb ürünleri tüketebilecek misin?
Ama hep light peynir yiyip sonra normale döndüğün an kg alırsın.
Bu yüzden yarım yağlı peynir alıyorum veya lor yiyorum. Her şeyin doğalını, doğru ölçüde tüket diyor.
Biraz daha verince kadına söyleyeceğim çok az ezine, kaşar, onları eklemek istiyorum ufak ufak.

Çay tarifini az sonra yazıyorum

Metabolizma çayı:

4 bardak su
Yarım elma
Yarım limon
Bir tutam maydanoz
Bunları kaynatıp altını kapatıyoruz.

Sonra içinde 1 yemek kaşığı mate, 5 top karabiber, 1 çubuk tarçın atıp 10 dakika demliyoruz. Süzdürüyoruz. 3 bardak çıkıyor bu karışımdan. Gün içinde üçünü de içiyoruz rahatlıyoruz

Bugünkü spor menüm:

Kahvaltı 2 dilim çavdar ekmeği, 2yk lor, domates, 2 tam ceviz içi, rezene çayı
Ara 3 kuru erik, türk kahvesi
Öğlen et döner, ayran, salata

14:30 ara 1 mistik çay, 4 badem
16:30 spor öncesi yemek 5 yk nesfit, 200ml süt

Spor sonrası 1 elma, 200ml süt

Çok süt içtim bugün ama verseler 3 lt daha içerim

canım çok özürdilerim arkadaşlar kusuruma bakmayın annemin evini taşıdık netten koptum telde pek çekmiyor izah edemedim bir bildirim geçti ama inşallah ikinci bildirime kilolarınızı gireceğim tabloya tekrar çok özürdilerim elimde olmayan bir durumdan kaynKlandınöncedende bildirmeyi unuttum kuzlar en kısa zamanda aranızda olmak dileğimle çok öpüyorummm

teşekkürler
karabiber filan acayip bir tat veriyor karışımlara ama deniycem :)

Tünaydıııın, ben daha yeni kalktım Şimdi kendime metabolizmayı hızlandırması için ılık limonlu su hazırladım birazdan da yemek yiyeceğim Bu arada belki biliyorsunuzdur ama bir şey öğrendim, buzlu su içmek metabolizmayı hızlandırıyormuş. Hatta Tülin Şahin mankenler bu nedenle buz bile yer demiş.

Bugünn ki menüm
Kahvaltım:1.50 dilim kızarmış kepek ekmeği, lor peyniri,2 zeytin,domates,salata,adaçayı
Ara öğün:maydanoz suyu 1 bardak(tadı berbaaaat
Öğle:1 kase sebze çorbası,bol salata,yarım dilim kepek ekmeği
Ara öğün:3 bardak limonlu yeşil çay,tulum peyniri,sütlü kahve,2 kaşık siyah kuru üzüm,limonlu maden suyu
Akşam:mercimek yemeği,1 kase yoğurt,yarım dilim kepek ekmeği
3 litre su
(Artık günde 3 bardak yeşil çayımı içicem kendimi hafif ve rahatlamış hissetmemi sağlıyor)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…