Ev almak için geç mi kaldım

Bir arkadasim ev almak için konut kredilerini arastiriyordu .Bankacı yılbaşından sonrayı bekleyin faizler düşecek demiş .İktidar için bu seçim çok çok önemli.O yüzden 2020 senedinde olduğu gibi (o kadar çılgın olmasada) düşük faizli konut kredisi verileceğini düşünüyorum.Bankalar bu sene yüzde 300_400 kar yaptilar ama devlet bankaları 300 binden fazla kredi vermiyor.Bence kendilerini seçime saklıyorlar.Yukaridan talimat geldiği anda düşük faizle kredi verilecek piyasa canlanacak en azından insanlar toki olayında bile nasıl heyecanlandı kredi olayini düşünemiyorum.Sizin yerinizde birikterebildigim kadar para biriktirdim.Altin döviz neyse artık biriktirdim.kredi haberi cikincada hemen başvurdum.o arada da ev aramaya devam ederdim.2020 senesinde pesinatim olmadığı ve ev kredim bitmediği için basvuramistim ve kampanya beklefigimden kısa sürmüştü yetisememistom.o zaman alanlar ciddi kar etti.ev kiraya verenler de kira zaten evin kredisini karşılar hale geldi.ev çok cüzi bir fiyata neredeyse bedavaya geldi o zaman

Konut kredisi düştüğü zaman evler olduğu yerde durmuyor, zamlanıyor 🥹

28 yaşındayım. Memurum. Maaşım 12 bin civarı kiradayız. Ev sahibi olmsk istiyorum. Ama bu konuda kendimi geç kalmış hissediyorum. Birikmiş bir miktar var elimde ama ev almaya yetmiyor. Evler almak istediğimiz semtte 1.2 milyon en az ne yapacağım bilmiyorum. 250 bin yapabildim 4 senedir çalışıyorum. Ama ben biriktirdikçe ev fiyatları uçuyor gidiyo
Aynı dert annemlerde de var nasıl alacaklar bilmiyorum. Artık şu saatten sonra ev falan alınmaz. 😔😔

28 yaşındayım. Memurum. Maaşım 12 bin civarı kiradayız. Ev sahibi olmsk istiyorum. Ama bu konuda kendimi geç kalmış hissediyorum. Birikmiş bir miktar var elimde ama ev almaya yetmiyor. Evler almak istediğimiz semtte 1.2 milyon en az ne yapacağım bilmiyorum. 250 bin yapabildim 4 senedir çalışıyorum. Ama ben biriktirdikçe ev fiyatları uçuyor gidiyo
Biraz geç kalmışsiniz. 2019dan itibaren fiyatlar fena arttı. Ayrıca fırsatçılar da çoğaldı, hersey arttıkça arttı. Sarı sitede millet birbirine bakarak fiyat belirliyor. Yani bence şişti ama düşer mi düşmez.
Belki faiz indirimi olur. Bu kez de ev fiyatları daha da artar.
Gözü karartıp bi şekilde ev borcuna girin kira odemektense. İyice araştırın, mutlaka bütçeye uyan bir yer bulursunuz

Ev alabilirsen helal olsun. İnşaat alırsın gönlünce

Konut kredisi düştüğü zaman evler olduğu yerde durmuyor, zamlanıyor 🥹
Kardeşim ev aldı şu an ev beş altı katı.Hemen kiraya verdi şuan evin kirasi ev kredisini ödüyor .Kardeşim beş kuruş vermiyor .hem evin değeri arttı hem kiracı sayesinde kredi odemiyor oldu .İyikide değerlendirmiş girmiş.Konut kredisi yükselince ev fiyatıda artıyor ama aldıktan sonrada artmaya devam ediyor.faiz düşme ihtimali varken ben olsam beklerdim.zaten şurada seçime kaç ay kaldı .Çıkmazsafa peşinat biriktirmiş olur altın ya da dövizde

Birikiminizi tlde mi tuttunuz? Altın, dolar vs yapmadınız mı?

Back
X